Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jerem

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabálysértési ügyek jellemzően nagyobb számban fordulnak elő, és számos embert érintenek. A leggyakoribb típusok a közlekedési szabálysértések köréből kerülnek ki (ittas vezetés, gyorshajtás), de ide tartozik például az is, ha valaki nem hajlandó igazolni magát a…..
Lehet-e 15 év után parkolási bírságot behajtani? Az elévülések ügyes  megszakításával elképzelhető.Szia Zugügyvéd!A segítséged (segítségeteket) szeretném kérni mit tegyek: avégrehajtótól kaptam egy levelet több mint 100 ezer forintbehajtásáról (munkabérből való…..
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
Ha az alábbi rendőrségi trükköt bizonyítani tudja a levélíró, akkor azt is bizonyítaná, hogy a rendőrség bizonyítékot hamisít. Mindenesetre a történet komolyan megkérdőjelezi a gyorshajtásos fotók hitelességét. Tisztelt Zugügyvéd! A mi nap kaptam egy levelet…..
jerem 2010.10.27 14:38:13
@szaGértő: dobj e-mail-t albatrosz3@hotmail.com-ra és válaszban megírom.
Üdv jerem
jerem 2010.10.28 03:49:37
@szaGértő: levél ment! Üdv jerem
jerem 2010.11.08 23:47:44
@szaGértő: végül a másodikra megkaptad? Üdv! jerem
Az alábbi történet végkicsengése az, hogy nem csak arra kell ügyelni, kitől vásárolunk valamit, hanem arra is, kinek adjuk el. Egyébként minimum megáll az önbíráskodás, ha nyíltan fenyegetőznek. Tisztelt Zugügyvéd!Tanácstalanságomban ( vagy ha igazán őszinte akarok…..
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
jerem 2009.09.04 22:44:52
@Pascal: gaspartilla lehet, hogy gyakorló ügyvéd, de én nem fogadnám meg. Egy dolog, hogy én buta vagyok. De minden következtetése mellékvágány. Nem vagyok sem beavatkozó, sem nem lakom a házban. Ismerem az esetet már a Juszt műsor óta. A jegyzőkönyvet pedig kerülőúton szereztem meg. Lehet, hogy nem is valódi. Talán csak blöfföltem :D
Hangsúlyozom: Nem gyűlölöm Gabit, gaspartillát sem. De ismerve az esetet rá akartam mutatni a csúsztatásokra.
A pribék nem a rendőr szinonimája. És Gabi pontosan tudja, miről írtam. De ezt beszéljék meg ők egymás között.
A helyesírási/elgépelési kioktatást nem viszonzom. Hogy miért neked írtam ezt? Ha nem érdekel, ignoráld!
Uff!
jerem 2009.09.05 00:34:16
@Pascal: Te ott voltál az első zugügyvéden?
 Az alábbi bejegyzés két korábbi poszt (Műhiba másodfokon és a Rabosított felperes) kiegészítése, dokumentáció-hegyekkel. Jó bogarászást az iratok közözött. Műhiba másodfokon - dokumentációvalKét posztban megírtam egy bírói műhiba történetét, és a…..
A különböző szolgáltatók hajlamosak visszaélni a hűségidővel. A Zugügyvédnek volt olyan ügye, hogy az elköltözött ügyfél új lakásába nem tudták átvezetni az internet szolgáltatást a szolgáltató hibájából, de mégis perelte az ügyfelét. Persze ezt már a bíróság sem…..
jerem 2009.09.04 22:18:43
MG: Ha tudsz nyomós okot, Javaslok négy helyet, ahova fordulhatsz - de gyorsan!
1. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 1088 József krt. 6 (
www.nfh.hu)
2. Gazdasági Versenyhivatal 1245 pf 5 1036
3. Nemzeti Hírközlési Hatóság 1133 Visegrádi 100
4 Országgyűlési Biztosok Hivatala Budapest V. (most nem kattan be a cím

