Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rovargyilkos

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy körzetfelvigyázó kiszivárogtatott egy szigorúan bizalmas dokumentumot. Az elmúlt év eseménydúsnak bizonyult a kiszivárogtatások szempontjából, miután kulcsfontosságú bejelentéseket tettek közzé előzetesen az Éves Közgyűlés előtt, és a mindezidáig szigorúan titkos  Levelezési Irányelvek is…..
A gyülekezeti vének kinevezését körülveszi valami misztikum. Főleg azoknak, akik csak ismerkednek Jehova Tanúival. A társulat a vénekkel egyetemben szeretnék elhitetni a gyülekezet tagjaival, hogy a kinevezés Isten szelleme által, közvetlenül Jehovától származik. Vajon tényleg részt vesz Isten a…..
rovargyilkos 2015.12.16 14:44:54
@leslie07: Úgy nézz ki hogy egyeseknek ez a legnagyobb problémájuk ,hogy a másikon még a kákán is csomót keresve bele kössenek ,de az értelmes vitára teljesen képtelennek,ez a nagy helyzet.......
rovargyilkos 2015.12.16 15:31:22
@Rovarölő: és Zalahusztra Látom fent ,nagy egyet értésben vagytok az engem való gyalázásban,ez sokat el árul arról hogy milyen egy ember ,de ez a ti dolgotok.Rovarölő ,elnézést kérek hogy hasonló szóval regisztráltam mint ami neked van ,tudod nem tudtam azt hogy ezt te le védted és másolásként éled ezt meg vagy lopásként hogy mások hasonló néven regisztrálnak ide ,hát tudod ilyen a magyar nyelv vannak szavak amiket sokféle képen is kifejezhetünk ha értesíted a Magyar tudományos akadémiát e béli aggályaidról talán meg fontolják annak lehetőségét hogy ezt a szót és annak használatát le védjék a számodra és senki se fogja csúnya módon el venni tőled és másolni és utánozni az egyedi szó készleteidet,hidd el érdemes megpróbálni....:-) Írod hogy be csapok a hasonló ,névvel másokat mert ,az hasonló mond mitől vagy te nagy képű ennyire ???? Őszintén kérdezem mert valaki ezen okoknál fogva hamisnak,gusztustalannak mínősitsen mást ahhoz igazán nagy képűnek kell lenni,összetévesztenek????? hu ha mitől vagy miben vagy jó hogy neked ez presztízs veszteségként éled meg? Tudod nagyon kíváncsi lennék a történetedre hogy ki voltál a szektában mert azt nagyjából tapasztalom hogy ki vagy........Gyenge te vagy és a minőségedről már had ne beszéljek,írd meg a történetedet hogy meggyőzz ennek ellenkezőjéről.........Vagy ne ha ahhoz is túl eredeti vagy.....! :-) Zalahusztra te ki vagy ? mert ég nem láttam itt a komentedet és ki vagy ? hogy engem minősitgess kíváncsi lennék a te történetedre is mert biztos hogy a rovarra te is egy bájgunár opurtunista Á keresztények lehettetek nem úgy mind én az alatt a 7 év alatt én sokat szenvedtem és amit leírtam az még a fele sincs szóval a barerinák ne szájhösködjenek velem.Kérded hogy milyen ember lehetem én a gyülekezetbe? Egy őszinte ,nyitott ember voltam akit nem akartak be fogadni a ti hozzátok hasonló "okoskodó" embereken hatalmi vágyukat ki élő senkik ,akik csak mert egy szekta a hatalom látszatát adja nekik azzal durván vissza élnek,nem lehetettek ti kölünbek azoknál akiket most elítéltek mert gondolkodni se tudtok ,mert a önelégültség úrrá lett a józan eszeteken ha volt valamikor ilyen nektek......Szóval várom az élettörténeteteket....:-) ja bocsi a helyesírási hibákért gyorsan írtam ,lassú felfogású embereknek.....:-)
rovargyilkos 2015.12.16 19:32:00
@sefatias: Tudomásul veszem ,ez nekem se jó én nem ez vagyok ,de a értelmetlen ,ok nélküli pocskondiázást nehezen viselem ,elnézést kérek tőled ezért,sajnálom,de Zalahusztra féléket jobban kellene rostálni mert ,lehúzzák az átlagot.....Szóval újra elnézést.....(y)
Az emberek talán megmosolyogják, amikor olyan emberekkel vagy csoportokkal találkoznak, akik a világvégét hirdetik. A szkeptikusok talán csodálják, ha bárki is komolyan veszi ezeket a figyelmeztetéseket, de… ez a trükk beválik, és minden évben szippant be embereket a szektákba.…..
