Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarnaveni

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mottó:„a hajnal, melyből nem lett se dél, se este,s lóg az égen avas függönyként keresztbe” Csukás István: Gyűl, gyűl a jövő szemétdombja Egy közmunkás asszony keserű, közösségi médiában olvasott sorai gondolkoztatnak most el a szolidaritásról.Általában azt halljuk legördülni a televíziós műsorok…..
Nem fér több stadion az országba, nem baj, épít a kormány Romániában is! Amikor sikerült megakadályoznunk, hogy a Duna-parton, Pesterzsébet zöld övezetében stadion épüljön, már érezhető volt: az őrületnek is van határa. Véges a kormányzati tisztségviselők és fideszes…..
tarnaveni 2019.01.19 22:06:18
A Kökény-Szalai Vivien-éra újabb áldozata az az Amin-Váczi Virág, aki korábbi értesüléseinkkel ellentétben közös megegyezéssel távozott a TV2-ből. Tapasztalt tévésről van szó, az Aktív főszerkesztője volt, a Babavilágot ő indította el 2006-ban, végigjárta a tévés szamárlétrát a…..
tarnaveni 2016.05.05 21:45:39
@­regress:
IGEN nagybetűvel.
Remélem még nagyon sokáig. Természetesen nem azért, mert a munkájával meg lennék elégedve, hanem pont azért, mert a német és európai politika egyik legnagyobb arculcsapása lenne a berlini fal leomlása óta eltel időben, ha Merkel angolosan távozna az általa okozott politkai és…..
Miközben rengeteg a kérdőjel Oroszország szíriai beavatkozása kapcsán (Miért most? Kit is bombáznak? Mi lesz az USA reakciója?), két dolog biztosnak tűnik: 1. Moszkva nem akar még egy arab tavaszt látni 2. a közelgő amerikai elnökválasztások miatt Washington keze meg van…..
Az Economist készített egy érdekes infografikát az Iszlám Állam média tevékenységéről, amelyből kiderül, mivel is próbálják növelni a szimpatizánsaik számát.   (Milyen témák kerülnek elő az IÁ médiájából; f.: economist.com) Annak ellenére, hogy a nyugati médiát…..
Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a Der Standard osztrák újságnak, ahol feltették neki a kérdést, hogy látta-e a török partoknál megfulladt szíriai kisfiúról készült képet (vigyázat, felkavaró tartalom – a szerk)? Szijjártó tömör…..
Alacsonyabb fordulatszámon, de továbbra is dúl a harc Orbán Viktor és Simicska Lajos között. És bizony még mindig a miniszterelnök áll nyerésre: gyakorlatilag nem telik el hónap anélkül, hogy ne vinne be egy-egy újabb ütést régi barátjának. Lassan, de biztosan kiszorítják…..
Az elmúlt napokban több forrás szerint a török Nemzetbiztonsági Tanács napirendre vette a szíriai beavatkozás kérdését. A terv látszólag egyszerre szolgálhatja Erdogan török elnök belpolitikai érdekeit és a kurdok előretörésének megakadályozását, megvalósulása azonban…..
Abban, hogy a LIGA ennyire megerősödött, jelentős, ha nem is döntő szerepe volt a másik 3 konföderációnak is, ezen belül elsősorban a legnagyobb MSZOSZ-nek. Most tekintsünk el egy pillanatra attól, hogy az egyesülés elhúzódása, majd felemás megvalósítása önmagában is mennyit…..
tarnaveni 2015.04.27 17:27:27
@Miklós Torma: Tévedsz ! Gaskó Pisti fizetése meg egyezik a MÁV vezérigazgatóság mindenkori főosztályvezető helyettesi fizetéssel ami meghaladja az 1 millió Ft-ot.
tarnaveni 2015.04.27 17:28:03
@Miklós Torma: Tévedsz ! Gaskó Pisti fizetése meg egyezik a MÁV vezérigazgatóság mindenkori főosztályvezető helyettesi fizetéssel ami meghaladja az 1 millió Ft-ot.
Bár Orbánék a gazdasági bevándorlás problémáját próbálják itthon eladni, sokkal nagyobb gondok vannak a kivándorlás terén. Egyre nő a Magyarországról kivándorlók száma az elmúlt időszakban. A legfrissebb adószámkérelmi adatok szerint továbbra is az első 10 ország…..
tarnaveni 2015.03.25 18:41:48
@viktorputyin: Ajánlom, hogy menny el orvoshoz ( talán még nem késő) Mielőtt elmennél, ajánlom figyelmedbe a német IZA adatait. Tudom, hogy a szemed is rossz, mert a sok gyűlöletkeltő szemellenző megártott. De azért próbáld meg hátha használ még neked is.
Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit - IZA adatai szerint a 2004 óta csatlakozott kelet-közép-, és kelet-európai európai országok (a balti államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, illetve a 2007 óta tag Románia és Bulgária) állampolgárai közül jelenleg 5 millióan élnek a nyugati uniós tagországokban.
A 2004-ben csatlakozott országoknál hosszú távon csökkenti a munkanélküliséget, de csupán 0,05 százalékponttal. Ugyanakkor emeli a bérszínvonalat, például Lengyelországban 2,4 százalékkal, Magyarországon például 0,6 százalékkal, Csehországban 0,3 százalékkal.
Több új EU-tagországból a munkaképes korú népesség igen jelentős része vándorolt ki a nyugati társállamokba, Litvániából például 9 százalék, Romániából 10 százalék. Az IZA a 2004-2009-es időszak folyamatait tanulmányozva azt vizsgálta, hogy a folyamat miként befolyásolja a kibocsátó országok helyzetét. Az eredményeket egy 2015 elején megjelenő tanulmánykötetben foglalták össze Munkaerő-migráció, EU-bővítés és a nagy recesszió (Labor Migration, EU Enlargement and the Great Recession) címmel.
Az IZA adatai szerint Magyarországról kivándorlók a 4 % sem érik el.
A baloldal 2002 és 2010 között, Orbán Viktor hathatós külső segítségével ugyan, de felszámolta magát. Ez mára közhely, cikkek százai elemezték a múltat az elmúlt időszakban. 2010 és 2014 között, bár kétségbeesett kísérletek sora történt arra, hogy megújuljon, hogy…..
Bár csak 2016-ban esedékes, az amerikai elnökválasztás előszele már most elkezdte éreztetni hatását az Egyesült Államokban. Az aktivitás azonban inkább a republikánus oldalon érezhető, ahol már többen készülnek a nyolc éve tartó demokrata vezetés leváltására. Barack Obama…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök az új Hitler, Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig hű csatlósa, akinek külpolitikai stratégiáját, beszédmódját nagyban befolyásolja a cél, hogy visszaszerezze Magyarország számára a többségében magyarlakta területeket, amelyek az I.…..
tarnaveni 2015.02.13 17:44:45
@bozon:
Kb ugyan azt érzik mind az ilyen „magyar” gondolkodásúak, mint te.