Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OhMyMom

147 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tehetnéd, beleolvasnál a Viber vagy a Messenger üzeneteimbe? Esetleg más Anyukákéba, hogy milyen sztorikat küldözgetnek egymásnak? Kíváncsi vagy, hogy az Anyucik milyen SOS üzenetekkel bombázzák férjeiket? Ezt most megteheted, hoztam egy válogatást a kedvenceimből. :)      ..
Oh My Mom! Lagzi két kicsivel 2018.08.05 16:58:18
Tegnap esküvőre és lagzira mentünk Kiskunhalasra a családdal. Most tehát következzen abból a szemszögből egy esküvő, ahogy 2 kisgyerekkel együtt azt át lehet élni... 14:42 Túl korán érkeztünk, csak 15:00-tól van vendégfogadás, nem akarunk senkit a készülődésben beparáztatni egy korai érkezéssel,…..
Oh My Mom! Ami a boltban maradt 2018.07.28 17:36:40
Mese arról, hogy mit hagyott ma egy átlagos Anyuci egy átlagos boltban. Ma találkoztam egy számomra ismeretlen, átlagos Anyucival egy átlagos boltban, akinek az átlagos kb. 2 éves kislánya átlagos mértékben hisztizett a padlón hemperegve. Sok cuccot szeretett volna vásárolni ez az Anyuci: egy…..
Oh My Mom! 359 napja 2018.07.24 15:35:38
Egy éve ilyenkor hatalmas fejetlenségben voltunk. 6 nappal jártunk az esküvőnk előtt, és alig pár nappal a házunk belső felújítása után. Egy másfél éves gyerkőccel és egy 3 és félévessel terveztük, hogy a saját udvarunkban tartjuk majd a gyermekkompatibilis lagzinkat. Az udvarunk romokban, az…..
Amikor két éve ide költöztünk Deszkre, hideg volt, tél volt, nagyon terhes voltam (8 hónapos), nagyon jégpáncélos volt az udvar, és mi behúzódtunk családilag az új kuckónkba. Ahogy kitavaszodott, és figyelő szemeinket a négy falon kívülre vetettük, láttuk, hogy az előző lakók egész csomó jó kis…..
Az Oh My Mom olvasóit kérdeztem meg arról, hogy milyen élmény volt nekik, amikor először maradtak otthon egyedül, bárminemű segítség nélkül egy napig vagy akár csak 1-2 óra erejéig az újszülött babájukkal és a nagyobbacska gyermekükkel. A következő beszámolót Anikó küldte, elmeséli nekünk, milyenek…..
Nagyon gyakran kerülünk abba a helyzetbe a férjemmel, hogy valaki hitetlenkedve és már-már számonkérően kérdezget minket, hogyhogy nem tudjuk a gyerkőceinket legalább pár óra erejéig a nagyszülőkre hagyni, hogy mi valami sürgős dolgot elintézzünk, ne adj' Isten, kettesben legyünk... Ilyenkor mindig…..
A házunk épp akkora, amekkora egy négytagú családnak pont kényelmes, egy centiméterrel se nagyobb. Mégis szerettük volna, ha a konyhánk csak konyhafunkciót tölt be, ezért az előszobánkból étkezőt csináltunk. Egy bibi van, amivel nehéz volt megalkudni: a viszonylag kicsi tér jelentős részét foglalja…..
Felnőtt mese egy ollóról és egy Apuciról, aki azt a bizonyos ollót gyanútlanul a gyerekszobában hagyta, és egy felettébb mérges Anyuciról, aki mérges az ollóra, az Apucira, a gyerekeire, a levágott hajtincsekre, mindenkire, még talán magára is. ;) Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy süni…..
Múltkor véletlenül úgy alakult, hogy az egyik barátnőm és én is grízes tésztát főztünk délelőtt, és véletlenül úgy alakult, hogy mindkettőnknél beteg gyerkőcök voltak ehhez a statiszták. Fiús Anyuci 2 éves és 6 hónapos gyerkőcökkel: Felteszem főni a tésztát, a 2 éves keservesen bömbölni kezd, hogy…..
