Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kérdezték korábban tőlem, főleg az emberi szabadság elkötelezett hívei, hogy miként egyeztetem össze az alacsonyabb jövedelműek támogatását a polgári konzervativizmus teljesítmény- és piacelvű megfontolásaival. A válaszom erre: éppen azért, mert a gondolkodásunkban…..
unionista (törölt) 2015.03.05 08:00:58
@explanatus:
ezek csak üres lózungok. azt állítod, hogy legyen már egy "JÓ ÁLLAM" (amiről nem tudod eldönteni, hogy erős, vagy gyenge) és az teremtsen jólétet tunyogmatolcson, de úgy, hogy valójában mégse az állam teremtse ezt meg, hanem a tunyogmatolcsiak. oké. hogyan működne ez konkrétan?
unionista (törölt) 2015.03.05 08:14:37
@egyetmondok:
mit szeretnél, hogy az átlagembertől elszedjék a pénzt, hogy neked odaadják, mert a felmenőid gazdagok voltak? vagy mégis mit szeretnél?
unionista (törölt) 2015.03.05 08:46:07
@Fuxos (ex bömis):
közéleti értelemben egész egyszerűen hülyék vagytok basszus. tényleg kár az időt fecsérelni rátok.
Azok nevében beszélek, akik az ország polgári konzervatív, nemzeti liberális, keresztény, nyugatos értékrendjét 200 éve remélik, táplálják, élesztgetik, vagy csak eszményítik, de egyértelműen elkötelezettek iránta. Azok nevében, akik a 20. század elejéig a megfontolt…..
unionista (törölt) 2015.03.04 10:27:04
@panelburzsuj:
nem akarok erről hosszan regélni. ennek a modellnek szerintem alapvető gyengesége, hogy nem elég diverzifikált.

a kis keleti megye nagyon erősen függ egy nagy nyugati régiótól. ennek már-már birodalmi jellege van. mert ez a németalföld egy provinciájáva tenné tolnát. az rendben van, hogy a határmenti járások kereshetnék a francia (belga) illetve német kapcsolatokat. a multikulturalitásban egy irány kiesik, akkor rögtön helyébe lép a másik. ebben a topologikus modellben irányok, távolságok vannak. szóval ez valójában irányított, tervezett gazdaságot jelent. amit kipróbáltunk és nem jó.

hiába lenne itt modern kori független köznemesség. az ugyanolyan korrupt lenne, mint a jelenlegi pártelit. a megyegyűlés kezdetben talán lelkesedne, de előbb-utóbb széthúzna.

ez elvi lehetőségek korlátosak. elliptikus, parabolikus és hiperbolikus pályákat lehet követni. ezeknek mindnek van centruma.
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/8/8b/Nemeuklideszi-geom-5.gif
nem elég, hogy a megyeszékhely egyetlen térségtől függ a periférián élők könnyen magukra maradhatnak. ez reménytelen, leszakadó települések sorát eredményezheti. az útvonalak mentén dominószerű bedőléseket, ami elvándorlást vagy akár kis- és középtájak elnéptelenedését is maga után vonhatja. szóval ez az egész könnyen átfordulhat a káoszba. a kincstár hiába osztaná újra a javak egy részét. ez a modell szinte biztosan eredményezne néhány relatíve leszakadó járást. az rendben van, hogy a megyegyűlésben minden mezőváros képviselje az érdekeit. de ezek csak üres frázisok. nincs ehhez elég értelmiségi. a megyei helyhatóság hiába szuverén, a járás hiába autonóm, a nemzetgyűlés (a felsőház) hiába áll függetlenekből. ez a modern kori rendiség és modern kori gyarmatosítás a késői feudalizmus és korai kapitalizmus minden problémáját hozná magával. ráadásul a modern kori magyarország minden problémáját egyszerűen csak alacsonyabb szintekre vinné le. és valójában így is van.

