Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
unionista (törölt) 2015.03.21 08:31:51
@panelburzsuj:
az egy kérdés, hogy milyen munkakultúrát vegyünk át. vegyünk-e át valamit egyáltalán. lehet-e általánosítani: hollandok, magyarok, stb.

rendszerint azon a párton állok, hogy ha másért nem, akkor azért, mert a demokrácia errefelé még gyerekcipőban jár, alulról építkezzünk és ezekről a helyi társadalom döntsön. és ehhez találjon egy szövetségest.

tehát ha a mezőföld a magyar németalföld akar lenni flamand tolnai hátsággal, akkor nyilván viszonylag könnyen át lehet venni a holland munkakultúrát. és azt lehet adaptálni. ettől ne várjuk azt, hogy tolna olyan gazdag lesz, mint hollandia. részben azért, mert ők segítenek be. ezért ők ezen nyilván szeretnének nyerni. és persze lehet mondani, hogy nem zéró összegű játékokat játsszuk. de ha a külföld egy kicsit is nyer, akkor relatíve a belföld mégis csak veszít. a kockáztat- és az áldozatvállalás is része a játéknak. a másik probléma, hogy kisebb üzemméretben valósítunk meg valamit. tehát tolna ezzel valószínűleg nem lenne olyan gazdag, mint hollandia. de ez összességében lehet, hogy mégis csak felemelkedést hozna. aztán ha ez a koncepció eléri esetleg a csúcspontját. akkor lehet mondani, hogy ilyen hülyeséget. 1000 km-re levő népcsoporttal összekapcsolódni. kicsiben megcsinálni azt, ami működik nagyban hasonló adottságok mellett. nyissunk több irányba, vagy legyünk ennél is zártabbak.

a nagy általánosságról szóló viták értelmetlenek. nehéz eldönteni, hogy "nyitvatermők" vagy a "zárvatermők" a jók. az két törzs a növények országában. a zárvatermők esetén a termőlevelek megvédik a magkezdeményeket, a nyitvatermők nem védik meg. lehet érvelni, hogy a zárvatermők a fejlettebbek. mert ők adják a virágos növények között a sokféleséget. de a nyitvatermők rendszerint örökzöldek. melyik a jobb. ezt általában nem lehet eldönteni.

ha a köznép zártabb gazdaságot akar, akkor a kérdés szerintem az: hogyan zárjuk be valamelyest. ha nyitást akar, akkor a kérdés az: hogyan nyissunk. konkrét megoldási javaslatokon kellene vitázni. a helyi társadalmaknak dönteni. párhuzamos fejlődésre van szükség. csak úgy, hogy mégis van valamilyen szinkronitás. mert ha te egy független pannon mezővárost akarsz, akkor valószínűleg több hasonló lesz a dunántúlon. és lehet szinkron módon fejlődni. de lehet, hogy mondjuk a tisza-menti járások kultúrája egy kicsit eltérne ettől. többségi magyarok és a tiszai cigányok járási összefogása a nagy-tisza terv keretei között egy másik projekt. de ettől még egy nemzet vagyunk. a szolidaritást is fent kell tartani. mert azért lehet érezni, hogy ez a második projekt "őrültség". érzelmileg felspannolna többségében szegény és iskolázatlan embereket. ebből nagy nyereség lehet, de óriás veszteség is. mert akármilyen alapos tervezés, hiába van szövetségi kapcsolat, nincs garancia a sikerre. vagy kiderül, hogy így főáram jól jár. de a mellékfolyók sorban alárendelődnek. a magyarok beköltöznek a tiszai kikötővárosokba, a cigányokat ott hagyják a picsába. és ebből egy polgárháború lesz. ez ebben benne van? a saját elképzeléseimbe sose vagyok szerelmes. brutális forgatókönyvekkel ellenpontozom. mert ez a gyakorlatban emberekkel való szórakozás. persze valamit csinálni kell. a politikai programok helyessége parciálisan bizonyítható. és szerintem a párhuzamosságot be kellene vállalni. mert másképp az evolúciós elmaradást nem lehet csökkenteni.

