Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hulis

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két, nehezen beszerezhető juhfark kóstolására készültem, három lett belőle. Az előző kóstoláshoz fűzött hozzászólásokban ugyanis szó érte a házam elejét, és a könnyen elérhető Tornai fajtabort reklamálta egyik kedves kommentelőnk. A tudatalattim pedig bezavart egy…..
hulis 2008.06.30 17:13:45
Részemről megint szó éri a ház elejét. Kicsit azt érzem, haragszol, azért pontoztad le igazságtalanul a Tornai tételt, annak ellenére, hogy igen szép ez a 2006-os évjárat.
Londonban is imádták:

"Somlói Juhfark 2006

Szalmasárga szín, acélos és tempramentumos már az orrban. Szinte összetéveszthetetlen a terroir már most. Száraz, szép és komoly, de nem akaratos vagy erőszakos savak, jó mineralitás, komoly acélosság és egy lehetenyi sóság párosul mellé. Keménynek hangzik? Hát az is, nem a gyenge idegzetűeknek találtál ki a Juhfarkot, főleg nem, ha a Somlóról jött. Szép mutatvány. "

www.boraszportalok.hu/index.php?p=cikk&id=1340

És, mint azt már írtam a korábbi kommentemben a Tornai Juhfarkra sajnos nem igaz az, hogy "ha valaki somlait akar venni hipermarketben, nagy valószínűséggel a több mint 50 hektáros a birtokról származó bort fog a kosarába pakolni". Hanem szégyen gyalázat a Badacsonyi Pincegazdaság rettenetét találja majd meg mindenhol, ami még fröccsnek is szar.

Csak egyet kérhetek, kóstold meg még egyszer, vakteszten, hogy ne legyen sértettség az ízében - mondjuk az összes eddig kóstolt juhfark tételt még egyszer. Érdekes összehasonlítás lesz.

A juhfarkkal kapcsolatos sztereotípiák eloszlatásának legjobb és legélvezetesebb módja, ha megkóstolunk a fajta boraiból többet is. Lehetőleg gyors egymásutánban. A kísérlet végeztével talán többé nem használjuk azokat a szavakat, hogy "nászéjszakák bora", sőt,…..