Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morgen hart

231 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan hagyománynak is tekinthetjük, hogy az októberi és márciusi munkaszüneti napokat körbekerítjük még pár szabadnappal, s elutazunk távolabbi kék-szakaszokat teljesíteni. Nem volt ez másképp a héten sem, visszamentünk Sárvárra, folytatni ahol abbahagytuk, és pótolni egy kimaradt részt...
Le vagyok nyűgözve. Nem is tudom, hogy kell-e, érdemes-e ezt ennél tovább ragoznom. Libri..
Totál spoileres leírás a kötetről - vigyázat, mind a nyolc halálos bűnt el fogom árulni! Libri..
Februári poszt egy december legvégére tervezett túráról, amit januárban csináltunk meg. Viszont januárnak rögtön a legelső napján - saját magunkat is némileg meglepve...
Rég vártam már, hogy elém kerüljön egy Lovecraft-kötet, nem olvastam még soha tőle. Társasjátékokból ismertem már Lovecraft világát, illetve nemrég néztem egy sorozatot, ami több történetét is feldolgozta, ezek alapján épültek fel a várakozásaim ezzel a novellagyűjteménnyel kapcsolatban. Az…..
Akik olvassák ezeket a beszámolókat, tudják, hogy a filozófiai témájú kötetek nem igazán az én műfajom. Jó, ez vallástörténet, a rengeteg jegyzetnek hála sokkal több volt a kapaszkodó is, de nem ezért okozott pozitív meglepetést. Lira.hu..
Legutóbb a szelestei gyógyvíz elkapatott minket, így aztán a Sárvár környéki túráink esetében nem is volt kérdés, hogy napi kilométereket a wellnessben pihenjük ki. Na jó, én. Greffi megelégedett a szállodai szoba pihe-puha foteljeivel és egy jó könyvvel...
Elég tanácstalan voltam, hogy mit is írhatnék erről a novellagyűjteményről, mert elég ambivalens a hozzá való viszonyom. Mentő-ötletként végül ránéztem, hogy mit írtam az előző két kötetről. Meglepő: azt írtam róluk, hogy nem tudom, mit is írhatnék róluk. Libri..
Nem egyszerű bármit is írni erről a könyvről, nekem legalábbis. Két hete rágódom, de nem igazán tudok olyasmit megfogalmazni, ami bárkinek meghozhatná a kedvét, hogy kézbe vegye a kötetet. Igyekszem legalább a kedvét nem elvenni senkinek - bár nem feltételezem, hogy ilyen befolyásom lenne a népes…..
Ritkán fordul elő, hogy egy regénynek előbb látom valamilyen mozgóképes feldolgozását, minthogy elolvasnám azt. Főleg világirodalmi szinten is jelentős írások esetén. A nagy Gatsbyvel valahogy mégis így alakult. Helikon/Libri..
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy nagy élvezettel olvasok egy könyvet, de nem tudnám biztosan megmondani, hogy miről szól. Nos, ez ilyen volt. Ennél fogva aztán írni sem nagyon könnyű róla. moly.hu..
Azért szeretem a Zsebkönyv-sorozatot, mert időről időre rávilágít az irodalmi műveltségem hiányosságaira, de aztán rögtön segít orvosolni is azt (részben). Például amikor ezt a regényt befejeztem, nem is értettem, miért nem olvastam a gimnáziumi irodalomórákon kívül soha Babitsot. Mármint saját…..
Meglepetés olvasmányélmény volt ez a javából! Mármint, konkrétan semmi rosszat nem hallottam a regényről korábban, de jót sem igazán. Így végül is teljesen tiszta lappal tudott nálam indulni. Libri..
Anno A Pusztai farkas nem volt a barátom, így nem a leglelkesebben vártam Hesse soron következő kötetét. Ez azért volt jó, mert végül pozitívan csalódtam. Helikon / Libri..
Nagyon vártam már ezt a könyvet, annyit hallottam róla korábban. Nem állítom, hogy olyan életre szóló élmény volt, mint mondjuk a korabeli olvasóknak, de azt hiszem, ez olyan történet, amit érdemes mindenkinek elolvasni egyszer. Libri..
Újabb kötelező olvasmány, amit mindenki ismer, mindenki elemezte irodalom órán, és egyáltalán, mit mondhat róla egy mezei olvasó? Libri..
Nem most volt, hanem több mint két hónapja, amikor nekiindultunk, hogy befejezzük az első szakaszt. Spoiler: nem fejeztük be. A szokásoshoz képest is szubjektív beszámoló...
Mit is mondhatnék egy alapműről, amiről már annyi, nálam sokkal okosabb ember elmondott rengeteg dolgot? Hát nem sokat... Szuper-szubjektív élménybeszámoló következik. Helikon..
Tipikusan az a könyv, ami valószínűleg sosem került volna a kezembe, ha nem kerül be a Zsebkönyv-sorozatba, és milyen kár lett volna kihagyni! Moly.hu..
Vannak könyvek, amik nem nekem szólnak - ez közéjük tartozik. Nem feltétlenül csak azért, mert már az első oldalon tizenkét végjegyzeti hivatkozás van (összesen százhetvenkettő), hanem mert a harcművészet nem igazán az én műfajom. (Libri)..
Sokszor írtam már arról, hogy nem kimondottan kedvelem a bölcselkedő típusú könyveket. Ugyanakkor, protestáns vallásban nevelkedett emberként úgy éreztem, nem árthat jobban megismerkedni Luther gondolataival. (Ugyanezen okból kicsit furcsa is nekem ez a "Martin Luther", annyira megszoktam, hogy…..
Családi nyomorok bonyodalma. Sokban hasonlít (nekem) A gyertyák csonkig égnekre, de különbözik is tőle annyira, hogy ne lehessen azt mondani: variációk egy témára. (Líra)..
Ha egy mondatban akarnám összefoglalni Schopenhauer szövegét: ez is egy vélemény. Helikon/Libri..
Greffi évek óta kapacitál, hogy menjünk hóban túrázni. Mivel elég óvatos duhaj vagyok, aki tisztában van azzal, hogy teljesen száraz időben is bármikor képes fenékre esni, bokát zúzni, mindig a bizonytalan jövőbe helyeztem ennek a túrának az időpontját. Ám mivel az idei évre afféle fogadalom volt…..
A sok apró-cseprő Budapest-környéki túra után a hosszú hétvégén nyugatnak vettük az irányt, hogy végre elkezdjük a Kéket az elején. Két napot tudtunk rászánni, így edzettségünkhöz igazítva egy Írott-kő-Kőszeg és egy Kőszeg-Tömörd szakaszt vállaltunk be. Kényelmesre vettük a dolgot: előtte és utána…..