Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kingdom

54 bejegyzést írt és 626 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve már eltűnt az ex JT blogokról egy blogger aki „ping-pong” nick néven írt posztokat, illetve kommenteket. Írásaira jellemző volt, hogy kínos alapossággal és részletesen válaszolt, alaposan utána járva a dolgoknak nem kímélve a leütött karakterek számát sem. A…..
kingdom 2016.11.02 17:11:47
@l.gabi: "Sajnos a halállal kapcsolatos írásokat képtelen vagyok befogadni."

Ok, teljessen megérthető, nem mindenki szeretheti azt amit mi, megértem ha valakit nem fog meg.

"az eddigi kommentek szerint senki nem jutott el a végéig közülünk :)"

Ha a kommentekre gondolsz azt nem lehet cáfolni, node ez akkor is csak 4- ember eddig :)
A posztjainkra amúgy sem jellemző, hogy agyon kommentelik őket. Mindenesetre nem zárható ki, hogy az eddigi 244 oldalt megnyitó közül legalább egynek telibe talált a téma, mégha mélyen hallgat is :)
Egyébként csak azt tudom mondani neked is, mint Csillának fennt.
kingdom 2016.11.03 20:42:55
@t.csilla: Nagyon jó, én szeretem a témát, noha messze nem értek teljessen egyet a nagy egyház pokol tanításával amit, az általad idézett irás is jól kiemel. "kínzásokról és borzalmakról kialakított képe egyértelmű legyen" A purgatóriumról ne is beszéljünk.

Jó magam csak annyit teszek el, ebből az egészből, hogy a biblia igen is beszél arról, hogy a halál beállta után valahova kerül az ember lelke, és van egy hely azok számára akik szembehelyezkednek szándékosan Istennel. Lehet ezért szeretni vagy nem szeretni a bibliát, de akkor is kiolvasható egyenesen belőlle. Az ,hogy ki mit tesz még ebbe a helybe az sokkal inkább a fantázia és nem a biblia műve. így született meg példáúl az a nézet is, az uneverzalizmus útján, hogy Isten végül a pokolt is kiüríti és mindekit jó útra térít. Vagyis a pokol nem örök, és akik benne vannak végül mind üdvözülnek.
kingdom 2020.05.05 20:25:19
@Ping-Pong:
Hüha. Ez a smiley most jot vagy rosszat jelent ? :)
2017-ben, olyan manővert hajtott végre a vezetőtestület égi szekere, melyet a látomásbeli elődje 26 évszázad alatt egyszer sem. Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy működési anomáliáról vagy egy olyan sajátosságról van szó, ami később majd beépítésre kerül és gyakrabban lesz tapasztalható. Amíg…..
kingdom 2020.01.06 11:44:53
@ORION: BUÉK! Mindenkinek! Régieknek és ujjaknak egyaránt.
Pál apostol ezt mondja Istenről: "Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk." (Róma 1:20) Ez az idézet ösztönöz sok vallásos embert, hogy Istent dicsőítse, mikor valami fantasztikus dolgot lát a természetben. Isten hatalmát látja…..
kingdom 2019.04.06 11:25:38
Erdekes felvetes.Talan meg a pokol temaja az ami hasonlo agoniat szülhet. :) Szerintem nem könnyü erre megnyugtato valaszt talalni. Annal is inkabb nem, mert maga a biblia sem kivanta (többekközt ezt a kerdest sem) teljeskörüen megmagyarazni. Beerte annyival, hogy Isten all a teremtes mögött, de nem reszletez mindent mai igenyt kielegitöen. Mert talan nem is akar?-Talan mert nem is lenyeges? A teremtes utan a biblia Istene ugy nyilatkozik meg, hogy minden jo (tökeletes volt). Talan torzulasok következhettek be xxxxx ev alatt? Vagy a szandek resze volt az amit ma lathatunk? Nem könnyü erre valaszolni. Szerintem könnyebb erre a kerdesekre kerdesekkel valaszolni.

-Kell, hogy a teremtes minden müven megmutatkozzon a teremtö jelleme annak teljes spektrumaban? -Mint teremtö letrehozhatok olyasmit is, ami elter az altalam kepviselt emberre vonatkozo erkölcsi ertekektöl? -Egyaltalan mint teremtönek az un. erkölcsi ertekeim mutatoja lehet a teremtesmüvem minden egyes szegmense? -Mint teremtö sajat magam nyilatkoztam mar valahol arrol, hogy a müvem teljessen megeggyeznek az egyenisegemmel es az emberre vonatkozo erkölcsi elvarasaimmal? -Esetleg a teremtesmünek lehetnek olyan reszei amikkel megmutathatom azt is, mi az, ami nem az en erkölcsi normamat tükrözik? Teremthetek ugymond gonosszat is ezert? (Kalvin szerint igen).-Mintegy negativ peldakeppen, hogy valamihezkepest megtudjam mutatni mi az ami jo? Tovabba.-Az allatvilag jelenlegi allapotaban es a termeszet, biztos, hogy az eredeti es vagy a vegsö elkepzeleseimet tökrözik? Stb. ...