így nemcsak múlt az összehasonlítási alap. hanem a szomszédos város, község. vagy járás, megye, régió. szerintem ezzel a probléma éppen nem az, hogy nem lenne verseny, hanem az, hogy nagyon is kiéleződne. de ezért kellenek a tényleg baloldali többségi szociáldemokrata, vagy keresztényszociális pártok. de ezekre ebben az évtizedben szerintem nincs esély. nem vagyok pesszimista. mert a természet mindig megoldja a problémát. nem hiszem, hogy ebből éppen a magyarok maradnak ki.

annyit még, hogy néhány embert azért hülyéztem le, mert tapasztalatom szerint a komment csatornákban ezek után kezdenek saját kútfőből beszélni. kicsit olyan közeg ez, mint a kocsma. ahol úgy kell beszélni, hogy ide figyelj te barom. rossz fiúnak kell lenni. aztán a másik hátha megérti, hogy nem valódi gyűlölködés.

persze az is igaz, hogy ez a közeg szinte egyáltalán nem teszi lehetővé az értelmes párbeszédet. elsősorban a politika végtelen primitívségét akartam megérteni. ezért voltam mindig álantiszemita. igaz, hogy huszonvalahányszor tiltottak ki (innen csak hatszor), mert írtam valami helytelent. kibaszott zsidók, vagy mit tudom én. de másképp nem lehet megérteni ezt az egészet. de nem olyan érdekes ez.
unionista (törölt) 2015.03.21 10:25:39
@explanatus:
mit akarsz ezzel mondani? a hollandok jók, a magyarok rosszak? vagy mire gonolsz.
unionista (törölt) 2015.03.23 00:29:13
@panelburzsuj:
ha nem húzod magadra a fasiszta mezt, akkor nem értheted meg a fasisztákat. és ez a közeg tökéletesen alkalmas erre. nagyon sokszor jeleztem, hogy ez részemről szándékolt. mert ez a közeg ilyen.

kezdjük ott, hogy a közösségi médiának nyilván úgy kellene működnie, hogy van a magyarorszag.hu. és a legfőbb társadalmi nyilvánosság. mindenki választ egy becenevet. ügyfélkapunként legfeljebb egyet. kap egy felületet és közli a mondanivalóját. lehessen kérni a moderálást. ha a mondanivalóból valamit nemzetközileg elismernek, akkor az europa.eu oldalon is legyen olvasható. ez lenne a normális.

ehhez képest ott tartunk, hogy a legfőbb társadalmi nyilvánosság magyarországon az origo, az index és a blikk. ezek szennylapok. szarni vagy pisálni te is szoktál nem? szennycsatorna ez való. ebbe önti az ember a szemetet vagy a maradékot.

ha majd olyan lesz a közeg, amilyennek nyilván lennie kellene, akkor majd lehet szépen beszélni. ehhez az kell, hogy a népek elforduljanak a politikai pártoktól és az "értelmiségtől". másképp nem lehet változás. ezért trollkodtam. persze lehet, hogy egy sziszifuszi feladat. talán mégse teljesen hiábavaló. az én szempontomból kb. 200 oldalnyi szöveg, ábra jött létre. persze üres fejezetek is szép számmal vannak ebben. de ez nekem hobbi volt, semmi több. nem akarom ezt tovább magyarázni. gondolom érthető.
Megy a bruszt GFG minapi interjúja nyomán, hogy mennyire gondolta komolyan 1998-ban a "polgár" kifejezést a Fidesz és mennyire volt a tényleges szándékoktól független, azokat becsomagoló álca? Felháborodott rajta a Magyar Nemzet vezércikkírója, bár esetükben ott a finom kérdőjel,…..
unionista (törölt) 2015.02.24 12:22:47
@GERI87:
ehhez képest te fantáziátlan vagy. ezért nem lettél pop-rock sztár. csak egy seggarc.
unionista (törölt) 2015.02.25 12:41:11
@timargabor:
nézd, én a közéletről elég egyszerű dolgokat gondolok. először is azt, hogy errefelé van egy kétségkívül vidékies járás, megye, nemzet tradíció. ez nagyjából ezer éves. ami történelmi léptékben nem olyan sok, de azért nem is kevés. egy hatalmi csoport ezt próbálta kiiktatni. azért, hogy egy nyugatos helytartóság jöjjön létre. az elképzelés az volt, hogy ebben modernizálódnak a magyarok. de ez nem jött be.