Az ellenérdekelt okostojások és csak fújoló cikizők mindenhol megjelennek. Segíteni azt nem akarnak, de hülyézni kárörvendeni belerondítani tudnak a postokba...
Sajnos az alábbi estre a Zugügyvédnek sincs jó válasza, viszont tud olyan kollégáról, aki számos ilyen ügyletben részt vett, és ennek ellenére még mindig praktizál.Tisztelt Zugügyvéd!Tegnap találkoztam a Margit szigeten egy hajléktalan bácsival. Feltűnt, hogy milyen ápolt,…..
A Zugügyvéd szerint sokan nem is gondolják milyen veszélyek leselkednek rájuk, ha egy szövetkezeti lakásban laknak egy nagyobb lakásszövetkezetben. A Zugügyvédet konkrétan megkergették egyszer egy lakás szövetkezi közgyűlésen, annyira elfajult a tagok vitája.Tisztelt…..
Két nagyon figyelemre méltó cikket posztol ki most a Zugügyvéd, bár tudja, hogy a kommentelők többsége ezt nem szereti. A témák mindenképpen megérnek néhány szót. A NOL-on megjelent hír szerint a közleményben csapott össze a BRFK és a Fővárosi Főügyészség: melyikük…..
Ara presszó, este 7-től, Hollán Ernő Balzac utca sarok, Budapest, 13. kerület! ..
Elég érdekes munkaügyi jogvitát tartalmaz az alábbi levél. Egy rasszista megjegyzés elleni tiltakozás miatt mondvacsinált okkal kirúgni valakit bátor munkáltatói húzás. Persze csak az egyik oldal történetét ismerhetjük meg, de ha tényleg táppénz alatt történt a felmondás, az…..
Ez a történet mindenképp Zugügyvéd téma, még ha Velvet cikként is indult:A Gödöllői Városi Bíróságon az egyik bíró egy gödöllői prostituáltnak nem engedélyezte 30 napos elzárásának megszakítását, hogy elvetesse magzatát. A 30 éves nőnek már van egy 12 éves…..
jerem 2008.04.19 22:24:08
Zed: 04.19 10:58:52
1. "Ha pl evolúció-tudatos lenne a magyar faj akkor nem hagyná, hogy egy gyengébb génállománnyal, alacsonyabb értelmi szinttel rendelkező másik faj túlszaporodással elvegye életterét, kiszorítsa 1000 éves otthonából és átvegye felette a hatalmat.
Ez az evolúció, bizony kihaló faj vagyunk"
Sikos talaj! Náci ideológia... Vajon mindenki így értette? Az emberiség egy faj! Az evolució másról szól...
Node ez a blog nem erről szól!

2. A bíró ne erkölcsöt hirdessen, hanem ítéletet! (Azóta a médiában hallani lehet felettes "elmarasztaló véleményt", illetve megrovást is). Szerintem a bíró alkalmatlanságát is fel lehetne vetni...

3. Hol kezdődik az emberi élet? (Nem jogi értelemben:) Ha valaki a használt kotont feldobja és keresztüllövi akkor ő tömeggyilkos vagy sorozat-gyilkos? :D

4. Zed: Te nyilván nem teszel különbséget az élveszületés, a magzati lét illetve a megtermékenyülés között. Ez három szignifikáns állapot. Mind a jogban, mind az erkölcsben, mind a közfelfogásban.

5. Hadd dönthesse el a nő illetve a kismama a megtermékenyülés illetve a magzat sorsát! Más az, ha már élve született csecsemő. (Ez természetesen a magam és a társadalom felfogása illetve felfogás különbsége)

Véleményem: A bíró szarvas hibát követett el! Nem tudom, mi lesz a megoldás, de lehet, hogy elő kellene venni a bíró többi ítéletét és amennyiben sorozatosan "erkölcsi" alapon ítélt, akkor ki kellene mondani alkalmatlanságát.
Egy kolléga küldte be az alábbi történetet. A Zugügyvéd csak annyit tud hozzátenni, ha ez tényleg így történt, és igaz – és miért ne lehetne igaz – akkor nagyon el kell gondolkodni, vegyünk-e fel stoppos, magyarnak látszó moldáv nőket, akik Bécsbe…..
A monopolhelyzetét kihasználó közüzemi szolgáltató mindig lelkes téma a Homárban és a Zugügyvédben is. Itt annyiban bővebb a történet, hogy fogyasztók perre vitték, és a szakértői vélemények ellentmondása ellenére a bíróság is a szolgáltatónak adott igazat. Több mint…..