                                                  Szóval ott hagytam abba, hogy az édesanyám a dohányzásról való leszokás nehézségei miatt lelkiismereti okokból nem járt túl sokszor gyülekezetbe, és  anno,  a  vele tanuló nagyobbik nővérem is elmaradt a…..
rovargyilkos 2015.11.01 22:25:16
rovargyilkos 2015.11.05 19:12:32
@Csakegyember: Köszönöm,és azt is hogy lehetőséget adtál rá ,hogy megosszam a tapasztalataimat és mivel kiváncsi vagyok a véleményedre nyugodtan ki fejtheted,nyitott vagyok mindenkiére......(y) :-) Tisztelettel......
rovargyilkos 2015.11.06 17:33:37
Köszönöm ,az együtt érzésedet ,nem túlzok ez az ember tényleg olyan amilyennek leírtam,talán ha nem ilyen ez az ember és mellettem áll ahogy tette ezt azokkal akikhez érdeke fűzte akkor talán még mindig ott vagyok.Azért örölük annak hogy nem így lett. Szerintem nem ,csak hogy primitív hanem részre hajló is ,mert ahogy mondtam azokkal rendes akik úgy táncoltak ahogy ő fügyölt nekik,magyarán valamilyen formában segítette őt ez szerintem nagyon erkőrcstelen dolog egy olyan embertől aki magát" igaz "kereszténynek vallja.Sajnos a mi gyülekezetünkben nem segítették a romákat mert ha gy lett volna én ott vagyok még most is ,bár így jó szerintem, annyi mindenesetre biztos hogy még a romák által lakott területeket sem nagyon akarták be munkálni ezt a nővérem is elmondta és onnan is tudom hogy én magam is ilyen helyen laktunk anno és nem igazán sőt soha nem láttam arra egy jehova tanúját sem. Még annyit ,hogy a nővérem is ő miatta hagyta ott a szervezetett ,ha valakit érdekel elmesélem mi történt. A szomszédos gyülekezetbe ahogy hallótam egészen más volt a romákhoz való viszonyuk több vegyes házaságról is tudok onnan ,de ez nálunk ha nehéz is de lehetetlen dolognak számított pl tetszett nekem egy Niki nevő lány aki még csak köszöni se volt nekem soha képes hiába üdvözöltem őt és az édesanyát ez a lány valószinüleg presztizs veszteségnek könyvelte el a velem való bármi nemű kontaktot.Sajnos ilyenek voltak sokat tudnék még írni. Kíváncsi vagyok a te és mindenki véleményére és remélem tényleg profitálhatnak a tapasztalataimból ezért osztom meg szia...........(y) vigyázz magadra.
  A kedvesség sokat segíthet, amikor úgy érezzük, hogy több mindenkinek is lojalitással tartozunk. Tegyük fel például, hogy biztosan tudod, hogy egy hittársad súlyos helytelenséget követett el. Talán úgy érzed, hogy lojálisnak kell lenned hozzá, különösen, ha egy barátodról…..
rovargyilkos 2015.11.01 22:05:43
A 2015-ös éves közgyűlés legfontosabb bejelentései több, mint egy héttel korábban kiszivárogtak Az évnek ahhoz a szakaszához érkeztünk, amikor Jehova Tanúi világszerte nagy várakozással tekintenek az Őrtorony éves közgyűlése elé. Az eseményt, melyet általában  Jersey…..
rovargyilkos 2015.10.06 16:38:14
@ORION: Nem a Bibliával van ,a baj hanem azokkal az ópurtunista egyénekkel akik azt ki forgatva ,anyagi haszon szerzés céljából nyerészkedni probálnak vele ,és sajnos sikerül is sok szektának,és magukat prófétának,ki kiáltó egyénnek.
rovargyilkos 2015.10.06 16:43:49
@úton: Senki az Y -on csak egy szimbólum jelet takaró kód magyarán szmájli ami nem sikerült,elnézést a félre értésre okot adó okfejtésemért.A megadott Blogon megismerheted a jehova tanúinál töltött és tapasztalt életem,egy darabját ,és nem sokára jön a többi ha érdekel valakit.Mond amúgy mi add okot a kétejeidnek?