Teny a mainstream kereszeny erveles leggyakrabban a termeszet idealis peldaibol merit, mint egy nagy egeszkent kezelve a teremtest, de szerintem merni kellene a masik oldalbol is, miert is ne? Nem kellene felni ettöl a tematol, megha kellemetlennek is tünik elsöre. Mert akkor jönnek majd ezek a zavarba ejtö posztok :)
Rakd ki a képek közé vízszintesen a megfelelő matematikai jeleket + , - , =  jeleket. A helyes megoldást Írd meg kommentben. :) Jó szórakozást!..
kingdom 2019.01.10 10:16:41
@sefatias: Nem kell túl gondolkodni.Tudod a megoldást ember vagy nem?-Ez itt a kérdés :).
"A Biblia tiltja Jézus születésnapjának a megünneplését." Ez nem igaz, a Biblia sehol sem tiltja a Krisztus születésnapjának ünneplését. Ha ezt tenné, megindokolná. Mindenki eldöntheti önmagára nézve, hogy meg akarja-e ünnepelni, de aki pedig másoknak akarja kötelezővé…..
kingdom 2019.01.10 09:50:27
@sefatias: Röviden.Szó sincs arról hogy karácsonynak a megünneplésére sarkallnänk másokat.A cikk sokkal inkább csak feloldja azt a tanús elgondolást, hogy a karácsony megünneplése valami helytelen szörnyű dolog lenne amiért Isten majd haragudni fog a tanukra.
A cikket egyébként nem is én, hanem az egykori Apologia kutatóközpont Szallai András írta. /A cikk végen ott az utálás rä./
kingdom 2019.01.10 10:11:13
@t.csilla: A cikkből nem hiszem, hogy valami kényszer erezne az olvasó arra, hogy ez valami kötelező dolog lenne, mert nyilvánvalóan nem.Nincs semmilyen erőltetése a dolognak, legfőbbként nem azzal a vehemenciával ahogyan a tanuk teszik évente karácsony idején az aktuális karácsonyi kiadványaik terjesztése által épp ennek ellenkezőjét bizonygatva. A személyes véleményem szerint a Karácsony csak egy kihagyott ziccer a tanuknál amire az égadta világon semmilyen bibliai alapú tiltás nem található, söt inkább ennek ellenkezője olvasható ki. :)
A szubjektív élményeinknek ehhez semmilyen köze nincs.Abban igen, hogy
bizony ellenérzések ellenére is, vannak akik tanús múltukkal újra elvezik a karácsony ünneplésének lehetőséget. Vannak akik nem, de nem azért mert nem érzik helyesnek, hanem egyszerűen számukra ez mellékes nem számottevő, dolog, vagy épp a tanús tanítások hatásától meg nem tudtak megszabadulni. Mindkét álláspont elfogadható és kölcsönösen tiszteletben tartható. Csak ismételni tudom, a cikk csak feloldja a tanús csökött, megrögzött gondolkozást és Karácsony le demonizalasat. Ennel többet nem var az olvasótól.
Igazából senki nem tudja pontosan, hogy mikor és hogyan jött létre a Vezető Testület. Úgy tűnik a Tanúk szóhasználatában már kb a 40-es évektől benne volt az a kifejezés (kisbetűs változatban, ugyan) mintegy az Őrtorony Társulat igazgatótanácsára történő utalásképpen.…..
kingdom 2018.12.16 17:25:15
@szentivanyimihaly:
Üdv, kedves hozzászóló ,ezeket a pär kb.22db idézeteket jól ismerjük, mi is operáltunk vele egykoron :)
Azonban tiszteletben tartva a biblia idézeteit és akiknek az írok szántak azokat, kíváncsi lennek a Te saját álláspontodra, véleményedre is.
Kíváncsi lennek arra, hogy a cikk melyik része az ami miatt úgy érzed, hogy állast kell foglalnunk?
Őszintén remélem nem vezetett valami fele indulat és a sok felkiltojel amit a mondatait után tettel nem erre utal. Itt megtudjuk higgadtan is beszelni a dolgokat.
Szóval kezd el újra. A cikk melyik része indított arra,hogy becitálj 22 írásszöveget mérgesen?! Nem értem ... segíts kérlek.
Interjú egy házaspárral akik 40 évig voltak a szekta fogságában. Forrás:  http://24.hu/ Közzététel: 2018 Október 13.  ..
kingdom 2018.11.01 09:33:35
Igen, bar nem ez a videó fö mondandója. Ez volt az én észrevételem is amikor testvérnő paráznaságot említette. Akar, hogy is volt a kereszténység és keresztényinek lenni, nem a paráznaságra adott válaszán múlik egy közösségnek. De ez igaz más erkölcsi kérdésekre is.
A szervezet szinte mar olyan magasságokba emelte ezt a kérdést, hogy szinte a saját minőségi mércéjükké vált egy Brand jelleg ,amivel lehet példázni más keresztény egyházak fele, hogy na ugye... mi nem tűrjük meg, bezzeg a többi egyház stb. Pont ezert mi vagyunk az egyedül igaz szervezet.

