Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KönyvParfé

181 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem igazán kedveltem ezidáig a szörnyeket, ugyanis az egyik legmeghatározóbb mozis élményeim egyike a Szörnyecskék című "horror film" volt. Na igen, kicsit bizalmatlan vagyok ezekkel a fura lényekkel, pedig nem kéne, hiszen akadnak kivételek. Mint például Varacska, aki ahogy jött, úgy bűvölt el…..
  Újabb résszel bővült a Kolibri kiadó KönyvTárs-sorozata: Bosnyák Viktória mesélt Kamillról, az egyszínű kaméleon kálváriájáról és az olvasás szeretetéről. ..
Az elmúlás, a halál az élet természetes velejárója. Azt mondják, ha egy szerettünket elveszítjük, véglegesen búcsúzunk tőle. Mégis, amikor kimegyünk a temetőbe, virágot viszünk a sírokra, gyertyát gyújtunk és beszélünk a halottainkhoz, közel érezzük őket magunkhoz. A gyászt mindenki másképp dolgozza…..
Még erősen él bennem egy emlék, amikor anyuval vártuk húsvétkor a locsolkodókat, és egyszer csak elkezdett esni a hó. Április elején jártunk, kint már előbújtak a nárciszok és a színes tulipánok, a levegőben pedig érezhető volt a tavasz illat. Mi pedig meghökkenve néztük a szállingózó, hatalmas…..
Tavaly levett a lábamról Mrs. Jeffries, aki csavaros eszével, remek logikájával sikeresen felgöngyölített egy megoldhatatlannak látszó gyilkossági ügyet. Természetesen az éles eszű házvezetőnőnek segítsége is akadt, az irányítása alatt álló négytagú személyzet mindent megtett, hogy hasznos…..
Jó könyvek Blogajánló 3. 2018.01.24 08:51:37
Elég gyorsan feladtam azt a koncepciót, hogy teljes blogokat mutatok be, ugyanis nincs időm és energiám végigolvasni olykor sok-sok év termését, úgyhogy úgy döntöttem, inkább olyan válogatást csinálok, ami az elmúlt időszakban nekem tetsző bejegyzéseket tartalmazza. Íme az első: Miamona blogját…..
KönyvParfé 2018.01.30 11:00:00
Michael Bondról már olvashattál az oldalon, ugyanis ő a legendás Paddington medve megálmodója. Nagyon szeretem ezt a kedves, bohókás medvét, hiszen hatalmas az igazságérzete, és mindig helyén van a szíve. Minő meglepetés, a szerzőnek nemrég új könyve jelent meg, mellyel most az egészen kicsiket…..
Milyenek a könyvtárosok? Természetesen szemüvegesek, mogorvák, és mindig fekete vagy szürke kardigánt viselnek. Szarukeretes okuláréjuk alól morcosan pillantanak a hangoskodó olvasókra és teáznak. A tea alap kiegészítő; nagyon fontos, enélkül nem lenne teljes az imázs! Lelkesen segítenek megtalálni…..
Tavaly is - mint minden évben -, megfogadtam, hogy nem kezdek bele befejezetlen trilógiába. Persze tavaly is, - csakúgy, mint minden évben -, nem sikerült megtartanom ezt a fogadalmamat. Itt van rögtön Charlie N. Holmbert A papírmágus című könyve, hiszen hiába tudtam, hogy egy trilógia indító kötete…..
Azt hiszem, minden nemzetnek megvan a maga Vackora. Hiába no, a macik mindig hálás szereplői lesznek a gyerekkönyveknek, ezért egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy hatalmas rajongótáborra tett szert A. A. Milne Micimackója és Michael Bond Paddingtonja is. Paddingtonnal sajnos nem találkoztam…..
KönyvParfé Boldog új évet! :) 2017.12.31 15:39:03
Egy éve már, hogy Matt Haig A fiú, akit Karácsonynak hívnak című ifjúsági regénye, belopta magát a szívembe. A történet szívmelengető és varázslatos, ugyanakkor humoros és néhol szomorú is. Az tetszett benne a legjobban, hogy rengeteg olyan dologról olvashattam, amelyre gyerekként soha nem kaptam…..
Ha medve szerepel egy mesében, szinte soha sem félelmetes, pedig ha élőben látja az ember, és ha épp nincs a maci kerítés mögött, bizony elég ijesztő jószág. Nem valószínű, hogy megölelgetnék egyet is, hiába van aranyos fejük és puha bundájuk. Bizony ijesztőek, ha két lábra állnak; és ha kinyitják a…..
KönyvParfé Cirkusz Book Tag 2017.12.05 15:17:37
Rég volt Book Tag, de néhány hete találtam egy érdekeset a Biblioteca Fermecata nevű oldalon, és kedvet kaptam, hogy kitöltsem. Az idei olvasmányaimat most a cirkuszi világ köré csoportosítottam, szerencsére mindegyik hagyta, hogy cirkuszoljak vele...
Karácsony közeledtével az élelmiszerboltokat ellepik a csillogó papírba csomagolt szaloncukrok, a csokoládékat rejtő adventi naptárak, a villogó fényfüzérek és egyéb lakásdekorációk; valamint a könyvesboltokban is megjelennek azok a könyvek, amelyekkel még inkább ráhangolódhatunk az ünnepekre.…..
