Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avelemenyszabad

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából kéthetente vannak 20 százalékos leárazások a Wizz Airnél, ezekről már rég nem írunk külön-külön, általában jönnek menetrendszerűen. A mai viszont két okból is különleges: ritkán adnak minden járatra kedvezményt és szintén ritkán ficcen be 20 helyett 30 százalék. Persze fanyalogni most is…..
avelemenyszabad 2018.05.21 16:46:42
A wizzar egy kalap szar lett! FB szingliknek lehet hogy még jó, mert pont lexarja hova ül, de nekünk családosoknak tiszta szívás lett. Ahhoz, hogy biztos felvigyük a kézit 2600/fő/út ehhez hozzájön, hogy ne ültessenek szét a három gyerektől a szülőket. az még 3250/fő/út oda vissza ez 11700/fő, három gyerekkel csak ez önmagában 58500.- forint, hát nem egy IKEA családbarát hozzáállás. A fix 60.000 forint fényében pont leszarom, hogy 20-30% os szülinapi akciójuk van, meg ha elcsípek egy 20euros 6200 forintos jegyet mucsaröcsögére, akkor sem úszom meg 120.000 alatt és ez csak az utazás és még csak nem is Dubai, vagy Tenerife, hanem valami balti fos, ahova harmad ennyiből kikocsikázok és a reptéritranszfer/becsekkolás/felszállás/repülés/kicsekkolás/szállásigtranszfer időben sem sokkal kevesebb mint háztól szállásig. A "magyar" wizzair légitársaság pont azt a báját és vonzalmát veszti el amiért szerethető lett volna hazánkban a versenytársaival ellentétben.
Ryanair is családbarátabb még a "hülye" magyarral is. pl a gywereknek nem kell helyjegy, mert ingyen adják, de ezt a xar tuti náladmaradjon a kézi ők is bevezették, pedig lehetne annyi eszük, hogy gyerekesekkel nem basznak ki. Remélem olvassa valami agyament menedzser a légiektől és elgondolkozik rajta, hogy miért van a gyorséttermekben ajándékjáték a kaja mellé, vagy miért 100forint egy fagyi az IKEában és miért olcsóbb a családi menü mintha több ötös húsgolyót venne... Ezek mind orális alkalmasság alapon kerülnek a helyükre????
Hetek óta halljuk és olvassuk a híreszteléseket arról, hogy a Wizz Air átalakítja a poggyász-szabályozását és egyre inkább úgy tűnik, komoly a dolog. Hivatalos bejelentés még nincs, de ha a több forrásunk által megerősített verzió a valós, akkor sokan fognak átkozódni. FRISSÍTÉS: már hivatalos, fenn…..
Csaknem három emelet magasságban ívelné át a folyó átlagos vízszintje felett a Dunát egy Kisoroszinál épített híd– nyilatkozta lapunknak a hídépítést ellenző dr. Szily Imre Balázs. A tapasztalt kerékpárosnak számító építészmérnök, többször is végig kerekezte az osztrák Dunakanyart, az elismert…..
Olvashatatlan feliratok, egyik héten 20 centi hó, a másikon plusz 20 fok, reptéri csicskáztatás, használhatatlan elektronikus bankkártyák, péntek délután bezáró, szombat este kinyitó élelmiszerbolt. Egy izraeli úton sokkal több meglepetés éri az embert, mint amikor a szokott…..
Újabb járatindítás Budapestről: a Ryanair Lvivbe is repül majd téltől. A háttérben a két ultra fapados között éleződő kőkemény üzleti harc látszik, a Ryanair bejelentkezett, hogy Ukrajnában is leverje a Wizz Airt. Plusz ráindítanak a Wizz Budapest-Nápoly útvonalára. A Wizz hosszú évekig kényelmes…..
