Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.D.Dia

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lapos kirakó, 3D kirakó, gyerek kirakó, junior kirakó, felnőtt kirakó, 1000 darabos kirakó, határ a csillagoség kirakó, illatos kirakó, fluoreszkáló kirakó, stb… Gyerek voltam, amikor utoljára kikaróztam, aztán most felnőtt fejjel is rákaptunk az ízére. Azóta több, ezer darabosat is kiraktunk, vagy…..
P.D.Dia 2018.02.26 15:41:43
A 24000 db-os puzzlehoz érdekesség ;) :
www.ravensburger.org/uk/products/puzzles/adult-puzzles/disney-moments-40000-17826/index.html

Ravensburgert is próbáljatok ki, szerintem magasan a legjobb minőségű puzzle-t gyártják
Kincs, ami van Hej, a Ligetben 2016.04.18 10:44:16
Vasárnapi kerékpáros túránk célja a Városliget volt, a Mezőgazdasági Múzumban fellelhető Varázskastély kiállításra terveztünk menni. A bejárat előtt húzódó kilométeres sor láttán azonban gyáván megfutamodtunk, és inkább a Ligetben kószáltunk. Ha már itt jártunk, kerestünk ládákat, találtunk is…..
A nyakunkba szakadt jó időn felbuzdulva kitaláltuk, hogy nyakunkba vesszük a Pilist is, és megnézzük az Egri Várat. Ami Pilisborosjenőn van, ugye. Mivel az ötletet egy négy és fél éves, viszonylag kényelmes fiatalember számára is vonzóvá kellett tenni, kitaláltuk, hogy összekötjük a kellemeset a…..
Come together Szívás 2016.02.23 00:08:00
Sziasztok! Dia vagyok, 30 és már öt éve tiszta. Szeptember 13-án volt öt (5! 5!!!) éve, hogy letettem a cigit. Kb. napra pontosan 10 évig szívtam. Eleinte persze csak sutyiban, a suli vécéjében vagy a játszótéren a többi idióta kamasszal bagóztunk, de amint a lebuktam a…..
Futás. Néhány éve a szó hallatán a címben szereplő befejezetlen mondatokat a következő képpen fejeztem be: a.)... kergetnek. b.)... hat anyja van egy utcában. Kevéssel később egymásra találtunk, és aztán már a futás jelentette A Sportot. Futottam, amikor csak alkalmam volt. Ehhez igazítottam…..
Come together Gyűrött 2016.02.20 23:27:40
- Anya! Felöltözöm! - mondta ma reggel a négy éves, majd rutinosan megindult a hálószobánk irányába, ahol a vasalni való ruhák gyűlnek hetek óta, hogy a kosárból előrángasson magának egy gyűrött pólót. Értettem az univerzum finom célzását, és délután hozzáláttam a vasaláshoz. Gyűlölök vasalni. Úgy…..
Come together Jöjjünk össze... 2016.02.18 20:23:00
...amolyan szociális alapon...
Majd' egy év telt el, azóta, amióta. Volt közben sok jó, sok rossz és sok mindenféle is. A korábbi posztomban megénekelt érdekes nevű lumboischialgiáról májusban kiderült (sok-sok utánajárás meg pénzköltés után), hogy az bizony gerincsérv, nem is egy, hanem rögtön kettő: L4-5 és L5-S1 csigolyák…..
A múlt hét a nagy rádöbbenések és a szívfájdító döntések hete volt. Szerdán visszamondtam a Vivicitta nevezést, mert a derék-dolog miatt esélytelen voltam a táv teljesítésére. A lemondás akkor még nem realizálódott, de vasárnap kimentünk szurkolni a Férjnek, és ott, a…..
Hol is hagytam abba március elején? Hát persze, a tökéletes hétnél. Nos, az a hét rendesen megalapozta az elmúlt egy hónapot, és okot adott arra, hogy eddig mélyen hallgassak. Lumboischialgia. Elég gusztustalan szó. A jelentése: ülőidegzsába. Ez egy olyan betegség, amiről én…..
Szerintem nagyjából általánosságban elmondható, hogy az ember gyerekként rühelli a futást. A kötelező Coopert, a céltalan körbe-körbe futásokat az iskola kézipályája körül. Aztán valahogy megváltozik minden. Régen én is azok táborába tartoztam, aki akkor futott csak, ha…..