Bevezetés: Kedves sorstársaim, olvasók, bloggerek...... Ez a poszt igen érdekes okból kifolyólag kerül közzétételre. Ugyanis írtam egy posztot,  a „ Romák Jehova Tanui gyülekezetiben“ címmel, s ennek kapcsán az adott posztot olvasva jelentkezett ez a fiatalember, ki a…..
rovargyilkos 2015.10.02 21:28:10
@Marci kérdez: Szia Marci köszönöm a érdeklődésedet,és tetszik a te blogod is....szoktam látogatni.(y) Én is üdvözöllek.
rovargyilkos 2015.10.02 21:29:43
@Egonymus+: Igazad van ,a lírtakkal kapcsolatban .Téged is üdvözöllek.(y)
 Még mielőtt leírnám mit is gondolok ezalatt, tehát  hogy mi is volt az egyik hibám Jehova Tanui szervezetében, szeretném leszögezni,: nem vagyok s nem is tartom magam szentnek, se tévedhetetlennek, se hibátlannak ! Szükségesnek tartottam mindezt  megjegyezni, mivel ebből az…..
Egyenlőre eről a témáról csak nagyon röviden, mivel tervezem, hogy majd a későbbiekben konkrétan írok szenvedésemről, s a felettem itélezőkről, az egész fiolyamatról..... Először azon gondolkodtam, hogy állatoknak nevezem őket, vagy valamilyen állatfajhoz hasonlítom s úgy…..
 JEHOVA MEGÁLDJA AZ ENGEDELMESSÉGET (János 21:17) c. videóban. (2015.09) A programban nincsenek nagy jelentőségű magyarázatok, újdonságok, most kivételesen nem ezért érdekes. Az érvelés, a technika viszont elgondolkodtató, tekintve, hogy Hű és Értelmes Rabszolga tanítása akarna lenni, közvetlenül…..
    Előre is leszögezném, személyes negatív tapasztalataimnak köszönhetően, sajnos „kicsit“ elfogult vagyok a romákkal kapcsolatban. S ilyen hangnemben is  fogom folytatni ezt az értekezést. Megfigyelhető, hogy az utóbbi időben egyre több roma lesz Jehova tanuja, vagy…..
rovargyilkos 2015.09.28 22:39:50
@Csakegyember: Értem,és tudomásul veszem.
rovargyilkos 2015.09.28 22:49:50
@Csakegyember: Nagyon szívesen eleget tennék a kérésednek de be kell vallanom ,hogy nem tudom,hogy kell posztolni ,de szívesen elmesélném a történetemet .(y) Amúgy én sem kérdőjelezem meg azt hogy mondasz igazságot a romákkal kapcsolatban,de sajnos ennek vannak más aspektusai is........Szomorú,hogy akik igaz keresztényeknek vallják magukat a gyakorlatban tisztelet a kivételnek ,sajnos nem azok.De az embert soha nem választhatjuk el az egyéntől........
rovargyilkos 2015.09.29 16:57:24
@Csakegyember: Rendben megfogom írni ide és te ki rakod........(y)
A bibliatanulmányozáshoz használt kiadványok teljes mértékben tájékoztatják az embereket, mielőtt úgy döntenek, hogy megkeresztelkednek? "Igen" Tehát tájékoztatjátok őket, hogy egy bírói bizottság ülésének nem lehet részükről tanúja, és fel sem lehet venni? "Igen" Meg…..
rovargyilkos 2015.09.28 23:14:02
@LPoti: Egyet értek.
Hát megint a felvigyázókról írok  -  kiket most  " multifunkciós zenészeknek " nevezek. S ezt azért, mivel azon tulajdonságukat, melyet ki szeretnék emelni, ez a meghatározás jellemzi talán a legjobban! Igen ők multifunkciós zenészek ! Régebben / több éve/,  egy hirdetést…..
Juhok vagy birkák Ti biztosan nagyobb ismerettel rendelkeztek, mint én. Szeretném megkérdezni, normális dolog zajlik-e a gyülekezetben, illetve ez egyedi eset-e, vagy máshol is így működnek a dolgok...
Vajon az Őrtorony összeomlása kezdetének tanúi vagyunk? Számos jelenlegi és egykori Jehova Tanúja számára, akik áldozatul estek az Őrtorony kegyetlen szekta-szerű gyakorlatainak, az a kilátás, hogy…..
rovargyilkos 2015.08.16 22:36:16
Lehetségesnek tartjátok, hogy a VT hitehagyottá vált? Annyira, hogy mindezt 52 mill. pld-ban ki is hirdeti. Persze a maga burkolt fogalmazásában. A felvetésem alapja a 15.03. tanulmányozási wh. Lényegében minden cikke, de különösen az 1. és utolsó. Tudom, hogy kifejtették már többen is a blogon az…..