avelemenyszabad 2017.03.26 18:10:44
Na meg volt az első Wizzair élményem. Eddig csak Ryanair-rel repültem, mert a Wizzről csupa rosszat olvasok mindig – hol számlázásnál szednek le többet a számláról, hol az utasbiztosítási ügyintézést húzzák el hónapokig, meg egyáltalán szinte nem telik el úgy hét, hogy ne legyen a wizzre valami panasz, amire amúgy is rendszerint 25-29napnál hamarabb, még csak érdemben sem válaszolnak. A Ryanair ráadásul tapasztalataim alapján sokkal családbarátibb is, ráadásul a kézipoggyászuk is normális méret és még az asszony retiküljébe se kötnek bele, hogy tegye bele a kézipoggyászba. Egyszóval Ryanairrel meg voltam elégedve, csak hát Barcelonából elég későn ért volna haza a gép – az meg három kisgyerekkel nem a legszerencsésebb, így hát wizzre foglaltam helyet. Ha már a wizzen repülünk, a két ásványvíz mellé gondoltam veszek 2 háromdarabos toll készletet a három gyereknek, amolyan emlék gyanánt – szimpla repi toll, amit jobb cégek ingyen szoktak osztogatni egy egy konferencián, vagy fesztiválon. A két víz meg a tollak kereken 10 euró volt, de nálam csak ötvenes volt. A hölgy előbb elkezdett problémázni, hogy neki kisebb kell, de mikor mondtam, hogy akkor fizetek kártyával, már nem volt gond. Kaptam egy papír 10-es és 10 darab 1eurost, majd hozza a többit. Kb 10 perc múlva oda jött 20 darab 50 centessel, majd újabb 20 perc múlva, elkérte az egy eurósokat és az 50 centeseket és adott egy húszast. Tollat még mindig nem hozta. Egyszer csak hallom, hogy hamarosan leszállunk, gondoltam odahívom, hogy miújság a többi pénzel és a tollakkal. Ő azt már biztos idehozta. Kértem nézzen utána. Kisvártatva vissza jön a tollakkal, mondom a még kérek 10 eurót is. Eddig miért nem szóltam, ő már lezárta a kasszát. Mondom ne haragudjon, én kérek elnézést, hogy pénzt mertem költeni a fedélzeten, de nem gondolom, hogy erre nekem kellene figyelmeztetnem. Puffogva elszalad, vissza hoz három ezer forintot, hogy ezt tudja adni, vegyek eurót a repülőtéren, mert eurót már nem ad, és különben is miért nem szóltam eddig, két órája repülünk és neki nagyon sok dolga volt eddig. Ezek szerint tényleg nekem kellene rosszul érezzem magam, mert a három gyerekemnek vettem 2-2 wizzes repi tollat, ők meg nem tudnak 50 euróból 40-et vissza adni? Akkor miért nem engedte, hogy fizessek kártyával? Hát köszönöm, wizzair a maradandó első benyomást, igazából, nem is kellene csodálkozzak, hiszen hozta a formáját a vállalat. Gondolkoztam, hogy felhívom a panaszvonalat, de igazából 250 forintért percenként, nem nagyon maradt rajtam a kényszer, ha meg már írni kell, akkor inkább ide írtam meg, mint hogy 30 nap múlva kapjak egy sablon elnézést a kellemetlenségért háromsorost.
avelemenyszabad 2017.03.26 18:34:57
@avelemenyszabad: Akkor adtam fel végkép, mikor kikérte magának, hogy ez különben is Budapest ide nem kell euró. ​
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
avelemenyszabad 2017.03.08 20:12:56
@nyelv-ész: és azokat a regnáló politikai kurzusokat mégis kik szavazták meg, vagy kik nem zavarták el???
Köszönjük
avelemenyszabad 2017.03.08 20:15:37
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
Új gépet továbbra sem hoz pesti bázisára a Ryanair, de három új útvonalat igen. Edinburgh nagyon király, eddig mocskos drága volt. Prága fapadilag vadiúj, viszont igencsak meglepődtünk rajta. Valencia lényegében papírforma. Majdnem pont két éve annak, hogy amikor rákérdeztünk a Wizznél arra, hogy…..
Ez a tél elég hidegre sikeredett itthon, érthető, ha sokan húznának el most már melegedni egy kicsit. Ez sem lehetetlen, akár már a jövő hétre vannak olcsó jegyek igazán fasza és meleg helyekre is. Összegyűjtöttünk 7 igazán kedvező lehetőséget februártól áprilisig. Na ennyire érdemes korán…..
avelemenyszabad 2017.01.30 11:48:51
@I.D.: áááá, így már világos :) Köszönöm

@boom2: Azért egy ilyen blogot vezetni sem lehet kis munka, de ezen felül szerintem, hogy mivel foglalkoznak, az eléggé intim kérdés nem? Másik pedig, hogy azért sok munkáltató örül neki, ha kivesz a beosztottja az év első három hónapjában szabit, mert akkor nem egyszerre akar majd mindenki elmenni a nyár közepén, plusz ami most elfogy, nem marad meg jövőre.... :D

2: Ritkán, és vadászni kell, és az ilyen posztok után többnyire felejtős is, mert a látogatók hada támadja meg ezeket az időpontokat böngészni... :) De én pl Eilatba ennél olcsóbban voltam most, oda-vissza 14000 volt, pedig ötöd magammal mentem.
avelemenyszabad 2017.02.01 13:56:36
@MindentGátlóSam: na igen, csak ezen programok önmagukban 40-50ezer forint / fő... fapados kiruccanás Dubaiba 4 nap csak potom félmillió / fő???? :D
Nocsak, végre valami újfajta akció, nem is kicsi: 30 százalékos leárazás van a Wizznél. Megvizsgáltuk a kamufaktort és van benne bőven: átlagban jó ha van az az engedmény 15 százalék és csak az amúgy is olcsó jegyekre érvényes. Forintban kifejezve a legjobb esetben is pár ezret lehet nyerni, vagy…..
avelemenyszabad 2017.01.02 19:45:07
@Yumurdzsak:
EU-n belül nincs bajom az átszállással, mert van verseny. Barcelona reggel, egy ott alvással, másnap tovább kanári. Ezzel nincs gondom, hosszabb utakon van bajom az átszállással.
