Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zozo64

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyedik alkalommal indult el a köztévé eurovíziós dalversenye, aminek a győztese később Magyarországot képviselheti a bécsi eseményen. Számos változást eszközöltek a műsorstruktúrában, ezzel a köztévé pont azoknak a kertévéknek a nyomába eredt, amit kormány szinten…..
Zozo64 2015.01.25 12:41:09
Borzalom!!!!!

Ez az egész a szó valódi és átvitt értelmében is egy vicc és giccsparádé, amihez még pénzt is adnak a mi adóforintjainkból!
Iszonytatóan amatőr, hallgathatatlanul hamis "sztárok", akik unalmas "copy-paste" dalokat próbálnak hulla gyengén előadni a nagyérdeműnek...
Aztán meg szépen, modoros, "énmajdmegmondomatutit"-stílusban szinte minden előadót jól vállon veregetnek a "szakértők" (a Pierrot kivétel, ő, mint zenei producer tényleg ért is a zenéhez), akiktől minimum lábrázást, de lehet, hogy hányingert is kap az ember.
Évek óta nézem ezt a műcirkuszt és sajnos mindig meg kell állapítanom, addig, amíg ilyen balfékekre van bízva a magyar könnyűzene sorsa, addig minden marad a régiben, pontosabban itt az ugaron, itt a Balkán szélén. Amíg kizárólag ilyen "műértők" és köreik rendezik ezt a bolhacirkuszt, addig hiába is várhatunk egy olyan dalra, ami majd aztán jól "odab@szhatna".
Jobb helyeken, tőlünk nyugatra az ilyen válogatókat nem sunyiskodva, a nyilvánosságtól elzárva, most már direkt nehezítve is a bejutást, hanem teljesen lekövethető módon kezelik (lásd pl. az Audiodrift-et), így minden egyes jelentkezőt meg tud hallgatni a "nép" és a kezdetektől bele is tud szólni a dalok további sorsába.
Vajon hallott bárki is valaha a több száz benevezett dalból egyet is ezen a 30 (korábban 20) dalon kívül?
Nem, mivel azokat a legszigorúbban elzárják a nyilvánosság elől, még a lista is titkos, nem hogy maguk a dalok!
Valószínű, hogy igen csak meglepődne a magyar közönség, ha ezeket a soha le nem közölt, az előválogatón kiszórt, "lényegtelen" nótákat szabadon letölthetné egy weboldalról, akkor lehetne igazán megítélni ennek a "versenynek" a komolyságát, vagy inkább a "szakmai zsűri" hozzáértését!
De ezt ők soha nem fogják megkockáztatni...
Nem véletlenül balhézott két éve Dopeman, amikor bundának minősítette az egészet.
Itt, ez a "nagyon hozzáértő szakmai zsűri" már előzetesen kiválogatja a számára (vagy esetleg a háttérben lévő valakik érdekében) fontos dalokat és előadókat, így már irányítottan mehetnek a harmincas versenyre a "sztárocskák" a bennfentesek dalaival...
Az, hogy ez egy kontraszelektált "verseny", ahol a nagyérdemű szarabbnál gyengébb produkciókat kap és aminek így nem sok értelme van, vagy hogy lehetne sokkal színvonalasabb is a mezőny és vele együtt a műsor, az már nem izgatja az MTVA vezetését.
A lényeg, hogy legyen egy minél nézettebb, több héten keresztül tartó folytatásos őrület, amivel egy kicsit is igazolhatják, hogy az a sok milliárd forint, amit évente közpénzből kapnak, az végül is jó helyre került.
Az, hogy közben már régen elfelejtették azt, hogy ez a dalok, nem pedig az előadók versenyének kellene hogy legyen, az már csak hab a tortán.
Olyan ez számomra, mint az örökbecsű Tanú című film egyik jelenetében szereplő magyar narancs.
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!
Úgy látszik, szerintük mi még mindig csak ezt érdemeljük...
Zozo64 2015.01.25 15:22:11
@F1expert: ja? Szerinted a Gyurcsik Tibi kinek, vagy minek a "terméke"?
Ő szintén az egyik "sztárgyár" már felejtős szülötte, de ő mára már egy ismert név, valószínűleg még vannak mögötte arcok, akik tolják, ebben biztos lehetsz!
De mi van azzal az évről-évre beküldött több száz (!) dallal és szerzőikkel, előadóikkal, akik nem az X-faktor, Csillag születik, Rising Star stb. futószalagjáról kerülnek le, hanem tényleg a saját maguk erejéből próbálnak boldogulni, de ismertség és főként kapcsolatok, nem pedig a tehetség hiányában nem jutnak egyről a kettőre?
Hidd el, nagyon jól ismerem a magyar zenei élet belterjességét, hiszen egy pár évtizede én is benne vagyok valamilyen szinten és sokszor gyomorforgató gizdaság jellemzi általában a mai magyar zeneipart... Ennek egyik vetülete ez a "verseny", ahol vannak az egyenlőknél egyenlőbbek és ezt nem mint kívülálló mondom!