Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emese Révész

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szerettem volna ezt a blogot mélyen eltemetni. Elcsomagolni és sosem nyúlni újra hozzá. De sajnos újra olyasmik ötlöttek fel bennem, amit kénytelen vagyok megosztani veletek.  Gyereket nem verünk, nem pofozunk, és körmöst se adunk. Mi civilizáltan fenyítünk: jegyekkel. A magyar nyelvben…..
Másik iskola Másik iskola 2019.03.05 19:45:08
Ötödik osztály, negyedik iskola. Év közben ráadásul. Nem mintha bármi elementáris vagy tragikus esemény késztetett volna bennünket erre. Nem költözünk, nem válunk, nem verték és ő se vert másokat, nem készült ki és nem is készített ki idegileg ő sem senkit. Nem volt drámai mélypont, csak általános…..
  Takuya Okada japán animációs filmje 2011-ben készült. Ennél többet nem tudok róla. 12 éves fiam találta és osztotta meg velem. Mélyen megérintette. Ami meg engem érintett meg. https://www.youtube.com/watch?v=BE4oz2u6OHY&t=8s  ..
A minap hallottam egy híreket egy amerikai iskoláról, ahol a bukásra állókat arra kötelezték, hogy feltűnő, piros kártyát hordjanak a nyakukba, így késztetve a megszégyenítéssel jobb teljesítményre a gyerekeket. Arról most nem beszélnék, hogy a megszégyenítés jobb ember nem csinál senkiből, csak…..
A diszlexia olvasási nehézséget takar, ami távolról sem jelent érzéketlenséget a szépirodalom iránt. Ahogy nem jelenti azt sem, hogy a gyerek teljesen el lenne zárva az irodalom elől. Igaz, hogy a szépirodalomhoz nem biztos, hogy nyomtatott formában, hanem inkább hangoskönyvek, színház vagy film…..
A túlóra törvények mintájára vezessük be a túlóra lehetőségét az iskolákba is! A szorgalmas, tudásra szomjas magyar gyereknek legyen lehetősége plussz órákra bent maradnia az iskolákban! Ja, hogy ez már régóta így van? Valljuk be, gyerekeink olykor többet dolgoznak mint mi, felnőttek. Túlóráznak…..
Másik iskola DADANYAG 2018.12.01 19:42:26
  [Dadaista szösszenet]   Tananyagba ragad agyam csupa ragacs lesz a szavam tucsmákolsz csak benne mint a slime-ba ragadt szomszéd macska   jaj de nyálkás ez a maszat undormányos dada-anyag az agyamba meg nem ragad hiába is tucsmákoltam   tucsmákoltam, ismételtem csak nem ragadt rám az…..
Másik iskola 15 perc szünet 2018.12.01 16:29:43
Kicsengetnek. Összepakolsz, bevágod a cuccot a táskába. Visszanézel, nem maradt-e ott valami fontos. Hol lesz a kövi óra? Nyelvtan, három-hatvankettő. Caplatsz fel a harmadikra, huszonöt kiló a táska. Közben majszolod a megolvadt szendvicset, folpak megy a szádba. Egy hülye meg gurul le a lépcsőn,…..
Másik iskola Felmentheted! 2018.11.30 17:22:44
A szombati plussz tanítási nap abszurdum. Utálja a tanár, utálja a gyerek egyaránt. Aki kitalálta bizonyára a gyereket és tanárokat egyaránt utálta. Nem mentség, hogy "úgysem lesz igazi tanítás", mert bizony reggel újra fel kell kelni. Ismét egy nap, amikor nem tudja magát kialudni a gyerek. és…..
A nagy perzsa támadás Kr. e. 490 nyarán indult meg... Marathón mellett szálltak partra...súlyos vereséget szenvedtek... tíz évvel később tengeri flottát építettek... 480-ban tehát...Leonidasz spártai király... egy áruló... 300 spártai katonával... Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza...  Olyan…..