Mikor költözködésben voltunk, hirtelen kiderült, hogy sok bútorra, új háztartási gépekre van szükségünk, csak úgy folyt el a pénz. Ahol lehetett, megpróbáltunk spórolni. Vannak dolgok, amikre rábólint egy férfi, ha a nő jól érvel: "vegyünk új kanapét, szerelmem, olyan szakadt ez a régi, te is…..
Oh My Mom! Császárral szültem V. 2018.06.25 07:51:46
Nagyon ritkán találkozom császáros anyukák történeteivel, mégis elérnek azok az előítéletek, amiket sokan a császáros szüléshez kapcsolnak. Nem lehet egyszerű helyzet, amikor valakinek úgy alakul, hogy nem szülhet természetes úton, vagy akármilyen okból már jó előre meg kell hoznia ezt a döntést.…..
A lányaim sokat betegek, bár mostanában olvastam egy cikket arról, hogy az átlag 4 év alatti gyerekekhez képest nem betegesebbek, csak átlagosan takonykórosak, vírusosak. No, ez az átlag elég ahhoz, hogy 2 hét itthon & 1 hét ovi/bölcsivel toljuk az őszt és a telet. 2018 első hetében az ovisom…..
OhMyMom 2018.06.22 09:25:47
@szelence.blog: Nagyon köszi! :)
Oh My Mom! A társasjáték-ügy 2018.06.22 08:42:44
Az egyik barátnőm panaszkodott még szilveszter tájékán, hogy a 2 és féléves kisfia nem vesz részt "rendesen" a társasjátékokban, nem tudnak olyat választani, amivel az ovis nagyobb és a kisebb is szívesen játszana. Először nem tudtam, mit reagáljak, mert nálunk nagyon mennek a társasjátékok. Azóta…..
„Hisztizik??? Én biztos fognék egy poharat, és leönteném vízzel!” Bárcsak annyi pénzem lenne, ahányszor ezt és ennek a "jó tanácsnak" a különböző verzióit hallottam! Most elmesélem nektek, milyen volt az, amikor az ovisom képen öntött egy pohár vízzel. Igen: ő engem. Az ovisom úgy 20 hónapos kora…..
OhMyMom 2018.06.21 07:59:21
@SZPIITII: Ennek a gondolatmenetnek egy elemével se tudok egyetérteni. Erőszakot legalizáló tekintélyelvűségen alapszik. Nincs meg benne az odavissza alázat. A szöveg lényege az lett volna szerintem, hogy leírjon egy olyan veszekedést, amiben felnőtt és gyerkőc kölcsönösen hibáznak. Azon gondolkodom még, hogy csattant-e el a világon valaha olyan pofon, ami szeretetet, megnyugvást, bizalmat szült? Nem hiszem.
OhMyMom 2018.06.21 08:02:33
@tulione: Hasonlóképpen vagyok és szerintem még sokan. A legnagyobb lelkifurdalásaim amiatt vannak, hogy nem tudok eléggé türelmes maradni, pedig egészen gyermekáldásig alapvetően türelmes emberként írtam volna le magam. Persze ilyen kihívásokkal nem is szembesültem: radikálus alváshiány, lábon kihordott betegségek, durva érzelmi hullámvasutak egyszerre.
OhMyMom 2018.06.21 10:02:55
@JamesFord: Ebben a véleményben semmilyen "tudomány" nem volt. A fröcsögő stílusa miatt moderáltam. Most itt hagyom, hadd olvassa mindenki. :)
Ti miket fogadtatok meg annak idején nagy pocakkal még semmit sem tudva a valódi babás/gyermekes életről? Tudjátok, ezek azok a magunknak tett ígéretek, amikről gyermekáldás után viszonylag hamar kiderül, hogy irreális hülyeségek, de legalábbis gyakran betarthatatlanok. Összegyűjtöttem 11 olyan…..
