Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Samu bá

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban írtam arról, hogy manapság a Biblia sok része, leginkább a Genezis értelmezésének elfogadott módja a metaforikus értelmezés. Továbbá arról is, hogy teljesen következetlen dolog az, hogy ha egyes részeket metaforikusan értelmeznek, akkor másokat miért vesznek szó szerint, mint például Jézus…..
Samu bá 2016.01.23 01:32:25
@safek: Péter +estvérem!

Hozzászólásaid kiapadóban. - Mit mondana Isten, ha találkoznál vele?:

Nem azért jöttem másodjára, hogy kecskék után futkorásszam, sem saulokat hitemre téríteni. "Quo vadis, Domine?" - kérdi tőlem Pál. Én pedig kérdem tőle: Hol van Péter? - ez az Ő szövege. S mondá nékem Pál: Nagy az Ő buzgalma, a kecskeólban tanítja a bárányaid. No, akkor megyek oda, már csak megnézem magamnak, miként csődíti Péter a bárányaimat a kecskeólba. S láttam, s ámultam! Péter, nagyobb leszel Te mesterednél, mert azt hiszed érted, miközben ő úgy tudja, hogy nem ért Téged. Mert Néked nem elég Péter képmása, de Pálét is avatárodra tűzöd. Nagy a Te hited, hatalmas, két apostol tusakodik Benned. Ki lenne hát alkalmasabb Náladnál megmérni a hitet? De bizony mondom Néked, nem leszek, ha nem hiszed elég erősen, hogy vagyok; és negyedszer is megtagadsz, ha méltatlan a Te hited ereje a pápai pecséthez!
Ugyan a Galilei Kör vezető tagjai közül éppen Rákosi nem volt szabadkőműves páholytag, de amúgy az Index menő tudósítást közölt a Hosszúlépés. Járunk?-keretében vezetett szabadkőműves sétámról. Tisza mint Darth Vader, Duczynska Ilona korának Sarah Connorja, Ady Endre a…..
Samu bá 2015.08.02 23:03:12
@csunderlik.péter:

Ez igazán aranyos Öntől, kedves Péter: "alig lehetett lelőni magát" - persze, tudja, ki kellett volna biztosítania a lőfegyverét! Váltsunk fénykardra? Ugye emlékszik, arcon legyintettem az Aranykesztyűmmel?
Széchényi Ferenc mint Alf - mennyire szórakoztató, kilyukadt a vakbelem! Annyira zseniálisan deheroisztikus, hogy be kéne valahogy szuszakolni az Index beszámolójának második, javított kiadásába!

Péter, ami viszont kellemetlen:

A folyamatban lévő szillogikai teszt és annak részeredménye arra alapoz, hogy nem emlékszik, Öntől származik-e a szóban forgó téves kijelentés: "Nem emlékszem, hogy ezt mondtam volna.".
A teszt jelenlegi állására reagálva pedig meg óhajtja változtatni korábbi álláspontját, tessék lássék módra felvállalva a pontatlan közlést. - Sajnálom, evvel csak önmagát forgatja meg!

Emlékeztetem: az Ön eredetileg elfoglalt álláspontja (nem emlékszem...) eleve kizárta annak direkt módon való eldöntését, hogy elhangzott-e a téves információ. A szillogikai teszt ilyenformán nem törekedhetett az elhangzás vagy el nem hangzás tényének megállapítására, csupán azt kívánta vizsgálni, rendelkezett-e Ön a kérdéses időpontban azokkal az ismeretekkel amelyek megalapozhatták a közlést. Azonban Ön nem fogadta el a tesztet, így annak passzív ( a célszemély közreműködését nélkülöző) változatát kezdtem futtatni. A passzív teszt alapvetően más technikát igényel, mint az aktív ( ha nem is vagyok egy Dr. Lightman, azért egyet s mást ellestem tőle).
Természetesen Önnek szíve joga bármikor bekapcsolódni és erőfeszítéseket tenni az aktivizálására.
Azonban korábbi álláspontjának kelletlen megváltoztatása kvázi indifferens a passzív teszt eddigi és további lefolytatása szempontjából; magyarul nem veszem figyelembe, mivel totális ellentmondást generál korábbi álláspontjával szemben . Másrészről - ellentétben Önnel - én továbbra is úgy emlékszem, hogy ezekre a történeti vonatkozásokra nem tért ki, ennek fényében továbbra is fenntartom az 1. következtetés (a Corvin páholy alapításával kapcsolatos részletes történeti ismereteknek még a bejegyzés készítésének idején sem volt birtokában) helyességét valószínűsítő mutató értékét, sőt megemelem 5%-ponttal.