és ezekre az összes válasz annyi, hogy ha a mezőföld "sivataggá" válik, akkor majd a környezetfüggetlen, véletlen, irányítatlan modell érvényesül a gazdaságban. és a megye kulturálisan alárendelődik a püspökségen és az érsekségnek. ebben a felfogásban a zsidókereszténység nem a felemelkedés modellje. hanem az esetleges összeomlásra adott válasz.
unionista (törölt) 2015.03.04 15:18:07
@panelburzsuj:
ebben a modellben holland-magyar egészségbiztosító lenne tolnában. német-magyar a kiskunságban. svájci-magyar a hajdúságban. és ezek versenyeznének.

bemegy a paraszt szekszárdra. ott a nationale nederlanden hungária irodája. és az kínál egy szerződést. és a megyében nincs másik idegen magánbiztosító. tegyük fel, hogy a megyegyűlés úgy határozott, hogy a hollandokkal szerződik. persze ők ezért koncessziós díjat fizetnek, amiből a megye közberuházásokat eszközöl. illetve a hollandok privát módon befektetnek úgy, hogy nem kapnak külön támogatást az államtól, hanem egy védett piacot a megyétől. a kincstár legfeljebb a segély összegét fizeti ki minden egyes foglalkoztatott után. azt megkaphatja mindenki. de amúgy az ing csoport adja a pénzt. illetve a városok beszállhatnak az üzletben. a megyében gyárat vagy gyárakat építhet a philips és az unilever. és a megyegyűlésben mérlegelik, hogy ez az egész jó lesz-e a tolnaiaknak. a kpmg pedig azt, hogy jó lesz-e ez a holland befektetői csoportnak.

de nem kell, hogy a munkás a legolcsóbb bérrabszolga legyen. mert az üzletben holland-magyar termékeket vásárol. holland-magyar provincián él. a polcokon döntően knorr leveskocka lenne. tolnai sajt lenne és holland-magyar. ha valaki eredeti francia sajtot szeretne, akkor rendelhet valamelyik környező autonóm francia-magyar járásból. a magánimportot nem lehet tiltani. illetve ha egy kereskedő a megyéből elad valamit, akkor ugyanolyan értékben be is hozhat valahonnan. szóval összességében azért nem egyféle leveskocka lenne. de nem is ezerféle. ebben a modellben a kínálat korlátos. ha a megye nem ad el semmit, akkor olyan nagyon nem is hozhat be semmit. lehet enni a helyi sajtot és a privilegizált hollandot. persze ha életmentő gyógyszerről van szó, akkor azt be lehet hozni. de a szekszárdi kórház döntően philips hungária termékeivel lenne felszerelve. a takarító az unilever hungária domestos mosószerét használná. kecskeméten ugyanez döntően henkel lenne. mert ott a stuttgartiak vannak helyzetbe hozva. bosch hungária lenne és nem philips.

persze ha a henkel gyárt valami csodát, akkor az a korlátok ellenére piacra kerülne. ha máshogy nem, akkor megrendelik a neten. magánimport esetén unión belül szállítási költség van, nincs vám. lehetne amerikából is hozatni a legjobb pelenkát a gyereknek. csak ebben az esetben vámot kellene fizetni. de ha ezek a cégek nagyjából ugyanazt tudják, akkor a többség venné azt, ami van. és azt a védett piacon akár helyben is lehetne gyártani. mert ha megfizetik a munkást, akkor úgy is azt veszi, amit elé raknak. feltéve, hogy az jó. és a helyiek azt versenyezzék le. jóska találja ki a szuper tisztítószert.

ez sok tekintetben olyan, mint a kádár rendszer. csak itt nem kötelező a ruszkikkal szerződni, hanem akárkivel lehet. és egyébként korlátozott piacgazdaság van. de a megyék között folyhat árucsere. kiskunság ad henkel mosóporból néhány tonnát és tolna pedig a unilever tisztitószerből ugyanannyit. azért, hogy mégse egyféle mosópor legyen. a mezőföldön philips hungária porszívó lenne, a kiskunságban bosch hungária. és ezzel versenyezne a hajdú. debrecenben az lenne a non plus ultra. és a paraszt próbálná eladni, hogy az sokkal jobb. az magyar. tolnaiak a sajtot. szóval ez a kárpát-medencében 64 vármegye marketingje. úgy, hogy mindenki mögött van egy vagy néhány kapcsolat. nyilván lehetne a járásokon keresztül több irányba nyitni. illetve akár teljesen zárttá kibbutz szerűvé válni.

ez arra törekszik, hogy nemzetségek legyenek. az unilever címkét helyi népi motívumokkal lássák el. de ez nemcsak a szokásos piros fehér zöld. ez a magyar föld jellegű. hanem tényleg a mezőföldön termelik meg a hozzávalót. esetleg ott fejlesztenek ki egy új összetételt. lenne egy globális hálózat, de annak kis-világ jellege lenne.
unionista (törölt) 2015.03.04 23:27:02
@zipe moha:
a kádár rendszer a 70-es évek végén 80-as évek elején azt produkálta, hogy a magyar társadalom a nyugati alsóközéposztály szintjén élt. és most a magyar társadalom jelentős része botswana szintjén él. rossz gumicsizmában és egy lyukas mackónadrágban él a falu végén. vagy robotol egy olyan üzemben, ahol nincs természetes fény. és alig kap többet, mint a minimálbér.

