Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a piréz

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
a piréz 2015.01.27 18:48:02
@Kux: Igazad van. Nem értem, hogy az az ember, aki ilyen gyűlölködő cikket ír, vajon mit érez közben. De úgy látszik, vannak, akiket ez tesz boldoggá. Vannak dolgok, amikkel nem viccelünk, és ezek olyanok. Az, hogy a legtöbbnek még a hátterét sem ismerjük, mert lusták voltunk utánajárni, de azért mégis írunk róla, az persze mellékes. Egy hamis állítást pedig nem lehet cinizmussal igazolni, bármennyire is erőlködik a cikk írója.
a piréz 2015.01.28 08:29:30
@sixx: Szerintem így nem erkölcstelen, mivel a régi szabályok szerint is osztottak díjat. Akkor lett volna erkölcstelen, ha menet közben azt mondják, hogy a régi díjat elfelejtjük, az utolsó számért semmi nem jár, hanem csak 5 szám alapján osztunk díjat. Így viszont nem az szerintem. Ha már erkölcs: az oroszok hozzáállása ugyanúgy erkölcstelen volt (egy teljesen rossz szabály erkölcstelen kihasználása a biztos és könnyű győzelem érdekében), gondolom ezért döntöttek a szervezők úgy, ahogy. A másik díjat is megnyerhették volna az oroszok, mivel a 3. adás után még 10 forduló hátravolt, így ezzel egyáltalán nem a magyarokat akarták a szervezők segíteni, csupán azt akarták, hogy a többi csapatnak is legyen esélye megnyerni egy másik (az elsővel egyenértékű) díjat, amelyet szintén valós, és mérhető teljesítmény alapján osztanak ki (és erre az oroszoknak is ugyanakkora esélyük volt, mint bárki másnak). És az oroszok bánatosak is voltak, hogy ezt nem nekik sikerült megnyerni. Ha ők nyerték volna, biztos vagyok benne, hogy mindkét díjátadót mutatják az orosz és a francia verzióban is. Persze ez már csak találgatás a részemről, de tényleg kíváncsi lennék.
Várom a cikkedet a résztvevők nyilatkozatáról is, kíváncsi leszek, ők mit mondanak.
a piréz 2015.01.28 17:52:41
@ComLo: Van igazság abban, amit írsz. Nem tudom, hogy a szabályok mit írtak elő hajszálpontosan (pl. kizáró ok lett volna-e, ha valai a TF-re járt, vagy ott végzett, de szerintem nem), de a legtöbb ország ugyanilyen kaliberű versenyzőket válogatott össze, mint a magyarok (a csehek talán még nálunk is durvábban). A lakóhelyváltoztatást elég könnyű megoldani, gondolom, ezzel a külföldi csapatok is éltek. Néha nem is városok, hanem komplett megyék vagy szigetek indultak (pl. olaszoknál, svájciaknál, görögöknél). Persze tudom, hogy nem mentség az, hogy mindenki ezt csinálta, de mivel tényleg mindenki ezt csinálta, így egyenlő és igazságos küzdelem zajlott. Volt pár ország, akik időnként valóban baráti társaságokkal indultak (pl. görögök), végül ők lógtak ki a mezőnyből, lefelé. Utána már ők is azt csinálták, mint a többiek, meg is lett az eredménye. A versenyszámok nagy része amúgy sem átlagemberekre volt szabva, nem egyszer előfordult, hogy egyetlen csapat sem tudta megcsinálni az állítólag egyszerű feladatot. Akkor kiknek kellett volna részt venni, ha nem amatőr sportolóknak?