El vannak tévedve és a fonalat elveszítve nemlatjak a lényeget annak amit valójában tanít az egész újszövetség.
Persze ami a bibliában olvasható ,Jézus és a parázna nö este ... az ismert "az vesse rá az első követ akinek nincsenek bűneik" valahogy a periféria szelére lett taszítva a bibliából és nem is lehet vele érvelni, mert a koraibb kéziratokban nem található meg. (Csak egy szép sztori) :)

Úgy hiszem ,egyáltalán nem az ítélkezésre és a bün keresésre való érzékenység a kereszténység lényege. Pedig a tanuknál pont ez az ami kidomborodik, persze erről egy újonnan csatlakozónak fogalma sincs, csak később tapasztalja meg ezt. Meg én is magam előtt latom azokat az összejöveteleket ahol a gyülekezeti könyvtárat átminősítették kihallgató szobává, és mindenki tudta, hogy ha oda ha kettő vén bemegy egy testvérrel akkor "csontozás" van.
Mindez egy nagyon rossz légkört teremtett, no-de a tiszta szervezet mindenek felett cél érdekében kellett ezt megtenni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a paráznaság egy jó dolog. De a tanuk nincsenek felhatalmazva ennek kezelésére, és úgy pláne nem ,ahogyan ezt ök gyakoroljak. Felrúgva egy sor emberi jogot és Bibliai tanítást, nem beszelve a kettős mércéről.
kingdom 2018.12.15 11:21:45
@alvirág: Ezek az emberek az arcukat adtak a videóhoz felvállalva mindannak kockázatát amit meg is említettétek. A szervezeti normáktól, szabályoktól eltérően talán a lányukkal kapcsolatos kijelentést abból a szempontból fogalmaztak meg ,ahogyan ezt ők személyesen megéltek ,vagy esetleg értelmezni tudták azt visszamenőleg.
Mindenesetre a szervezetben hozott ítéleteknek sokszor több olyan éle is van, amivel még maguk a vének sem tudnak sokszor megnyugtatóan egyetérteni, elfogadni. A sértettek pedig sokszor éreznek részrehajlást, meg nem értést az ítéletekben amit kénytelenek úgy elfogadni ahogy van.

Külső megfigyelőknek sokszor még ennyi sem jut egyik másik ítéletből, hogy úgy értelmezzek a történéseket ahogy kell. Csak szóbeszédre vagy személyes megfigyeléseikre hagyatkozhatnak.
Ettől eltekintve, a videó szerintem elérte célját amit közölni akart.
kingdom 2018.12.16 14:07:33
@alvirág: köszi a reagálást, "Én a részletek ismeretében sem tartom annak és tiszta szívből kívánok nekik nyugodt boldog nyugdíjas életet a szervezeten kívül. Nagyszerű emberek voltak, és ma is azok."
Igen ezt szerettem volna elérni, ... Több van abban a videóban ,mint az a bizonyos részlet.
Szeretnéd élvezni a karácsonyi hangulatot az otthonodban és szeretnél karácsonyfát készíteni noha Tanú vagy? Mert egyszerűen nem tudod elfogadni a társulat karácsonnyal kapcsolatos gyenge álláspontját? Most megosztom veled a technikám amit én évek óta sikeresen alkalmazok. Egy sí ,vagy baseball…..
Egy nyári estén miközben barátokkal beszélgettem a teraszon ,nem tudtam elkerülni azt a tényt, hogy rovarok sokasága lepi el az asztal környékét. Önkéntelen is egyfajta filozofálgatásba kezdtem , hogy vajon mi vonzza az éjszakai teremtményeket az asztal közepén elhelyezett világítótesthez. Még annak…..
kingdom 2018.12.15 20:15:14
@nicku: Igen alapvetően erre szerettem volna rámutatni tömören ,hogy a tagok benntartására ez az egyik legalapvetőbb eszköz. Ami leginkább akkor kap hangsúlyos szerepet ,amikor megjelenik az eltávolodási szándék.
Az is igaz, hogy a beszervezés Időszakában is jelentősen jelen van ,de valóban nem mindenkor kap azonnal elsődleges szerepet .../De megfog hamar jelenni, nem maradhat el./
Ugyanakkor bár nem részleteztem és mar nem tértem ki rá, de a félelem nem minden esetben közvetlenül a szekta sajátos tanításain alapul. Sokkal inkább egy kísérő jelensége is (lesz) annak ,ami megjelenik a családi és társadalmi kapcsolatokban is.Vagy akar a gyülekezeti tekintélyelvűség kapcsán.
  Sokat gondolkoztam azon, hogy mennyire milyen mértékben szellemül át egy ember Jehova Tanúinál miután csatlakozik a szervezethez. A kérdés nem oktalan, ugyanis ez mint arra rászeretnék mutatni meghatározója lesz annak ,kinek-kinek mennyi esélye van arra, hogy viszonylag normálisabb eletet…..
kingdom 2018.11.11 18:06:44
@Igazság Kereső:
Ismerös jelenseg Husvet idejen ... peld. -csak azerte csinalok kocsonyat mert nagyon akcios volt a csülök :) es igy tovabb.
kingdom 2018.11.12 17:53:57
@D.mara:
Látom mélyen érintett a téma.
(Remélem azért ,hogy már jobban vagy azóta mióta elhagytad a szervezetet és rendeződtek a dolgok.) Ha mégis bármiféle lelki segítségre van szükséged ha nem haladja meg a képességeinket, azt írd meg privátban és segítünk.

