Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eattila

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új funkció jelent meg a Gmail felületén. Ha emailt írunk vagy olvasunk, a jobb hasábban megjelenik az emailezésben részt vevő kontaktunk widgetje, amiből megtudhatjuk, hogy utoljára milyen témákban leveleztünk az illetővel, online van-e.Így, leírva talán nem tűnik olyan hasznos…..
A Google szerdán minden account alá kitolta az új Analyticset. A cél az volt, hogy gyorsabb, felületeiben letisztultabb, funkcióiban gazdagabb szolgáltatást készítsenek. Én továbbra is szenvedek fele. Próbálom megszokni, hogy mi hol van az új verzióban. A layout amúgy tényleg…..
SEO Google Analytics 2011 2011.03.17 20:40:00
Itt az új Google Analytics kezelőfelület. Ráncfelvarrásnál több, újrangondolásnál kevesebb – felesleges is volna. Néhány képet lőttem, hogy az érzés átjöjjön. Szép lassan mindenkinél elérhetővé válik. ..
eattila 2011.03.17 22:45:57
Webisztán Ilyen lesz az iPad 2? 2011.03.02 17:05:00
A Gizmodo megint a hivatalos bejelentés előtt szivárogtatja az állítólagos új Apple terméket. Ha minden igaz, ennyivel lesz vékonyabb az új iPad a réginél: Hívhatnánk mindjárt iPad Air-nek is. Ha könnyebb és picivel jobb felbontású lesz, fapadosnak fog tűnni mellette az…..
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
Kijöttek a Google Trends friss (augusztusi) adatai, amiből az derül ki, hogy a nyár végére ugyan még nem sikerült beérnie az iWiW-et a Facebooknak, de a helycsere az élbolyban valószínűleg be fog következni még az ősszel.A nem hivatalos statisztikák szerint a Facebookra eddig…..
Olvasom a Mashable-ön a 35 legszórakoztatóbb 404-es oldal listáját. Gondoltam, ennek ürügyén áttekintem, hogy a magyar szájtok mit kezdenek ezzel a lehetetlen, ám kötelezőnek számító felülettel. Az első, ami eszembe jutott a téma kapcsán, az a korábbi munkahelyem, az Index. A…..
eattila 2010.09.08 12:24:23
Nyilván az olvasók többsége tudja, hogy hogyan kell helyesen beszúrni egy html sablonba egyetlen sornyi iframe-et, de biztos vannak olyanok is, akiknek ez nehézséget okoz.A Facebook új "Like" buttonja azért jó, mert ha blogunk olvasói erre a gombra kattintanak, ennek a postnak a…..
eattila 2010.05.03 12:00:47
@Dami123: Engem nem igazán mozgat a dolog, csak úgy felvetettem, mint nemértemmiértígyvan dolgot. :)
Épp egy hete élesedett a Google közösségépítő szolgáltatása, a Buzz. Hét nap pedig kellő idő ahhoz, hogy aktív használat mellett megvonjuk az első mérleget.Kezdjük mindjárt az alapvető problémákkal. Hatalmas hátránya a Buzznak a Twitterrel és a Facebookkal szemben, hogy a…..
Nem kétséges, hogy a Google Buzz a Facebook babérjaira tör. A Google nem mondott le arról, hogy rávegyen minket arra, hogy az ő szolgáltatásaiban osszunk meg és fogyasszunk tartalmakat. Sok kudarc és tévút után hátha most jöhetne el számukra a nagy pillanat. De... Nagyon messziről…..
Az egyik legsikeresebb randiszájt, az OKCupid.com munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a legsikeresebb profilképek. A több százezer felhasználó közül valamivel több mint 7000 - az ő besorolásuk szerint "átlagosan kinéző" - olyan felhasználót emeltek ki,…..
Bill Gates néhány órája regisztrált a Twitterre. A Microsoft alapítójának 8 óra leforgása alatt 100 ezer követője lett. Ennél is nagyobb aktivitást okozott a mikroblog szájton, hogy nemrégiben utórengések rázták meg Haitit. Valószínűleg ez a két ok is szerepet játszhatott…..
Egy srác olyan szkriptet írt, melynek lényege, hogy ha munka közben hibásan kommintol/mördzsöl, a szkript átveszi az irányítást a laptop webkamerája fölött, és készít egy képet a programozó arcáról, majd azt automatikusan ki is postolja a Twitterre.A szkript írója ilyen arcot…..
Közel egy éve dolgozik a Google-nál néhány fanatikus munkatárs azon, hogy kihozzák a maximumot a Google Earth-ből. A Liquid Galaxy névre keresztelt, nyolc hatalmas kijelzőre vetített virtuális valóság még ugyan nem állt össze egy termékké, de majdnem biztosak lehetünk benne, hogy…..
A címben is említett két wireframe-készítő szoftver az, amit az elmúlt hónapokban többször is próbálgattam. Nem mondanám, hogy bármelyik is az ultimate megoldás, de mindenképpen olyan kezdeményezések, amiket érdemes próbálgatni annak, akinek szüksége van ilyen programra a…..
Ugye a múltkoriakban azt írtam, hogyEljátszhatunk a gondolattal, hogy mi történne, ha a Google.hu-ban nem találnánk meg a 10 legnagyobb magyar nyelvű online tartalomelőállító szájtjait. Vagy: ha ezek a szájtok mondjuk csak a Bingnek adnák oda a tartalmukat... sok-sok pénzért.A…..
A márciusi és a mostani interfészátalakítással egyre csak gyengült a kisalkalmazások megjelenése Facebookon belül. Akik emlékeznek még a 2007-es Facebookra, azok tudják, hogy anno sokkal jobban tudtak terjedni az ismeretségi hálókban a különféle kisalkalmazások. Hol vannak már…..
Kimondatott: a Google beengedi, sőt, kiemeli a friss twiteket a keresőjében. De hogyan? Vegyük Marissa Mayer postját: user experience will greatly benefit from the inclusion of this up-to-the-minute data, and we look forward to having a product that showcases how tweets can make…..
eattila 2009.10.22 12:52:53
@tóbiás: Fáj a chatter mi? :)
Az egyik legnépszerűbb iPhone-alkalmazás történetét járja körül a Slate. Immár 50 milliós felhasználótábora van a Shazam mintaelemző zeneszolgáltatásnak. Akinek van iPhone-ja vagy Blackberryje, esetleg androidos készüléke, minden bizonnyal kipróbálta már az alkalmazást. A…..
Közel harminc magyar híresség twitteres aktivitását monitorozza a Celebstalk.hu nevű magyar szájt. A rangosorolásból az is kiderül, hogy a legtöbben Papp Timit olvassák. Őt követi Zimány Linda, A bronzérmes magyar celeb pedig Winkler Róbert. A legaktívabb magyar celeb a Twitteren…..
Miskolczy Csaba múltkori, a Kreatív Online-on megjelent cikkében arra szólított fel, hogy a nagy globális szolgáltatások helyett a hazaiakat kellene támogatnia a magyar netezőknek, hirdetőknek, ügynökségeknek. Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi vezetője a publicisztikához…..
eattila 2009.10.06 09:44:37
@GYUSZI BACSI: Ugyan az kb, mint az IE6 mellett.