orbán egyszerűen visszaállította a kádári tanácsrendszert. járási és megyei párttitkárok ("ejtőernyős" kormányhivatalok) vannak. ők irányítják a vidéket. és a pártban velül konkurálnak a városi tanácselnökök. a kádár rendszerben kicsiben lehetett lopni. egy mérethatár felett nem lehetett birtokod, üzemed, üzleted. most lehet. ebből következően a lopás nagyüzemben folyik.

de nem a nyugatos helytartóságra kell visszaállni. mert az csak a fővárosnak jó. hanem első körben a tradíciót kellene egységessé tenni. legyen egységes megyerendszer. ahogyan new york 5 county: manhattan, kings, queens, bronx és richmond. úgy a központi régió lehetne buda megye, pest-buda és pest megye. a járások a kerületeknél kisebb városrészek. azokból lesznek az autonóm közösségek. mondjuk lágymányos lakosságszámban nagyjából akkora, mint mit tudom én a fehérgyarmati kistérség (járás).

a kerület felügyelheti a járást, a régió a megyét. a legfontosabb, hogy az alulról szerveződés párttatlanul meginduljon. szerintem erre nagyon kevés esély van országos méretekben. budapest polgársága nem akarja a kompatibilitást a vidékkel. a többség nem akar buda megyét. senki se gondolja, hogy vissza kellene állítani pest-budát. ki akar lágymányosnak önkormányzatot? senki, vagy alig valaki. budapest nem hajlandó az évezredes magyar tradíciókhoz igazodni. mert azt már "meghaladta". nézzél lágymányosra és nézzél fehérgyarmatra. melyik a fejlettebb? kinek lehet igaza? csakis budapestnek.

csakhogy demokrácia van. nem lehet negligálni, hogy a népek mit gondolnak kisszekeresben és nagyszekeresben. és erre érzett rá orbán viktor a nemzeti popizmussal. a baloldalon nincs horn gyula, aki szociálisan demagógiával ellensúlyozná. így orbán azt a retorikát is átvette.

a paraszti tradíciókat kellene elővenni. de most bunkó parasztnak kell lenni. és ütni benneteket. egész egyszerűen azért, mert ezt gondolja a köznép. ez a közakarat.
unionista (törölt) 2015.02.25 13:11:58
utóbbit nyilván képletesen kell érteni. szóval te egész egyszerűen kapitalizmust (magyarul fővárosiasodást) akarsz. és nem érted, hogy az ököritófülpösön nem megy direktben. a magyarok többsége olyan, mint az ököritófülpösiek. egy félfeudális-félkapitalista rendszert lehet demokratizálni. ennek a népnek modern kori köznemesek kellenek a polgárosodáshoz. nyírbátor majd akkor fog polgárosodni ha jön egy modern kori "báthory". lehet persze akármilyen nevű. olyannak kell lenni. és ezt nem értitek. ti a szüleitekre akartok hasonlítani. a szocialista kispolgári létből akartok kapitalistává válni. és ez budapesten működik, de azon kívül nem. a régmúlt mintáit kellene elővenni. az evolúciós elmaradást belőni tájegységenként belőni. ehhez olyan magas közéleti kvalitások kellenek, amik nagyon ritkák.

és most nincs olyan szereplője a közéletnek, aki ezt a szintet akárcsak megközelítené. a "demokratikus ellenzék" a demokrácia játékszabályai szerint ebben a játszmában elbukik. orbán belebukik a külpolitikába. a pártban elindult az utódlási harc. a keményebb lázár és a lágyabb navracsics között. ha lázár nyer, akkor ő direktben kezd el keménykedni. az lenne a legrosszabb persze. ha navracsics nyer, akkor mellette a radikális jobbik erősödik meg. ha a jobboldal szétveri magát és a baloldal fut be, akkor a nyugati helytartóság következik. a társadalom a megszorítások ellen lázad fel. szerintem ezek az opciók. nagyon sokáig azt gondoltam, hogy nem kell a jobbik. sohsem fogok rájuk szavazni. de most azt látom, hogy egy schüssel-haider típusú kormányzás lehet ebből legjobb esetben. ami persze bukásra ítélve. de utána van esély valós fejlődésre. legkorábban a következő évtizedben. ennyit kiegészítésként.
Szűk fél éve köszöntöttük hazánkat a veszélyzónában, és az akkor újdonsült külügyminiszter kapcsán ilyeneket találtam írni: Ha valamikor, most kéne egy profi külügy - de hát ugye, a janicsár jobban kell, mint a profi. Így aztán a profi apparátus és önvédelmi…..
unionista (törölt) 2015.02.24 15:35:24
@timargabor:
orbánt valószínűleg a külföld fogja megbuktatni. vagy mondjuk inkább úgy a külpolitika. ezt a 10-es beiktatása előtt lehetett tudni. magyarországon nincs politikai ellenfele. de itt semmiféle nyugat és kelet ellenesség nincs. oktrojált középeurópaiság van. és ez úgy csapódik le ahogyan látod. mert nagyjából mindenki beleszar az egészbe. magyarország fontos, de nem annyira. jelzem ez mindig is így volt. 100 éve vagy 1000 éve.
unionista (törölt) 2015.02.24 18:47:12
@Szélmalomharcos:
úgy tippelem, hogy orbán maga fog átülni a köztársasági elnöki székbe. azért keresnek ádernek valamilyen pozíciót az egyesült nemzetekben, hogy ezt akár 17 nyara előtt is megtehessék. ezek után következhet lázár ügyvezető kormánya. majd akár egy előrehozott választás. és ezek után egy navracsics-vona kormány nem rosszabb, mint egy schüssel-haider. könnyen lehet persze, hogy nem így történik. ez egy forgatókönyv a sok közül.