Jómagam is megbotránkoztam az ünnepeket körülvevő képmutatáson.Bár én más miatt hagytam ott a szervezetet, valójában hamis tanítások felismerése miatt. Azóta vagyok önmagam és sokkal jobban érzem már magam mentálisan mint valaha is szervezetben,visszajött az önbecsülésem. stb /-Ez egy hosszú történet./

A szervezethez kötő erőről ,további poszt is lesz itt. De nagyon érdekes és tanulságos amiket megemlítettél.
kingdom 2018.11.12 17:57:46
@D.mara:
Mindenesetre az összetört csokitojás és csokimikulás is nagyon eredeti megoldás volt :) Ez tetszik.
Tartsanak-e a keresztények macskát? Ilyen és ehhez hasonló kérdések időnként megjelennek az Őrtorony "Olvasók kérdései" rovatában. Jogosan kérdeznek a testvérek ilyeneket, hiszen nem akarják magukra haragítani Istenüket, és ebben úgy vélik szükségük van náluknál értelmesebb és bölcsebb személyek…..
Hát a Marci barátom törölte magát. A törlésével automatikusan eltűnt a blogja és minden korábbi írása. Ezzel egy újabb exjt blog szűnt meg, de ez most más. A márciusi botránynak köszönhetően azok a blogok szűntek meg, amelyek hazugságokat tartalmaztak. Kitalált történetek, hazugságok és bizalommal…..
kingdom 2018.09.07 20:40:15
Megértem őt, teljesen átérzem, miért fontolgatta már hosszú ideje, ... mint én magam is. Nagyon sajnálom mégis.
Valoszínű, mivel ő lelkibeállítottságú, ezért különösen érzékenyen érintette a troll támadás. Remélem, hogy még nem teljessen ért véget a dolog nála, ha nem is feltétlen az interneten, de máshol tud segíteni azzal a tapasztalattal, amit szerzett az exJt szférában az évek alatt. Ott ahol a troll, szellemi roncs, emberi hulladékok, soha nem érhetik el.

Akik előidézték a távozását a blogszférából, azokról pedig annyit, hogy nem kinyirták és véget vetettek pályafutásának, hanem éppen felszabadítottátok őt. Neki mostmár sokkal jobb lesz, legalább ezentúl teljessen a családjának tudja szentelni magát. Ez a legfontosabb! Ezt is szerette volna.
Ne felejtsük el, nem az állásától fosztották meg őt,... nálunk mindenki önként, szabadidő feláldozással teszi amit tesz. Adott magából önként a közösségnek, noha senki nem kérte őt fel erre, ahogy minket sem.
A trollok valamiért nem hiszik, hogy a blogolásnál ezerszer jobb dolgok is vannak, amivel elcsaphatnák a szabadidejüket, ahelyett, hogy telehányják a komment szekciót.Ezt mi is tudjuk! Nem ez az életünk!

Valamiért szeretnek mégis beleavatkozni olyasmibe, amihez semmi közük nincs és órákat beleölni az agymenéseikbe.
Ez egyébként egy tipikus magyar jelenség az exJT blogszférában (is), valamiért igen nagy a tahók aránya.
A külföldi blogokon nem divat az ilyesmi. Nem hiszem, hogy csak azért, mert vehemensebb a moderálás. Inkább amolyan magyaros dolog a más portáján a másik életébe, véleményében, dolgaiban kákát(fogást) keresni.

Ami biztos, ami minket illet és ameddig tudjuk csinálni, a trollok ki fognak nyiffanni, mert nagyon elkanászodtak. Mindent elkövetünk amit csak adminként el lehet, a Trollok ellen. Azt kapják, ami jár nekik, míg végűl nem marad más nekik, mint csak a pasziánsz a windowsban, mindannyiunk örömére. Esetleg az index fórum ...
A gondolat, ami a poszt címét adja már önmagában egy ellentmondás a bibliát olvasók előtt. Mert hiszen, hogyan is lehet egy alvó Istenről beszélni amikor a Biblia úgy mutatja be, hogy Isten sohasem alszik. Hogyan lehetséges hát mégis mindez? Ha a Jehova Tanúi jelenséget nézzük, ők sikeresen…..
Mit várunk egy exJT blogtól? Legyen kompetenciája, vagyis az írója olyan személy kell hogy legyen, akinek van rálátása a Tanús tanításokra, és életvitelre. Ugyanakkor legyen szavahihető, a cikkeik megbízhatóak legyenek. Kétségkívül minőségi változásokra van szükség az élet megannyi területén, ha…..
kingdom 2018.06.17 14:36:45
@Inquisitive Man:
"a észre vetted Egonymust is kitették a közösből, mert nem tudják, hogy ki és a Gabi-féle precedenst alkalmazták: 'Jobb nélküle, mert nem tudjuk ki ő.'

