Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tresy Sheperd

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2018-as választást minden valószínűség szerint a Fidesz fogja nyerni. S ha ez így lesz, annak elsődleges oka az ellenzék megosztottsága lesz. Támogatottságukat tekintve az ellenzéki pártoknak külön-külön nincs reális esélyük a kormányváltásra, a teljes ellenzéki összefogásnak viszont szintén nincs…..
2008 és 2012 között negyedével csökkent az oktatásra fordított pénz, ötödével kevesebb hallgató jár a magyar egyetemekre, a pedagógusbérek pedig nálunk a legalacsonyabbak OECD szinten. Ráadásul a pedagógusbértáblát is átalakította a kormány,  emiatt a pedagógusok évi 20…..
Amúgy sem, de tegnap végképp nem lettünk volna Orbán Viktor családtagjai a vacsoraasztalnál. Simicska, a "geci vagy!" hadművelet keretében bekavart a TV2 körüli panamába, és Deutsch Sosemdrogoztam Tamás is elbukta az Altus-ügyben tett szánalmas kísérletét.   Ha jól értjük a…..
Elérte a csúcsát Orbán gyűlöletkormányának menekültügyi aknamunkája: befejeződött a határzár építése, ma már jól öltözött, menekültet eddig csak híradóban látott budai úrhölgyek is be vannak parázva a vérszomjas menekültektől és a Bayer-féle agyatlan…..
Amire az Orbán-kormány, nyilas nemzettestvérei segedelmével készül, az háborút készít elő. A benyújtott törvényjavaslat szerint a jövő héttől (!) bárkihez bemehetnek, bármit lefoglalhatnak. Bizony, Hozzád is, kedves Olvasó! És bármit elvihetnek, amire szükségük…..
A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) kérdései a kormány menekültpolitikájával kapcsolatban. A MoMa meggyőződése, hogy a migráció problémáját az Európai Unió és az Egyesült Államok szoros együttműködésével lehet megoldani. 1.) Ha a kormány 2000 készenléti rendőrt…..
Kész időutazás! Ma elkezdődött a Karácsony Gergely – jelenlegi PM-társelnök – által beadott népszavazási kérdésre az országos aláírásgyűjtés a tankötelezettség korhatárának 18 évre való visszaemelése tárgyában – és még 3 kérdésben. Pontosítok: most Vajda…..
Tresy Sheperd 2015.08.04 23:02:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az én fiamnak 160-as az iq-ja, nem tudták kezelni általános iskolában.
Mint ahogy a szegény, cigány, otthon hideg szobában éhesen ülő gyerekeket sem.
A jelenlegi iskolarendszer képtelen kezelni a devianciákat, ha bárki, bármiben eltér az átlagos kockától, szemétre hajítja, mert úgy kényelmes.
De ez nem jól van így.
A tanulás élethosszig tart, átlagban 4,7 szakmában próbáljuk meg magunkat a nyugdíjig. Mégis, ha gyerekkorban, fiatal felnőttként a szemétre valónak bélyegeznek embereket, nem tanítják őket, mit vár a társadalomtól 20 év múlva? Hol fog élni az unokája, ha Ön már nem is?
Tresy Sheperd 2015.08.04 23:02:27
@aeidennis:
Tudás nélkül sehol nincs az ország, nem képes fejlődni hosszú távon.
A tanárok még csak-csak el tudnák dönteni, hogy nekik személyesen megéri-e egy gyerek tanítása, látnak-e benne fantáziát, DE:
- ez egy szubjektív vélemény alapján hozott ítélet
- iskolarendszert működtetni szubjektív vélemények alapján nem lehet (se fizikailag, se szellemileg).
A tanárokon, de legfőképpen a tanítókon áll vagy bukik egy-egy gyerek egész életútja.
Ha a legjobbak nem a Corvinusra meg az ELTE-re jelentkeznének, hanem tanítóképzőbe, az lenne az ideális.
Visszakaptam a hitemet. Az elmúlt öt évben többször megingott a bizalmam a magyar igazságszolgáltatásban, sőt néha már-már el is veszítettem. Magam sem hittem volna, hogy a bírósági rendszer még képes az önkorrekcióra. de kiderült, hogy igen, képes. A Fidesz-KDNP mindent…..
JogÁsz A pokol alkotmányos kapuja 2015.07.18 19:59:13
Az Alaptörvény VI. cikkének (2). bekezdése eredetileg így szól: „Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez”.  Kép: kormany.hu Én az alábbiakkal egészíteném ki: Mindenkinek mindehhez joga van,…..
Tresy Sheperd 2015.07.18 21:15:31
A remény az nem az a dolog, ami kipusztul, ha egy szociopatát kiszolgáló gépezetet kell kicserélni egy olyanra, ami mindenkit elbír.
A reménytelenség akkor jön el, amikor nem érez senki majd késztetést arra, hogy ezen a velejéig romlott rendszeren törvényes és alkotmányos módon változtasson, s engedi, hogy a szegények és elesettek kitaszítottá váljanak.
A rendszerváltáskor is elfogadtam, most is hiszem, hogy szükséges egy gazdasági elit. Az a legnagyobb baj, hogy mindkétszer a létrejött gazdasági elit lojalitás és nem tehetség alapján alakult ki. Emiatt képtelen valós és kiemelkedő gazdasági eredményeket elérni.
Elég csak Tállay-t, Gyurcsányt hallgatni: populista, megírt dumákra nem szívesen fecsérlem az időm.
