Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lidikoo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengetegszer hallom másoktól, akik a fogyáson gondolkoznak, hogy ők bizony le akarnak fogyni, de nincs pénzük arra, hogy ezt hatásos módon tegyék. Gondolok itt arra, hogy egészségesebb, de drágább ételt vegyenek, személyedzőhöz járjanak, aki rendesen megdolgoztatja őket vagy…..
lidikoo 2015.02.11 09:50:08
Érdekes, hogy milyen gyorsan elítéli a cikk szerzője ezeket a mondatokat: "Nincs pénzem eljárni konditerembe vagy egészségesebb élelmiszert venni!", pedig, ha jobban belegondolunk, akkor ez már az átlagemberre is igaz.
Számoljunk egy picit! Az átlag kb. havi nettó 120 eFt-ot keres. (Ezt azt hiszem, elég optimistán becsültem.)
A szerencséseknek van saját lakása, tehát nem fizet albérletet, csak a rezsit, ez legyen mondjuk (telefonnal, nettel) 45 eFt. Vesz egy BKV/Volán bérletet, ez kb. 10 eFt (avagy szerencsés esetben fenntart egy autót, ami mondjuk, 35 eFt, biztosítással és üa. költséggel, de ezt most, felejtsük el). Ebben az esetben marad 65 eFt-ja egy hónapban , amit szabadon elkölthet élelmiszerre, a különböző tisztítószerekre és egyéb személyes higiéniai célokat szolgáló termékekre.
Ha tönkremegy a mosógép vagy kilyukad a cipője, emberünk már nagyon nagy bajban van.
Szerinted ebbe belefér egy 10 000-es havi kondibérlet? Vagy egy 20 000-es futócipő?? Esetleg a dietetikus egyszeri (!) tanácsadása, néhány étkezés kihagyásával...
Mondjuk a 65 eFt-ból 40-et költ élelmiszerre. Ez napi kb. 1300 Ft. Ha pedig megnézzük bármelyik üzlet kínálatát, akkor azt látjuk, hogy a sovány húsok, zöldségek, gyümölcsök ára az egekben van, míg a magas szénhidráttartalmú és glikémiás indexű élelmiszerek viszonylag olcsón elérhetőek.
Szóval ne ítéljük el olyan gyorsan a "plusz kaját" evőket, szerintem még egy plusz 300 Ft-os kakaós csigával (~400 kcal) is olcsóbban jönnek ki, mint azok, akik megpróbálnak teljesen egészségesen, pontosan annyit enni, amire szükségük van.
lidikoo 2015.02.11 11:08:30
@Orltran: Végül is, ha így vesszük igaza van a szerzőnek és neked is! :D Bár ami engem illet, köszönöm, jól elvagyok a saját súlyommal, szóval inkább nem utalnék neked! :D