csehországot és szlovákiát bécs tartja kordában. lengyelországot és magyarországot berlin. német-osztrák dominanciával egy laza középeurópai föderáció formálódik. orbán folyamatosan erről beszél. az ellenzék el van tájolódva.
Gyereknap a Baglas-telepen Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. A Somogy megyei Kaposfőn Somos László plébános vezetésével több mint tíz éve felzárkóztató tanoda működik általános iskolások számára. A legtöbb diák telepi cigány (a Baglas és a Vadászdomb nevű…..
Egy éve állt fel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amely a kommunista diktatúra hatalmi struktúráit kutatja. Földváryné Kiss Réka, a Bizottság elnöke és Máthé Áron, a Bizottság tagja egyaránt úgy vélik: az áldozatokra és a nemzeti önbecsülést megtartókra való emlékezés…..
unionista (törölt) 2015.02.23 22:05:44
@bbjnick:
az elég érdekes lenne ha a jelenlegi közjogi méltóságokról valami nyilvánosságra kerülne. ez az elitből nem érdeke senkinek. az ellenzéknek sem. értem persze, hogy a nemzetnek ez lenne az érdeke. például azért, hogy ne lehessen politikai vezetőket zsarolni. a megoldás lehetne az, hogy a nép 72 után született fiatalembereket választ. csak ugye ki tudja, hogy ki volt szijjártó péter apja. a pártok ifjúsági tagozatai részben erre a hálózatra szerveződtek.
unionista (törölt) 2015.02.24 08:42:49
@bbjnick:
ha én történész lennék, akkor azt mondanám, hogy tekintve a rendszerváltás körülményeit induljunk ki abból, hogy majdnem mindenki érintve volt. még a fidesz vezetői is. a iii/iv aktív volt. és 89 körül egy vezető ellenzéki politikusnak racionális lépés volt kapcsolatot tartani a katonai elhárítással, feltéve, hogy valakinek nem volt semmiféle titkosszolgálati kapcsolata. mert éppenséggel lehetett tartani egy visszarendeződéstől.

induljunk ki abból, hogy majdnem mindenki be volt szervezve. van akiről ezt pontosan tudjuk. van akiről kevésbé. és említsük meg azoknak a nevét, akik ennek ellenére tisztázni akarták az ügyeket a parlamentben. és azokét, akik eltussolni. utóbbiak igen magas közjogi méltóságok (voltak). antall józseftől sólyom lászlón át orbán viktorig.
unionista (törölt) 2015.02.24 11:05:15
@I_Isti:
a technika ma már olyan, hogy ha nagyon akarják, akkor valakinek a seggébe is belenézhetnek. adott esetben egy teljhatalommal felruházott miniszterelnök segge is érdekes lehet. szóval nem csodálom, hogy orbán paranoiás. képtelen nyilvánosság előtt negyedórán át úgy szerepelni, hogy ne kezdjen el dobolni az ujjával, ne kezdje el nyalogatni a szája szélét. sohasem kedveltem különösebben orbánt, de megértem. szóval sohasem istenítettem, de soha nem is fogom a sátánnak tartani. ennek a korszaknak vitathatatlanul ő lett a meghatározó politikusa. de ezt a korszakot 6-8 éven belül le kellene zárni. szóval lehet engedni egy ciklust egy orbán nélküli fidesznek. a keményebb lázárral vagy a lágyabb navracsiccsal. simicskával vagy nélküle. orbán üljön át áder helyébe. ezt játsszák le a fideszen belül. aztán a köznép eldönti, hogy a végeredmény ér-e többséget. ha igen, akkor kormányozzanak viszonylag tisztességesen. ha nem, akkor nincs mese: a jobbikot kell beemelni a hatalomba. navracsics-vona adminisztrációt is elfogadnának. ahogyan az osztrák schüssel-haider kormányt. az unió szankciókat fenyegetőzne. de megértenék, hogy ha nincs lehetőség nagykoalícióra, akkor csak így lehet a szélsőjobbot kiszorítani. ha beemelik őket a hatalomba és úgy buknak meg.

