Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hagara Nagy Nóra

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milánóban már bizonyított a Bosco Verticale, vagyis az a két lakótorony, amelyek minden szintjére dús növényzetet terveztek, ezzel is élhetőbbé téve a környezetet. A 2014-ben átadott milánói épületegyüttes ma már bekerült a turisták kedvelt látványosságai közé, és nemzetközi szinten is elismerően…..
A GfK legfrissebb étkezési szokásokat kutató tanulmánya az egészségtudatosságnak a táplálkozási szokásokra vonatkozó vetületét vizsgálja. Az 1989 óta rendszeresen megjelenő elemzésből kitűnik a fogyasztói attitűdök változása, miszerint a korábban trendinek mondott egészségtudatosság valódi trenddé…..
A hetvenes években, a két amerikai exhippi, Ben Cohen és Jerry Greenfield által alapított jégkrém márka már a kezdetek kezdetén értékalapú vállalkozásként működött. A klíma védelme, a társadalmi egyenlőség kérdése az alapítók szeme előtt mindig is ott lebegett, s ezen elvek akkor sem sérültek,…..
Egy kis víz, néhány csipet fekete bors, és egy titkos hozzávaló kell csak, hogy látványos trükkel kápráztassuk el a be nem avatottakat. Vigyázat! Ha lehull a lepel a titokról, mindenki ki akarja próbálni. Elő hát a fűszerekkel, kísérletezzünk! ..
Egy amerikai dizájner, Nicholas Heckaman különleges gyűrűket készít. Olyan régi pénzérmeket gyűjt össze, amelyek jól néznek ki, és piaci értékük nem túl magas, így nem sajnálja újrahasznosítani őket. Ezekből az érmékből készít egyedi, antik hatású gyűrűket,…..
Két éve egy mezőgazdasági konferencián hallottam először a precíziós gazdálkodásról (most meg már ott tartunk, hogy nemrég egész napos konferenciát szerveztek a precíziós gazdálkodásnak – PreGa konferencia), s ámulattal hallgattam, ahogy egy gazda arról mesélt, hogy egy…..
Körülbelül egy éve (de hát én még csak most hallottam róla) egy pittsburghi középiskolás fiú, Suvir Mirchandani egy tanulmányi versenyen mutatta be zseniális ötletét, aminek alapja az, hogy sokallta a középiskolai beadandó dolgozatok nyomtatását, és kísérletezgetve a…..
Az emberek többségét, ha a természetben tett sétákra gondol, jó érzés tölti el. Bizonyára mindenkinek vannak szép emlékei, élményei, amikor járva az erdőt, mezőt különös meghittség, nyugalom árasztotta el. Most ennek a megfoghatatlan kellemes érzésnek egy tudományos…..
Ha valaki Berlinben jár, most már eggyel több látnivaló közül válogathat, ugyanis átadták a város déli határán a tempelhofi reptér közelében (egy régi sörgyár területén) Európa legnagyobb városi farmját. Naná, hogy felírtam a listámra, hogy hova kellene mihamarabb…..
A Google jó barátunk, de lehet nála még szebbet is, jobbat is találni. Ugyanis vannak olyan internetes keresők, amelyeket éppúgy használhatjuk, mint a Google-t és társait, ráadásként minden egyes keresésünkkel egy nemes ügyet támogathatunk. Hogy miről van szó? Az Ecosia.org…..
Hagara Nagy Nóra 2015.03.04 14:25:57
@eßemfaßom meg áll: A hirdetőket pl. nekik kell keresni, igaz, hogy a motor google/yahoo, de a felület/hirdetők nem ugyanazok.
Hagara Nagy Nóra 2015.03.04 08:46:50
@Gehekko: Javítottam, köszi.
Úgy néz ki, húsvétkor beköltözhetek első saját kis irodámba, és most lázasan tervezgetem, hogyan fogom berendezni. Néhány kisebb bútor adott, de én mindenképpen hangulatos, egyedi és olyan megoldásra gondolok, amely tükrözi a személyiségem és szemléletmódomat. Ezért esett…..