Az előző két posztban eddig az anyagcsere matekjának "hozzáadás" részével foglalkoztunk, az energiabevitellel. Szó esett arról, hogy a kevés evés ritkán eredményez egészséges és tartós fogyást (ha egyáltalán eredményez valamilyet), és hogy egyes alapvető tápanyagok kiiktatásától maximum egyoldalúbb…..
Néhány napja azon gondolkodám, hogy mit főzzek a brokkolikrémleves mellé, amit a család is szívesen fogyaszt. Rendelkezésemre állt többek közt egy doboz túró, meg egy rakás alma, amit záros határidőn belül fel kellett használnom, tehát úgy döntöttem, hogy velük kezdek…..
Egy hete elhatároztam, hogy heti három futás mellett lesz még két valami más. Ráleltem egy spinning órára, és egy jógára itt. (Régóta szemezek a hellyel, de eddig nem mertem elmenni. Kár volt, mert teljesen oké.) A héten hétfőn elmentem futni. Állati lassan futottam nagyon…..
Habár a naptár szerint elkezdődött a meteorológiai tavasz, az időjárás nem nagyon látszik ezt igazolni, pont ugyanolyan gusztustalan tél vége van, mint két hete, vagy mint két hónapja. A hóról már lemondtam (bár az Időkép még kecsegtet, de most már inkább hagyjuk), és mivel közeleg az első…..
Az IR diétában számomra az egyik legrémisztőbb dolog, hogy annyi mindent kell tudni, számolni (bölcsész vagyok. NEM szeretek számolni), megjegyezni, hogy már akkor feladom, amikor még el sem kezdtem, mert túl bonyolultnak tűnik. Túlsúlyos ember lévén arra is oda kell figyelnem, hogy…..
Amikor a futás mellett tettem le a voksomat, tudtam, hogy a legfontosabb egy futócipő. Némi szenvedés után kellett rájönnöm, hogy a leglényegesebb tényezőt hagytam csak figyelmen kívül: azt, hogy a cipő megfelelő legyen. Elmentem a Premier Outlet centerbe, és vettem egy Nike…..
A már említett káosz átláthatóvá tétele érdekében elmentem egy tanfolyamra, amely pontosan azokat a kérdéseket hivatott megválaszolni, amelyek bennem is folyamatosan kavarognak. A tanfolyam az életmódváltás gyakorlati, és ami szerintem legalább ugyanolyan lényeges, a lelki…..
Ultrabalaton. Számomra fogalom. Tavaly csak a számítógép előtt szurkoltam végig, lestem a posztokat, ki hol tart, hogy áll, hogy bírja. Annyira izgalmas volt, hogy úgy döntöttem, 2015-ben belevágok. Csapatot szervezek, és hajrá! Az első csapattag természetesen Dóri volt, aki…..
Az előző diéta során gyakorlatilag számolatlanul döntöttem magamba a tejtermékeket, legyen az joghurt, tej, túró, kefir. Tejoholista lévén szomorúan tapasztaltam, hogy egy-egy uzsi-joghurt után meglehetős diszkomfort érzetem támad. Ahogy teltek a napok, egyre rosszabb és rosszabb…..
Sziasztok! Dia vagyok, 29 és már négy éve tiszta. Szeptember 13-án volt négy(4! 4!!!) éve, hogy letettem a cigit. Kb. napra pontosan 10 évig szívtam. Eleinte persze csak sutyiban, a suli vécéjében vagy a játszótéren a többi idióta kamasszal bagóztunk, de amint a lebuktam a dohányos szüleim előtt,…..
Amikor nagyon elegem lett abból, hogy hogy nézek ki, elkezdtem azon gondolkodni, hogy mit sportoljak. Abszolút laikusként a futás mellett döntöttem, mondván, az a legolcsóbb sport. Kell hozzá egy cipő, az útvonal meg ingyen van, 'oszt kész. Ennek majd fogok egy külön posztot…..
  Ugye, a klasszikus. Minden kezdet nehéz, és azt hiszem, ezt én, mint hivatásos újrakezdő nyugodtan mondhatom. Nekem nincs sem PCOS-em, sem IR-em. Van helyette hyperinsulinaemiám és alulműködő pajzsmirigyem. Update: pont itt látszik, hogy mennyire fogalmam sincs az egészről: a…..