Leszögezem: nem vagyok pedagógus, nem vagyok bölcsődei gondozónő vagy óvónő, csak egy átlag bölcsész. Van egy olyan sejtésem, hogy sok mindenki lehet, aki szívesen hozzáfogna egy kis szerepjátékhoz otthon a gyermekével, vagy gyermekeivel, de nem talál fogást a dolgon, nem tudja, hogy álljon neki,…..
Azt már meséltem, hogy képes vagyok kiinni egy üveg lekvárt, ha rám jön az édességvágy, de erre, amit múltkor csináltam, még én se vagyok büszke... ;) Amíg a kisebbik lányom fél napos bölcsibe járt, minden hétköznap 11:45-kor szoktam elindulni érte, hogy ebéd után hazahozzam. Egyik nap 11:41-kor…..
Vannak olyan sztereotípiák, hogy az Apukák mókásan viselkednek a gyermeknevelésben, folyton bakiznak, gyakran úgy viselkednek, mintha ők maguk is 3 éves ovisok lennének, figyelmetlenségükből és ügyetlenségükből mindig vicces szituációk kerekednek. Ez pontosan így van! (Legyünk igazságosak: azért az…..
Oh My Mom! Elvonókúrán a család 2018.06.11 16:59:24
Nemrég olvastam egy remek írást arról a témáról, ami a mi életünkben is éppen zajlik kb. 3-4 hete már: bevezettük ugyanis a teljes mesenézés-stopot itthon, a gyerekeink egy másodpercet sem tölthetnek a tv/laptop/tablet előtt. Zsembery Borbála az említett cikkében szuperül összefoglalja a problémát,…..
Halljátok meg bölcs szavaim: ha vendég érkezik, előbb mérlegeljetek, hogy mit nagyon muszáj erőn felül kitakarítani! Nem csak úgy bumm bele, eszetlenül nekiesni port törölni meg ablakot pucolni kétségbeesetten. :) 1. Ha gyermektelenek jönnek: A legrosszabb eset. Érvénybe lép az a bölcsesség,…..
Akinek jár már bölcsibe/oviba a gyerkőce, annak talán ismerős lehet a reggeli mindennapi kínlódás, az ébresztéstől a bölcsibe/oviba érkezésig tartó szakasz. Akinél ez mindig tükörsimán megy, annak hatalmas elismerés, kérem, hogy adjon fel nekünk levélben elsőbbségivel, ajánlottan egy nagy levélnyi…..
„JÉZUSOM!!! A gyerekeid RAJZOLTAK A FALRA??? Én ezt biztos nem engedném az enyémnek.” Kinek ismerős ez a beszólás? Erre mégis mit lehet válaszolni? Ha nagyon elakadnál, és legközelebb is csak pironkodva forgatnád a pókhálós mennyezet fele a szemeid, itt van pár jól bevált verzió: A verzió Ő:…..
Egy időben azon törtük a fejünket a párommal, hogy hobbi bútorfelújításba kezdhetnénk, és ebből meg is gazdagodhatnánk esetleg. Ezért vásároltunk Jófogáson néhány jó minőségű, nekünk egyáltalán nem tetsző régi bútordarabot, amit viszont érdemesnek tartottunk átfestéssel újragondolni. Mit értünk mi…..
Szerintem bátran állíthatom, hogy az oviból/bölcsiből hazahozható gyermeknyavalyák királya a hányós-hasmenős betegség. Öröm végre értekezni róla pár sor erejéig. ;P Vegyük először, milyen egy gyermekkel. Egyedül vagy otthon az ovis gyerkőccel. A gyermeked sugárban hányni kezd az ágya közepére a…..
OhMyMom 2018.05.31 23:21:33
@zizi77: Köszi.
OhMyMom 2018.06.01 09:32:13
@Olliék: :D te jó ég... azt hiszem, akkor ideje örvendeznem, hogy mi inkább a sima felsőlégúti virkákra szakosodtunk...
OhMyMom 2018.06.01 09:33:44
@Hw80: A mi orvosunk jót szokott kacagni azon, amikor félve megkérdezem egy-egy fertőző betegség kapcsán, hogy van-e rá statisztikai esély, hogy a másik gyerek ne kapja el esetleg...