rovargyilkos 2015.06.26 15:49:36
Nem csodálkozom azon hogy saját magukat leplezik le egy-egy cikükben az őrtoronyban illetve más kiadványaikban pl. a jelenések nagyszerű csucspontja közel című művükben annyi hibát ,és ellentmondást vélek felfedezni amiáltal még egy laikus kereszténynek is egyértelművé válik hogy saját maguk által felállitott tanításiknak mondanak ellent nem egyszer ,nem egy vagy két kiadványaikban követik el ezt a ordenálé hibát,ennyit a "értelmes sáfárokról"........Tipikus esete ez a Biblia által leírt egyik igének ami így szól "a hazug embert könyebb utol érni mint a sántát" azt hiszem hogy a példabeszédek könyvében van.......Saját maguk által tanított hazug és tévtanítások sorát leplezik le ,kölönüsen igaz ez az "Új világosság esetében"ami szöges ellentéte a Egyedüli "igaz" keresztényi voltuknak hiszen azt állitják ,hogy a i.d szerint 33-tól 1914 ig jézus Királyi kinevezésééig tartott a pogányok meghatározott ideje ,és ez időszakban szellemi sötétség uralta az emberiséget ,de Isten újjá szervezte az ő "igaz" földi szervezetetét Russelék által,na már most ha ezt még tartják akkor szöges ellentéte ez a tanítás az új azon tanításuknak ami a 2013,július 15-i őrtoronyukban található miszerint a i.d.szerinti 33 -tól 1914 es idő ami állitólag a "pogányok ideje volt"ez időszakban is volt a és talált is Jézus a sok konkoly között tiszta szellemű búza szerű embereket tehát "igaz" keresztényeket........Mi ez ha nem ellent mondás a saját tanításúkkal........Kérdezem én van olyan hogy igaz vallás a ezek után Jehova Tanúi szerint????? Mert ők azt állitják hogy nincsen ezen új tanításukka......vagy nem ?????!
Történetem rövid és nem kívánok hozzáfűzni semmit.Volt egy fiam - sajnos, hogy ezt kell írnom - családjától, testvéreitől teljesen eltávolodott.Tavaly belépett a Jehova Tanúi - nem tudom minek nevezzem őket.Korábban református volt, de találkozott egy olyan leánnyal, akinek az…..
rovargyilkos 2015.05.05 22:01:06
Sajnos a problémátok ,nem egy ritka és átlagos jelenség sok hozzátok hasonló család kerül bele Jehova tanúi szektájának a család,és szabadság rabló bürtönébe ,és ez ellen ha már az egyik család tagot is be szervezték és az illető már a keresztelkedésnél tart ,ez ugyanis a a teljes jogú tagságuk feltétele,az már sajnos azt sejteti hogy erősen hisz a tanaikba ahonnan ki út sajnos nehezen van,és nincs sok lehetőségetek tenni ellene.Azzal hogy támadjátok és újra és újra szembesítetitek a tagságából adódó hibáival és felelőtlenségeivel azzal csak még mályebre sülyed köztetek és ő közte az amúgy sem könnyen áthidalható űr.Jelenleg egy talán számára ismeretlen és űdítő világban él amit ő tévesen érzékel annak de ha e béli hitében bárki legyen az a saját családja megprobálja megingatni akkor azt támadásnak és provokációnak érzékeli különösen ha erről már konzultált a vezető tagokkal a gyülekezetéből.Mert ott azt tanitják a tagoknak hogy a minden a környezetből jövő kritikát kezeljenek nyomásnak ami arra irányul hogy megingassák a hitét és hogy ez egy rossz indulatú negatív támadás aminek ellen kell állnia bármi történjen is és ezzel akarva akaratlanul is egy orjási vastag falat húztok magatok és ő közte amit gondolom nem szeretnétek.Javaslataim a kövezkezők:Ne támadjátok a hitét semmi képpen az előbb vázolt okok miatt,,,,,Tudom idegenkedtek ettől az ötlettől de azt javaslom amenyire csak lehet tudjatok meg mindet meg erről a szektáról pl ezen az oldalon ,org.jw.stb.Mert ugyanis megfelelő ismeretséggel tudjátok hogyan és miképen kezelni bizonyos a vallással és annak tév tanitásival kapcsolatosan fel merült kérdéseket.Közeledjetek felé tudatosítsátok benne hogy sokat jelent számotokra ,és nem csak kritizálni de dicsérni is tudjátok és ha lehet ne vonjátok kétségbe az erkörcsi tartását legfeljebb óvatosan és finoman emlékeztesétek őt arra hogy hiányzik nektek és hogy ritkán lásátok őt.Tudakoljatok tőle a jehova tanúi egyház szekta történelméről kb 1800 évekre vissza menőleg és lérdezzetek tőle természetesen burkoltan hogy mit tudd róluk kb 100-120 évre visszamenőleg és hogy ha nem talál márpedig nem fog erről semmit találni kérdezzetek tőle hogy lehet ez?? miért nincs róluk semmi infó? és legfőképpen miért nincs e régi időkből fenn maradt kiadványaik amikre ti kiváncsiak lennétek ....stb.....Így talán valahol gyökeret ver benne a felismerés hogy nem ismeri azt a vallást miben hisz és bármit megtenne.......Sok szerencsét......kívánok......(y)
Nyilvánossá vált Gerrit Lösch nyilatkozata, melyet annak érdekében tett, hogy elkerülje a bíróságon való megjelenést A legtöbb Jehova Tanúja úgy tekint az Őrtorony Társulatra, mint ami csaknem szinonimája “Isten szervezetének”. Mint ilyennek engedelmeskedniük kell az összes…..
