Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosta

23 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csöndes rendszer-váltás történt a Liget projektben Nem volt ez látványos, hiszen eddig is ment a ködösítés, a szemfényvesztés, az adatok helyett arcunkba tolt propaganda. De legalább a látszat kedvéért eljátszották velünk a „véleményezzétek nyugodtan”, a „partnerségi” kutyakomédiát, az előzetes…..
Hozzászoktam, hogy figyelek minden kis furcsa részletre a világban. így azután mikor az első napjaimat töltöttem itthon, sok különös dologra lettem figyelmes, amit máskor észre sem veszek. Legfőképpen is feltűnt, hogy Budapest a világ egyik legszebb városa. A vár, a Mátyás templom, a Halászbástya,…..
Utazás Ghánai nyaralásunkra az út Bécsen és Lisszabonon keresztül vezetett. A nemrég biciklizésben lesérült térdemmel nem tudok még cipelni, ezért a 3 bőrönd, 1 nagy és 1 kis hátizsák hurcibálása kihívás kettőnknek. A fiam a hátán a nagy hátizsákkal és kezében két régi, nem gurítható bőrönddel, én…..
Válásom következtében az utóbbi 4 évben ötször költözködtem. Fél éve költöztem Csepelre egy lerobbant 10 emeletes panel házba. Azelőtt másfél évig a József Attila lakótelepen laktam. A József Attila luxus lakótelepnek számít. A lakások árán is látszik ez, jóval…..
Szerencsére február 11. szünnap volt Japánban. El is mentünk szájat tátani, ezúttal Roppongiba. Sajnos az idő rossz volt, de a napot a Tokió Toronyban  töltöttük, ahol egy játszóház is volt… ..
Elöljáróban egy kérdés: kért már titeket a családból valaki arra, hogy ne igyatok többet? Mit tettetek? Lekevertetek neki egyet és tovább ittatok, vagy töltöttetek egy pohár ásványvizet és megpróbáltatok kijózanodni egy kicsit?A mai poszt egy nagyon érzékeny témát feszeget:…..
Most ültem először úgy repülőn, hogy nem ugrottam ki belőle. A kis Boeing, amivel Helsinki-ig utaztam, olyan kicsi volt, hogy a legtöbb távolsági busz kenderbe veri. A nagy Airbus, amivel Tokióig utaztam, az jobb volt valamivel, de 10 órát ott ülni így is rossz volt (szegény Szilvi).…..
  A Fidesz 2006-os kampánya során alakult ki bennem az a meggyőződés, hogy ha semmit nem tettek volna, csak ülnek ölbe tett kézzel, ők nyerik meg a választást. Ehelyett kampányolni kezdtek, ám az akkor és ott elkövetett hibák jó néhány százalékot elvittek a párttól…..
Csak hogy mik történtek mostanában.Gyuri fiam 7.lett az országos versenyen földrajzból, 14. kémiából, 28. fizikából és 2. a budapesti szintű Fazekas által szervezett történelemversenyen.Kényszerítenem kell, hogy nyáron 10 napra Szicíliában nyaraljon a Rotary klub…..
Szia Kati Nagyi! Képzeld, nálunk megjött a tavasz, ma 18 C fok volt! Szilvi anyut elküldtem dolgozni, én meg Dédivel és Gyöngyivel kimentünk a Szent István parkba játszani. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, mert anyu rámadott egy cipőcskét. Eddig hozzászoktam a szobában, hogy…..
Visszaérkeztem a Hawaii szigetekről. Hazafelé a repülőről San Franciskót gyönyörűen láthattam és éjszaka fantasztikus volt Ottawa kivilágítását látni, de már semmi marhaságot nem követtem el, amit érdemes lenne leírni. Itthon egy levél fogadott a balesetes kocsim képével,…..
Végre sikerült eljutnom Hanauma bayre, ahol olyan korallzátonyok között úszkáltam, hogy olyan közel voltak, hogy kiszakítottam az új fürdőruhámat. Nagyon védett ez az öböl, úgyhogy az volt az előírás, hogy ne érjünk semmihez, a korallzátonyokhoz sem. De arról nem volt szó,…..