Hogyan neveljünk ellenzéki gyereket? Tudatosan sehogy. Hiszen ki szeretné, hogy a gyereke a hatalom árnyékában, partvonalról figyelje a saját életét, akár a fizikai fenyegetettségnek is kitéve magát és szeretteit? Ugyanakkor itt Közép-Európában sejtjeinkben hordozzuk az ellenállást, a hatalommal…..
Gondolkoztál már azon, hogy miért is jár a gyereked iskolába? Mert a törvény kötelez rá? Mert mindenki jár? Mert dolgozol? Ha nem lenne törvény, ha választható volna és ha nem kötne a munkád - akkor is elküldenéd oda minden nap?  Maradjunk az általános iskolánál. Azt a tudás anyagot, amit ott kap,…..
Másik iskola Van jogod hozzá??? 2018.10.23 20:25:07
Michel Foucault 1970-es, "A diskurzus rendje" címen megjelent székfoglaló beszédében az iskolát a társadalmi diskurzus lehetséges színtereként írja le, amely amellett hogy a megszólalás lehetőségét biztosítja, egyúttal a hatalom végrehajtója is. Az állami oktatási rendszer eredetét azon 18.…..
Másik iskola GYERMEK JOGOK 2018.10.22 19:29:43
  November 20-án lesz a gyermekek jogainak világnapja. Az iskola nem teszi meg, tehát a szülők dolga, hogy ismertté tegyék gyerekeik számára alapvető emberi jogaikat. "Minden felnőttnek, kislánynak és kisfiúnak tudnia kell, hogy létezik ez az Egyezmény. Jogod van ahhoz, hogy ismerd a jogaidat és…..
Köszönöm Kun Fruzsinának, aki megosztotta velem Tolnai Ottó versét. Tolnai Ottó: Rokokokokokó (részlet) Aztán egy reggelre akkora köd lett,hogy nem találtam az iskolát.A rozsdás rács ott volt.De benn semmi.Semmi.Hét éve vártam erre a pillanatra.És most végre bekövetkezett.Szépen elolvadt, mint…..
Másik iskola Mindenkinek káposzta 2018.10.13 21:10:48
Borzongató belegondolni, hogy ezen a héten mintegy százezer ötödikes tanul a káposztáról. Teljesen mindegy, hogy három generáció óta káposztatermelő vecsési család sarja-e, vagy belvárosi suhanc, aki közelebbről a Hunyadi téri zöldségesnél látott káposztát. Érdektelen, hogy amióta öt évesen körbe…..
Másik iskola Ál-alternatívák 2018.10.12 20:51:39
Vajon az alternatív iskola valódi alternatívát nyújt? Több okból sem. 1. Az ország felnőtt lakosságának többsége nem tud róla, hogy van másik iskola. Egy van, ez volt mindig. Oda kell járni. Az alternatíva egyúttal a többségi rend kritikája. Ezzel a szabadsággal pedig kevesen élnek- 2. Akikben…..
A gyerek nem azonos az iskolával. Nem tölti ki az életét, nem ad értelmet a létének, nem magyarázza személyiségét. A mai iskola sokkal inkább kaloda, ami megkötözi kezét, lábát, hogy ne mozogjon, rögzíti fejét, hogy se jobbra, se balra ne tekintsen, csak előre. Pár generációval ezelőtt, amikor a…..
Másik iskola Minden reggel 2018.10.09 19:48:09
Sose vallanád be magadnak, hogy ez nincs így jól. Minden reggel felkelted, simogatással, puszikkal, de ellentmondást nem tűrő határozottsággal; adsz neki reggelit, lehetőleg valami egészségeset is, adsz rá szép ruhát, az időjárásnak megfelelőt, uzsonnát, lehetőleg teljes kiőrlésűt, aztán vállára…..
A nyílt levél előzményeiről 2016-ban Varga Anna Gizella a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán eltöltött öt év után úgy döntött, hogy a diplomamunkájában egy olyan témát dolgoz fel, amelyet a közvetlen környezetében tapasztalt meg: a felsőoktatási intézményekben előforduló, a tanárok…..