Szoval ,mivel Egon nem felelt meg annak a minimum feltetelnek amit a Gabis sztori kieroszakolt tolunk, es tobb izben kertuk, hogy megismerhessuk ot, valamint ettol o tobbszorossen mereven elzarkozott, tudomasul vette, hogy igy nem tud velunk lenni. Valolyaban o azt valasztotta, hogy kikeruljon. Azonban nyitvahagytuk elotte a lehetoseget, hogy barmikor visszajohet,tart karokkal varjuk, egyenlore ez az ido meg nem jott el. Rajta mullik.

mondod:
"Ismerem Egont és nem tudna senkit bántani. Alapvetően egy jó ember."

Szerencses ember vagy ,nekunk ezt a bizalmat nem adta meg egy ev kozos munka utan sem, pusztan egy nickrol es egy kek szem avatarrnal tobbrol es egyebrol semmit nem tudtunk rolla, egyaltalan semmit.
Az jo ,hogy ismerted, de mi meg azt sem tudjuk ki az-az "Inquisitive Man" aki ot ismeri :)
Szoval ha egy ismeretlen ismer egy ismeretlent az csak halmozza a ketelyeinket, nem hogy megoldana.

A masik, ha figyelmesen olvasod a posztot kiderul, hogy a kommentelokre egyaltalan nem vonatkozik a szabaly, csak pusztan a belso korunkre. ... megjo ugye ?
kingdom 2018.06.24 18:15:17
@keresemazutam: Erre befizetek :)
Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az…..
kingdom 2018.03.15 20:11:58
@Johnny Joker: Nekem egyszer azt mondta, csapni akartad a szelet neki :)
kingdom 2018.03.15 21:08:03
@Johnny Joker:
Még nyélbe ütheted, konkrétan Shannon Beveridge-et kell keresned :) Bár félő reménytelen az irányultsága miatt.
kingdom 2018.03.19 09:48:48
@yeru: Már nyilvános nálunk és pont ezért, mert fenyegetős.
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
kingdom 2018.03.11 16:41:07
@mikor_ebredjetek: Nevetséges vagy stílusodban és érveidben...folytasd csak, húzd mélyebbre a színvonalat, ami itt elkezdődött valami cefreszagú kocsma beszélgetés és nem érdemi vita.
Tehát, számomra nem vagy vitapartner.
Nem nekem kell szégyenleni magamat, hanem nektek! ...Ja igen, nem tudjátok, nektek nincs is mivel. Ennyit a keresztényi értékeitekről is!

Ha Gabi az is lenne akinek beakarjátok állítani, vagy épp maga Adolf Hitler ,...akkor sem így jár el egy EMBER....Érted ugye...nagy betűvel!

Ez volt az utolsó kommentem hozzád, ezért fel is lélegezhetsz.Szemeim elfognak siklani a kommentjeid felett.

Tartom továbbra is! Az általam ismert Gabriella mert az!, igen is kiváló blogger volt, kiváló minőségi posztokkal állt elő.
Ha volt esetleg olyan ami kamu, vagy feltehetőleg hazugság csak kérdéseket vet fel. Mi oka lett volna rá? Van egyértelmű bizonyíték és cáfolata a posztjainak?
Ja igen elsősorban neki kell megvédenie magát ...ezek után??? Én sem tenném.

Gabi ezt irta nekünk távozása előtt a csoportunkba a cikk olvasása után:

