Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mingalány

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Továbbra is szépen gyűlnek az írások a „Magyarország és én” pályázatra (ne feledjétek, a határidő május elseje éjfél, szóval bőven írhattok még, bátorítok is mindenkit!). A mai írás szerzője, fhdgy rendszeres kommentelő, és inkább érzéseket fogalmazott meg. Szavazni…..
Mingalány 2015.04.23 20:16:26
@Ödenburger [Hu/At]: En csak olvasom a blogot, es tudom, hogy elegge elkanyarodott a beszelgetes mar az elsö kommentek ota, de en most jutottam el az olvasashoz es egyszerüen muszaj vagyok a velemenyedre reagalni.
A ket orszag - Magyarorszag es Ausztria között olyan icipici, lehetnyi különbsegek vannak, hogy Ausztiriaban az atlagos ember - aki nem sebeszorvaos, meg IT szakember - hanem apolo, meg penztaros a közertben, nagyjabol rendezett es emberhez melto eletet tud elni. Magyarorszagon ugyanezek az emberek megdögölhetnek a meloban, majd utana akar hasznalt angol ruhat is vehetnek a gyereknek, meg kinai cipöt es kivalo tesco kenyeret. Ezt peldaul felszines különbsegnek latni nekem nagyon nehez lenne.
Az az orszag, ahol 5-10 % el nagyon jol, vidam uram-batyam vilagban, a többi meg a badogvarosokban, az Del-Amerika (nyilvan nem mindenhol), ahol pedig jo sokan elnek megfelelö szinten, vagy a felett, az peldaul Ausztria. Egyebkent rengeteg egyeb szempontot fel tudnek sorolni, amiben Ausztria sokkal jobban teljesit, mint peldaul az iskola szerepe a tarsadalmi kiegyenlitesben, vagy a reszmunkaidös foglalkoztatasban, de szamomra ez az egyik abszolut ismerve egy többe kevesbe funkcionalo, nyilvan közel sem hibatlan rendszernek.
Magyarorszag eközben hatalmas lepesekkel halad afele, hogy bananköztarsasag legyen belöle, annak minden szepsegevel. Es ez ellen edes keves, hogy majd egy kicsit kitartunk, apuval vallvetve, es elvezzük az elet csendes szepsegeit öregecsken, kettecsken. Meg picit jobban szelektaljuk a szemetet, aztan mindjart nem adosodunk el az oroszoknak a következö harminc evre Paks miatt, es a Lazar Janos sem vesz több vityillot a gyerekeknek.
Mingalány 2015.04.23 20:20:35
@Mingalány: Es a parhuzamot a valasokkal meg vegkepp teljesen illogikusnak talalom. Azert nem valtak el regen, mert a nö ehen halt egyedül, es meg gyorsan kiközösitette a tarsadalom. Ennek semmi köze az a kitartashoz.
Határátkelő De hol a honvágy? 2015.02.22 06:36:00
Három nagyon különböző, de (szerintem) nagyon érdekes posztot ajánlok ezen a héten a figyelmetekbe. Az első a honvágyat (pontosabban ebben az esetben annak hiányát) boncolgatja, a második arról szól, milyen is Kanadában szülni, és kisgyereket nevelni, míg a harmadik egy…..
Mingalány 2015.02.23 06:04:20
Pár hónappal ezelőtt volt egy sorozat itt, a blogon, melyben kedvenc (vagy nem kedvenc, de érdekes) helyi ételekről esett szó. Nos, részben ide kapcsolódik még Ferenc mai posztja (korábbi írását itt olvashatjátok el), ami Luxemburgtól Ausztrálián át Új-Kaledóniáig vezet. A nap…..
Mingalány 2015.01.31 15:55:56
@Dragonlady (now in Thailand): állandó epehányás? Ez nagyon brutálisnak hangzik. Lehet tenni ellene valamit ?
Mingalány 2015.01.31 16:06:15
@adg [Au, Darwin]: Mondjuk érdekes, hogy a margarinnal egyidőben elhagytuk a sovány tejet is, csak full zsírosat veszünk, és mindenki azzal rigatott, hogy jól meghízunk majd a vajon meg a tejen...De azóta sem.
Mingalány 2015.01.31 17:33:01
@QUERCUS: szerintem a disznózsír is sokkal jobb, mint a margarin. Nem olyan "feldolgozott" és újabban megint nem mondják a zsírt olyan kártékonynak.
Határátkelő Egy év Münchenben 2015.01.30 06:45:00
Minga egy éve él Münchenben, ahová egy ingázó bécsi időszak után költözött. Tapasztalatai egyelőre inkább pozitívak, persze ő is tesz érte, hogy azok legyenek. „Már terveztem, hogy én is megírom a történetemet, és most így az újév nagyon jó apropó egy kis…..
Mingalány 2015.01.31 01:00:51
@Herr Géza: igen, teljesen igazad van, hogy sokszor csak kamu amit mondanak. De amikor már az interneten, a hirdetésben így van megadva, hogy csak egy főre, akkor nem tudom személyesre venni a dolgot. Még nem is láttak, hogy gyerekes vagyok...
Egyébkénkt meg fehér kolbászt enni 12:00 után? Micsoda szentségtörés!
Mingalány 2015.01.31 14:47:07
@nincs_itt: Mimi und Dragonlady arra céloztak, hogy egyszerűn a posztban írtam, hogy teljes munkaidőben dolgozom.
De rögtön szólj kérlek, ha tudsz olyat, amivel részmunkaidőben is megy a dolog. Az engem is nagyon érdekelne! :-)
Mingalány 2015.01.31 14:56:51
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Mifelénk mindenki fényképes önéletrajzot ad le. A fényképek tök egyformák, fekete-fehérek, az alany hosszúujjú fehér ingben/blúzban van, nyakig begombolva néz ki féloldalasan a képből, nagyon koncentrálva. Bizonyára sokat segít a döntésben.