Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerintemp

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
Szerintemp 2017.07.21 13:34:28
Nem igazán tudom, hogy akkor most mit is akart a cikkíró, mi a jó neki, de sok mindenben nem értek vele egyet.
Pl. Eger bekötését tényleg meg kellene oldani rendesen 2x2 sávon, bár erősen kérdéses, hogy ez-e a jó nyomvonal, szerintem nem, mert egy elkerülőben kellene folytatódnia.
Alapvetően szerintem ott hibás a cikk szemlélete, hogy mindent a kapacitásból vezet le. Pedig a gyorsforgalmi utaknak nem csak az a szerepük, hogy ha egy adott főúton már elviselhetetlenül nagy a torlódás, akkor kapacitást kell növelni, hanem az is, hogy érdemi vonzással és kibocsátással rendelkező pontok között teremtsen jó szolgáltatási színvonalú kapcsolatot, ami biztonságos és gyors. Pl az emlegetett 33-as útnak sem merült ki a kapacitása, mégsem volt egy nagy élmény azon Debrecenbe menni. Mennyivel jobb most, hogy kiszámítható, biztonságos és gyors kapcsolatot ad az autópálya.
A 2x2 sáv pedig azért kellhet, hogy az eltérő sebességgel közlekedő járművek ki tudják előzni egymást, tudjanak haladni és nem azért, mert a szélső sáv már tele van és csak a belsőben lehet haladni. (Megjegyzem, ilyenkor jön szóba a 3. sáv, ami pl. nagyon hiányzik az M0 és Szfvár között lefelé menet.) Ilyen szempontból szerintem a 21-es főút egy nagyon jól sikerült projekt, ahol már átépült. 110-es emelt sebességű főút, néhol különszint, néhol turbó körforgalom, jól működik, mégse autóút.
Egyébként pedig ahol 2x1 sávos főút forgalmán segít egy 2x2 sávos autópálya, ott az eltűrhető szinthez 2000 E/h forgalom tartozik egy adott keresztmetszetben, míg az autópályához 6800 E/h. Szóval igen, van olyan forgalomnagyság, ami egy főúton már elviselhetetlenül sok, az autópályának pedig meg sem kottyan. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell autópályát építeni...
Amúgy azt én sem értem, hogy miért erőltetik az M3-ast Nyíregyházán túl. Se forgalomnagyság, se vmi elérendő jelentős célpont nem indokolja. Inkább építenének M8-at és M44-et.
Ideje volt, a héten már 4 százalékos közönségarányt is produkáló műsort nemcsak az RTL-csoport csatornái, de a saját kábelportfóliója is verte, tegnap este pedig a Viasat az Észbontók premierjével adott nekik újabb pofont. A helyzet tarthatatlan volt, a TV2 lépett, és A szultána címmel egy török…..
Az HBO tavaly bemutatott, zseniálisan kattant krimisorozatának második évadában lesz egy orgia, aminek forgatásához a producerek szakértőkhöz fordultak, és ha minden igaz, leigazolták Amia Miley és Peta Jensen pornószínésznőket. A jelenetben állítólag Colin Farrell…..
Szerintemp 2015.03.31 14:52:07
@doggfather: Ok köszi, rákerestem, ha magyarul "A törvény nevében" a címe és 8 részes az 1. évad, akkor megvan.
Megvolt, amikor BB Renátó egy ötperces menetben lerendezte BB Évit? És VV Frankie és csajai románca? VV Iza és VV Krisztián ügyetlen, bizonytalan mozdulatai a paplan alatt? VV Fanni és VV Dennis egy fokkal meredekebb, de még mindig decens, egy-egy farkat és fél segget kivillantó…..
A Rising Star fináléja akkor sem alakulhatott volna izgalmasabban, ha a szerkesztők egy előre megírt forgatókönyvből dolgoznak: Peter Sramek az első körben egy százalékkal verte Alfrédot, majd a másodikban, Czibi Norbert előadásának utolsó másodpercében egyszerre járta meg a…..
Szerintemp 2015.02.16 10:40:57
@Gyevi bíró:

Arra gondoltam a figyelembe vételnél, hogy ha vesszük azt az elméleti esetet, hogy minden néző igennel szavaz, az tegnap hány % lett volna? Szerintem 100-28=72% és nem 100%. Erre mondom, hogy fel kellett volna arányosan húzni az értékeket. Így egy tegnapi 52%-os teljesítmény rögtön 72% lett volna.
Szerintemp 2015.02.16 10:52:04
@Gyevi bíró:

Nekem is olyan érzésem volt tegnap, hogy ezek a szavazatok abban a magasságban mozogtak, mintha a zsűri 4 nemmel szavazott volna. De az a különbség, hogy régebben volt esély ezekre a százalékokra, tegnap nem.

Tehát tegnap matematikailag esélytelen volt a 100%, a maximum 72 lehetett volna és ehhez viszonyítva kell értékelni az 50-53%-okat.
Szerintemp 2015.02.16 10:34:35
@faszópo:

Gondolom a 100% az lenne, ha minden bejelentkezett igennel szavazna, beleértve a zsűrit is. Aki nem szavaz, illetve nemmel szavaz, annyival kevesebb a 100%-tól.
Tegnap valószínűleg azért voltak ilyen alacsony százalékok, mert hiányzott a zsűri 28%-a. Bár ez így nem igazán korrekt, miért nem tudták ezt figyelembe venni, hogy a zsűri nélkül jöjjön ki a 100%?
Még mindig hét versenyző esélyes a Rising Star megnyerésére, méghozzá az a hét, aki az énektudás alapján meg is érdemli. Ettől függetlenül ebben a műsorban továbbra sincs három óra, az utolsó hatvan percben konkrétan a hajamat téptem, köszönhetően az újabb változásnak a…..