Ma nagy biciklitúrával eljutottam a Koko Head kráter botanikus kertjébe. Ez 2 mérföldnyi séta a kráter aljában, szebbnél szebb virágokkal, nővényekkel. Viszont lemaradtam a szomszédos Hanauma beach-en a felszíni búvárkodásról, mert bezártak. Sehol máshol a partokat nem…..
Tegnapelőtt szörfdeszkával játszadoztam a vízben, és újra megállapíthattam, hogy ez nem a Palatinus hullámfürdője, hanem a valódi óceán. Délután katamarános hajókázáson vettem részt. Körben az óceánban mindenütt magasabb a víz, mint ahol mi vagyunk, csoda, hogy nem ömlik…..
Ma délelőtt a Sea Life Parkban (Tengeri élőlények parkjában) kezdtem a napot. (Az első kép után kifogyott a szufla a fényképezőgépemből.) Persze az, aki már delfinek közt úszkált nem tudja értékelni a medencében ugrándozó delfinek produkcióját. Éppígy, mivel Barcelonában…..
A hétvégén Lynn elutazott egy hétre festőtáborba, de mi a Rékával hősiesen angolul beszélünk azóta is. Pechünk volt az időjárással, úgyhogy hullámokat bambultunk, olvastunk, és feleslegesen kocsikáztunk körbe a szigeten, mert esett az eső, viszont megfőztem a Rékáéknak a…..
Mivel tegnap a kajakozáskor kissé lesültem, ma városnéző és múzeumi napot tartottam. A városnézésben persze már eddig is jeleskedtem, mert mindig úgy közlekedek, hogy a járt utat mindig elhagyom a járatlanért. De ma városnéző nosztalgiabusszal közlekedtem, mert bérletem is volt…..
Kailua partvidéke a teknősök otthona, ma odalátogattam kajakozni. ( 179 dollárért vettem egy Go O'Ahu Card kártyát, amivel 2 héten keresztül, de sajnos csak 7 napig mindenféle olyan dolgokat csinálhatok, amik kétszer annyiba kerülnének, úgyhogy most járom végig azokat a dolgokat,…..
Nagyon profi módon müködik, egész nap ott voltam, és a végén sem unatkoztam. Humorosan, a nézőket aktívan bevonva, mégis érzékelhetően a régi tényleges kultúrát igyekeztek megmutatni. 6 polinéziai szigetcsoportot 6 "faluban" mutattak meg, 6 müsorral, zenével, tánccal,…..
Nem tudom, mi a rendes magyar neve, de aki még nem látott ilyet, annak leírom, hogy ez azt jelenti, hogy egy motorcsónakkal olyan sebességgel mennek, hogy a levegő ellenállásától magasba emelkedik egy-két emberrel egy ejtőernyő. Nagyon klassz volt. Őszintén szólva be voltam tojva…..
Lanai egy gyönyörü kis sziget, egyetlen faluval (3000 lakos), 3 szállodával es rengeteg golfpályával. ( Az egyik a sziget csúcsán van, csodaszép, a másik ingyen használható. ) Az emberek, mint egy rendes faluban rádköszönnek, elbeszélgetnek. A főút két oldalán vidám fiúk…..
Rosta 2008.02.19 19:00:25
Tegnap este szinházba mentem, megnéztem a Mezítláb a parkban címü darabot. Persze szokás szerint az utolsó pillanatban érkeztem, mosakodás és átöltözés a WC-ben, és már kezdődött is a darab. A harmadik sorba majdnem a legolcsóbb jeggyel kaptam helyet. Egész jól értettem. Itt…..
Ma voltam a Diamond Head (Gyémánt fej) nevü kráterben és a kráter szélén lévő legmagasabb csúcson. 3OO.OOO éve volt müködő vulkán. Alagúton lehet bejutni a kráter belsejébe, onnan egy lezárt út vezet fel a kilátóhoz, a kráter szélére, szintén alagutakkal és lépcsókkel…..
A közelünkben van egy szép nagy park és egy medence, ahová ingyen is lehet járni úszni. (Persze én a partra járok, nem ide.) Viszont a park, az uszoda és mindenütt egész Hawaii tele van tilalomfákkal, felsorolva, hogy mit nem szabad csinálni, tübb helyen kiírva, nehogy lemaradj…..