Regisztráció Blogot indítok
Adatok
larsie

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon rég nem írtam semmit a blogba, pedig azt terveztem, hogy a karácsonyi időszakot telenyomom mindenféle lelkiismeret furdalást keltő bejegyzéssel, de annyira beszippantott az ünnepi készülődés, hogy esélyem sem volt.  De azért nyitott szemmel jártam, kerestem a témákat,…..
larsie 2015.01.31 13:29:42
Szia!

Nagyon jó cikk. Én is, mint sokan mások, mindenfélével próbálkoztam korábban (pl. szétválasztós diéta, zöldkávékapszula), de a legutóbbi alkalommal már úgy voltam vele, hogy valami olyan módszert kell választanom, ami nekem is megfelel( tehát nem fogom feladni idő előtt), és már az elején meg tud győzni, arról, hogy hatásos. A kalóriaszámolás lett a megoldás, az egyszerűsége levett a lábamról, mert tényleg mindössze arról van szó, hogy ha kevesebb kalóriát viszek be a szervezetembe mint amit elégetek, akkor fogyni fogok. Már ez a mindenféle hókusz-pókuszoktól mentes egyszerűség meggyőzött, de bevallom annak is volt szerepe a választásban, hogy (bár nem vagyok különösebben édesszájú) "szükség" esetén bármelyik nap bevihetek pl. egy snickerst, vagy túró rudit, ha a napi kalóriaszámba belefér, nincs erre vonatkozóan megkötés. Egy hónapja kezdtem, és néhány alkalomtól eltekintve nem jelentett különösebb nehézséget, hogy hozzászokjak az étrendem minőségi és mennyiségi változásaihoz. A kitűzött napi kalóriaszámot mindössze egy nap léptem túl (péntek=bulinap=fröccsök), ellenben több olyan nap is volt, amikor még maradt is "felhasználatlan" kalória, mert egyszerűen nem voltam annyira éhes, hogy kitöltsem a napi limitet. Így az elmúlt hónapban 5 kilót adtam le, de messze nincs még vége :)

A lényeg, hogy a fogyáshoz nincsenek csodaszerek (talán a szerelmi bánat :) ), hanem a megfelelő diéta (és az összes közül messze a legtöbb előnnyel a kalóriaszámolós rendelkezik) kiválasztása után már az elszánás és akaraterő függvénye a siker.