Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A gyufaárus lány

0 bejegyzést írt és 365 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az a tisztes megélhetés? Ez egy nagyon tág fogalom, és sok minden belefér. Mi alapján határozzuk meg hogy kinek mi a tisztes megélhetés? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE A Határátkelő blogon  egyik kedves ismerősöm, aki Skóciában él elég indulatosan kifakadt egy…..
nemokos #110 - holnap indulunk 2015.02.18 19:27:08
és egyfolytában bőgök...
Ass blaster Mégis kinek az élete? 2015.02.10 21:30:09
Megint egy kényes témát veszek elő. A eutanáziáról gondolkodom. Tudom az már régen rossz ha én gondolkodom de azért most megpróbálom összeszedni magam.Elöljáróban hogy mégse legyen olyan komoly a hangulat egy viccel indítanék: "Tegnap este a feleségem és én a szalonban…..
A gyufaárus lány 2015.02.11 13:30:55
@Zoole[uk]:

Én is voltam a halál közelében már egyszer. Mikor tüdőembóliám volt. Klasszikus szívleállás nem volt, de éreztem az elmúlást. Nagyon megnyugtató érzés volt. A következő pillanatban meg már ömlött is belém a vérhígító az intenzíven.
A gyufaárus lány 2015.02.12 17:00:42
@Zoole[uk]:

A csak egy tüdőembóliába az emberek jelentős része belehal. Egyszerűen nem kapsz levegőt...és nagyon gyorsan vége a dalnak ha nem kapsz segítséget. Ijesztő is volt, hidd el.Csak utána fogtam fel mi történt igazából.
Ass blaster Hol van Európa? 2015.02.01 12:43:40
Ez a poszt a Határátkelőn megjelent két év távollét utáni hazalátogatásom írása. Mindig érdekes, amikor valaki hosszabb távollét után látogat vissza Magyarországra. Ez történt Diggerrel, aki két év Anglia után töltötte az év végi ünnepek idejét Magyarországon.…..
elmentünk ma postára, cipőt venni az úrnak, pénzt váltani, ebédelni, blablabla... ez a kis büdös itt kukázott, míg meg nem zavarták. :) közben jól fel is húztam magam. bementem egy butikba, kellett volna vennem egy sötét, semmi csicsa farmert. olyan lenéző volt a kis…..
nemokos #105 - mindjárt vége 2015.01.29 19:59:21
nem gondoltam volna, de azért csak sikerült még utolsó előtti nap belénk rúgni. mert mi már nem számítunk. a harmadik napját töltő gyakornok, az számít. a második hetüket töltő új kollégák számítanak. a három-négy évet végiggüriző két marha meg le van szarva. de jó,…..
A címben leírt megállapítás szerintem sokunk szívéből szól, az enyémből biztos, így aztán Tünde és férje történetét is nagy szimpátiával olvastam, remélem, nektek is tetszik majd. A helyszín Németország, azon belül is Baden-Württemberg. „Éppen édesanyám…..
A gyufaárus lány 2015.01.27 11:08:27
@Herr Géza:

De hogy lásd hogy az alacsony bérekkel nem csak a levegőbe beszélek :

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_wealth_per_adult

Nézd meg hol áll Németország! Vagyon. Még Spanyolország meg Görögország is lehagyja a medián vagyon terén. Gyakorlatilag a görögök módosabbak mint a németek, mivel a medián pont arról szól hogy az átlagembernek mennyi vagyona van.

Ausztrália természetesen ebben is tarol, magasan. Nincs kétség : A világ leggazdagabb országa.
A gyufaárus lány 2015.01.27 19:11:07
Köszönöm azoknak akik szerint az én kommentjeim is elférnek itt. Azoknak akik szerint pedig nem, külön köszönet.

@charlieharper:

Bevallom őszintén : Sokszor nem figyeltem a kommenteket. Jó párszor elszabadultak az indulatok, de az én blogom egy szabad sziget, azt ír mindenki amit akar. Kérésre természetesen minden esetleges problémás kommentet törlök, amire a közelmúltban volt is példa, körülbelül 50 kommentet töröltem ki mert MEGKÉRTEK RÁ. Akit zavar bármi is, szól és azonnal törlöm a tartalmat. De nem fogok cenzúrást játszani 0-24.

