Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Karádi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zambiai emberek nagyon vallásosak. Legtöbbjük számára a templomba járás fontos, vasárnaponként ki sem hagynák. Általában valamelyik keresztény gyülekezet tanításait követik: vannak római katolikusok, anglikánok, holland reformátusok, Jehova tanúi, pünkösdisták és még számtalan egyéb szekta,…..
Zord idők A svábok könnye 2019.02.22 18:28:57
Nagykovácsi napsütése rosszkedvünk telét tündöklő tavasszá változtatta át...mondá az irodalom örök zsenije, falusi szabadfordításban. Mert állítólag tél van. Hónak, fagynak, jégnek kéne lennie, de ehelyett -amikor e sorokat írom- itt a tavasz. Példa lenne még a világból ezer, és aki nem látja ebben…..
  A sikeres nyelvtanulás egyik alapfeltétele, hogy az ember valami úton módon szerelmes legyen a nyelvbe, amit tanul. Legyen valami, ami miatt nagyon szereti, ami megdobogtatja a szívét, és ezért szívesen tölt vele időt. Tudod, mint egy hosszú távú, komoly kapcsolat. Be kell engedni az életedbe,…..
Hajónapló Szerda. 2018.10.03 23:14:25
Kalandos délelőttöm volt. Mint az ántivilágban a szendvicsemberek a reklámtáblákkal, magamra akasztottam két táblát és így sétáltam a piacon 9-től 12-ig. Előtte letöltöttem a netről a Hadházy -féle  aláíróívet, mely egymillió aláírás segítségével akarja kikényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai…..
Hajónapló Péntek. 2018.03.31 00:59:18
Ma szinte egész nap tavasz volt. Elkezdtem a rendcsinálást a "külső körleten". A téli kinti hidegek miatt csak a legszükségesebbeket végeztem a szabadban és mindig a munka utáni elpakolást spóroltam el, halomban állnak a szerszámok, eszközök, anyagok az összes elképzelhető munkasíkon és a nem…..
Péter Karádi 2018.04.01 13:25:32
Szervusz Vilmos,

Magam suttyó 46 évével sok-sok hibát vélek felfedezni a jelenlegi kormányzatnak nevezett nemistudommiben. Ugyanakkor páran közöttük bármilyen hihetetlen megmaradtak jó embernek, polgármesternek a maguk mikroszintjén. Bicikliutat gründoltak két település között, napelemet pályáztak az óvoda tetejére sikerrel, egyszóval fejlődnek. Mindeközben kinek milyen mélységben nyaltak be, adtak vissza nem tudom.

Volt kb. 1 éve egy jó cikk az oldalon, ahova kommentelni szoktál arról, hogyan lépked egy kezdő politikus egyre feljebb és feljebb sok munkával, és veszíti el apránként a teljes realitását az őt körülvevő világról. Nagyon nehéz nem elszállni, nagyon nehéz a korpa között szűznek megmaradni. Tudom, miért lett akkor az aki, senki sem tartott pisztolyt a fejéhez. A felelősség talán a válasz, amit egyesek felvállalnak , de kellő érettség hiányában nem tudják gólig vinni.

Jómagam egy évvel ezelőtt gründoltam egy szervezetet , ne gondolj nagyra: homoktövis termesztők egyesülete
www.bestberry.hu 35 taggal, de rá kellett jönnöm, hogy nagy ez a kabát nekem. Még nem vagyok eléggé érett hozzá. Még nem tudunk szövetkezetiesen gondolkozni. Sok oka van. Egy német ismerősöm szerint genetikailag alkalmatlanok vagyunk az összefogásra. Az bizos, hogy nehéz hitet, családot, munkát egy platformra hozni a mi kis mai valóságunkban. De azt gondolom régen sem lehetett könyebb max. kevesebb információt vágtak az arcunkba.

Boldogan olvastam anno az IPM magazint+ pár nyitottabb újságot ma pedig azt sem tudom mit nyissak meg abból, amit letesz elém a gugli.

Egy pici gondolatmorzsa még:

Túl sok az elvarratlan szál, túl sok múltból megmaradt emlék, a betemetetlen lövészárok - miközben újabb és újabb frontokat nyitunk meg.
Ennek így sosem lesz vége....

Boldog húsvétot minden kedves olvasónak!
Hajónapló Szombat. 2018.03.17 23:43:28
Ismét néhány régi kép. Ez itt Malakka városa. A XIV. században gyarmatosították a portugálok, de később holland gyarmat lett, a végén a mindent felfaló brit oroszlán erre is rátette világbirodalmi  mancsát. Ez egy holland telepesek által épített templom volt. Tele volt a fala az "örök nyugalomra"…..
Mi az ami a gyermekeknek számára mese-, svéd gyermekeknek és geográfusok számára a világ legszebb földrajzkönyve? Aki látta annak idején a rajzfilmet nem fogja egyből tudni, de aki olvasta már a könyvet tudja a választ erre a találós kérdésre.  Västra Vemmenhög 1907-ig…..
Péter Karádi 2015.08.24 21:21:01