Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kazi (törölt)

0 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hát fantasztikusak: ..
Kazi (törölt) 2009.09.19 12:22:31
@mcs: Csaba, az meglep, hogy még ennyi idő távlatából sem érted, hogy mi volt a probléma az anyádat bloggal. Nem a júzernek kell tudnia a szakmai hátteret, hanem az újságírónak, a többség ezen háborgott, sütött minden posztról, hogy fingod nincs az egészről. Márpedig anyázni pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen. Mindjárt más a fogadtatása.
Meghökkentő esetről írt nekünk Bender: egy fórumba írt hozzászólásai nem tetszettek az internetszolgáltatójának, a Dunawebnek, ami ezért hirtelen szerződést bontott vele. A sztori előzménye annyi volt, hogy Bender egy korábbi ügyben saját bevallása szerint is "elég…..
Kazi (törölt) 2009.09.17 08:17:01
Hát igen, ez a nagy hátránya a hűségidőnek. Én majd négy évig Monortel/UPC adsl használó voltam. Több évig semmi gondom nem volt, főleg abban az időben, míg monortel néven futottak, aztán baromira leromlott a szolgáltatás minősége, a modemjük egyszerűen nem tudott csatalkozni bizonyos időközönként, és természetesen csak akkor, amikor a legfontosabb lett volna. Aztán 15-30 perc után a probléma mindig magától megoldódott. Mondjuk az, hogy a hibabejelentőben azzal kezdik, hogy milyen a vindózom, az is érthető, de mondtam, hogy ezzel ne vacakoljunk már. Miután a kért RAS hibakódokat elküldözgettem nekik, széttárták a karjukat, hogy bizony ők semmilyen hibát nem látnak. Erre azt mondták, hogy kiküldenek egy emberkét, de ha semmi hibát nem talál, akkor ki kell fizetnem a kiszálllási díjat. Mondtam, hogy egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni, és a probléma ráadásul nem fixen reprodukálható, mert csak bizonyos időközönként jött elő a probléma.

Megunva a totojázásukat és idegtépő szolgáltatásukat, a T-Home-tól kértem egy 1 hónapos próbaidős szolgáltatást. Egy hét után kapcsoltak, és megjelent egy fickó azzal, hogy észrevették, nem megy a modemjük. Sajnáljuk, késő, teccettek volna előbb kapcsolni.

Ha valaki hűségidőt ír alá, a lehető legrövidebbet válassza, és ha van rá lehetőség, váltani kell, nem anyázni. Tanulják meg, hogy nem hivatalt kell játszani, ők nyújtanak szolgáltatást. Teljesen felesleges az alkalmazottakkal való harc, mert a döntéseket nem ők hozzák, hanem a nagyfejűek. A negyfejű meg csak akkor kapcsol, ha azt látja, hogy a fogyasztói előfizetői szám grafikonja lefelé konyul.
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
Alig egy hete jelent meg az új operációs rendszer, máris megközelítette piaci részesedésben elődjét, a Leopardot. Oké, nem a teljes hazai helyzetről adok most képet, ahhoz ugyanis normális piackutató cégekre lenne szükségünk, csak az Appleblog statisztikáira tudok hivatkozni,…..
Kazi (törölt) 2009.09.06 20:23:57
@rockjano: "Ez a különbség."