Ha Jehova Tanúi felnőnének az egyedül igaz "vallásról" szóló dicsekvésükhöz Akkor a józan ész is azt kívánná, hogy szervezetként ők VEZESSÉK az összes többi hitet: a ténylegesen igazolható bibliai jótékonyságban az éhezők élelmezésében a szegények…..
rovargyilkos 2015.04.21 17:48:48
@PsychoZsoldos: Ha nem erre akkor mire szerinted? A szeretetről beszéltem ,és abba néha bele fér ez is,mert emberek vagyunk.Tudom ez életidegen dolog hogy az utcán mások arcát simogassa valaki ,de mi emberek alapjába véve a szeretetre vagyunk teremtve nem pedig a rideg távolság tartásra és az egymás iránti közönyre ,sajnos a ma emberét ez jelemzi és az a habitus ahogyan gondolkodsz erről,és sajnos ez van most,de hinünk kell a Biblia üzenetébe és Jézusba hogy Isten maga a szeretet és nem a közöny,mert ha közönyös lenne irántunk akkor végünk lenne de ő nem egy ember...... a szó negatív értelmében.
rovargyilkos 2015.04.21 17:51:19
@Vízben járt: JÓl csináltad ,azt teted amit egy igaz szívű ember tenne ilyenkor ,nem vitába bonyolódik hanem megért,és átél és ezt átadtad ennek az embernek remélem megértette ennek az üzenet tartalmát.(y)
rovargyilkos 2015.04.22 17:14:24
@PsychoZsoldos: Látom ,már hogy te értékerended nagyon el üt az átlagtól nem még hogy ettől a szintől.Milyen buzulásról beszélsz????!!!!!És milyen zaklatásról?! Úgy irod le ezt az eseményt mint valamiféle zaklatást vagy valami közönséges gesztust.Tudod egy dolog hogy más az értékrended de az már nem egy dolog hogy ilyen degradálló és lekicsinylő stilusban beszél másokról.Sajnálom ha te a szeret semmilyen formáját sem tapasztaltad meg és a keserűség jellemzi a gondolkodásodat ez szomorú.....Egy emberi kedves gesztust nem szabad tolakodó negativ támadásnak aposztrófálni ,tudod egyszerű vagyok de ember......És ha a magát a szituációt nézzük egyáltalán nem arról van ,volt szó amiről te beszélsz ,de elismerem jogod van másként gondolni.Egy idegen oda ment egy másikhozz és beszlt neki valamiről amiről az tudja hogy nem igaz erre ő megértően és együttérzően tudva arról a szervezetről ahová az a illető tartozik milyen tett egy fizikai gesztust és kedvesen közölte vele az ő álláspontját és hogy Jézus az igaz út ha ez neked felháboritó gondold át az értékrendedeted .Amúgy Jézus szeretetére és Isten irgalmára van a legnagyobb szügsége maa világon nem pedig egy érzelem és szeretett szegény ideológiák követésére ennek hanyatlását és az ebből adodó gondokat ma tapasztalhatja a világ nincs benne köszönet.
Az Őrtorony Társulat kiadványai nélkül, pusztán a Bibliát olvasva bizonyára Neked sem jutott volna eszedbe, hogy a hívőknek két „osztálya” létezne? Ez még a Társulat első ötven évében sem jutott senkinek az eszébe, egészen Rutherford egyik 1935-ös…..
"Továbbá senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk.” (ApCsel 4:12, ÚVF) "Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által…..
“Nem utasítanánk el, hogy testvérként kezeljünk valakit, mivel ő nem hisz abban, hogy a Társulat az Úr csatornája. Ha mások ezt másként látják, az az ő előjoguk. Teljes lelkiismereti szabadságnak kell lennie.” (Őrtorony, 1920. április 1., 100. old.)   Joseph Rutherford…..