"Magát a posztot sértőnek érzem, mert soha nem mondtam azt, hogy engem vagy az írásaim nem szabad kritizálni és ellenőrzés nélkül bármit is el kell fogadni. Egészen eddig annak a híve voltam, hogy keressünk bizonyítékokat, gondolkodjunk együtt és módosítok bármit, amiről kiderül, hogy tévedek. Így jött képbe annak idején a szabadkőműves dolog, mivel írtam, hogy Russell az volt és valaki visszakérdezett, hogy miért gondolom ezt, mi a bizonyítékom? Ami abból lett, azt ismeritek. Ugyanez volt Gene Smiley-val is. Azt mindig is elismertem, hogy érző ember vagyok, aki képes megbántódni és biztos érzékenyebb is vagyok az átlagnál.
Ugyanakkor szándékosan soha nem állítottam valótlant, soha nem csaptam be az olvasóim. Inkább kevesebbet mondtam el, hogy ne kelljen olyan dolgokról beszélnem, amiből baj lehet. Ilyen a szüleim háttere, a szüleimmel való viszony, a bátyám élete, de ezekről sem mondtam hazugságokat, csak nem mindenkinek mondtam el mindent. Ugyanez igaz magamra is. Úgy érzem, hogy sok okból rászolgáltam némi bizalomra.
...
A köztünk lévő valamiféle jó viszony arra minimum elég kellene legyen legalább annyira, hogy mielőtt egy ilyet elereszt valaki a nagyvilágba, előtte nekem szóljon.
...
Persze van különbség aközött, hogy valaki mindezt egy nyilvános posztba kürtöli szét a nagyvilágba és aközött, hogy néhány ember részére írja le. A lényeg azonban ugyanaz. Egy bizonyítás nélküli fikció ellen senki sem tud védekezni (más kérdés, hogy akarok-e? szükség van-e erre?) és bár tartom, hogy minden írásom és a személyem is szabadon kritizálható (kritika számomra azt jelenti, hogy mérlegelem a bizonyítékokat), azért ezt nem érdemeltem meg szerintem,
...
de közel sem szeretném azt, amit a századik nagy hévvel írogat, hogy a személyemmel kapcsolatos állásfoglalás legyen a döntő bármiben is. Nem vagyok fontos ember vagy Valaki, aki nélkül ne működne bármi is jól. Ha valahol zavarok vagy bizalmatlanság van velem szemben, nem vidáman, de tovább tudok állni. Nagyon ragaszkodom az emberekhez és ezért ez nekem nehezen megy, de miattam ne legyen sehol sem kényelmetlenség. Még a gyülekezeti bentlétért sem harcoltam amikor annyira nagyon kint akartak látni, holott nagyon sok személy miatt szerettem volna még maradni. Így most sem szeretnék bármiféle gondot okozni. Ha a bizalom megrendült felém és arra sem vagyok méltó, hogy erről legalább először én tudjak és még utólag sem kell az orromra kötni az okokat, akkor nem vagyok a társaságba való, megértettem. Innen kilépek, az admin jogomat nyugodtan vegyétek el a közös blogról is. A közös blognak szurkolok, soha sem fogok rosszat mondani vagy írni rólatok vagy akár a közös blogról (nem mintha tudnék), privát üzenetben továbbra is elér aki szeretne.
... Az vagyok akinek mondom magam! Szerettelek és továbbra is a sorstársi barátaimként szeretlek titeket!

