Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Kovács2

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hiába védi Magyarországot a GMO-któl az alaptörvény, az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény aláírása után a biotechnológiai cégek beperelhetik majd Magyarországot a tilalomért - mondta Szabó Marcell zöld ombudsman. Civilek szerint Magyarországnak a jelenleg tárgyalt formájában…..
Sándor Kovács2 2015.01.28 01:06:21
Azt teljesen kizártnak tartom, hogy a különböző szabadkőműves társaságok ne ismernék a tartós államiság alapvető kritériumait. A respublika és a progresszionizmus egyéb derivátumai nem tartoznak ezek közé. Ezek és a darwinizmussal szorosan párhuzamba állítható alakulatok végső soron önfelélő, önpusztító államszerűségeket (ellenállamokat) produkálnak. Egy igazságos állam (és annak minden intézménye) csak hierarchikus, meritokratikus(érdemelvű) és organikus lehet (Bogár László nyomán). Ezek hiányában az adott emberi közösség egyszerűen feléli bezárt létének minden erőforrását.

Az egalitárius rendszereket úgy tűnik nem azért hozzák létre, hogy saját közösségébe és természeti környezetébe emelkedett módon tagolja be az embert, hanem, azért hogy egyre brutálisabb sebeket ejtsenek az ember belső és külső világán. Ha nem így lenne, akkor nem cserélgetnék a rendszereiket olyan gyakorisággal. Most jakobinusok vagyunk, később bolsevikok, de lehet, hogy inkább demokraták, vagy liberálisok, stb. Néhány példa: a köztársaságpárti a királyt fejezte le, a bolsevik jónéhány ember veséjét verte le, a liberáldemokrata pedig már mindenki lelkét mérgezi. Tehát szisztematikusan haladnak az ember ontológiai középpontja felé.

Hova vezetett a modern társadalmi kísérletezgetéseik néhány száz éve? Az ember méltósága, szellemi potenciálja, lényeglátása, általános túlélőképessége és egészsége mélypontra, a pusztulás határára érkezett. A világból szinte már mindent kipusztítottak, ami szép, szellemi, nemes, értékes.

Ennek fényében tökéletesen mindegy mit mondanak Mr. Soros és társai, mert amit kitalálnak a jelenlegi EU-s agyrém helyett, ugyanolyan káros és pusztító lesz, mint dicstelen elődje....
Sándor Kovács2 2015.01.28 09:41:15
@Gerilgfx: Ez alapvetően nem pöcs kérdése. Ezeket a modern rendszereket olyan sötét erők tartják fenn, amelyeknek mibenlétéről nem sok fogalmunk lehet. És Orbán Viktornak sem. Bibó István vagy Wass Albert örökségére vagy éppen az illiberalizmusra alapított szellemiség tökéletesen elégtelen a valós mozgatók és mozgatottságok felismerésére, a helyes cselekvésről nem is beszélve. Itt a lét, a tudat, a világ és az ember mélyén működő erők olyan szintű ismeretére és értésére van szükség, amely már csak nagyon kevesek sajátja.

Természetesen Orbán ismeri az erővonalakat. Megfutja - mert meg kell fussa - a kötelező köreit, tudja kik és miért rajzolták meg játszótere határait, de kétlem, hogy a helyes megoldás irányába bírna mélyebb lényeglátással.

Első pillantásra valóban jónak tűnik az EÁU-hz való csatlakozás. De hogyan lehet kiugrani az euroatlantista befolyás alól? Ezt a függő viszonyt évszázadokon át építgették a "haladás erői", miközben lassan és szisztematikusan oldották fel az évezredes szakrális struktúrákat, minden valódi restauráció alapját.

Elég lenne egy gyönge próbálkozás a "kiugrásra", mire valaki valahol nyom egy "Entert" és két perc alatt összeomlik a magyar állam működőképessége. A pénzfegyverek elképesztő erővel rendelkeznek...