Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theobserver

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenlegi magyar közbeszédben a nők szerepének folyamatos újragondolása zajlik. A sajtóban, a politikában, a civil szférában, valamint a netes blogokon kialakultak a szekértáborok. Több olyan esemény is történt, aminek kapcsán mindkét oldal össztüzet zúdított a másikra és…..
theobserver 2015.02.10 15:24:52
@zombigyilkos:
Valóban, az általad felsorolt szakokon a nők megállják a helyüket egyedül is. Viszont a nehezebb, akár IT vagy mérnöki szakon is simán lediplomáznak. Hogyan? Először is nagyon kifinomult csalási módszerek vannak, kezdjük a csizmába, vagy a szoknya, harisnya alá rejtett telóval vagy papírral vagy bármivel, a mikrofonos kémfülhallgatón keresztül a láthatatlanul író tollig. Ezek az eszközök persze bármelyik szakon hasznosak, de amit ki szeretnék emelni az az, hogy lazán a férfiakkal végeztetik el a piszkos munkát. Példának vannak olyan órák, ahol csoportmunka van: gyakran van olyan helyzet, hogy a csapatba bekerült nők egy mukkot nem szólnak, semmit nem tesznek hozzá a feladathoz, mégis ugyanabban a pontszámban részesültek mint a többiek. Ők legtöbbször csak írják amit a férfiak mondanak (ha egyáltalán szépen írnak), vagy csak helyeselnek. Az is előfordulhat, hogy simán megkérnek pár férfit, hogy segítsen nekik vagy adja le újra annak az órának az anyagát, ami helyett ők buliztak/másnaposan feküdtek otthon, és persze a kedves white knight-ok meg is teszik nekik.Valahogy mindig megússzák és átmennek, ki tudja miket vetnek be ezen cél érdekében. Szóval ott tartunk hogy nem csak a don Fefinho által felsorolt dolgokat szolgáltatjuk nekik, hanem még a diplomájukat is rajtunk keresztül szerzik meg.Persze mindig vannak kivételek, pl matek szakos nők stb, de sajnos ők a kisebb csoportba tartoznak. Hozzáteszem még hogy egyes esetekben a matek sem annyira nehéz, ha nem kell ötletesnek lenni hozzá. Ha csak be kell magolni pár megoldási modellt, felismerni, hogy melyik modell kell a feladat megoldásához és azt alkalmazni, akkor az is lehet sima ügy.
Ahogy a reddit Redpill oldala is írja, a nők nagy részének az egyetem csak a buliról szól, nincs felelősségvállalás, vagy előregondolkodás. Sajnos ez a trend Magyarországon is felütötte a fejét.