Iszonyat kártelezés megy és fog is menni a légi közlekedésbe, amíg be nem lép valami ázsiai(vagy lehet, hogy norvég :) ) befektető – nem véletlen, hogy a lufthansa is ingyen jegyekkel „riogatja” a konkurenciáit. Ez főleg a nagy utakon látványos. Mondok pár példát. X légitársaságnál akciós a jegy szlovákiából dominikára, potom 200euroért egy átszállással frankfurtba – persze 7-8 órás várakozással. A fene fog ott várni, van pestről fapados és még ha késik is kényelmesen át lehet szállni. Rákeresel ugyanazon légitársaság frankfurt dominika útvonalra és NINCS JÁRATA, feldob neked egy frankfurt párizst, majd onnan tovább dominika. Anyáddal szórakozz, oda is van járat. Aha párizs dominika sincs, onnan munchenbe visznek és onnan megy közvetlen. Bazz ne már, akkor münchen dokinika, ne lepődj meg OLYAN SINCS(JFK-n visz keresztül :D )!!!!! 6-7-8órás várakozásokra kényszerítenek rá a terminálon, ami arra nem elég, hogy kiruccanj egy fagyira, de arra baromi sok hogy éhen szomjan egy 8-10 órás út előtt bambán bámulj. Ugyan ez igaz Ázsiára, Ausztráliára, Afrikára és szinte kivétel nélkül minden légitársaság ezt csinálja. Hansi mondta most a sajtótájékoztatón, hogy a légikikötők jutalékaiból(szolgáltatás, étkezést, stb) INGYEN repülhetnének az emberek és tervükben is van egy ilyen rendszer a következő 3-5 éven belül… Mikor bemész vásárolni a reptéren és odaadod a beszállókártyád, az nem csak arra van, hogy milyen adót számoljanak fel, hanem hogy melyik légitársaság kapja a fogyasztásod után a jutalékot… NINCS INGYEN SEMMI!
avelemenyszabad 2017.01.02 19:54:52
@Bicepsz Elek77: A kormánynak csak a vendégéjszakák(!) után uszkve 80milliárdos bevétele volt, ehhez képest ez a 4 milliárd, arra hogy az elvárt bevételeket pótolja, nem sok. Mondjuk értelmesebb desztinációra is költhették volna, de hát ez van, ezt örökölték :)
Nem újkeletű dolog, de egyre jobban bosszant. Hol ilyen, hol olyan apropóból bukkan fel a "takarodjanak az öregek" gondolata. Hol finomabban, hol durvábban, de lényegében azonos módon. Nem most kezdődött az ifjúság kultusz, de mostanra egészen abnormális méreteket ölt. Az, hogy 40…..
avelemenyszabad 2015.01.27 11:49:42
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: 2 lehetőség van. Az egyik fájdalmas és csúnya és hihetetlen és sose jött be... a másik, ha a vezető pártsemleges értelmiség, fiatal vállalkozói réteg akinek még az árnyéka sem repül politikai homályokra minimum két generációval visszamenőleg felelősséget vállal a közért és asztalra csap. Na ilyen meg szintén nem volt sose. marad a remény, hogy megint jön egy "bevándorló" és ide adja egy éves vagyonát valami indíttatásból - erre meg azt mondom, egyszer volt Budán kutyavásár....
avelemenyszabad 2015.01.27 11:55:23
@oszt jónapot: oszt miva' ha ez az a diktatúra???? :D Nézzük más szemszögből... OV egy hős. miért? Mert nyakunkon az orosz és a harmadik vh, a nép krémje, értelme és normálisabbja kimenekítve a biztonságos nyugatra a medencébe meg csak az maradt akiért nem kár és ráadásul sokban is kerül az államkasszából.... Miután felégett a medence, a kint megszerzett tapasztalattal, tudással, személettel hazacsábítva egy szép új magyarhont lehet építeni.......... :D Figyelem gumicsont! :D
avelemenyszabad 2015.01.27 12:01:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne: persze hogy nem korfüggő!Akkor mégegyszer: "A mai öregek a tegnap fiataljai..." A másik, hogy én nem politikusokról beszélek hanem általánosságban!!!! Ma többnyire csak a politikusok tudnak lopni, de ők se a magyar közösből hanem ma már inkább az eusból.... amíg hagyják, a baj csak az ha nem akkor mindenki meg fogja szívni.... A GDP több mint 70% szolgáltatás(köcög külföldi multimeló), több mint 5%-a eu, idén szvsz lesz az 10 is, ha bejön a többször forgatott pályázati pénz ötlete :)