Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozsavirag

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E heti lépcsőházunkat nem én fotóztam, egyik olvasónk, Huszár Boglárka küldte hozzá az anyagot. A művésznő egyébként fest és fotózik, vagyis jóval minőségibb, pontosabban művészibb munkákat láthattok, mint a saját, inkább dokumentálás célú képeimnél. Ezúttal nem…..
rozsavirag 2011.04.14 10:23:56
@prof.cartouche: én egy koszos- mocskos új házban lakom. Sajnos évi 3,50 millió forintért nem is takarítják a lépcsőházat, mert a fizetett közös képviselő a pénzt valahogy eltünteti. Még ellenőrizni se lehet, mert mindig van pénztárcatársak tömege, akik ezt megakadályozzák. A lopás akkora méreteket öltött az országban, hogy a megszüntetéséhez valami csoda szükséges.A sok természeti katasztrófa nem ébreszti fel az embereket. Sőt az sem veszik észre, hogy az össze-vissza változó bankhitelek miatt az emberek z utcára kényszerülnek költözni és egy nagy épületre felvett tatarozási, vagy panelprogrami hitel is ugyanezt a problémát okozhatja. Nincs az országban pénz, hisz nincs semmilyen érték létrehozása. Autógyárakat telepítünk az országban, amit szintén nem lehet eladni. Csak az értéktelen jogi és menedzseri munkának van becsülete, viszont ezt senki nem tudja megenni.
rozsavirag 2011.04.15 11:39:48
@prof.cartouche: Sajnos ez a vita megint két részre esett. Jobb oldal------------baloldal.
Kommunisták és nem kommunisták.
Budapest az elmult 65 év alatt összeomlott. Sajnos az ország lakossága is ugyan ezt tette. A változásnak nevezett 20 év még többet rontott az emberek minden tettén, gondolatán.
Kedves fiatalok. Nem kell az idős emberekkel minősithetetlen modorral és és elbánással foglalkozni. Rákosi is ezt tette és mi az eredmény. Megölte a tudást és a tisztességet. Azóta sem emelkedett fel az ország.
Most sem fog.
Remélem az időseket utáló fiatal ezt a kort soha nem fogja elérni és még fiatalon kiköltöznek a temetőbe, vagy szétszórják a semmibe. Az unokája ne is ismerje meg .

Azt viszont nem látom, hogy a nagyon okos fejükkel építenének valami maradandó szépet az országban. Nincs egy elfogadható épület se sehol. A 30 n2 - es lakások tömege nem tudom mire való, hisz még gyermeket se tudnak benne csinálni.
Több szempontból is érdekes rendezvényen vettem részt múlt héten, a Baross Gábor Társaság Milyen legyen (lesz) Budapest? címmel szervezett egy sajtónyilvános vitaestet, ami végül egész másként sült el, mint amire számítottam. Más nézőpontból mégis pontosan úgy - mindjárt…..
rozsavirag 2011.02.25 13:50:35
@áDám:
Sajnos ez a város a kutyáknak lett átadva.Kutya sz... tengerben élünk. A korábban elültetett fákat az embert helyettesítő állat az ürülékével elrohasztja. Itt nem lez zöldterület még sokáig.

Zöld hullám az utakon: amikor 60 km. sebességgel mentünk az autóval Budapest tökéletes zöldhullámú város volt. Jött a rendszerváltás itt is és átálltunk az 50 km sebességre, de közben az a társaság, akik ennek tudorai voltak a lámparendszer beállításának, elmentek a süllyesztőbe és maradt a kereszteződésekben az anarchia.
Most is az van.

No de majd Vitézi Bátor ezen a mérhetetlen nagy szaktudásával változtat.
Folytatódik Budapest legszebb lépcsőházait felvonultató sorozatunk, a mostani túránkon az V. kerületben sétáltunk egy napfényes vasárnap. Csaba hamar lemorzsolódott, mondván, hogy vasárnap délben senkihez nincs pofája becsöngetni (és persze nekem sem), viszont én szilárd…..
Amikor a fideszes politikusoknak még volt humorérzékük és sokkal soványabbak is voltak, akkor volt egy egyezményes jelük. Ha a frakció nemmel készült szavazni a parlamentben, akkor az ügyeletes irányítónak félhangosan azt kellett mondania, hogy „Zacsek”. Volt okuk…..
rozsavirag 2009.11.07 12:35:46
@V63 forever!: Hazánkat a politika tönkre teszi. Nálunk csak az használható, amin valaki nagyon sokat keres, a tömeg nem számít.
Több mint 100 éve kialakult a vasúthálózat. Trianon már rontott rajta, de azt még rendeztük valahogy. Vasúton utazni kényelmes és nagyon sok ember mozgatása is megoldható. Amikor munkahelyükre utaztak az emberek, nagyon sok utas volt. Ma nem dolgoznak az emberek, kevesebben utaznak. Aki nem dolgozik az lopni, ölni nem vonattal megy, hanem másik megoldást választ.
Az árú szállítás is sokkal egyszerübb lenne vonattal, de az is kiment a divatból. Helyette a 20-30 cm. mély vályúval ellátott utakon visznek mindent, ezeken az utakon közlekedik az autóbusz is, szerencsére hamar tönkre megy, helyette lehet újat venni. A feleslegesen felhasznált energia senkit nem hoz izgalomba, a földben található olaj-gáz gyors elhasználása igazán lényegtelen probléma.
Kötött pálya Szibéria képekben 2008.09.27 18:00:00
Ahogy ígértem, kiválogattam a szibériai képeket. Sőt, több galéria is lesz, most elsőként egy olyan készült el, amelyet nem a közlekedés iránt érdeklődőknek szánok. Persze ezen is sok a vonatos kép, hiszen hetekig vonaton éltünk. Akinek tehát túl sok volt a kétezer kép,…..
Kérdezhetnénk, hogy miért nem hamarabb, hogy miért nem mindenhol, de inkább örüljünk, hogy az ország harmadán sokkal jobb lesz a menetrend.A teljes cikk az Index Gazdaság rovatában olvasható...