és ezek után lehet egy új korszakot nyitni. de ettől még távol állunk. erre legkorábban a következő évtizedben lesz lehetőség. ezzel együtt optimista vagyok.
Annak, hogy a veszprémi időközin vesztett a Fidesz, sok tanulsága, következménye lehet. Itt és most hármat emelnék ki: Egyrészt mostantól az ellenzéknek komolyan kell vennie magát. Nincs ugyan túl sok ügy, amihez kétharmad kell, de különösebben alibizni nem lehet. Kiderül…..
unionista (törölt) 2015.02.23 17:22:05
@rdos:
önkormányzati keretek között működhetne. akár 19-től: "akarja ön, hogy a politikai pártok kivonuljanak az önkormányzatokból?"
unionista (törölt) 2015.02.23 18:01:30
@timargabor:
a budapestről egyébként joggal megcsodált tusk úgy kormányzott, hogy a PO a 5,6 millió szavazatot kapott 30 millióból. 18% elég volt szejmben a kényelmes többséghez. azért, mert a lengyelek több, mint fele senkire sem szavazott.

az rendben van, hogy a köznép nem legitimálja a pártokat és a pártelnök kormányzókat. de ebben az esetben pártatlan önkormányzatiságot kell megerősíteni. különben átmeneti anarchia lesz, amiből errefelé nem a demokrácia következik, hanem a diktatúra. kádárt 57 májusában korábban sohasem látott tömegek ünnepelték. alig több, mint fél évvel a forradalom leverése után. a magyarok többek ezért utálják a liberálisokat. nem akarnak anarchiát. nem a forradalmat, hanem szimplán az összefogást óhajtják. de ez nem működik országos méretekben.

vidéken a megyék képesek lennének összefogni. a megyerendszer a fővárosnak olyan nagyon nem jó. de az ország érdekei sokkal fontosabbak. budapest az elkövetkező 20-30 évben nem nagyon tud fejlődni. abban a szemléletben, ami a fővárosban uralkodik nem lehet semmi. nyilván nem lehet fejlődés egy olyan városban, ahol tömegek követelik, hogy a hajléktalanok az utcára szarhassanak és pisálhassanak. ezt a libsi csapatot kívánja eltaposni a nemzet. persze nem lehet, és nem is szabad. de ez a közakarat valójában.
unionista (törölt) 2015.02.23 18:47:47
@rdos:
oké, de ebben az esetben egyáltalán nem lennének pártok. és az úgy nem nagyon működik.

az embernek szüksége van a familiriatásra, az etnikai és a szexuális kiválasztódásra. ezekre az értékekre épülnek a pártok. csak ezek persze a magánéletben fontosak. a közéletben kontraszelekciót eredményeznek. de ezeket nem lehet teljesen kiküszöbölni. az amerikai politikai elit is kontraszelektált. és nem kicsit korrupt. amerika mégis szuperhatalom és az emberek viszonylagos jólétben élnek. az amerikaiak többsége a világgal elégedett. mert ők ezt a kétpártrendszeren alapuló kontraszelekciót majdnem tökéletesre fejlesztették. persze ez úgy működik, hogy a politikai elitek a színfalak előtt egymás ellen kampányolnak, de a szakértők a hátsó szobában kiegyeznek. elvben ez a nyugati modell. de ez nem működik magyarországon.

