Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lothistvan

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na egy újabb rákfenéjéhez érkeztünk a magyar autósoknak, majd a kommentekben ti elmondjátok, hogy külföldön is ennyire hülyék az autóvezetők? A követési távolság számomra olyan dolog, amit pont a legkönnyebb betartani. Oké, néha elbambulsz, és közelebb mész egy autóshoz, de amúgy miért nehéz…..
mindazonáltal Önjáró Parlament 2016.09.13 14:06:38
Lehet, hogy ez már a kényszernépszavazásos kampány hatása, de lassan mindenről ez jut eszembe. Csak röviden, hogy miért tartom ezt a népszavazást értelmetlennek: tegyük fel - ahogy az meg is fog történni - a népszavazás érvényes és eredményes lesz. Ezek után mi a garancia arra, hogy akár már október…..
lothistvan 2016.09.13 22:43:53
@Neo07: És hol szokás egy demokratikus szavazás eredményét a vesztes félnek figyelmen kívül hagyni? Tehát ha a parlamenti többség megszavaz valamit, akkor azt köteles végrehajtani az ellenzék vagy sem? No ugye...
A liszaboni szerződést 2007-ben ratifikálta parlamentünk (nagy többséggel). Most meg a Tanácsban és az EP-ben szavazunk, de veszítünk. Ettől még alá kellene vetni magunkat a szavazás eredményének éls végre kell hajtanunk amit a többség szeretne (szerintem ez a demokrácia lényege).

Az egy megint más kérdés, hogy jó-e úgy az EU jogalkotása ahogy van, tehát az EP és a Tanács gyakorlatilag bármely nemzeti parlament felett áll. Ettől még demokratikus szervezet.

Hasonló példával élve: Ha Sopronban tartanak egy helyi véleményező népszavazást, hogy ott márpedig ne legyen menekült-tábor, akkor azt a kormánynak és a parlamentnek figyelembe kell-e vennie ahhoz, hogy demokráciában éljünk? Erre ugye az szokott lenni a válasz, hogy mivel ez országos ügy így valahova mindenképpen kell, tehát ez van és el kell fogadnia Sopron lakosainak, hogy ott menekült tábor épül. Európai politikusuk úgy gondolják, hogy a migráció Európai ügy, a menekültek befogadása pedig elvárás.
Fiának megverése után is úgy cigányozik és állatozik, hogy szerinte nem cigányozik. Segítséget kér Bayer Zsolt. Az övéhez hasonló lovagkeresztet visszaadókhoz fordul ezzel a mondattal: „Segítsen valaki helyeset és korrektet gondolni”. Bár én sem ilyen, sem más állami kitüntetés birtokosa nem…..
lothistvan 2016.09.10 17:55:47
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Ha mind magyar (értsd: nem cigány) akkor azt is elvárod, hogy ez megjelenjen egy hírben? Például, hogy
- "Nem cigány pedofil molesztált kislányokat a játszótéren".
- "Nem cigány huligánok törtek zúztak a metróban".
lothistvan 2016.09.10 22:10:26
@bonfred:
Ercsi mond neked valamit? Ott nőttem fel, szüleim most is ott élnek. Ennek ellenére vallom, hogy az erőszak nem lehet megoldás, mert az nem megoldás.
Nagy probléma, hogy felnőtt már az a generáció, akit lecsúszott, alkesz, soha nem dolgozó szülők neveltek és ezen felnőttek gyerekeit ma már az utca neveli fel. Az utca törvénye pedig az, hogy elveszed ami megtetszik, leütöd aki beszól és mindenki bekaphatja. Ezt a nevelést kapták, ezt értik.
Ezekkel az emberekkel már nem tudsz mit kezdeni, erőszakkal nem tereled jó útra, legfeljebb újabb erőszakot váltasz ki belőlük és megtöltöd az amúgy is túlzsúfolt börtönöket (kivéve a nagyon túltolt erőszakot, amikor szó szerint rettegésben tartod a teljes cigányságot, de ezt meg szerintem te sem szeretnéd)
Generációkon átívelő programokkal lehetne talán valamit tenni, szerintem így:
- nincs segély, de van értelmes munka (lásd Cserdi)
- aki hajlandó dolgozni és/vagy tanulni, azokkal szociális munkások foglalkoznak (megtanítják civilizáltan élni, pénzt beosztani, spórolni, stb) napi szinten.
- aki nem hajlandó együttműködni azt (és csak azt) ki kell rekeszteni mindebből, külön odafigyelni rá, hogy ne legyen lehetősége lopni. Előbb-utóbb vagy börtönbe megy vagy dolgozni kezd és jó útra tér.

Ilyen program viszont nincs és a közeljövőben nem is lesz.

Azzal, hogy a cigányt megbélyegzed és ezen tanokat nagy nyílvánosság előtt hírdeted csak megnehezíted az integrációt és az a minimális százalék is kirekesztésre kerül, aki ki szeretne törni. Ennek meg semmi értelme. (lásd korábbi hozzászólásaim itt a post alatt).

Szerintem Bayer tök feleslegesen cigányozik a posztjában. Abszolút megértem az érzéseit, amikor szíve szerint péppé verné azt a 8 embert aki megverte a fiát (legyen akárkinek is igaza) viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy ezek cigányok voltak (mint ahogy az utolsó mondatban meg is említi). Akkor meg miért is volt lényeges az egész poszton keresztül ez a motívum? Ha nem cigányok lettk volna, akkor is pépes kaját kívánna nekik életük végéig, nem? Ergo csak hangulatkeltésre jó a dolog és semmi másra. Egy tök felesleges információval a megérthető és elfogadható nagy érzelmi töltöttségű cikkből (amiben egy apa önti ki az elkeseredettségét) ismét egy rasszista cikk lett - amin az utolsó mondat sem árnyal eleget.
lothistvan 2016.09.10 22:22:36
@Censored Trompf:
"Ugyanis napnál világosabb, hogy VAN CIGÁNYBŰNÖZÉS."
Szerintem ezt* a blogger sem tagadta. Sőt eddig egyetlen hozzászóló sem. Csak pontosítsuk a fogalmat:
A cigány bűnözik vagy az ember? Ha a cigány, akkor az azért teszi, mert cigány vagy azért, mert rossz nevelést kapott? Minden cigány bűnöző? Ha nem, akkor hogyan különbözteted meg őket? Ha fehér a bőre de úgy viselkedik ahogy szerinted minden cigány, akkor az is cigánybűnöző vagy csak bűnöző? Ha van cigánybűnözés, akkor van magyarbűnözés is?
Akárki és akármiért is teszi ki tudod belőle ezt a hajlamot verni? Ha nem, akkor meddig folytatod az erőszakot? Meddig mész el az erőszakos megoldásban?

* Mármint azt, hogy a cigányok nagy része rosszul szocializált és sok BTK-ba ütköző cselekményt követ el - főleg olyat, melyhez nem kell magas iskolai végzettség és komol műveltség