Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ct16

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
ct16 2015.02.02 16:13:18
Üdvözletem!

Jómagam orvostanhallgató vagyok, egy jó ideje már a képzésben, látom a végét, s azt is látom hogy a cikk írója, s a kommentelők is egyaránt hevesen reagálnak dolgokra. Csak nyugalom!!

A képzés utáni élet sem egy leányálom de a képzés sem. Ahogy az elején olvastam vagy 30 milliót költenek ránk. Khm, ez a saját egyetememen a féléves díjat számolva jelenleg 950 ezer / félév, azaz 12 * 950 ezer az akárhogy számolom az csupán 11400000 Forint. Tehát nem 30 millió. Egy tévedés tisztázva. (ezen kívül csupán 2 éve ennyi addig 850 ezer volt....)

Nem termelünk amíg tanulunk. Ez megint csak nem teljesen igaz. Aki nincs benne nem tudja hogy nekünk az 5 évben vannak gyakorlataink, namármost, a blokkgyakorlati rendszerben IV évtől minden félévben 4 hét gyakorlatunk van, tény hogy ezt nem mindenki dolgozza végig, de őszintén mondom ahol elvárják ott mindenki dolgozik, s én szeretek ott is dolgozni ahol nem, csak adjanak munkát. Másrészt vannak évközi gyakorlatok is. Ápolástan 4 hét, belgyógyászat 3 hét, Családorvostan 1 hét, szabadon választható 2 hét. Ezt teljesíteni kell. S mivel mindez a szabadságolások idején zajluk így a gyári gyakorlat minden hol de munkával telik, mint például ápolói és nővérmunka, beteghordói feladatok, orvosi feladatkör ( a betegek felvétele, gyógyszerelésében segédkezés, adminisztrációs munka, vizsgálatkérés és azok leszervezése) Mindezt hivatalosan 6 órában, nemhivatalosan intézménytől és tutortól függően 5-10 órában. Ezen kívül a VI. év 35 hét gyakorlat 6 fő tárgyból ahol akár teljes körű rezidensi munkát várnak el tőlünk. Ebben benne van a sebészeten a 24 órás ügyelet ( karácsonyi, szilveszteri, húsvéti, pünkösdi ügyelet egyaránt) TELJESEN TÉRÍTÉSMENTESEN!! Tehát ez is megdöntve.
Ja és a kórháton belüli térítésmentes karbantartói (csapszerelés, ajtóbeállítás, kilincsjavítás, széthullott székek összerakása) és rendszergazdai tevékenység ( elromlott nyomtató helyrepofozása már ha megy, illetve a számítógépek, programjainak cseréje, telepítése, stb.) melyre ugyan ott az ember, de az csupán a fizetését veszi fel tisztelet a kivételnek a többit meg ránk bízza mikor ott vár ránk a beteg az ambulancián vagy a vizsgáló előtt!

Az orvosok alszanak az ügyeletben. Ez csak részben igaz. Ha tehetik alszanak, de a sebészeten nem kívánom senkinek mikor felvernek éjjel és operálj éberen és 100%-os odafigyeléssel illetve mikor délután 4-kor az ügyelet kezdetén "elszabadul a pokol és fél 11-ig le se teszed a kampót mert ugye az orvostanhallgató még csak segédkezik.

Keresetek..... 131 ezer nettó egy kezdő rezidensi fizetés, 6 ügyelet / hó, felugrik 150-160-ra. 182 ezer egy alap szakorvosi bér, 5 ügyelet / hó mert ugye elviszik a kicsik, felugrik 200-ra.

És tudják, ha az ember bejár mellé ahogy én is teszem és + 1 óra jövet menet vonat+villamos kombinációval a napi 8 helyett már is 10 óra eltöltött idő most így orvostanhallgatóként, és emellett még tanuljak a vizsgákra, írjam a diplomamunkát, segítsek az otthoni munkában mert velem együtt ketten vagyunk csupán, és persze még hallgassam a felettesek ordibálását tisztelet a kiváló kivételeknek nem túlságosan felemelő.

És igen tényleg én választottam, mert a 3. személy a családban súlyos beteg volt és reméltem majd segíthetek meghosszabbítani az életét, de ez sajnos nem sikerült, és igen tudtam hogy sok áldozattal jár, de mivel nem volt orvos a közvetlen környezetembe nem láttam bele ennyire így marad a szomorú igazság.

De tudják mi a legszebb, mikor este hazajövök hót fáradtan fél 7-kor és átjön a szomszéd asszony a kisfiával, aki 5 éves s megköszönik a tanácsot és a célirányos ajánlást arra nézve, hogy milyen szakorvost keressenek, és elmondja az 5 éves kissrác, hogy már nem fáj a torka, nem fullad és nem köhög és a láza is lement. Igen.... ez még mindig örömmel tölt el mert ekkor látom csak igazán, van még értelme...