Regisztráció Blogot indítok
Adatok
határonkivül

52 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
InfoRádió: Sz. Bíró Zoltán               ATV Húzós Podcast, vendég: Rácz András   ..
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
határonkivül 2022.04.26 11:15:41
@Igazamvanvagyigazamvan?: Kina épp most jelentette be , hogy megerősíti a nukleáris töltetű fegyver készletét!!
Just in case! Gondolom, óvatosan kell kezelni most a világ vezető politikusainak a Kínával kapcsolatos megállapításaikat......de , feltételezem, illózióik nincsenek, és pontosan tudják Kína mennyire kétesélyes" !

Másik: Sz. Bíró Zoltánnak volt a napokban egy érdekes észrevétele, arról, hogy Putyin mennyire paranoiás, mennyire nem bízik senkiben sem. Ukrajna megtámadása annyira az ő döntése volt, hogy a közvetlen közelében lévő bizalmasai sem tudtak arról, hogy konkrétan a kiemelt katonai erők összevonásából háború lesz. Az érdekesség az, hogy Ukrajna megtámadását megelőző napokban Putyin jachtját még a háború előtt visszavitték Oroszországba, tartva annak lefoglalásától, addig Medvegyev, Szecsin és Uszmanov hajóit nem, pedig mindhárman nagyon közel állnak az elnökhöz.
Dimitrij Medvegyev az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese, míg Igor Szecsin Oroszország legnagyobb – és egyben állami tulajdonban lévő – olajvállalatának, a Rosznyeftynek a vezetője, akiről azt tartják, hogy ő intézheti Putyin pénzügyeit. Uszmanov pedig gazdag üzletemberként nem egy kényes feladatot teljesített már a Kreml érdekében. Ennek ellenére egyikőjük sem tudott a készülő háborúról, arról, hogy az ukrán határnál összevont katonai erő egyszer csak támadni fog, vagyis jelenlétük nem blöff, nem csupán zsarolási eszköz.
határonkivül 2022.04.26 22:13:26
@tiltsál ki te gyökér: igen, es idegbeteg modjara ragta a szajat...gondolom a valasz: csak sima dehitratacio.. hagyjuk mar Gizit
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
                                   "Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy lemegy kenyérért,és nem jön vissza!"                                                                       /Anna Politkovszkaja/         "Anna Politkovszkaja közvetlenül a halála előtt fejezte be mellbevágó, „testközeli”…..
határonkivül 2022.04.19 14:47:10
@Randy Marsch: A csecsenek is alapból elhiresültek a kegyetlenkedéseikről........de az éremnek mindig két oldala van....a sztereotipiákat csak az alapos információk, a tudás teszi tisztába.....ehhez pedig tudni kell, mi is volt , hogyan kezdődött, végződött az I. és II. orosz-csecsen háború.......rengeteg ember nem tudja a valós történéseket
A bejegyzés listában találjátok meg a már megírt posztotokat, melyeket akár rendezni is tudtok. Csökkenő, illetve növekvő sorrendbe tudjátok rakni a bejegyzéseket, mind dátum, mind bejegyzés alapján. A bejegyzés címére kattintva tudjátok módosítani a posztokat. Lehetőségetek…..
       Tavaly novemberben kezdődött, messze, az Óperenciás tengeren túl...Jöttek a hírek, minden nap egyre aggasztóbbak, de még épp elég távoliak ahhoz, hogy kényelmes fotelból nézve a híreken elcsodálkozva azt gondoljuk: " Na , hát ez borzasztó, mik vannak a nagy világban,szerencsére mindez jó…..
        Szép, csendes, őszi ,esős október 6.-át kívánok mindenkinek.Meghívlak benneteket egy virtuális kirándulásra,gyertek velem és nézzünk körbe Walesben.  Angliában vagyunk, pontosabban Walesben , még közelebbről a Snowdonia Nemzeti Parkban, egy csinos, szexi kis faluban ,Barmouth a…..
határonkivül 2018.10.09 00:03:27
@okleveles naiv: Köszi szépen. Nagyon amatőr vagyok, de alapból imádom a fényképeket. Régiek, újak..mindegy, csak legyen meg az emlék , a pillanat.
határonkivül 2018.10.09 00:04:56
@Stupid: Örülök ha tudtam valamit hozzátenni .
És ha már ókori Egyiptom, egyik téma adja a másikat, ugyebár. Ilyen sem volt még, most lesz. Nagy divat más blogokon a játékajánló, gondoltam beszállok ebbe én is. De mivel ennek a blognak a retró és a történelem az két fő témája, ezért a játékajánlók is ebben a körben maradnak. Szóval a…..
 Az előzményekről itt kicsit részletesebben... ...és néhány kép a londoni Guild Hall-ból. Így ünnepeltünk...  ..
   A Tokyo Metropolitan Government Building 243 méter magas és 48 emeletes. A harmadik legmagasabb szerkezet Tokióban.Csütörtökre ennek a toronynak és a környékén lévő Shinjuku Chio Parknak  a meglátogatása volt a terv.     Ez azonban csak pénteken történt meg. Mert az előzetes tervektől eltérően a…..
határonkivül 2017.08.14 17:00:28
@ミラ:na, ja, már én is látom, a BA és a Wizz...húha ..igen, annyi hogy mindkettő fent közlekedik...de fényévek vannak köztük..kb mint a bélszín és a zsíros kenyér között../bár mindkettőt imádom...ez hülye hasonlat volt..:-P /
határonkivül 2017.08.14 17:03:16
@ミラ: megvagy FB-on is...úristen....:-))))))
Köszi nagyon, a bőség zavara ez nekem....hehe , jól elleszek egy darabig a posztjaiddal, képeiddel. /Big hug!/
határonkivül 2017.08.15 10:52:18
@Mad Mind: Valóban nem láttunk hajléktalant ott. Talán egy-két rosszabbul öltözött bőcörgő alakot ..ja, tudod mi volt még a furcsa? Anglia után röntgen szemekkel figyeltem a nőket és egyetlen egy nagyon kövér japán nőt sem láttunk. Persze nyilván van, de messze nem annyi mint itt. Minden második nő brutál kövér errefelé, fekete-fehér vegyesen. Gondolom a kaja összetétele miatt lehet, sok-sok hal, kevés kenyér,pékáru, szénhidrát...