Folytassuk a tesztet!

a, Ki szignálta a szabadkőműves mozgalmat betiltó 1950. évi belügyminiszteri rendeletet?

b, Működik-e Magyarországon női szabadkőműves páholy?
Samu bá 2015.08.03 11:51:34
@csunderlik.péter:

Kedves Péter, jelentkezem!
Előadássorozat? No ezen még töprenkedem... Bizonyára tudja, az előadás igen nehéz műfaj, akkor inkább a sétát választom, méghozzá Önnel négyszemközt (esetleg még meghívhatom Lalo barátomat , ha nincs ellenére). A séta remek idea. Még annak ellenére is remek idea, hogy előzetesen befenyít a stílusom okán. Na BUMMM, legfeljebb nem nyom nekem like-ot! Majd csak átvészelem valahogy az érzelmi megrázkódtatást!
- De most igazán! Mit vár tőlem? Legyek szórakoztató? Nem leszek! Váltson bérletet a Dumaszínházba! Öreges leszek, lassan járó, lassan gondolkodó, még annál is lassabban beszélő, megkeseredett, besavasodott ürge leszek. Tudja, olyan, akit a hölgyközönség nem illet másként, mint "vén faszfej". De engem cseppet sem zavar, ha lefitymálnak - manapság az is nagy dolog, ha csak örökítőanyagként, de számba veszik az embert!
Kérem, egyeztessük a séta időpontját!

Ami a folyamatban lévő tesztet illeti:

Produkált egy bágyadt kísérletet az aktivizálásra. Legutóbbi megnyilvánulása nyomán megállapítom, hogy az aktivizálásra tett erőfeszítése végképp kimerült a személyeskedésbe hajló hangnemben. Ön szerint lezárjam a tesztet passzív módban, vagy tekintsek el a befejezésétől?
Samu bá 2015.08.06 12:23:19
@csunderlik.péter:

Kedves Péter, nem óhajtok még ennél is inkább a terhére lenni. E meggondolásomtól vezéreltetve eltekintek a passzív tesztjének lezárásától. Kérem, ne bánkódjon, József Attilának is volt egy félbe hagyott tesztje, ennek dacára is erőteljesen bevonult az irodalomtörténetbe! Ki tudja, talán a mi esetünkről is készít memorandumot a Pszicholográfiai Társaság?!

Továbbá lemondok őszi megsétáltatásának jogáról is, ha nincs ellenére, Lalo barátom javára. Az Ő hozzáállását ugyan nem ismerem. Vegye fel vele a kapcsolatot és dumálja meg!

"Színház a Világ..." A Világegyetem Nagy Rendezője instruálja lépteiket!
„Egy ember sorsa túl kevés ahhoz, hogy ennyi fájdalmat okozzon. Csak annak kell ilyen rettenetesen szenvednie, aki valami titokzatos módon mindenkiért szenved” – írta József Attiláról Szerb Antal, ám nem értett egyet vele a Moszkito néven trollkodó pofa, aki istenkáromlást…..
Nem nagyon sűrűn, de azért néha elhangzik ilyen kérdés a hívőktől kommentben. Pontosabban, kérdés helyett inkább afféle fenyegetés formájában, amolyan Mt 8:12 stílusban: "lészen sírás és fogaknak csikorgatása." Vagy elhangzik jó tanácsként Pascal fogadása stílusban,…..
Samu bá 2015.02.05 01:45:45
@safek: Péter Testvérem!

Miért is várakoztatnánk Mátyást? Isten felmentő ítéletét elnyerte most, ebben a szent pillanatban, ezen a Világon: Bizony, bizony mondom Önnek, Isten nem várja el tőle a hitet, s meg sem bünteti, de még csak meg sem fedi. Elbocsátja színe elől Isten hírével, békével.

De miként apellálhatott felebarátunk, Mátyás, egy olyan entitás, nevezetesen Isten megnyilvánulására, ki nem létezik a tudatában? Meg osztán, hogy ha meg lehetne vezetni Istent ilen logikai bakgurásokkal, akkor betelt vóna mán a mennyország jóléti migránsokkal!

Ezért aztán Isten nem is adhatja tudtára Mátyásnak a felmentő ítéletét máshogyan, mint indirekte, hisz Önt s engem meg tud szólítani, mivel tulajdonrésszel bír bennünk.

Béke Önnel! Samu bácsi
Samu bá 2015.02.07 18:24:55
@safek: Péter Testvér, a becsmérlés katedrálisából ha elvágyódna...addig is, engedelmével, felkeresem székfoglaló előadásának felvételét
Azt mindenki tudja, hogy 42 éve három ember a Holdon járt.De azt kevesen, hogy a küldetés majdnem katasztrófába torkollott.Két űrhajós kis híján a Hold felszínén ragadt. Richard Nixon, akkori amerikai elnök még egy rövid beszédet is írt, amit 30 évre titkosítottak. Így…..