Nem érzem magam patkánynak azért mert a blogomon kint maradtak személyeskedő kommentek. Nem én írtam egyiket se. Ugyan belátom van személyeskedő posztom is, de volt alapja is! Ha érdekel, kérdezd tilmirt! Én nem felejtettem el ahogy röhögött a moszkvai diák életterén! Nem szeretem amikor ilyen látványosan kinevetik a szerényebb életkörülmények között élőket. Ennyi az egész.
A gyufaárus lány 2015.01.27 19:57:04
@Határátkelő:

Akkor kérném az engem szidók azonnali kitiltását is. Azt írták nekem jó párszor hogy akasszam fel magam! Kezelésre küldtek! Rémnek neveztek! Követelem hogy azonnal tiltsanak ki mindenkit aki valaha is mocskolt engem, mivel engem egy két blog komment miatt tiltanak elvileg innen ki. Ha velem ilyen következetes vagy másokkal miért nem? Ja nekik szabad engem mocskolni?
A mai poszt egy folytatás (vagy ahogyan szerzője, Niki fogalmat: válasz) az első, bemutatkozó írás kapcsán felmerült kérdésekre, egyben az is kiderül belőle, milyen az első pár hónap akkor, ha az ember zöldkártyával érkezik meg az Egyesült Államokba. "Hááááát... Tudom,…..
A gyufaárus lány 2015.01.26 22:10:54
@Határátkelő:

Szerintem jól viselkedtem eddig. Ha tényleg úgy gondolod hogy nekem itt nincs létjogosultságom, akkor nem fogok többet írni, illetve egyszerűen nem engedsz be ugye. Igazságtalannak érzem hogy ki vagyok innen tiltva. Dönts ahogy jónak látod! Rajtam kívül nem nagyon írogat ide senki a nyugati melós (betanított munkás) életvitelről. Szerintem igenis van helyem itt. A kirohanásaimért pedidg elnézést kérek. Szerintem túl volt az egész reagálva.
Ez az a kérdés, ami előbb-utóbb jó eséllyel felmerül, ha az ember külföldön él, pláne, ha lakóhelye jó messze van, például Ázsiában. Egy ilyen beszélgetésről szól a mai blogajánló egyik posztja, emellett pedig megnézzük, hogyan követi nyomon a gyermekvédelem…..
A gyufaárus lány 2015.01.25 14:21:46
@Sütemény1975:

Erről ő nem tud. Csak az interneten olvasott a Nyugatról.
A gyufaárus lány 2015.01.25 16:55:23
@Muscari:

A nyugati bolti eladó miért nem élhet tisztességesen? Mert nem élhet úgy! Szegénységben fog ő is élni,mivel a nyugati lakhatás/szolgáltatások árát képtelen megfizetni! Ha jól rémlik, te Londonban élsz. Londonra különösen igaz ez. Londonban egy 25nmes lakást se tud bérelni magának egy munkás. Ezen mégis mi a tisztességes élet?

A tisztességes élet számomra azt jelenti hogy : Dolgozom, és nem jelent gondot meló után beülni egy étterembe, sörözőbe, bárba, hétvégén szórakozni, normális lakásban élni, nem osztozkodva az életteren, hó végére pedig nem csupasz fenékkel állni konzervet majszolva. Nincs olyan nyugati ország ahol egyszerű munkásként lehet így élni! A tisztességes élet pedig itt kezdődik.

Persze erre írogatják hogy miért nem fejlődsz? Hát igen, csakhogy akkor ne hirdessük hogy Nyugaton a betanított munkások is tisztességesen élhetnek.

Én értem meg tudom hogy Magyarországon nehezebb a megélhetés, de Nyugaton is ugyanúgy a megélhetésért dolgoznak az átlagemberek. Valamiért viszont nagyon sok ember el akarja hitetni a többi emberrel hogy Nyugaton ez nem így van, ott nem a megélhetésért dolgoznak az ÁTLAGOS emberek, hanem nagyon is remekül élnek.

Ez pedig egyszerűen nincs így. Nyugaton is azok élnek jól (értsd : nincsenek filléres gondjaik, nem vágja a földhöz őket egy hirtelen kiadás), akinek keresett szakmájuk van. Nem pedig a bolti eladók.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Ismerek jó pár Nyugaton élő embert. A többség egyszerű munkás, közösen lakva több emberrel a kis megtakarításokért. Szerintem ez pont ugyanolyan szegénység mint otthon összeköltözni 3 emberrel költségkímélés miatt.

Csakhogy míg Magyaroszágon üvöltöznek a fájdalomtól ha így kell élni, addig Nyugaton önként és dalolva élnek együtt felnőtt, idegen emberek egy háztartásban. Persze, mert muszáj nekik így élni.
A gyufaárus lány 2015.01.25 20:38:41
@puhacica:

Őszintén. Melyik londoni raktáros (tehát nagyjából betanított munkás) keres nettóban 2 ezer fontot egyedülállóként? Szerintem egyik se. A média meg nyomatja ezerrel az emberek fejébe hogy Londonban (vagy ugye Nyugaton) jobban él a raktárosfiú is mint otthon a doktor urak meg a mérnök meg mindenki. Agyrém ami folyik. Tisztességes tájékoztatás kellene nem ilyen ferdített mesék.