Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jákói Zsuzsanna

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tolltartó! Talán ez már betegség, de én minden kis maradék anyag darabkát elteszek, jó lesz az még szlogennel :) Most épp hogy kinézek az ablakon a tavaszi hangulatom el is múlt annyira esik a hó. Elővettem hát a karácsonyi maradék kis cafatkáimat és egy tolltartót varrtam…..
Húsvéti koszorú készítése! Közeledik a tavasz  :)  / Bár most éppen nálunk esik a hó :( / A hulladék anyagokból gyorsan el lehet készíteni egy vidám kopogtatót. Húsvétra gondolván már előre dolgoztam és egy nyuszit is találtam ehhez a koszorúhoz. Háromféle anyagot…..
Handmade Tabletborító! Új tabletet kaptam ami máris egy borítóra vágyott :) A borító védi, jó érzés kézben tartani és még csinos is! :) Minden tablet más és más méretű, így körberajzoltam és a varrásráhagyást is hozzámértem. Kerestem egy az egyéniségemhez illő…..
Házi kenyér! A kenyérsütést mindig tudománynak tartottam.Találtam egy cikket amiben egy egyszerűnek tűnő kenyér receptje volt leírva.Itt a lehetőség, ezt ki fogom próbálni. Neki is gyürkőztem, összedagasztottam. Sütőpapírral kibéleltem egy kerek jénai…..
Fekete-fehér apróság! :) Műanyag kerettel! Első alkalom, hogy műanyag pénztárca kerettel dolgoztam. Az anyaghoz illően fekete színűt választottam. FAB TEXTIL  a kedvenc webáruházam bár nem tőlük szereztem be most ezt a fajta keretet. Az áruháznak a Tetszik?Én csináltam oldala segítséget ad,…..
Zsepitartó! Kezdő szakácsoknak! Hozzávalók : Dobozos zsebkendő Többféle színű filc hímző cérna  friz apró szemű gyöngyök ragasztó olló sok-sok türelem :)   Többféle méretű dobozban lehet kapni zsebkendőt, így a dobozt körbe rajzolva…..
Szemüvegtartó!  ..
Kalapos Zsuzsi! Rátét varrás! A kedvenc rátét figurám a kalapos Zsuzsi ami természetesen van fiú változatban is. A blokkot általában színben harmonizáló szélforgóval szoktam körbevarrni. Ezt a harmadik képen látható élére állított négyzettel is lehet,…..
Jákói Kreatív Műhely Hama 2018.01.01 11:20:26
HAMA! Vasalható gyöngy! Vasalható gyöngy? Felfűzni szoktuk a gyöngyöket.   Több méretben is kapható ez a gyöngy fajta maxi, midi és mini. Hama márka néven van jelen ez az érdekes gyöngy amit tüskés lapokra kell ráilleszteni és ezek után letakarva papírral / én sütő papírt…..
Bögrés mézeskalács recept,hetekig friss és puha marad! Kattints a képre és már el is éred a receptet!..
Ovális neszesszer! YouTube csatornán láttam ezt a videót ebből könnyen el lehet sajátítani egy neszesszer elkészítését...
Táska vagy neszesszer?!..
Karácsonyi filc díszek! Filc és textilből kivágott képekkel készítettem ezeket a szíveket. Karácsonyfára vagy csomag mellé téve plusz ajándékként is kedves dolog...
Jennynek (aki a Missouri Star Quilt Company  youtube csatornát vezeti) újabb blokkját tanultam meg.Ezt szeretném most átadni nektek!..
Mi is kell pontosan, hogy könnyebben és szebben tudjunk dolgozni? Segítek! A kezdő csomag amivel az első lépéseket megtettem! :) Alapvető legfontosabb a vágó lap!..
Újabb blokkot szeretnék bemutatni, amiből lehet párnát, takarót és sok mást is készíteni! Jelly Rollból készítettem, amit sajnos nálunk nem lehet vásárolni így csak egy külföldii webáruház vár a szebbnél szebb jelly rollokkal ránk.A blokk mérete már adott hiszen a jelly…..
A patchwork varrásnál blokkokból áll össze a varrandó terület. Autodidakta módon tanultam a varrást.A legtöbb tudást a Youtube és a Pinterest oldalakon találtam meg és még most is rengeteget nézelődök ezeken az oldalakon.Nagyon nagy tisztelője vagyok Jennynek (aki a Missouri Star Quilt…..
Könyvek , füzetek! A borítás, érdekes folyamat.Legtovább a tökéletes anyagok kiválasztása tart,a színek párosítása és a tulajdonos egyéniségéhez illő minta kiválasztása.A külső és a bélés közé frizt tettem így puha finom tapintású a könyv vagy…..
Fémkeretes erszények! Legelőszőr Youtuben láttam, fémkerettel készített erszényeket. Sokáig kerestem nálunk hol tudnék ilyen kerethez hozzá jutni,megtaláltam FAB TEXTIL webáruházat. Hűséges vásárlójuk maradtam, már hosszú ideje. Szélesítik a keretek választékát és ez rengetek ötletnek ad…..
Jákói Kreatív Műhely Filc! 2017.10.16 07:01:00
A Filcek közül a puha finom tapintásút szeretem, könnyen formázható, akár a kézi varrás is díszítheti ezt az anyagot...
Kedvenc munkáim a fali táblák. Ajándék, emlék is lehet! Elkészítésük kezdeténél vásároltam egy Bernina hímző gépet. Számítógéppel lehet tervezni bármilyen témát és szöveget, ezek után a  hímzőgép elkészíti.   A házi áldás minden otthonba szép a…..
Transzferálás! Nagyon érdekesnek találtam ezt a módszert! Textilre bármilyen képet eltudok helyezni, ötletek zsongtak a fejembe. Sok sok próbálkozás után megtaláltam a számomra megfelelő módszert, akár egy fényképet is áttudok másolni így a textilre. Kattints a fenti galériára, hogy megnézd az…..
Jákói Kreatív Műhely Gyöngy! 2017.09.25 07:59:00
Gyöngyök fűzése számomra a várakozást jelenti. Vásárlásnál eldönteni milyen szint formát válasszak a kínálatból és a fejemben már kialakulóban lévő képpel összehangolni. Sokféle gyönggyel dolgoztam, köztük voltak féldrágakövek a kása gyöngyök és a ,,szerelmem"…..
A mai világban fantasztikus gyurmákat lehet kapni. Gyerekkoromban imádtam többféle formát kialakítani a gyurmákból, amit természetesen újra és újra átalakítottam...
Jákói Kreatív Műhely Kezdet! 2017.09.11 07:00:00
Blog Írás!? 56 évesen neki futok! A gondolatok cikáznak a fejemben, azt se tudom melyik legyen az első sor. Kreatív  folyamatosan alkotni vágyó nő vagyok. Nagymamám pedálos Singer varrógépen varrt. Általános iskolás lehettem mikor kértem engem is tanítson meg rá. Persze a…..