Meg az, hogy egy 64 bitesnek hirdetett Mac OS X ala egy 32 bites kernel toltodik be. 2009-ben, nevetseges.
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
Na egy valóban izgalmas statisztika látott napvilágot az Apple gépeivel kapcsolatban. Azt ugye tudjuk, hogy a Macintoshok piaci részesedése az amerikai piacon kilenc-tíz százalék körül van, de ez a szám önmagában keveset mond el: egy Mac jóval többe kerül, nem tud, nem is akar…..
Úgy néz ki, a kaliforniai cég jogi osztálya nemcsak egy rakás, pecsétgyűrűs, olajozott hajú dörzsölt olasz ügyvédből áll, akadnak ott igazi balfácánok is. Egyikük ugyanis felhívta a Microsoftot, és követelőzni kezdett, hogy a cég azonnal állítsa le a Laptop…..
Az imént egy fórumban véletlenül sikerült megfogalmaznom azt, hogy mit szeretnék Budapest kapcsán látni, úgyhogy gyorsan leírom ide is: hogy legyen egy állandó, mondhatni eposzi jelzője, amit az is hozzá társít, aki még sose járt itt. Mert ez különbözteti meg az igazán…..
Kazi (törölt) 2009.07.14 22:29:54
Kemény nap volt csütörtökön, először Farrah Fawcett, aztán Michael Jackson ment el, pénteken már arról cikkeztek a külföldi lapok, hogy ki nem halt meg: volt hír például arról, hogy Jeff Goldblum még köztünk van, aztán meg arról, hogy Harrison Ford igenis él. Jacko…..
Az Adobe a minap azt demózta, ahogy egy HTC Hero hiba nélkül futtatta a Flasht. A mobil egyébként egy Android-alapú telefon, amit az amerikai T-Mobile-tól lehet megvásárolni. A bemutató alapján a Hero-nak semmi baja nem volt a Flash-sel, ami elmondom miért fontos nekünk: mert gyengébb…..
Kazi (törölt) 2009.06.27 14:57:00
Folytatom a MacBook Prós rémhíreket, hogy ellensúlyozzam Csaba exkluzív és kellemes anyagait. Így nem kényelmesedünk el annyira.Egy ausztrál egyetem hívta fel a figyelmet weboldalán a glossy képernyők veszélyeire, szerintük egészségkárosodáshoz is vezethet olyan kijelzők…..
EP-választás, I. rész - JobbikGyőzött a Jobbik. A harmadik helyhez nekik kellett a legmélyebbről, a legnagyobbat ugrani. A nemlétezésből most végre megszülettek, keserves munkával törték át a kirekesztettség és a megvetés falát. Most már nem úgy fognak megjelenni a médiában,…..
Kazi (törölt) 2009.06.08 09:26:46
Árpi! Nekem az az érzésem, hogy kb 2006 óta elveszítetted a fonalat. Mondod, mondod a magad rizsáját, de a lényeg és a valóság egyre jobban eltávolodik becses személyedtől. Természetesen utálom az összes idióta barmot, abban a hitben éltem, hogy lassan megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy akár el sem megyek szavazni többé, de úgy látom, hogy most már megint lesz egy mocsok banda, akik miatt ott kell lennem minden egyes szavazáson. Na mindegy.

Van itt egy különös tény, amely talán elkerülte a figyelmed, mégpedig az, hogy a Jobbik hol ért el átütő sikereket. Az, hogy az észek-keleti országrészben tönkreverte az mszp-t, az arról árulkodik, hogy nem ideológiai alapon nyert ilyen mértékben a Jobbik. Akikről Te beszélsz, az egy borzasztóan törpe kissebség, max egy-két futballstadionnyi embert lehet velük megtölteni, de nem 15%-kot elérni egy országos választáson. Az a 15%, aki a jobbikra szavazott, az előtte bizony MSZP szavazó volt. A Feri zseniálisan tudta őket megszólítani az elmúlt pár szavazás során, ugyanis ezek az emberek nem olvasnak blogokat, nem fórumoznak, többnyire 1-2 perces hírek alapján tájékozódnak a hagyományos médiából, és még csak a bakancs sem érdekli őket. Az ő ellenségképüket eddig az MSZP szállította, ebben Feri zseniális volt, nem kellett túl sokat gondolkodniuk azon, hogy ki a mumus. Most, hogy a Feri és vele együtt az Ő ellenségképe elfáradt, kerestek maguknak más gyűlölni valót. Sajna, ezen a piacon a Jobbik mutatta a legversenyképesebb alternatívát. Szomorú, de ez van. Itt a feladat Viktornak a következő évekre, eddig is ez volt az erőssége, jobbról kipucolni a padsorokat.
bodoky El a kezekkel Ciprustól 2009.06.04 15:40:56
Simor, Oszkó és Bajnai rengeteget tettek egy nem offshore EU-tagország  költségvetési egyensúlyáért, itthon is meg fogják tudni csinálni...
A hitviták közül mindig is kiemelkednek a jelentősebb témák, régebben a Commodore64 VS Spectrum, aztán később a Windows kontra Linux volt ilyen elementáris erejű, személyeskedésektől és elvakultságtól sem mentes flamewar. A kedvenc vagy éppenséggel a biztonságosnak tartott…..
Kazi (törölt) 2009.06.04 07:49:01
@Vargnatt: Ha nem akarsz .Net programokat futtatni, akkor miért telepítetted a .Net Framework 3.5 SP1 csomagot?
Kazi (törölt) 2009.06.04 19:14:50
@Vargnatt: A dolognak semmi köze az ActiveX-hez. Azt elismerem, hogy tényleg dokumentálhatták volna, hogy ez a plugin is települ, valóban, de magát a telepítést és a plug-int egyáltalán nem érzem problémásnak. Azért nem, mert szó sincs erőfölénnyel való visszaélésről, ugyanis pont az történik, hogy ne kelljen ClickOnce miatt IE-t használni, hanem FF alatt is működjön. Elmúltak azok az idők, amikor a MS az IE-t erőltette mindenáron, a plugin puszta léte is ragyogó példa erre. Üdv.
Kazi (törölt) 2009.06.04 19:17:31
@Vargnatt: "Szeretnék .NET-es programokat futtatni, de nem a böngészőmben."