Kommentjeidből azt gondolom neked is nagy tapasztalatod van a japánokról és az országról. Talán most is ott élsz ? Van blogod ?
Határonkívül Trükkös pálcika 2017.08.05 21:05:44
A képen már a gyakorlás 2. fázisában voltam. Ami azt jelentette,hogy képes voltam 2-3 szál tésztát 2 másodpercig megtartani. Az evőpálcika egy pár egyforma hosszú és vékony rúd, amely jobbára Kelet-Ázsiában / Japánban, Kínában, Koreában / hagyományos evőeszköz a szilárd ételek…..
határonkivül 2017.08.13 22:42:16
@ミラ: Jó, persze, nyilván egy blog posztba kell dobni némi kis sarkítást, a hangulatkeltés érdekében..:-D
Persze, fogtuk mi kézzel is, ettük mindenhogy, láttak ők külföldit bizonyára eleget. :-)
De azért a végére egész belejöttem , még az egyik étteremben a kis pincér csaj is megdicsért...persze lehet csak illendőségből.
határonkivül 2017.08.14 14:30:00
@ミラ: Hehe...

Tanulmányozgattam itthon a japán nyelvet...jó nyelvérzékem van, beszélek angolul, németül....gondoltam, jópofa leszek ha megtanulok néhány japán szavat ...just in case....olvastam, hogy ők azért még mindig nincsenek a topon angolban...

nézegettem az igen - nem japán megfelelőjét....hehe röhögtem, hogy milyen hosszú kifejezésük van rá....de miérrrttt : könyörgöm..annyi nyelvben hasonló és rövid az igen nem, yes, no, da nyet......mért kell variálni?!

igen=arigato.......hehe ugyanmár:-))

persze tudom, a japán abc és írásmód nem alfabetikus..kína,korea történelmi közelsége és behatásai..szótagírások, jelek, jelrendszerek..atyaisten hiragana, katakana és kandzsi...too complicated sorry...

feladtam....megtanultam 4-et oszt jóvan...:-)))
határonkivül 2017.08.14 16:56:52
@ミラ: hülye vagyok..igazad van összekevertem..az arigato az köszönöm....:-P

lol..volt régen a Sógun sorozat a tv-ben..lehet te túl fiatal vagy hozzám képest és nem nagyon emlékszel rá..de japánnal kapcsolatban lehet láttad...na onnan emlékszem egy szóra amivel a tesóimmal kiskorunkban baromkodtunk és mindenre rámondtuk, ha hülyültünk mert olyan viccesen hangzott....."vakarimasz"..hehe ez volt..úristen , mikre emlékszem vissza..ez már gáz.:-P
  Kronológiai sorrendnek megfelelően, naplószerűen fogom leírni, hogyan éltem meg életem első 'óperenciántúli' kirándulását. Miután nagy izgalommal készültem / több okból is kifolyólag / és mert nagy hatással is volt rám, elnézést kérek ha túl részletes lesz ez a beszámoló. /Célom elsősorban…..
határonkivül 2017.08.04 12:21:53
@Mad Mind: Igen, ezért is vettük meg. Még itthon megcsináltuk az utazási utvonalainkat és számoltuk az útiköltséget is. Kalkulációnk szerint így volt a legolcsóbb. Megnéztünk mindent alaposan, nagy különbségek voltak az árak között. Pl. Egy sima Kyoto út Sinkansennel 2 főre is majdnem ennyibe került volna. Mi meg még akartunk másfelé is menni. Utólag láttuk, hogy jól döntöttünk.
Érdekes volt visszafelé az időeltolódás és a repülési idő is. Visszafelé sokkal könnyebbnek és elviselhetőbbnek tűnt. Jót vigyorogtam, hogy a Naritán felszálltunk 13:00 pm szerdán és az út 13 óra volt majd megérkeztünk Londonba szerdán!!! délután fél 5-kor.:-))) Nem volt jetlag mint kifelé.
határonkivül 2017.08.04 21:12:33
@Quercus erdész: Hehe, nem hoztam fakacsát. :-D Mi a lófasznak hoztam volna ?