Ennyi. Az értelmeseknek le jön a lényeg ... remélem.
kingdom 2018.03.11 21:39:17
@sefatias: Most nem áll ugyan módomban érdemi reagálásra. Szóval röviden. Mégis milyen reakcióra számítasz bárkitől is akire előtte rágyújtotod a házát ,utána meg nézed a reakcióit? Majd megállapítod. Ahamm valóban ... menekűl, meg is sértődik... nem is akar velem komunikálni. Szóval joggal gyújtottam rá mindent. Igazam volt. Furcsa ez a technika. Szerintem ez a technika nem adott pontos eredményt ezúttal.
Mindenesetre kivont a forgalomból egy jó bloggert. Másrészt Gabi soha nem akart vezető szerepet magának vagy átvenni az irànyitást bármiben is a közös munka során. Sőt példaértékű szerénységet mutatott. Valójában már hosszabb ideje nem is tudott blogolni magánéleti nehézségei miatt, elérhetetlen is volt sokáig ez miatt.Vagyis semmilyen formában nem volt jelen a blogszférában.De soha nem irányított minket ! Soha nem akadályozott vagy befolyásólt ,szerintem ezt a többiek is megerősíthetik. Csak maga is letett az asztalra nagyszerű minőségi posztokat. A vádak árnyékában mondom ezt. Mert volt olyan is bőven, ezt ne felejtsük el! Aki nem hiszi olvasson utána. Bár a blogjait törőlte, a közös blogon olvashatók nagyszerű írásai még, két évre visszamenőleg. Folyt köv.
kingdom 2018.03.12 15:32:11
@teremtett ember: Magam is így érzem. Laurát olvastam én is...humbukolt a csaj,de nem Gabis stílusa volt. Anno kérdeztem is Gabit Lauráról és maga is bizonytalanságnak adott hangot a csajszit illetően ahogy emlékszem.
Jim Penton Jehova Tanúi egykori egyháztörténésze M. James (Jim) Penton 1932 áprilisában született a keleti Montana államtól északra fekvő kanadai Saskatchewan tartományban. Dédapja, Henry Penton 1900 körül lépett be az Őrtorony Társulat bibliatanulmányozói közé. Rajta keresztül Jim nagyanyja,…..
Van-e létjogosultsága a vallásról szóló beszélgetésnek egy ébredő vagy éppen kilépett tanú számára? Vagy pedig tabu téma? Olyasvalami, amit kerülni kell. Sőt mi több helytelen is róla beszélni minden fórumon? Úgy hiszem a kérdés nem oktalan. Ha Jehova Tanúról van szó, nem űzhető el a gondolat, hogy…..
A BIBLIA ARRA TANÍT BENNÜNKET, HOGY VIZSGÁLJUNK MEG MINDENT (1Thessz. 5:21).Az évek során megvizsgáltam Jehova Tanúit. Tanúnak neveltek, és a szüleim, nagyszüleim és dédnagyszüleim mind Bibliakutatók és Jehova Tanúi voltak. Mégis boldogsággal tölt el, hogy nem vagyok többé a Jehova Tanúi néven…..
        Hűen ezen héthez, ez a poszt sem lesz hosszú, sem nem tartalmaz tömény információkat. Inkább ezen  időszakból adódó  kérdést feszegetnék ismét. Mint tudjuk ebben az időszakban  az emberek  minden jót,  boldogságot,  egészséget, kellemes  és békés…..
kingdom 2017.12.31 14:48:32
@Marci kérdez:
Arról nem is beszélve, hogy sok gyüliben a tesók kapva az évégi szünet apropóján szintén csak megünneplik a szilvesztert és az új évet.
Na jóóóó persze nem annak nevezik, de van ott minden ami kell. Roskadozó asztalok sok féle süteménnyel, mindenféle üdítő, virsli, sűlve főve. (mértékkel persze ugye vörös bor is). Megy a zsuga, póker Uno, szerepjáték meg minden. Egyszer voltam egy ilyenen, hááát hagyott némi kívánni valót maga után a party akkori tanús agyam szerint.
45… 46… 47. A számolásomat megszakítva középre nézek, a hang irányába, keresve a forrást. Az előre hozott Őrtorony tanulmányozás fonalát már igen korán elveszítettem valamikor 10 és 13 között. Ja igen, majd elfelejtettem ez az én egyik túlélési technikám az elmém kikapcsolására, a világítótesteket…..
kingdom 2017.12.07 20:34:19
@sefatias: Nem vacak ezt tény, de abszolút nem a szakma netovábbja, sőt ha hasonlítani kellene, afféle gyorstalpalós kézikönyv féle a a teokrácia hangvételére átültetve. Egy amolyan gyorstalpaló kis kézikönyv, egy pici kivonata a nagyobb szakmai könyveknek.(ovis változat)
Ha csak a Fischer féle Beszéd művészete c.könyvre gondolok is, kb. olyan mintha egy Trabantot és egy Ferrarit hasonlítanák össze.
Jó-jó a Trabant is eldöcög persze, és célba lehet vele érni, no de mégsem egy Ferrari. :)
Ugyanis a Fischer könyv mindent kicsepegtetett a retorikából amit csak ki lehet. Igaz ,hogy a 60-as évek vége felé jelent meg, de már igen komoly hangtani (bakelit lemezes) gyakorlatokkal operált.
moly.hu/konyvek/fischer-sandor-a-beszed-muveszete

Nem tudtam nem észrevenni, hogy a társulat ebből és hasonló könyvekből gyúrta össze az iskola könyvet úgy, hogy az lehetőleg olyan egyszerű legyen mint a bot a királyság hírnökök számára.
Amikor anno a kezembe vettem csak ámultam, hogy mennyi minden van még a szakmában, amit csak érintett az iskola v. könyv.
És akkor még nem beszéltem a Montágh könyvekről.
Amikor ezeket olvastam, kezdtem azt érezni, hogy szinte valami beavatott kiváltságos vagyok a könyv által alaposabban érintett témákat illetően.
kingdom 2017.12.07 20:52:37
@sefatias: Ez is igaz, de a társulat nem büszkélkedett azzal, hogy más forrásokból merített. A legtöbb tanúnak az él az elméjében, hogy az iskola könyv egy teljes egészében szervezeti találmány ,amit a hű és bölcs szült a szentszellem által. Na ja. :)
kingdom 2017.12.07 21:02:28
@sefatias: Ja az alapelvek, no de a módszertan és a magyar hangképzésre vonatkozó sajátos hangképzési technikák nem kifejezetten, hiszen ezek nyelvenként sajátosan eltérőek lehetnek. A társulat biztosan csippentett ezekből a forrásokból.Kizárt, hogy nem. Már nem emlékszem pontosan mert elég hamar a tűzre vetettem az iskola könyvet ,de mintha nem lenne forrás megjelölés a könyv végén, .... ebben most nem vagyok olyan biztos, hogy bele írták volna derekasan honan merítettek :)
BevezetésEbben a főleg karácsony táján aktuális cikkben az ünneppel kapcsolatban elterjedt ellenvetésekre és hiedelmekre kívánunk reagálni. Nincs szándékunkban a témához kapcsolódó kultúrtörténeti és néprajzi részleteket kimerítően elemezni, mert hisszük, hogy a Biblia és a józan ész elegendő…..
kingdom 2017.12.01 22:38:18
@t.csilla: "Ezt a részt nem nagyon értem, hogy miért nevezi az asztrológusokat (vagy bölcseket) sötétségben levő embereknek."