a keleties alapmodell kína, vagy oroszország. oroszországban kvázi egypártrendszer van. putyin elégedettségi mutatója 80% fölötti a megválasztása óta. és gyakorlatilag nincs legitim ellenzéke. de nem kizárólag azért, mert az orosz értelmiséget brutális módon elnyomják. nekem vannak orosz ismerőseim. ők majdnem mind putyin pártiak. persze ha külön-külön beszélgetek velük, akkor szinte mind azt mondja, hogy ők igazából nem kedvelik vlagyimir vlagyimirovicsot. de ha együtt vannak, akkor mind szeretik. azért, mert ő az elnök. és tényleg szeretik. a keleties népeknek ugyanis a legfontosabb, hogy legyen egy csúcsvezetőjük. evolúciós érelemben ehhez szoktak. az orosz ortodox vallás lényege az, hogy minden oroszoknak legyen pátriárkájuk. és ha már nem lehet cárjuk, akkor legyen egy óriás hatalommal felruházott elnökük.

a magyarok gondolkodása ehhez az utóbbi világhoz áll közelebb. de itt igazán az autokratikus berendezkedés sem működik. alighanem valamilyen vegyes rendszer kell. vannak politikai pártok, de attól függetlenek az önkormányzatok. az alapmodell bika egyszerű. és szerintem félig tudatosan, de ebbe az irányba mozog a társadalom. túl azon, hogy a jobbra tolódik. mert nem akarja a zsidókeresztények visszatérését. a magyarok többsége nem akar totális demokráciát, se diktatúrát, se totális anarchiát. a zsidókereszény kultúra totalitárius elméleteket képes gyártani. a világkommunizmus, a globális kapitalizmus, a szentatya a szentszékben az isten földi helytartója. és lehetne hosszasan sorolni. újabban a civilek globális hatalma. ez mind zsidókeresztény ideológia. polgári magyarország sem kell. mert az egy üres lózung. a magyarok többsége egy működő félelnyomó rendszerre vágyik. és aki ettől megriad az jobban teszi ha külföldre menekül. mert hosszú ideig nem lesz másik út, feltéve a demokráciát.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
unionista (törölt) 2015.02.19 21:39:42
@Csávógyerek: @zenonküp: @fuxosbömis (ex kacagányos): @LaMettrie: @Khonsu: @DrGehaeuse:
ez részemről csak egy teszt. aminek a lényege, hogy kaptatok számtalan dolgot, racionalitás szeleteket, sztereotipiákat, ellenérzéseket, személyeskedést, de ugyanúgy objektivitást is. persze mindezeket egybegyúrva. szándékosan mindent kisbetűvel írva. azért, hogy ezek az elemek még inkább összemosódjanak. elsősorban az érdekelt, hogy egy alantas módon összerakott, mesterkélt, konfúz betűtengerből mit értelmeztek, mire reagáltok.

egész egyszerűen szimulálni kellett azt, hogy mi történne ha a jelenlegi politikai közegben megjelenne nagyon kevés racionalitás. ahhoz kapcsolódnak a népek, vagy minden esetben a könnyebb utat választanák. és a válasz az, hogy szinte mindig.

a megoldáskeresés keretein kell változtatni. valamikor a következő évtizedben.
Elég nagy vérveszteség érheti a hatodik évadra készülő X-Faktort: a 168 órának adott interjúban a műsor zsűrijének fazont és nem mellesleg hitelességet is kölcsönző Alföldi Róbert azt mondja, a jövőjét nem feltétlenül a tehetségkutatóban képzeli el. A színész/rendező…..
unionista (törölt) 2015.02.04 17:07:42
@sixx:
semmi problémám nincs veled. mi volt ebben a sértő? az, hogy cigány vagy? az sértő? vagy az, hogy jobban érdekel alföldi, mint az alföld. mert ez jobban fizet? ez sértő? ha tényleg meg akarnálak sérteni, akkor ennél azért keményebb lennék.
unionista (törölt) 2015.02.04 17:43:00
@Titimataifaaaro:
de miért szánalmas? a cigányt egyáltalán nem szitokszóként használom. a primitív antirasszisták pont olyan hülyék, mint a legostobább fasiszták.
unionista (törölt) 2015.02.04 19:16:26
@Wre:
nem járok ide. csak betévedtem. ennyire ütős ez? beleég az agyadba, hogy alföldi fontosabb, mint az alföld? véssed bele. hülyegyerek.