Ne beszélj rébuszokban. Van nekünk olyan ? Az interneten nincs barátság, akik azt hiszik van , azok hatalmas nagy barmok. ..persze ha ettől jobban érzik magukat...hát lelkük rajta....majd egyszer felnőnek....vagy nem.:-))

Hát..na, egyébként aki ilyen baromságot kijelent /mármint, hogy nem menne /, az is egy féleszű, ráadásul olyanról beszél amiről halvány fingja nincs..így aztán még "okosabbnak tűnik"..vagy nem.....
Na de, már bocs, ki nem szarja le az ilyeneket...:-D

Tulajdonképpen azt se nagyon tudom kikről beszélsz...:-P A jelentéktelen, haszontalan dolgokat mindig törlöm.

Ja és tudod mit ? Kurva jó érzés le tudni szarni azokat a dolgokat vagy embereket akik vagy amik jelentéktelenek és nem érdemelnek egy perc figyelmet sem. :-P Kurva jó érzés!!

Na megyek csinálom a családi videókat..nagy takarítani kell a gépemen.
határonkivül 2017.08.13 22:15:54
@ミラ: Odafelé sem tudtam audni, általában nem tudok aludni se kocsiban, se repülőn se buszon. Kedden délután 3:30-kor ment a gépünk,a Naritára pedig hajnal fél 4-re értünk, + az időeltolódás miatt igaziból már szerda fél 6 volt mire odaértünk. Nekem hosszú volt keddtől szerda késő délutánig alvás nélkül..utána még plusz vonat , gyaloglás a szállodáig...bedőltünk....Ez volt az első utunk..és nem az utolsó...meg kell ezt is tanulni, rutin kell az biztos. Visszafelé jót mulattunk, mert felszálltunk szerdán 1-kor ebéd után és /repülési idő + időeltolódás kivonva/ szerdán délután fél 5-kor landoltunk.....Hát milyen már!!!!
Imádtam, imádom, beleszerettem, megyünk vissza..
                                                                             A bázis Shinjukuban           Onnan folytatom, hogy vonatra szálltunk és úton voltunk megtalálni a szállodánkat az ismeretlenben. Konkrétan Tokióban , Shinjuku /Sindzsuku/ városrészében a Washington Hotelt. Volt…..
határonkivül 2017.08.05 18:04:33
@NomádMatyi: Én magam is nagyon meglepődtem..legfőképpen magamon. Akaraterőből ötöst adtam magamnak. Mondjuk a korlátozások miatt összesen 2 doboz cigit szívtam el a 8 nap alatt.
A szállodában reggel a kávémmal szépen lelifteztem az elkerített részbe a reggeli nagyon fontos cigimre,persze kockás pizsamában, torzon borzas hajjal :-D... de le se szartak....
/ fő funkció a széklet-vizelet rendben tartása lett volna úgy mint otthon: kávé.cigi.klotyó---na ez itt nem jött be , egészen 7 napig , semmiiiiiiiii lol /,
határonkivül 2017.08.05 19:49:37
@NomádMatyi: jaj nekem is ,lefekvés előtt az utolsó..úristen annyira jól tud esni.

hülye cigi :-P
határonkivül 2017.08.07 14:34:13
@Mad Mind: Igen, igazad van. Valóban én is láttam cigicsikket fák tövében, parkokban is . Tényleg van. De elvétve,közel sem annyi mint felénk. Összehasonlítottam magamban az otthoni állapotokkal és az itteni helyzettel Angliában, ahol minden villany oszlop mellett van csikktartó. Itt még hamuzók mellett is sokkal több van a földön.
Érdekes infó, hogy elsősorban a robbantások miatt nincs szemetes az utcán. Nem tudtam.
Mi három különböző vonattal mentünk hosszabb utakra, mindegyiken volt.
A rövid távolsági , városrészeken belüli vonatokon nem láttam.
Mi jut eszembe Japánról ?  Cseresznyevirágzás, kimonó, pagoda, bonsai fák,szusi, Sinkanszen expressz, nagyon ferde szem-nagyon fekete haj,Hiroshima-Nagaszaki,hajlongás-hajlongás-extra udvariasság, high-technology,14 óra repülőút, elképesztő fegyelmezettség, szamurájok, harakiri, II. világháború,…..
határonkivül 2017.07.23 18:57:57
@Quercus erdész: Köszi. Kicsit stresszelek azért a 14 órás repülőút miatt. :-DD

A 2 óra 10 perc is épp a limitemet súrolja ha hazarepülök vagy vissza az UK-ba...

