Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pilátus

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kép: Tohtamis Állama (Aranyhorda, Dzsudzsi ulusz) és Timur Állama (Csagataj ulusz). Bekeretezve Madzsar (Magyar) város, amely a két állam közötti konfliktusban pusztult el. A magyar identitástudat – másképpen annak a kérdése, hogy ki tekinti magát magyarnak, illetőleg kit tekintenek mások magyarnak…..
Mielőtt a címbéli kijelentésre magyarázatot adnék, elöljáróban meg kell mondanom, hogy én alapvetően egyetértek a Fidesz jelenlegi menekültpolitikájával, azzal a részével legalábbis, hogy idehaza nem engednek teret az Európát célzó tömeges népvándorlásnak. Azt gondolom ugyanis, hogy minden…..
Pilátus 2016.09.16 11:10:21
Y-GEN A bayerzsolt-hatás 2016.08.22 10:00:00
A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni: bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen…..
Pilátus 2016.08.22 23:54:11
Mi itt a Nyugati Fénynél régóta hallgatjuk döbbenettel azokat a „független” elemzőket, megmondókat, akik afölött siránkoznak, hogy „a két oldal” leamortizálta a közbeszédet, és hogy „a két oldal” egyformán felelős az országban dúló polgárháborúért. Ezek az emberek egybemosnak tettest és áldozatot,…..
Pilátus 2016.07.12 11:25:15
@The Ghost Wolf: "Legalábbis egyenlőre."

Az a fránya helyesírás! Tudod, mi az az egyenlőre? Egyformán ócska bor. Az "egyelőre" lett volna a helyes.
Ingoványos terep ez, tudom, és sokan úgy gondolják, egy teremtő isten nem gondolható el és nem vizsgálható tudományosan, empirikusan, ám ez pusztán csak azért van, mert még senkinek sem sikerült vizsgálnia, valamint mert erőteljes érzelmi reakciók társulnak a hittel kapcsolatos percepciónkhoz és –…..
Vajon mi történt Auth Magdával négy évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban? Enyhén szólva érdekes hangulatban lehetett 2012 április 8-án reggel. A választ ma sem tudjuk, a ciki részt pedig már aznap eltüntették a Kossuth Rádió hangtárából. A hivatalos közlés szerint rosszul…..
Szerző: Kanyó Ferenc IV. István (1163-1165) ellenkirályként nem hagyott különösebben mély nyomot a magyar történelemben, leszámítva a királyok számozásának személye miatti időnkénti bizonytalankodását. A történeti emlékezet úgy tartja nyilván, mint gátlástalan törtetőt és sikertelen uralkodót. A…..
A jelek arra utalnak, hogy miniszterelnökünk nem veszi komolyan Pukli István tegnapelőtti felszólítását. A Tanítanék-mozgalmat vezető gimnáziumigazgató nógatására, ösztökélésére, hogy kérjen bocsánatot a közoktatás elfuserálásáért, Orbán Viktor tegnap ezt válaszolta a Népszabadság parlamenti…..
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
Pilátus 2016.02.16 09:50:58
@csonka balázs:

Idézet: "Merkel napjai nincsenek megszámlálva. Az igazságkereső és a közélet kérdései iránt nyitott közönség politikai irányultságtól független igényeit a német média felkészülten és hatékonyan elégíti ki."
Akkor most megkérdezem: ezt tényleg komolyan mondod?? Az idézet első monsatát már amerikai liberális újság is tételesen hozta. A második fölvetésre pedig azt kérdezem, mi a fészkes fenéért hallgattak pár napig a független német médiában a kölni eseményekről? Mert felkészültek és hatékonyak? Ne nevettess!
A rövid válasz: igen. Ma Magyarországon legalábbis törvény tiltja a gyerekek bármilyen fokú fizikai fenyítését, az európai uniós törvényekkel összhangban. Bár a magyarok ezzel 2006-ban hivatalosan lemondtak arról a jogukról, hogy akár családon belül, akár az iskolában kiosszanak néhány pofont és…..
UPDATE: A kedves kommentelők, és amennyiben olvassa, a tisztelt Főpolgármester úr figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem állítom sehol, hogy ez a kis bejegyzés a két ország, illetve a két város közösségi közlekedésének tudományos összehasonlítása lenne. Ellenben valós történet(ecske).…..
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
w Szellem a gépben 2009.07.21 06:00:00
A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek. Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró…..
Pilátus 2009.07.21 10:31:03
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
107 éve (1902) ért véget az angol-búr háború.Anglia gyarmatbirodalmával a 19-20. század fordulóján a világ leghatalmasabb állama volt. 33 millió km2 370 millió lakossal. Dél-afrikai gyarmatuk aranyban és gyémántban volt gazdag, csakhogy ennek zöme a búrok lakta Transvaalban és…..
Tony Blair és a New Labour egykori főideológusa a klímapolitikáról írt könyvet, és az olajhozamcsúcs miatt aggódik...
Pilátus 2009.05.26 18:34:20
@magy1: Köszi, értem!
Pilátus 2009.05.26 18:06:32
@gyuribacsi: Tökéletesen egyetértek.

@shwarci: Amit írsz, az végül is jól hangzik, csak egyet nem látok tisztán - nem vagyok szakember. ha, mondjuk, leáll a Golf áramlat, ami, ugye meleg áramlat, a sarki jég nem olvadhatna kicsit lassabban? Esetleg sehogy?
Csak kérdezem.
A Média Hungary egyik fő témája a közmédiák esetleges összevonása. Hát persze, hogy az MTV vetette fel, hogy minek ide Magyar Rádió, meg Duna Televízió, lehetne egy nagy Magyar Tartalomipari Vállalat (mondjuk, hívhatnák úgy a szavak kezdőbetűit egymás mellé biggyesztve, hogy…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a…..
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
Pilátus 2009.03.17 22:24:35
@Empty: Micsoda csapás!
Úgy kell nekünk...
Pilátus 2009.03.17 22:27:25
@Empty: teljesen igazad van, már csak amiatt is, hogy az első világháború után ez a teljesen kivérzett Magyarország volt az egyetlen, aki megsegítette az élet-halál harcukat vívó finneket a szovjetek ellenében.
Azt hiszem, a történet eléggé ismert...
A történetet egy általános iskolai barátnőm mesélte. Régen nem láttam azóta, Kanadában él, orvos lett....Huszonegy éves voltam, amikor egy kávézóban ülve, a könyvembe mélyülve az a lélegzetelállító dolog történt velem. Felnéztem a jegyzeteimből, és épp akkor nyílt a…..
Pilátus 2009.03.11 22:20:57
Pucéran tüntettek a Fülöp-szigeteken az egyetemisták. Céljuk az volt, hogy kinyílvánítsák véleményüket a tandíj tervezett emelése ellen, valamint hogy megvédjék Alpha Phi Omega nevű diákszövetségüket. Talán ez valamivel  figyelemfelkeltőbb, mint a fáklyás sétálás,…..
Pilátus 2009.03.03 21:12:15