KönyvParfé Anna Pavlova 2017.11.29 22:14:18
Eddig könyves ajánlókat olvashattál az oldalon, amelyekben egy elkészített étel vagy ital is szerepelt. Most viszont egy olyan rovatot szeretnék elindítani, ahol egy kis gasztro utazásra invitálnálak. Nagyon érdekel, hogy milyen ételeket szeretett Petőfi Sándor, és arra is kíváncsi vagyok, hogy a…..
Hintafa Kuflinyomozók 2017.11.23 15:56:43
A liftkezelő kisfiú után szorgosan tanulmányozni kezdtük a Kuflidomb és lakói életét. És ha már megszerettük őket, akkor miért is ne társasoznánk velük? Egy kiadós Kuflinyomozás?..
KönyvParfé 2017.11.23 16:03:51
Azt figyeltem meg, hogy a nőket legtöbbször kétféle kategóriába lehet sorolni, ha az olvasási szokásaikat vesszük figyelembe. Az egyik oldal leginkább a romantikus történeteket, a lájtos regényeket keresi, míg a másik oldal a krimikért, a véres skandináv krimikért van oda. Azt hiszem, én az első…..
KönyvParfé 2017.11.22 22:05:36
@palinta77: Nagyon vicces, olvasd el te is, mert őrült jó! YOLO?! Milyen szavakat nem használsz? Nem ismerek rád! :) :) :) :)
KönyvParfé 2017.11.22 22:07:59
@Tanácsos úr: Köszönöm az észrevételeidet, igazán hasznos volt.
Abban egyetértünk, hogy a gombócfőzés tudomány. Nem mindegy, hogy milyen krumplit használunk, vagy épp milyen és mennyi lisztet teszünk a masszába. Sokféleképpen el lehet szúrni bármilyen ételt, az egyszerűeknek tűnők a legveszélyesebbek.
Sajnos nem beszélek németül, és talán igazad van, hogy a fordításban hibák lehetnek, de ebben az esetben szerintem mindegy, hogy csíkokra vagy kockákra vágjuk a zsemlét, hiszen az áztatás alatt szinte teljesen szétesik.
Persze ha úgy készítik, elfogadom, én tényleg nagyon szerettem volna autentikusan megfőzni ezeket a krumpligombócokat.
Jó alaposan kinyomtam a folyadékot a zsemlékből, de simán lehet, hogy hibáztam és így is túl sok nedvesség maradt bennük, ezért történt a leírt malőr.
Ezt az alufóliás trükköt viszont biztosan ki fogom próbálni! Nagyon köszönöm, jó ötlet, erre nem is gondoltam.

A karakterekről annyit, hogy szerintem idióták. Persze a szó legpozitívabb értelmében. Végtelenül szerethető mind, és ezt a jelzőt semmiképpen sem pejoratívnak szántam. :)
KönyvParfé Han Kang: Növényevő 2017.11.18 19:35:20
Ugye Te is úgy érzed néha, hogy legszívesebben kifutnál a világból? Ha a munkahelyed stresszes, ha a kollégáid az idegeidre mennek, vagy épp otthon nem klappolnak a dolgok, akkor bizony hamar eleged lesz mindenből. Ez normális. Nagy a nyomás, folyamatosan meg kell felelni az elvárásoknak, így nem…..
Tavaly olvastam Jenny Colgan Piciny Csodák Péksége című regényét, és amikor megtudtam, hogy érkezik a folytatás, majd kibújtam a bőrömből. Alig vártam, hogy megint Mount  Polbearne-ben járjak és hírt kapjak kedvenc szereplőimről, halljak a halászok felől és újra érezzem Polly Waterford frissen sült…..
KönyvParfé 2017.11.10 11:49:00
@SemmiKülönös: Szia SK!
A sajtos kenyered ki fogom próbálni, és a stangli recepted is viszem. :)
Köszi!
Frankensteinről bizonyára mindenki hallott, én is rengeteg filmadaptációt láttam már belőle. A könyvet tavaly olvastam először és eléggé meglepett, ugyanis a feldolgozások legtöbbje köszönőviszonyban sincs az eredeti művel. Mary Shelley alig tizenhét évesen írta meg első regényét a Frankenstein,…..
Túlzás nélkül állíthatom, hogy a Suzy és a medúzák az egyik legjobb YA regény, amit idén olvastam. Most jöhetnék a gyönyörű borítójával és az ígéretes fülszövegével, de egyik sem fejezi ki elég jól, hogy milyen csodálatos és mennyire elképesztő ez a könyv. Megható és szívbemarkoló történet a…..
KönyvParfé 2017.10.25 18:51:49
@palinta77: Köszönöm! :) Azért remélem egyszer én is annyira gördülékenyen fogok írni, mint Te. :)
KönyvParfé 2017.10.27 19:00:26
@palinta77: Lehet, de szívesen tanulnék tőled. :)
Fiala Borcsa - újságíró, blogger és nem utolsó sorban a wmn.hu főszerkesztő-helyettese -, a Szerinted?! és az Egy cirkuszigazgató mindennapjai - Anyaság, rocks! után, új könyvvel jelentkezett. A Bűntény a Dunán egy olyan nyomozós történet, amelyben a rejtélyek megoldása mellett a gasztronómiai…..
Sok kedves verses mesét ismerünk, nekem ovisként Kormos István Vackor-kötetei voltak a kedvenceim és Csukás Istvántól a Sün Balázs. Szerencsére ez nem egy kihaló félben lévő műfaj, Varró Dani Túl a Maszat-hegyen című meseregénye rá a bizonyíték, hogy igenis lehet ezt ma is tökéletesen csinálni. Tök…..