Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apostol

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé megkésve de én is szeretnék reagálni a tegnapi telefonos hisztire. Ami mellesleg az egyik legjobb poén a vdszsz.hu óta:) Ezekben a vicces időkben, amikor már Joli néni a szeretetotthonban is internetezik (ami mellesleg kiváló dolog), még élnek egyes emberek abban a hitben, hogy…..
Jelen pillanatban Gaskó All In István egy állítólagos ígéreten lovagol. De nézzük Ő mit ígért?Pénteken beszéltem vele telefonon, és hosszas vita után arra kértem, hogy legalább annyit tegyenek meg az utasokért, hogy vállalják azon munkavállalók, emberek…..
apostol 2008.02.07 09:30:37
Nyílt levél Gaskó Istvánhoz

Ujjgyakorlat, vagy félváll?

Kedves István!

Ahhoz képest, hogy az egyik vasúti szakszervezet vezetője, elég keveset tud a a vasútról. Az Index internetes napilap újságírói kérdésére nem tudta megmondani, hogy a sztrájk napján hány vonat járt, nem tudta megmondani, hogy mennyi járt menetrend szerint, és ami a legmegdöbbentőbb, azon kérdésre, hogy:
„De akkor nem tudnának akár tízet, akár alsó hangon 360-at megjelölni, és azt mondani, hogy akkor azok menjenek?” Ön ezt felelte:
„Nem, ez nem a mi dolgunk, mi nem ismerjük a technológiát.“
István! Ön 1975 óta a vasútnál veszi fel a fizetését - még állomásfőnök is volt-, és bevallja, hogy sem Ön, és -ezek szerint- közvetlen környezete sem ért a vasúthoz.
István, Ön egy bátor ember! Szakmai szempontból gyakorlatilag nulla tudással leül tárgyalni. Később megerősít ezen tudatomban, sőt olyan dologra sem emlékezik, amiről feltételezem dokumentumok vannak, elemezték vezetőségi körben, stb.:
”De hát erre volt precedens 2000-ben, hogy azt mondták, tudjuk, vállaljuk közlekedtetni.
Nem emlékszem pontosan. De nem, nem vállalkozunk erre, hogy mi megmondjuk, melyik vonatot közlekedtetjük, és melyiket nem.”
Na, ez meg a legmegdöbbentőbb számomra:
”Mert így nagyobb káoszt lehet elérni? Vagy miért?
Azért nem, mert nem a mi feladatunk a szolgáltatás biztosítása”
Egy dologban biztos vagyok. NEM AZ ÉN feladatom! Ön egy olyan szakszervezet vezetője, amelynek tagjai a vasút alkalmazásában vannak (jegyvizsgáló, jegykiadó, forgalomirányító, stb.), vagyis FELADATUK a szolgáltatás biztosítása, hiszen akkor milyen (jog)alapon sztrájkolnak most? Hiszen olyan dologért, vagy annak ellenében bolondok lennének sztrájkolni, amihez nincs közük! Megvilágosítom! Tegyük fel, én szakács vagyok. A Szemetesek Országos Szövetsége munkabeszüntetést hirdet, hogy sárgább mellényt kapjanak a munkáltatótól. Erre én meg csatlakozom hozzájuk. Feladatom nekem a szemét elszállítása? Én gyártom a sárga mellényt? Nem. Akkor meg? Na, így értem!

Arra vonatkozólag pedig, hogy mennyire (Ön szavait idézve) ” korrekt, tisztességes szándékú ” jelen munkabeszüntetésük, javaslom kérdezze meg az utasokat. Azokat, akik Önök miatt többet, kényelmetlenebbül utaznak, hogy beérjenek munkahelyükre, az iskolába. Olyan kifejezéseket kimondottan kerülök, hogy kórházba, vidéki rokonlátogatásra, újszülött meglátogatására, haza a családhoz, stb., mivel ez a cikk is remek példája az Ön,érzéketlenségére,tiszteletlenségére. Ez utóbbi az ujjgyakorlat –új gyakorlat szavaira utal.
István! Lehet, hogy az Ön tárgyalópartnerei ”új fiúk”, de egyrészt megilleti őket egy alapvető emberi tisztelet, másrészt ne feledje, hogy egy ismeretlen partnernek ismeretlen reakciói, szokatlan megnyílvánulásai lehetnek. Még veszthet is.
Nekem úgy tűnik Ön félvállról veszi ezt az ujjgyakorlatot. István! Valljuk be őszintén, hogy egy munkabeszüntetés bejelentéséhez, megszervezéséhez sok agymunka nem szükséges. Igy helyénvaló az ujjgyakorlat kifejezés Öntől. Győzzön meg, hogy nincs igazam. Győzzön meg, hogy kiszámolták hány kimaradt vonat okozhat káoszt, győzzön meg, hogy utána néztek a 2000-es sztrájknak! Akkor viszont az újságírónak adott válaszait kell valótlanságként értékelnem. Flegma, fellengzős, az utasokat semmibe vevő, eszközként használó magatartása (magatartásuk) nem vezethet eredményre.

Kívánom, hogy kapják meg a netto 250 ezer forintot! Ettől viszont az Ön szakszervezeti tagjainak munkához, feladatukhoz való viszonya legkevésbé sem fog változni. Márpedig az utasokat ez érinti leginkább. Önöket meg a legkevésbé.