2-3 párt helyett 20-30 pártatlan elit kellene. és azok szervezzék meg a magyar középtájakat. úgy, hogy valamelyik közép-európai vagy azzal szomszédos régióval van kiemelt kapcsolatuk. és ebből következik egy európai középhatalmi státusz.

budapest nem lesz világváros, a magyar nem lesz világnemzet a közeljövőben. ez az ország sohasem volt és vélhetően sose lesz világhatalom úgy általában. legfeljebb néhány dologban. kardvívásban, vizilabdában, népi motívumokban, vagy szoftvergyártában. minden generáció alkot valamit. de úgy általában világhatalom nem leszünk. ebből következően világváros se kell. minden megyében lehet világörökségi helyszín. de ahhoz helyi elit kell azért, hogy azt gondozza. és azt a középtájat középeurópai módon szervezze. nem nyugatosan, nem keletiesen. ne akarjunk már amerikai metropoliszt. se ázsiait. a hagyományokból építkezve közép-európai szövetségi keretek között próbáljunk modernizálódni.
Március 7-én 16 órától el fogom mondani a Fővám téren, hogyan győzhetjük le a Fidesz-rezsimet úgy, hogy se a szociknak ne kelljen visszajönni, se a Jobbiknak beérkezni. Minél többen gyertek el. Az esemény FB-oldala. A párt honlapja http://www.pkp.hu - üdvözlettel: Béndek Péter.…..
unionista (törölt) 2015.03.02 11:39:29
@ParaZita2:
oké, ha nem ez az államiság, akkor mégis mi lenne? lehet még ökoszociális gondoskodás. és esetleg keresztényszocializmus. errefelé ezek lehetnek. schluss. feltéve a demokráciát és egy természetes parlamenti küszöböt. de egy klasszikus szociáldemokrata párt mindet lenyomná. mert erre szavazna a többségi buszsofőr és az utasok. a keleti árja és a délszláv többség.

szerinted a semmiből feltörő podemos alapja micsoda? van 35 millió spanyol választó. van 350 ezer tagjuk. ez 1%. fél év alatt toborozták. nem olyan nagy csoda. de lenyomták a spanyol szociális munkáspártot. és a közvéleménykutatások szerint támogatottságban behozták a spanyol néppártot. és akkor előzhetik meg őket ha a munkások és a parasztok megbonthatatlan szövetségére építenek. a balos munkások megnyerik maguknak a jobbos parasztokat. azzal, hogy a város és vidék dolgozói néptömegei lélekben mind egyek.

ennek az egésznek az alternatívája szerintem a független önkormányzatiság. az, hogy helyi pártatlanul szerveződik meg. nem álfüggetlenekkel, hanem ténylegesen pártatlanokkal.
unionista (törölt) 2015.03.02 13:02:51
@gacsiiiz:
szerintem ehhez egy népszavazás elegendő.
akarja ön, hogy a politikai pártok kivonuljanak az önkormányzatokból?
persze ma egy ilyen népszavazást nem lehet megnyerni. mert az összes párt támogatottsága 60%. és ez jóval több, mint azoké, akik a közéletben aktívak és ténylegesen pártatlanok. ez nagyjából 20%.

ilyesmi helyi népszavazáson győzhet. veszprémben az ilyen és amolyan oldaliak mondják, hogy igazából nem a kétharmadot kellene lebontani, hanem fel kellene építeni a bakonyt az ajkaiakkal és balaton felvidéket a tapolcaiakkal. azért, hogy a királynék városa újra a régi fényében ragyogjon. szerintem nagyjából a megye az, ami képes az összes párttal szembemenni. a szabadságot a szabad királyi és császári városok mintájára a vidéki polgárságnak ki kell vívni.

