Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KitchenLili

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a 24-e reggel és olyan sok teendő van ma, de ne aggódjatok minden rendben lesz! Írok néhány gondolatot az asztalterítésről és a mai nap beosztásáról, ami nekem segít, hogy ne ússzak el ezen a napon. Én alapvetően fehér abroszt teszek az asztalra ünnepekkor, de most a…..
Van még pár napunk Szentestéig, készültem egy viszonylag egyszerű, klasszikusnak mondható menüsorral, hátha valakinek segítséget nyújtok ezzel a pörgös finishben. Mivel édesanyám minden Karácsonykor vár minket huszonhatodikán a régi, jól bevált tyúkhúslevessel és…..
KitchenLili 2015.12.21 14:17:16
@DonTintoretto: Köszi a kérdésed. Nem, nem száradt ki, nem lett egyáltalán rágós, mert a bőre folyamatosan táplálja zsíradékkal és a vajas-leveles tészta is. Azonban azt írhattam volna, hogy aki kevésbé átsülve szeretné, csak rövid ideig süsse elő nagy lángon, hogy bezárja a finom nedveket! :)
KitchenLili 2015.12.21 14:18:17
@vidékigyerek: Köszönöm, én is Kellemes Ünnepeket kívánok és ma este még jövök egy poszttal! :)
KitchenLili 2015.12.22 10:16:40
@Nand: igen, igazad van! A tempet nagyon "bemelegítettem" ! :)
Tegnap ígértem, hogy jövök, íme itt a finomságom Star Wars hangulatban. Ha már fehér karácsonyunk nem lesz, hát készítsünk egy kis hókiflit! Sith Kifli (mákos-citromos) 345 g liszt 90 g porcukor 250 g vaj 130 g darált mák 1 citrom reszelt héja fél citrom facsart…..
  Gerlóczy Márton írásának átültetése egy darabba, melynek csak egy szereplője van. Egy szereplője? Nem, nem,  mindössze egyszemélyes darabról beszélünk! Nehéz úgy írni erről, hogy ne lőjek le sok poént, mert abban bizony bővelkedik ez a játék. A történet nagy…..
Szeretek mindig a friss, aktuális gyümölcsökből, zöldségekből főzni-sütni, ha egy mód van rá. Eljött a spárga időszaka, ami igazán jó alapanyagnak bizonyult, ahogy az évek során kísérleteztem vele.   A pâte brisée egy francia omlós, porhanyós tészta (pite), amit most…..
Húsvéti előételnek szánt recept, hisz tojásból készül és mint minden ünnepkor, a nagy elfoglaltság miatt idő szűkében egyszerű és gyors receptre törekszik az ember. Hozzávalók: 10 tojás 10 dkg vaj só, bors 1  jól érett, puha avokádó chili és 1 evőkanál…..
Ez a finomság a grízes tészta és a zserbó szerelemgyereke. Néhány hete reggel azon gondolkodtam, hogyan lehetne a sokak által utált és rossz emlékeket okozó kantinkajákat megreformálni, finommá tenni. A grízes tészta... a mi családunkban végzett közvélemény kutatás…..
Mindannyian tudjuk, hogy nagy fáradtság főzni, vendégül látni  (négynél) nagyobb létszámú csoportot és hozzá még jól is szórakozni. Már többször volt részem ebben és a múlt héten egy komolyabb menüsorral láttam vendégül barátainkat. Be kell vallanom, a szórakozás…..
Ez a recept nem a sajátom, hanem a családban forog már évtizedek óta és nem kopik ki, mert tökéletes! Szerintem mindenkinek kell egy ilyen recept, amit "vészhelyzetekben" is bevethet. Ahogy leírtam az előző poszt végén, minden családi és baráti összejövetelre viszem és panasz…..
Első bejegyzésemet egy saját recepttel indítom meg, ami egy igazán gyors, de annál látványosabb és szerethető előétel "tejtermékmixturából". Mindössze egy különlegesség, kisebb macera van vele, ami a joghurt lecsepegtetéséből áll, hogy krémesebb állagot kapjunk és a…..
Slice And Smile Elindultam 2015.01.29 16:11:42
KitchenLili blogCV   Középhaladó. Barátainak és családnak szívesen főző. Gasztronómia; olvassa, nézi, figyeli,nem telik be vele soha, francia és angol gasztronyelvet imádja. Saját receptekkel előhozakodó. Saját ételfotókkal bíbelődő. ..