Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KonDocs

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiképzés hátralévő négy hete a műszaki ismeretekről szólt lövészettel és robbantással fűszerezve, sok érdekesség nem volt. Az egyik vizsgán a kínait puskázáson kaptam, a tenyerére írta fel a lehetséges válaszokat. Addig kúsztattam és fekvőztettem, amíg le nem kopott róla, majd egész éjszaka írta a…..
A maradék három hét is ugyanilyen eseménytelenül telt el a járőrözésből. Egyszer volt egy lövöldözés Marseille egyik északi elővárosában, a rendőrség meg is szállta a területet, de aztán kiderült, hogy csak a szokásos bandaharc. Toulonban viszont volt egy valódi támadás a slaborok ellen, megszúrtak…..
A felvételi alatt az élet meglehetősen unalmas volt. Itt már katonás rend uralkodott, reggel 6-kor volt az ébresztő, utána tisztálkodás és borotválkozás, majd reggeli, utána meg sorakozó. Itt választották ki a különböző munkákra az önkénteseket. Általában nyugdíj előtt álló caporal-chefek irányítása…..
Most hogy már nem tudok olyan sűrűn új posztokat kirakni magamról, írok néha önálló bejegyzéseket is. Az első témája a ration de combat, vagyis az egy napi élelmiszer ellátmányunk, ha nem tudnak nekünk főtételt biztosítani. Több helyen légiós konzerv-csomagként emlegetik, de…..
KonDocs 2015.03.09 18:50:45
@bközép: Mennyiből usztad meg a ki utat?:) és miért pont Aubagne-t választottad?:)
KonDocs 2015.03.12 19:16:19
@Mr. Wilson: Esetleg próbáld meg másik sorozó központba:) hogy jol elkerüld a négert Menj Párizsba:)
KonDocs 2015.03.13 19:48:04
@Mr. Wilson: Én is megyek ki..csak én még várok jövö februárig..nem mert nem bízok magamban csak tanulom még a nyelvet:)eg néhány apróság:) én viszont tavaly februárban jártam meg a Párizs-i Fort de Nogent)et...de mint egy hülye ugy vágtam neki felkészületlenül..és engem egy nagyon kis aproságon utasitottak el:D 3 fogam lyukas volt:D persze nem ugy csinaltam hogy haza jöttem..gyorsan betömettem es usgyi ki:) vártam 2 éve...ráedzettem..meg nyelvet tanultam..es próbálok minden hasonlot megtenni a sikerhez..es februárban megint megyek:) én anno azert választottam Párizst mert alapbol elötte 2 napig nosztalgiásztam..pl Eiffel torony.
Az 5. hét első felét egy lőtéren töltöttük, a második felét és a 6. hetet szintén a farmon. A lőtéren végre megcsináltam az első banánomat, amikor elszámoltam a céltáblákat, és a szomszédomét lyuggattam ki a sajátom helyett. Jutalomként majd két órát rohangáltam fel-alá a lőtéren...
KonDocs 2015.03.12 16:09:54
@Balazs_: Balázs, sokat jelent ha egy tandem ugró, egy búvár meg egy vadász bizonyítványt is viszek magammal?:)
KonDocs 2015.03.13 19:33:41
@Dobri: Nekem egyik sincs:) Csak érdekelt hogy érdemes-e ilyennel bajlódni:)