nyugat-magyarországon azt mondják a népek. osztrák-magyar hanság és őrség kellene ide. és ez vezet el a polgárosodáshoz. a patriótizmus és a lokálpatriótizmus kombója. és ehhez képest mindegy, hogy orbán illiberális demokráciát. itt nem lesz az. de ha az ország többi része azt szeretné, akkor most mit csináljunk. de lehet, hogy a keleti határszél lázad fel. debrecen azt mondja, hogy helvét mintára kantonná akar válni. és a környező mezővárosokkal második fővárossá szerveződne. ezt támogathatja minden debreceni. és a népek a homokkertben, a nagyerdőn, a belvárosban, a pusztában és az erdőspusztában.

aztán a szomszédos tirpákok mondhatják azt, hogy mink meg skandináv mintára szerveződünk. mert ott van a svéd elektrolux és a dán legó. a tirpákok hagyományosan amúgy is evengelikusok, mint ezek az északi germánok. egy nemzetséget kell szervezniük. támogathatja a norvég alap. de ehhez meg kell győzniük a norvég kormányt, hogy ők nyíregyházára tegyék a kis központjukat. mert ott egy small scandinavia épül. a többségi magyarok és a kisebbségi cigányok mind azt akarják. az észekiaknak ehhez van pénzük technológiájuk, koronahercegnőjük. és utóbbi is fontos. a népek ezeket akarják. és annyira az északiaknak sem rossz, hogy elfoglhatnak egy megyét. a skandináv föderalizmust kicsiben koncentráltak kipróbálhatják. ha én svéd lennék, akkor azt mondanám, hogy vágjunk bele. mert ha egy zártabb megyét pártatlanul alakítunk át, akkor viszonylag kicsi a gazdasági és a politikai kockázat.

ezzel nyíregyházát nagyjából budapest gazdaságsának szintjére lehetne emelni. de ezzel a központi régió nem nyerne semmit, vagy alig valamit. budapest nyilván nem fog ilyesmit ajánlani. mert nem fog magának 20-30 vidéki konkurenst teremteni. ezt vagy megteremtik a tirpákok a nyírségben, vagy nem. a hurkások a szomszédban. és a csabaiak békésben. találják ki a megyéjüket. szerintem alapvetően ez a feladat.

de ezt nem akarom ezeregyedik alkalommal leírni. mondjon valaki ezeknél jobbat.
unionista (törölt) 2015.03.02 14:47:41
@gacsiiiz:
ezt nem feltélen kell a helyi hatalommal szemben megszervezni. a helyi oligarcháktól tisztességesebb működést, közadakozást el lehet elvárni. vagy azt, hogy a közpénzből felépített üzletekben tulajdonossá váljon a város. cserébe a büntetlenségért. mert lehet olyan a közhangulat, hogy ezek az emberek mindent elvesztenek. a köznép nyilvános akasztást követel. azzal is számolniuk kell, hogy lógnak a lámpavason. lehet mondani, hogy ilyen nem lehet jogállamban. csakhogy magyarország letért erről az útról.

a legtöbb megyében kisebb oligarchák vannak. szóval ez ő szempontjukból konszolidáció. és lehet, hogy ezért nekik megéri áldozatot hozni. feltéve, hogy egy működő gazdaságot kapnak. a nyugat-európai gazdasági elit se grál lovagokból áll. vidéken a pártelit másodvonala maradt. nekik is esetleg megéri függetlenedni a központtól.

ez még orbán viktornak is megérné. hiszen ha államfőként ő adna szabadságot néhány önszerveződő megyéknek, akkor nem lehet a gonosz diktátor. hanem ő az aki átvezeti a magyarokat ebbe az új kisebb egységekből felépülő zártabb világba. de nem mehetnek a dolgok úgy tovább, ahogyan eddig.

szóval ez a koncecpió nem akarja feltétlen megbuktatni a kormányt. de az uralkodó pártelit hatalmát mégis korlátozza. szerintem ilyen típusú önszerveződésre a megyék képesek. ezeket "kis" szabadságharcokat lehet sikeresen megvívni. olyasmi ez, mint a szabad királyi és császári várossá válás.
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
unionista (törölt) 2015.03.01 23:54:43
@Boross Bence:
figyeljél bence. a szabó iván (rip) féle mdnp elbukott. és a kupa mihály féle centrum párt is. pedig az még kapott publicitást. nem kell katona kálmán a népeknek. megmutatom neked, hogy mire szavaznak. következik március 15. beszédet mond tasó elvtárs:
www.hadhaztv.hu/wp-content/uploads/marc15-640x360.jpg
és ott áll jóska huszár öltözetben. és sanyi terepszínű gyakorló ruhában fehér kesztyűben egy gépkarabéllyal. tasó elvtárs beszédet mond.

