Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doki58

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
Doki58 2015.02.03 12:48:50
@Vincente82: A gyógynövények előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy nagyon régóta "tesztelve" vannak, és nem 5 vagy akár 10 ezer emberen, a hatások vagy esetleges mellékhatások ez alatt az idő alatt biztosan kiderülnek. Régen nem voltak laboratóriumok, ahol a vizsgálatokat elvégezték volna, mégis voltak hozzáértő emberek (ma a gyógyszeriparhoz közelálló emberek sarlatánoknak nevezik őket), akik pontosan tudták, milyen betegségre milyen gyógynövény való. Természetesen úgy, ahogy a gyógyszereknél a gyógynövények esetében is a rendeltetés szerű használatról beszélünk. Valószínűleg magas lázra nem vérnyomáscsökkentőt fog alkalmazni, a Feketenadálytő éppen a májkárosító hatása miatt belső használatra tilos, csak borogatásként használható. Örömmel gyarapítottam tudásomat a fokhagyma káros hatását illetően. De hogy teljes legyen a kép, az igazsághoz tartozik, hogy a fokhagyma és sok más gyógynövény vérhígító hatása (ami önmagában nem is rossz dolog) akkor válik veszélyessé, ha gyógyszerek szedése mellett fogyasztjuk őket, ami ebben az esetben a warfarin és kumarin. Még a közönséges grépfrút is gátolja egyes gyógyszerek (sztatinok, kalciumcsatorna-blokkolók) felszívódásához szükséges enzimek hatását. Biztos, hogy a természetes dolgokban van a hiba? A sok gyógyszer még sehol nem volt, amikor már az emberek gyógynövényekkel gyógyították magukat, az esetleges mellékhatások csak a gyógyszerrel párhuzamos használat esetén merülnek fel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség gyógyszerekre, csak a sok esetben indokolatlan gyógyszerhasználat és a természetes módszerek háttérbe szorítása az, amivel nem tudok egyetérteni.
Az anekdotikus történetekhez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy ezeknek a történeteknek valamilyen szinten részese voltam és vagyok, nem légből kapott, valahol hallott mesékről van szó. Nem célom meggyőzni valakit az esetek hitelességéről, ennek ellenére elnézését kérem, hogy nem tájékoztattam Önt azonnal és nem küldtem el a laboreredményeket. Azért vigaszképpen elárulom, én láttam őket és nekem ennyi éppen elég.
Doki58 2015.02.03 13:05:59
@Nervenke: Sajnos a pénz szerepe mindenhova elér, még a gyógynövény bizniszbe is. De itt sem a növény a hibás, hanem az ember, a rossz információk tőle származnak. Ennek ellenére nem tartom valószínűnek, hogy egy egészséges emberre egy csésze akár kimondottan vérnyomáscsökkentő tea ilyen hatással lehetne, inkább feltételezem, hogy a tea valamelyik összetevőjére allergiás lehet, ami ma már sajnos nem meglepő.
Csendben jegyzem meg, hogy ha gyógyteáról beszélünk, inkább a szálas teát választom abból is konkrétan azt, ami az adott betegségre javallott, ha teakeverékben gondolkodom, inkább kikérem hozzáértő ember véleményét.
Doki58 2015.02.03 13:42:39
@kodpiszkalo: Maradjunk a konkrétumoknál, nézzük meg egy gyógyszer lehetséges mellékhatásait és egy gyógynövénynél ugyanezt. Igaz utóbbi esetben hiányoznak a klinikai vizsgálatok, vannak azonban a több százéves tapasztalatok sok millió emberrel. Ezek tények és ha ezt nem fogadjuk el, azt hiszem, nincs miről beszélnünk. Igen, könnyű vitatkoznom, mivel saját tapasztalatokat említettem. Remélem nem nagy bűn, hogy közel 40 év távlatából a gyógyszerek nevére nem emlékszem. Örülök, hogy az általam említett készítményt "csodaszernek" nevezte, ha hiszi, ha nem, én tényleg így nevezem. Mivel ez itt nem a reklám helye, nem írom a nevét, egyébként is kétlem, hogy az Önnek sokat mondana, nem gyógyszerről van szó. Talán inkább a saját eredményeim, mivel én is (még) cukorbeteg vagyok. Naponta 4x inzulint szúrok, a 3 nappali adag 3x14 egység volt. A mért vércukrom egy aránylag normális táplálkozás mellett évek óta nem volt 15-14 alatt (reggeli éhgyomorra mérés). A "csodaszer" hatására egy hét után a reggeli cukorszint 6 alatt volt, egy hónap alatt az inzulin mennyiséget fokozatosan 14-ről 10 egységre csökkentettem, a vércukor reggel 6 alatt, napközben általában szintén 6 alatt, de mindenképpen 7 alatt van. Egy hónap után egy időre fel kellett függesztenem a termék használatát, de hogy laboreredmények is legyenek, a HbAc1 érték ( átlagos cukorszint visszamenőlegesen az elmúlt kb. 2 hónap alatt, ezt a nem szakemberek miatt írtam) amit éppen a készítmény használata előtt mértek 9,83 volt. Egy hónapi használat és 3 hónap eltelte után az érték 6,96. Ha óhajtja, szívesen bemásolom és átküldöm. A II. típusú cukorbetegséggel kapcsolatban írottakkal nagyjából egyetértek, csak a diéta szót inkább egészséges életmódra változtatnám. A gyógyszerrel kezelt beteg az esetek nagy többségében így kezelhetők és gyógyíthatók. Egyes szakemberek szerint az inzulinosok is, ugyanis a hasnyálmirigy működése sok esetben fokozható, visszaállítható, hiszen éppen az inzulin hatására lustult el.
A parlagfűvel kapcsolatban meg nem hiszem, hogy valaki nagyot kaszálna vele, pontosabban mindenki előtt ott a lehetőség, hogy gyűjtse és fogyassza, mindezt ingyen. Rengeteg jó visszajelzés jön azoktól, akik használják, nem olvastam még mellékhatásról. Azért , ha nem is nálunk, mivel nem őshonos növény, vannak vele tapasztalatok.