- Hol vannak a leveleid?
- A freemailembe.

fmailt sose használtam. Borzasztó nekem a felület, a sebesség, minden. Citro meg egy csicsahalom.

Dehát a trend, az trend. Sokan nem is mondják a @f...hu-t, hanem bemondják a user nevüket, és az az e-mail cím. Mikor értetlenül nézek, akkor közlik, hát hogy ugye freemailes vagyok!
OMFG.
eattila 2009.10.07 08:19:29
@meroving: Ebben van igazság. A nebulók azt hazsnálják, amit a tanár mondd. Főleg, ha még nem használtak adott típusú szolgáltatást. Mail példánál maradva, nálunk pl citro, és freemail fut. Gmail helyett pl.
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
eattila 2009.09.25 12:19:39
@hírbehozó: Stílusos játék kezdésnek: Mindenki keressen helyet :D
A néhány hónapja a weben keringő videó a PayPal új platformjának és versenyének első vírusvideója. A lényeg, hogy a szolgáltató nyitott API-val és fejlesztői eszközökkel próbálja rávenni az online mikrofizetésben érdekelt cégeket és magánszemélyeket, hogy a PayPalt…..
eattila 2009.09.23 09:30:27
@e-lias: És offkorsz akkor a wc-ben is lesz vevő, és kapásból elemzik a végterméket, megmondja, hogy ebben a hónapban sok sört ittam, meg sok chips -et ettem, egyek má' disznót is inkább. Vagy automatán betolja a kúpot. Kész :P
eattila 2009.09.23 11:17:18
@Szabolcs Bakos (web2.0 designer): Szerintem is, csak nem hiszem, hgoy a paypal-nak kell ezt globálisan megvalósítani. És szerintem nem is ő fogja. Ugyan úgy, ahogy most vannak ATM -ek, erre is meg lesz minden bank rendszere. Ami, ahogy most is, átjárható. Régi vízó ez, csak a paypal logo nem volt rajta :)
eattila 2009.09.24 13:16:54
@caizzz: Azért a sivatagi népeknél a paypal tevepásztorokat fog alkalmazni? Rábökök a sátorban egy hűtőn (napelemes, wifis :P), hogy asszonyt veszek, x tevéért, és jön a paypal pásztor, elviszi a tevéket :D
Vezetékes netet szeretnék bekötni. UPC és T-Home különböző okoknál fogva nem jöhet számításba. Úgyhogy gondoltam, megkérdezem Twitteren, hogy kinek mi a tapasztalata alternatív szolgáltatókkal.A szempontok: a XII. kerületben legyen elérhető a szolgáltatás. Viszonylag…..