Hol a program, a háttértanulmány, hogy Te, meg Te, meg Te, barátom (lexarom, hogy milyen párt tagja vagy), kitalálod, miként lehet értelmes befektetéseket vonzani az országba, Te meg Te kitalálod, hogyan lehet a kor kihívásainak megfelelően tanítani a gyerekeket, bátornak és okosnak, Ti meg kitaláljátok, megtervezitek, hogy értelmes és tartós elvonási szerkezettel, baromi olcsó kormányzattal és az újraelosztás minimalizálásának távlati céljával miként lehet Emberként kormányozni. Valki meg mindezt kiteszi a netre, alfától omegáig, hogy akinek kedve van, elolvassa, mit műveltek.
1. Alkotmányosság
2. Átláthatóság
3. Oktatás
4. Szociális és egészségügyi ellátás

Annyi okos ember van ebben az országban, olyanok, akik képesek lennének mindezt felvázolni, megharcolni egymással, egy országért, nem egy pártért.
Hogy miért nem fontos senkinek? Miért osztanak, mielőtt tennének? Miért gyávák együttműködni?
Ésszerű Politika, lojális állam, hétköznapi hősökkel.
Én úgy gondolom, hogy egy ilyen mértékű rablás nagy mértékű koplalást hoz majd, mint a palacsintás-királyban. Csak meg kell nézni az egy főre jutó GDP várakozások alakulását az EU-ban, azt sírva lehet fakadni.
Vagy Matolcsy az egyetlen közgazdász a világon, aki érti, mi történik. Amúgy boldog szülinapot neki, meg közmunkás-fizetést.
Az előző évekhez hasonlóan 2014-ban is Csányi Sándor, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, valamint Leisztinger Tamás érdekeltségei taroltak az agrártámogatások kiosztásánál. Csányi és Simicska érdekeltségei különböző jogcímeken közel 6-6 milliárd forintnyi agrártámogatásban…..
Tresy Sheperd 2015.03.30 11:17:01
Az Orbán-kormányról, pontosabban magáról Orbán Viktorról mondott nemrégiben egy emócióktól fűtött beszédet Schmidt Mária a XXI. Század Intézet rendezvényén a Terror Házában. A történész által elmondottak egyik kevésbé hangsúlyos gondolata azóta is foglalkoztat. Schmidt…..
Most vasárnap tartják a veszprémi időközi választást, amelyet az EU-biztossá váló Navracsics Tibor lemondása miatt írtak ki. A szavazásnak nem csak helyi tétje van, hiszen ha a Fidesz nem tud nyerni, akkor a kormányoldal elveszíti kétharmados többségét. Bár a veszprémi körzet…..
Tresy Sheperd 2015.02.22 16:09:27
@maxval bircaman szerkesztő:
Lopjanak hát tovább a fidesznyikek, bátran.
Az alábbi írást Budapest V. kerületében élő lakosok juttatták el A Város Mindenkiéhez, amit teljes egészében közlünk. "A déli belváros nemrégiben uniós pénzből felújított Bástya utcájában, a Fejér György utca sarkán áll egy óvoda (kezelője az V. kerületi…..
Tresy Sheperd 2015.02.17 16:27:47
@Éhes ló: nagyképűségénél csak korlátoltsága nagyobb.
"Szia! Feltennék neked egy kérdést. Akár kifejtését egy bejegyzésben is megteheted, ha van kedved. Együtt utaztam egy honatyával a múlt héten. Cirka 3 óra alatt csevegtünk sokmindenről és feldobtam azt az ötletet, hogy adott esetben a választásoknál a korábban nem szavazó pár…..
Tresy Sheperd 2015.02.03 19:50:53
Valami elkezdődött. A szegénység, a nyomorúság olyan mértéket öltött, kopogott be kilátástalan helyzetbe került emberekhez, hogy megszólíthatóvá váltak. A társadalom aktivizálódik.
Ne hidd el a politikusnak, legyen akár veled egy vonaton, hogy ez ugyanaz az ország, mint ami nyáron volt. Egyszerű, szép és való emberi szavakkal kell megszólítani egy mesterségesen, aljas indokból megosztott, elnyomorított társadalmat. Mert kell a liberalizmus, a vélemények és gondolatok szabadsága, a döntések ismerete.
Ha én politikussá válhatnék, egy Újragondolás mozgalmat indítanék. Amihez válogatás és finnyáskodás nélkül fogadnék be bárkit, aki demokráciában szeretne élni. Ami azt tenné lehetővé, hogy az újragondolásnak helyet, teret és időt teremtsen. Visszaadná a választás szabadságát. Győzelme esetén visszaállítaná a 2010 előtti választási rendszert, és lehetőséget adna politikai pártoknak, hogy valós, átgondolt programmal, tervekkel elindulva az ismét megrendezett, immár (még mindig nem tökéletes). de nem lejtős választási kampányukban mutassák meg, mit akarnak kezdeni ezzel az országgal. Aztán lehet koalíciót kötni, elkezdeni megvalósítani mindazt, amit leírtak. Tele van ez az ország óriási koponyákkal. Jobboldalon, baloldalon, zölden. Csak hagyni kell őket átgondolni, megtervezni. Mert ez egy ország, emberekkel. A politikus azért dolgozik, hogy az embereknek jobb legyen. Halas-tavat sem azért csinálunk, hogy tetszen és irigyeljen a szomszéd, hanem mert szeretjük a halakat (jó esetben). Szóval, én nem gondolom, hogy minden veszve van, nem kívánok ordítani. :)