De már tűkön ülök, holnap pakolok, a napló és a toll bekészítve, kamera feltöltve...

Veled mi van ? Olvasnálak!!!!
A nélkülözhetetlen kellék Ő volt. A Kékes. Fekete-fehér. Kicsi. Közel és körbe ültük, hogy jól lássuk. Valahol Európában 1947 "A film a második világháború idején játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat,…..
határonkivül 2016.03.04 15:47:27
@Quercus erdész: Készül, készül. De mi lett a te blogoddal?
Azok a filmek szerepelnek a válogatásomban ,amik számomra feledhetetlenné váltak, így  meghatározó élményt is jelentettek és jelentenek még manapság is. A két csaló 1967 Nagy kedvencem.....Móra Ferenc írásából készült ez a rövidke film, kedvenceim, Elisztratov Szergej és Pécsi Sándor…..
1944. február 8-án született az egyik leghíresebb brazil fotóművész; Sebastião Salgado, akinek fotóit 2004-ben, a Fotóhónap programsorozat keretében a magyar közönség is megismerhette. Az ekkor készült kiállítás katalógusába, mely az Exodus címet viseli, így ír Szarka Klára, fotótörténész, újságíró:…..
Általánosító és az objektivitást abszolút nélkülöző írást olvashattok.Igaziból csoportosítanom kellene a férfikat korosztály szerint, de miután általánosítva, tipikus jellemzők és tapasztalatok alapján beszélek róluk, ezért nem látom értelmét külön csoportokban tárgyalni ezt a témakört. In medias…..
határonkivül 2016.01.24 18:35:55
@cougarcat: Kiszedtem a személyeskedő kommentet. Itt senki nem fog piszkálni senkit.
Dehogy volt kár idejönni.:-)) Főleg nem neked. :-) Gyere mindig , persze ha van kedved vagy mondanivalód.
Ahogy Cascabel mondja peace and love mindenkinek.
határonkivül 2016.01.27 19:29:02
  Anglia. Soroljam a szokásos, sokat hallott közhelyeket? A kutyák nem ugatnak.Nincs kutyaszar  sehol. /lásd .fotó: Southampton, tengerpart,saját kép/ Weston-super Mare,turisták által igen kedvelt kisváros utcáján....és nem kellett nagyon keresgetni ..(saját kép) A bolti…..
határonkivül 2015.09.25 21:34:52
@Sexual Harassment Panda: Én vagyok a bloggazda:-P
2015.szeptember 15.-én éjfélkor Magyarország lezárta a déli szerb-magyar határt.  Aztán ez történt: /fotó:szabadujsag.com/ Olvashattuk a kerítésépítés és az elkövetkezett határzár visszhangjait eleget a külföldi sajtókban.Olvashattuk, hogy látják ŐK a helyzetet…..
határonkivül 2015.09.17 19:40:26
@Suvahe: Szerintem jelen állás szerint már annak is tudnánk örülni....
Minden blog.hu-s oldalon a jobb felső sarokban találsz egy rövid ikonsort, ez a poszt most elmagyarázza, hogy melyik jelzés mire jó. 1) Poszt olvasottság Ez a számláló mutatja az egyes posztok olvasottságát, ezért csak posztoldalon jelenik meg, de az adott blog adminja kikapcsolhatja a funkciót.…..
                                                                            Európa, ébredj! Igen,most már tágra zárt szemekkel nézem mi történik a hazámban. Óráról-órára változik a menekülthelyzet, ezzel párhuzamosan változnak az európai…..
A vére nemes, a főztje jó, a neve fura, és megszállottan szereti pakolgatni magán a kilókat. Csöcskontent után most jöjjön némi tesztoszteron, és nem kevés Jílenhól-érdekesség! A legutóbbi Ratajkowski portré óta, amely Dudunak köszönhetően képekben és mellszélességben…..
Egy Frankfurthoz közeli lelőhelyen német régészek 26 emberi maradványra bukkantak, amelyeken kínzások és csonkítások nyomai fedezhetőek fel. A neolitikumból való tömegsír mintegy 7 ezer éves. Habár tömegsírok már a kőkorszak előtti időszakból is előkerültek, mindezidáig…..