na most ezt úgy lehet győzni ha neked ilyen típusú településekre szabott konkrét elképzeléseid vannak. na most ha nincsenek, akkor mondjuk az számít, hogy ki szervez ingyenes hooligans koncertet. ennél sokkal vadabb dolgok. nem számít a tisztesség. a gazemberséget valós szakértelemmel lehet legyőzni. és ezek a leszakadó települések a lécet nagyon magasra teszik. mert esetenként nem a nullából, hanem a mínusz egyből kell valamit csinálni. de az egy hülyiség, hogy a magyarok nem akarnak változni és vállalkozni. mást se akarnak. csak ez hajdúhadházon ezerszer nehezebb, mint budapest belvárosában.

ők a potenciális szavazóid:
cdn1.szon.hu/2011/09/dvschajduhadhaz-600x400.jpg
vagy az adventi gyülekezet.
www.adventista.hu/hajduhadhaz/images/gyulekezet2.jpg
a néni "sunny beach club" pólóban. de ki van mosva a turkálós holmi. szó nem érheti a ház elejét. ki ad ezeknek az embereknek idenitást, közéleti mintát, cselekvési programot. nem úgy általában. hanem konkrétan nekik. a huszársapkásnak, a gépfegyveresnek. a sunny beach club pólósnak. ők a választók.
unionista (törölt) 2015.03.02 01:49:56
@panelburzsuj:
orbán abból indul ki, hogy a magyarok szaporodási közösséget alkotnak. mert a magyar inkább házasodik magyarral, mint nem magyarral.

de ez lehet, hogy ez igaz a gyügyeikre is. az is lehet, hogy gyügye többsége a falun belül házasodik. ebben az esetben onnan kell kezdeni. mert nem fognak összefogni dányádiakkal vagy újlakiakkal ha egyszer nincsenek összeszexuálódva. gyügyén belül nagyobb az összetartás, mint azon kívül. többet nem magyarázom, világos ugye.

de kívülről kell beavatkozni. csak kérdés, hogy mibe kell belenyúlni. gyügyébe, egy szamos menti járásba, a szamos mindkét oldalába a szatmári kerületbe vagy szabolcs-szatmár-bereg megyébe. persze több szinten létrejöhet a szaporodási közösség. a járás és a megye szintje a sanszos. de persze a nemzet, európa vagy a föld egésze is egy populációt alkot. pataki attila szexelt az ufólányokkal. de a többség nem.

többségi alapon mi alkot egy populációt? mi az a legkisebb értelmezhető területi egység, ami inkább összetartó, mint széttartó.

persze ezek a határok módosulhatnak. mert hiába rajzolsz egy be egy vonalat a közigazgatásban. a népek átlépik. a földrajz, a nyelv, a történelem a vallás adja a stabilitást. persze ez adja a komplexitást is. mert egy élőhelyen több ilyen szaporodási közösség is lehet. mivel több etnikum él együtt. de ezek nélkül nincs diverzitás. ha mindenki ugyanolyan ember, akkor mitől lesznek a populációk sokfélék.

ha a diverzitás az, hogy mindenki teljesen különböző, akkor az nincs veszélyben. mert akkor mindenki különböző és kész. a populációk sokfélesége az érdekes. de az általános iskola ötödik osztályos tananyag.
unionista (törölt) 2015.03.02 02:00:02
@Boross Bence:
a magyarok fele 10 ezer főnél kisebb településen él. ha a határon kívülieket is beleszámítjuk akkor a többség. de mondjuk hajdúhadház nem sokban különbözik debrecen külső kertségeitől. szóval kapásból feladod a lakosság háromnegyedét. magyarul ez a beszéd budapest és néhány nagyobb egyetemi város belvárosához szólt. és közvetlen elért 80 embert. közvetve 800-at. tasó elvtárs kimegy átadni egy bekötőutat. átvágják a nemzeti színű szalagot. kimegy a helyi néptánc együttes. kidülöngél jóska. hátha osztanak egy kis pálinkát. pinák.hu helyett véletlen beüti, hogy pkp.hu. és megtudja, hogy a szabadság méltányos rendje lesz itt. ilyesmire alapoznátok. oké.