A ClickOnce nem .net programok böngészőben futtatására alkalmas, hanem egy a TELEPÍTÉST segítő technológia. Olyasmi, mint a Windows Installer, azzal is szoftvereket tudsz telepíteni, a ClickOnce-szal is.
Moderátor: Sziasztok, mutatkozzatok be. Magyarósi Csaba: Helló, stevejobs vagyok. Szűcs Ádám: Helló, stevejobs vagyok. Moderátor: Na várjatok, nektek tök ugyanaz a nevetek. Hogy van ez? SZA: Úgy, hogy ketten írjuk az Appleblogot a megszületése óta. Most azonban úgy döntöttünk,…..
Kazi (törölt) 2009.06.02 20:33:38
@mcs: Részemről spongyát rá. :-) A Microsoft bloggertalálkozón gondoltam, odamegyek hozzád ez ügyben, csak úgy eltüntél, hogy nem maradt rá lehetőségem.
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
Tegnaphoz húsz éve mondta el Kádár János utolsó, az MSZMP Központi Bizottsága előtt elhangzott beszédét. Rá majdnem három hónappal, azon a napon, amelyen Nagy Imre felmentő ítélete megszületett, meghalt. A beszéd Kornis Mihály által korrektúrázott változatát a link alatt…..
Kazi (törölt) 2009.04.13 22:01:12
@dark future: Tetszetős, de a krumplileves az krumplileves, ne lássunk bele mást. A Gyurcsányról is szerette azt hinni a baloldal, hogy micsoda taktikus, aztán a lemondása utáni hét fájdalmas bizonyítékkal szolgált.
Kazi (törölt) 2009.04.13 22:22:55
@dark future: Elolvastam a PDF-et, és ez pölö nagyon elgondolkodtatott:

"Elkeseredtem: nem szabad többé Lenin nevét kimondani?"

Konkrétan ezen ki is akadtam, és megborzongtam. Valami hihetetlen őszinteséggel buzog fel a primitívség ebből a mondatból.

Abban viszont a Kornisnak van igaza, hogy Nagy Imre nevének kimondását feltűnően kerüli. Mondhatni, szembeötlő, még olvasva is. Névmágia?
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
Kazi (törölt) 2009.03.24 08:19:12
A könnyem kicsordul... A meg nem értett... Szegény.

Hihetetlen, hogy ezt még mindig el kell magyarázni. A bizalmatlansági válság az őszödi beszéd egyenes következménye, márpedig bizalom nélkül nem lehet ilyen programot végig vinni. Ezt ha valaki nem látja, arról nem lehet leolvasztani a piros szemellenzőt. Az őszödi beszéddel személy szerint nekem az a legnagyobb problémám, hogy a Feri szépen elsorolja, hogy hogyan NEM tájékoztatta még a saját frakcióját sem, hogyan zárták ki még őket is az eseményekből, és nem volt ott egyetlen ember, aki felállt volna és elküldte volna őt a jó büdös francba, hogy "Feri, már ne haragudj, de Te ezt mégis hogyan képzeled?". Ha valaki ezt nem érzi, hogy ez miért problémás, az szép csöndben szedje le a "for a better magyarland" logót, ugyanis ezt nem lehet csak annyival elintézni, hogy márpedig ilyen az élsport. A Feri működésének legnagyobb eredménye, hogy a demokrácia intézményeibe vetett bizalom gyengítésében senki nem ért el akkora eredményeket, mint Ő. Lásd a hétvégi beszédét is. Ha számbavesszük a tevékenységét, már a 2004-es népszavazáson is a bizalmatlanság sunyi módon történt felébresztésével operált, és sajnos az egészségügyi reform kommunikációjába is be-becsúsztak ilyen elemek. Reményt keltő, hogy mégiscsak volt valaki, aki ezt elmagyarázta neki, reméljük, hogy tényleg így is volt:

"Azt hallom, azt üzenik nekem, hogy a változásokhoz szükséges hangulatnak és az ellenzék józan magatartásának én vagyok az akadálya. Így ezt az akadályt én megszüntetem."

Kazi (törölt) 2009.03.24 16:52:19
@idelle: mert nehogy már öngondoskodás legyen

Ezen az öngondoskodáson mindig elszáll az agyam. OK, én öngondoskodni akarok, holnaptól nem fizetem a TB-t, nyugdíjjárulékot, eü járulékot STB, majd szépen félreteszem magamnak, megoldom, és másoknak is ezt fogom javasolni, de aztán holnaptól nincs sírás rívás, ha üres a kassza.
Kazi (törölt) 2009.03.24 17:48:36
@idelle: Hát akkor ez biza nem öngondoskodás.

A 300-as viccdíjnak is pont ez a hatása, hogy legitimálja a nem befizetést, ezért volt baromság.
Nincsen hét tévés balfaszság nélkül, és sajnos megint a nézettségi versenyben második helyen álló TV2 házatájáról jött kínos infó: a múlt heti blogos botrányt követően most a szilveszteri műsorban elkövetett kis malőr miatt pironkodhatott a csatorna sajtóosztálya, ahol…..