Szerintem azért mert alapvetően az ismert ellenvetésekre épített a cikk írója. Vagyis arra amit a karácsonyt ellenzők (mint a tanúk is) állítanak. Noha mi tudjuk mi a helyzet ők nem, és erre épített.

Ha már ezek sötétségben lévő pogány szörnyetegek, akkor is nem ,de éppen azt bizonyítja ez ,hogy ... :)
A cikk írója pedig Szalai András volt, úgyhogy valószínű, hogy a tanúkra és tanús nézőpontokra gondolt első sorban.
kingdom 2017.12.02 17:46:50
@t.csilla: Sőt ha jól emlékszem az alap görög szöveg mágosukról beszél. Ami nem azonos azzal amit ma mágusokként ismerünk, mint péld. szemfényvesztők vagy un. gonosz szellemi erőkkel lepaktálók.
Hanem a kor köznépe számára értelmezhetetlen összes tudomány ágat birtokló embereket jelölte, amolyan gyűjtő elnevezésként.
Amolyan korabeli mindenes, tudós félék voltak inkább. Úgyhogy csak az asztrológiára nem lehet leszűkíteni a személyüket csak mert éppen egy csillagot követtek a drágák.
Az pedig ,hogy a kor számára ők sötétségben lévő személyek lettek volna az teljesen kizárt. Sokkal inkább tekintélyes és a kor társadalmi ranglétráján kiemelkedő helyet elfoglalók voltak.
Vagyis személyük, csak a JT. szemüvegén keresztül sötét és démoni :)
kingdom 2017.12.04 14:22:26
@Jónás_:
Előfordultak ilyen instant dolgok ,rögtön eszembe jutott a "Királyság-terem" elnevezés is :)
Sefatias Isten jó? 2017.09.15 09:18:37
  "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá"" Mondta Jakab. És azóta emberek milliói hálásak Istennek azokért a jókért, amiket kapnak az életük során. Hálásak a gyermekeikért, a családért, az ennivalóért, a barátokért, a…..
kingdom 2017.11.22 17:38:40
@Ihletett: Jajjj most olvaslak, nem kellett volna. Most megint biztosítékot kell cserélnem. Ne haragudj, de melyik zenekart képviseled? Értem ezalatt melyik keresztény egyházat? Kíváncsi lennék hol tanítanak még ennyire elszállt nézetet a váltságról...Találkoztam már egy két agymenéssel ,de ez nagyon gáz, ne haragudj. Egyetlen mentsvárad az lehet, ha nem ihletett hanem csak egy lelkileg megtört vallás-károsult , összevissza zavarodott ember vagy.
Ne aggódj, ezen túl lehet lépni, a segítség adott ...ehhez előbb lejjebb kell adnod az ihletett prófétai státuszodból,... szurkolok, hogy ez sikerüljön. ...Sőt akár segítek(ünk) is. De ezt inkább ne csináld tovább. Elmélkedj, gondolkozz ...ez utóbbi erősen javasolt.
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
kingdom 2017.11.22 17:10:05
Sajnálom, hogy ilyen inzúltosok értek és tudom miről beszélsz. Mégis azt kell, hogy mondjam lehet csak félreértett helyzetekről lehet szó. Én magam azt tapasztalom, hogy példáúl nagyon kevés igazi jó német orvos van idekint. Avagy nem csak a te gyermeked, de a német gyermekek sem kapja meg a tuti ellátást. Nem is csoda ha a kint élő magyarok magyar orvost keresnek fel. Láss csodát ezek a magyar orvosok bővelkednek német páciensekben is. Ápolásban dolgozom ,jól látom mi a helyzet. Alapvetően nem utálnak minket,... ez inkább ember függő. Az igaz, hogy az átlag német butább ,hanyagabb mint egy átlag magyar nem is beszélve az új generációról ami valami szőrnyű. A naivitásuk határtalan. Nem csoda ha senki nem tud inegrálódni teljessen közéjük ... az orosz a török a lengyel a magyar mind megőrzi sőt felerősíti a nemzeti öntudatát idekint, látva a kulturális külömbséget. Szóval ember függő. Vannak olyan német barátaink akik a boltban meglátva oda rohannak hozzánk és a nyakunkba borúlnak! De van olyan sváb koléganő aki megtudna folytani minket csak mert auslander vagyok. Ő reá nem adok, mert egy töbszörössen lezüllött alkeszes műveletlen paraszt mellesleg őt a német kollégák maguk sem szeretik. Sajnos vannak súlyos félreértések is. Példáúl kis csendes német városunkban vannak zenész koldusok akik egyész véletlen magyar nyelven éneklő cigányok,télen nyáron kint térdelnek és zenélnek. Egy alkalommal amikor bementem a könyvesboltba egy fizető vásárló előttem neheztelve megjegyezte a pénztáros eladónak, hogy a magyarok már megint kéregetnek. Ekkor elszomorodtam, hogy a magyarúl beszélő cigányság itt kint is öregbíti hírnevünket és jeleztem ,hogy ők nem magyarok hanem cigányok ők maguk sem tartják magukat annak.