Külföldi mintára nálunk elsőként a Lidl döntött úgy, hogy szakít a korábbi hagyományokkal, és a kasszáknál nem mindenféle édességet, hanem müzli szeleteket, szárított gyümölcsöket, csemege mixet és egyéb egészségesebb élelmiszereket helyez ki. Az Egészséges…..
A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" pályázatot kreatív, újrahasznosítási design ötletek bemutatására. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design”…..
A Marks&Spencernél már régóta próbálkoznak újrahasznosított és környezetkímélő módszerekkel a ruházati termékeknél, most éppen egy olyan cipőkollekcióval (Footglove Earth Suede) rukkoltak elő, amelynek darabjainál természetes kaucsukot, rizspelyvát és kávézaccot is…..
Szombat késő délután az emailjeimet töltöttem be, amikor egy jó hír fogadott: Én nyertem meg két darab jegyet a vasárnapi Siker napra a Papp László Sportarénába, ahol a sztárvendég maga Arnold Schwarzenegger volt! Eszembe jutott, hogy valóban, pénteken beregisztráltam egy…..
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a családbarát munkahelyekért. A pályázat célja, hogy a munka világában támogassanak olyan családbarát törekvéseket, amelyek a munka és család összeegyeztetését segítik, jobbá teszik. Projekt ötletekkel és már…..
A saláta az a zöldség, amit mindenki az egészséges életmódhoz társít. Ha úgy nézzük, a zacskós saláta emellett még igazán praktikus is, a kis adagok, az egyszerre többféle íz, a konyhakész állapot igazi modern, egészséges élelmiszerré teszi. Ideális munkahelyi ebéd.…..
Egy átlagember nem sokat tud tenni azért, hogy teljes mértékben kikerülje azt a sok felesleges  csomagolóanyagot, amibe mindennapi élelmiszereinket és más egyéb megvásárolt termékeket burkolják. Sokszor felháborító mennyiségű papírt vagy nejlont használnak fel egy-egy…..
Egy kedves barátom hívta fel a figyelmemet arra, hogy miközben böngészte a müncheni állatkert honlapját, feltűnt neki egy érdekes zárójeles megjegyzés. Ez azt ígéri, hogy családi jegyet nemcsak azok vásárolhatnak, akik saját gyereküket viszik állatkertezni, hanem egynemű…..
A Biofach a világ egyik legismertebb és legnagyobb, ellenőrzött bioélelmiszerekkel, szakmai szervezetekkel, konferenciákkal tarkított szakkiállítása, kísérőrendezvénye pedig a natúrkozmetikumokat felvonultató Vivaness. Idén is kint jártam Nürnbergben, és körbenéztem, hogy mi…..
Ha környezet- és/vagy egészségtudatos ötletről hallok, ami emellett logikus és valahol egyszerű is, akkor szinte biztosra veszem már látatlanban is, hogy németekről lesz szó. A fenntarthatóság és a gyakorlati megvalósítás összekapcsolásában szerintem magasan élen járnak a…..
Emlékszem, 2007-ben egy berlini fotókiállításon készítettem egy fotót, mert számomra teljesen szokatlan látványban volt részem. Egy látogató a kutyájával érkezett, s miközben elmélyülten sétált körbe a teremben, nézegette a kiállítási képeket, a beagle lomhán követte…..
Irodai környezetben a papír jelenléte természetes, akárcsak a levegő. De rögtön jöjjön is egy szívbemarkoló adat: a Föld felszínéről 35 óránként Budapest nagyságú területről tűnik el erdő, csak mert kell például csomagolóanyagnak, amit amúgy is hamarjában kidobunk, meg…..
Több milliónyi kötbullart, azaz svéd húsgolyót vásárolnak évente az Ikea éttermeiben. A kedvelt húsgolyók jelenleg sertéshúsból készülnek, ámde a PETA állatvédelmi szervezet hatására áprilistól a világ összes bútoráruházában vegán, azaz állati eredetű összetevőtől…..
Idén ötödik alkalommal hirdették meg Az év irodája versenyt, ahol az Eiffel Palace két kategóriában is nyert. Az év legzöldebb projektje cím mellett, Az év új ingatlanfejlesztése 2014 címet is nekik ítélték oda. A műemlékvédelem mellett is modern és fenntartható szempontokat…..