Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nervenke

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento B-ALGA-SÁGOK 2018.01.03 06:01:40
Egy kedves olvasó ajánlotta figyelmembe az egyik alga alapú készítményeket forgalmazó vállalkozás oldalát. Nem is gondoltam volna, hogy mekkora aranybányára bukkanok: régen olvastam már ennyi butaságot egy helyen. Aztán kiderült az is, hogy ez nem egyedi jelenség: az alga alapú étrend-kiegészítőket…..
Egy igen szórakoztató írással futottam össze, melyben az Index homeopátiás cikkére próbált reagálni egy állat-természetgyógyász. Bár ne tette volna...
Nervenke 2017.09.24 20:29:10
@steery:
1, A homeopátiás szer is vegyszer. Elvégre van benne cukor és víz, meg néha alkohol is.
2, Mérhetetlenül hálás vagyok a gonosz gyógyszergyáraknak amiért gyártanak naproxent, valamint a rendkívül pénzéhes háziorvosomnak, aki felírta, mert pont ma majd tíz órán át szenvedtem a migrénemtől, ami minden igyekezetem ellenére sem akart elmúlni, így mikor már az ájulás határán voltam bevehettem egyet és fél órán belül elviselhetővé szelidült.
3, A párom orvos, láttam, hogy mennyi mindent meg kellett ehhez tanulnia. Kegyetlen azt gondolni, hogy a szervezetünk 100%-os ismerete nélkül kár belenyúlni a működésébe, mert akkor hagyhatnánk az embereket szenvedni és ha meghalnak, hát majd elkönyveljük, hogy isten akarata volt. Én se írnék ide, ha az orvosok nem gyógyítottak volna meg egy olyan durva fertőzésből, ami olyan fizikai károkat okozott, ami mind a mai napig megmaradt. Nagyapám valószínűleg már nem élne, ha néhány hete az orvosok nem szedtek volna ki egy jókora trombust a lábából. A testvéremnek pedig semmi esélye sem lenne arra, hogy anya lehessen, ha nincs a mai orvostudomány.
A gyereknevelésnek sok csínja-bínja, praktikája van, számos módszer létezik arra, hogy a gyereket lebeszéljük valamiről vagy rábeszéljük valamire. Néha azonban a legmodernebb pszichológiai tudás is csődöt mond, a cérna elszakad, és jön az "ősi módszerek" valamelyike: a szülő elkezd prédikálni,…..
Nervenke 2017.07.09 13:55:31
@Neta: Nem nyomatják egész életükben a tehenek antibiotikummal. Egyrészt ez drága mulatság lenne, másrészt az antibiotikummal kezelt tehén tejét nem lehet eladni, megy a csatornába. Ha betegek, akkor persze kapnak gyógyszert de egy bizonyos időnek el kell telnie a kezelés után ahhoz, hogy az adott tehén teje ismét felhasználható legyen.
A húsmarháknak adtak régebben kis mennyiségű antibiotikumot folyamatosan, de úgy tudom, hogy már ezt is betiltották. A hús felhasználásához is meg kell várni, hogy bizonyos idő elteljen az antibiotikum-kezelés után.
A tehenek oldalára több ok miatt is kerülhet "lyuk". Legtöbbször a nagy fisztulával rendelkező állatokat szokták propagandacélból mutogatni, hogy lám, milyen gonoszak is a gazdák, hogy kínozzák az állataikat. Azok a tehenek legtöbbször takarmányozással kapcsolatos vizsgálatokban vesznek részt. A másik ok a kólika, ami halálos kimenetelű is lehet. Ekkor kanül behelyezésével próbálnak segíteni az állatnak.
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
Nervenke 2016.11.08 17:03:33
@kovacsegy: Ha a konyhasó 1%-a kálium-klorid, akkor 99-szer több benne a nátrium-klorid. Ez tökéletesen megfelel az ön által támasztott feltételnek, így nem értem a problémáját.
Egy 70 kilós ember szervezete 140g káliumot és 100g nátriumot tartalmaz. Ebből nekem egyébként nem az jön le, hogy 30x annyi nátriumot kellene bevinnünk, mint káliumot.
Alimento Kólavész 2016.06.28 09:56:40
Egyik kedvenc szórakoztató humorportálom (Naturahirek) remek írást tett közzé a kóla káros hatásairól. Természetesen ettől is meghalunk, mégpedig olyan nagyon, ahogy talán semmi mástól sem. A kóla valamikor a rothadó kapitalizmus jelképe volt, ma népirtó gonosz multik csodafegyvere...
Nervenke 2016.06.29 21:12:42
@MR2 Sándor: Ezek után elhiszed, hogy a hüvelyi pH 4,5 alatt van?
Nervenke 2016.06.29 21:13:44
@belekotty: Igen, ezt tudom.
Nervenke 2016.06.30 15:24:58
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezeket én tudom, csak azt próbáltam volna MR2 Sándornak megmutatni, hogy azért a pH nem minden. Elég pocsék próbálkozás volt.
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
Nervenke 2015.02.02 20:09:14
@Doki58: A gyógynövények káros mellékhatásairól had osszak meg egy személyes tapasztalatot. Most ősszel nagyon megfáztam, de gondoltam most megoldom gyógyteával. El is küldtem egy családtagot hársfateáért. Ő nagy boldogan hozott nekem egy 'meghűlés tüneteit enyhítő' filteres teakeveréket. Négy gyógynövényből állt, volt köztük hársfavirág is, gondoltam ez is jó lesz. A doboz szerint napi 3 csészével lehet belőle inni (1csésze=1 filter). Az első csésze után nem sokkal rosszul lettem. Leesett a vérnyomásom, szédültem, fáztam, kivert a víz. Lefeküdtem, hátha jobb lesz és egy jó óra múlva tértem magamhoz, de még este sem voltam túl jól. Érdekes módom a család többi tagja is itta a teát, nekik semmi bajuk nem volt tőle, de én azóta sem próbálkoztam vele.
A tea drogjai közül kettőt is használnak magas vérnyomás ellen, mint utóbb kiderült. Kérdem én, ezt miért nem írták rá a dobozra, miért csak azt, hogy gyomorfekély esetén ellenjavallt?