Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a zajtó kzáródnak

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
a zajtó kzáródnak 2015.02.13 04:58:28
olyan érzésem van, mintha a mostani írás a legutóbb közzétett videó írásos folytatása lenne, a magyar piacra pozicionálva.

@andaluzkutya:
Csatlakozom @rezsöatya: -hoz, itt a fő gond az, hogy nem vagy tisztában önmagaddal (ezzel nem vagy egyedül) és egy olyan
...
Viszont ahhoz tisztában kellene lenned önmagaddal, hogy tudjad/érezzed, ki az, akiért te is tudnál 3 órát sárban kúszni :)

szerintem szerző tisztában van magával: tudja, hogy neki saját maga a legfontosabb. sőt, talán azt is erősen gyanítja, hogy nem született még ember, akiért ő 3 órát kúszna.
azt gondolja magáról, hogy jó parti, és értetlenül áll a tény előtt, hogy a piac nem igazolja vissza a várakozásait.

a megoldás?
nincs megoldás, mint az élet legtöbb fontos kérdésében. lehet választani, hogy tűrjük, tiltakozunk ellene vagy élvezzük - ugyanazt. ami adatott, amit magunknak létrehozunk.

ráadásul manapság az egyének egyre gyakrabban inkompatibilisek a társadalommal, ami kitermeli őket. érzelmileg változatlanul csimpánzok vagyunk, de értékrendünk egyre szélsőségesebben individualista, s e kettő nem egyeztethető össze.
a természet (evolúció) majd megoldja a problémáinkat. néhány év, és velünk együtt vesznek a feledés jótékony homályába.
Autószerelőket vár egy angliai állásra egy, a céges adatbázis szerint román állampolgárságú, ámde magyar nevű férfi. A feltételek finoman szólva is sajátosak – lássuk, milyen is az, amikor rabszolgamunkára keresnek embert! Az ajánlat elsőre nem is hangzik olyan nagyon…..
a zajtó kzáródnak 2015.02.05 23:37:15
@bxf: ne haragudj, de a te fröcsögésed szerintem sokkal zavaróbb, mint az eredeti megosztás. kulturáltan is meg lehet fogalmazni a különvéleményt. sokaknak sikerült.
Ha létezik világvége, akkor a skóciai Shetland elég közel lehet hozzá, hiszen a Feröer-szigetek – Norvégia – Skócia ölelésében található szigetcsoport „fővárosában” is csak 7000-en élnek. Persze, hogy itt is van / volt magyar, úgyhogy ma következzen Gyengetölcsér…..
a zajtó kzáródnak 2015.02.04 21:56:59
@rezsöatya: www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/kuhangriff-auf-wanderer-mann-erneut-von-kuehen-angegriffen-a-985198.html
igen, csak néha ölnek turistát. az ősszel csak háromszor sikerült nekik ausztriában.
Ma három nagyon különböző posztot választottam a heti ajánlóba, ennek megfelelően próbálunk állampolgárságot intézni Olaszországban, átadunk egy hidat Svédországban, majd bambuszraftingozunk is egy jót Indonéziában. Kezdjük az olaszokkal, már csak azért is, mert biztosan…..
a zajtó kzáródnak 2015.02.01 20:22:19
@montroyal ( CAN qc):
én úgy tudtam: ha egy nyelvet beszélsz, amerikai vagy, ha kettőt latin-amerikai, ha annál többet, akkor európai. :)
a zajtó kzáródnak 2015.02.01 20:57:34
@Herr Géza: köszi a kiigazítást!
Határátkelő Egy év Münchenben 2015.01.30 06:45:00
Minga egy éve él Münchenben, ahová egy ingázó bécsi időszak után költözött. Tapasztalatai egyelőre inkább pozitívak, persze ő is tesz érte, hogy azok legyenek. „Már terveztem, hogy én is megírom a történetemet, és most így az újév nagyon jó apropó egy kis…..
a zajtó kzáródnak 2015.01.31 01:18:53
rendhagyó térkép, amelyen az országok mérete a lakosságukkal arányos:
i.imgur.com/NKiC8gH.png

pl. az ausztrálok és a kanadaiak együtt majdnem harmadannyian vannak, mint a nigériaiak.
vagy:
banglades, pakisztán és nigéria lakossága együtt meghaladja egész európáét.
a zajtó kzáródnak 2015.02.01 16:41:43
@Naschkatze (Mostindien / CH):
Italiener für Anfänger - Ladykracher
www.youtube.com/watch?v=XL4flhmOYNw
Ma harmadik részéhez ér (és egyben befejeződik) az a minisorozat, melyet a Tárki tanulmánya alapján kezdtem, és ami azt próbálja meg felvázolni, kik a határátkelők, mennyien vannak / vagyunk és végül melyek a célországok. Egy biztos: Magyarország a határátkelésnek…..
a zajtó kzáródnak 2015.01.30 19:31:01
@tucano: bennem csak olyanok maradtak meg, hogy el-lá-ló-li, meg ájá-uju-oj. :)
Határátkelő Mese felnőtteknek 2015.01.29 06:45:00
Hol volt, hol nem volt – kezdődik a mai poszt, de ha végigolvassátok, rájöttök majd, hogy nem mese, hanem kőkemény írás Hófehérkéé (természetesen nem véletlen, hogy ezt a nevet választotta, miként a meseformátum sem). Nem akarok megelőlegezni semmit, de annyit elöljáróban…..
a zajtó kzáródnak 2015.01.30 01:10:04
@rezsöatya: ráadásul VAN fillér. ld. 9000/1946. (VII. 28.) ME rendelet
A filléres érmék bevonása nem érintette a fillér mint elszámolási egység létét.
a zajtó kzáródnak 2015.01.30 19:31:01
@QUERCUS: egy jobb magyar orvos ennek többszörösét keresi havonta.
A címben leírt megállapítás szerintem sokunk szívéből szól, az enyémből biztos, így aztán Tünde és férje történetét is nagy szimpátiával olvastam, remélem, nektek is tetszik majd. A helyszín Németország, azon belül is Baden-Württemberg. „Éppen édesanyám…..
a zajtó kzáródnak 2015.01.28 22:31:32
@FutureFry: vicces. ez a típus itt a blogon is jól megfigyelhető. :)
a zajtó kzáródnak 2015.01.28 23:09:39
@Philosoraptor:
"Nem szól hozzám, csak mindenkivel egyetért, aki nem ért egyet velem, és hozzátesz valami, ártatlannak tűnő megjegyzést, ami természetesen nem tűnik fel senkinek sem, rajtam kívül."

azért ne hagyd, hogy a paranoia eluralkodjon rajtad! keltsen gyanút, hogy "nem tűnik fel senkinek sem, rajtam kívül". :)
relax. ha nem tudsz tisztelettel szólni hozzá, inkább ignoráld, mindenkinek jobb lesz, hidd el.
a zajtó kzáródnak 2015.01.28 23:10:17
@Határátkelő:
szerintem moderáció címszó alatt kétféle dologról beszélünk. az egyik az "indexcímlaptrollok", a másik a "helyiek" megregulázása. az első ellen szerintem eddig kevesen emeltek szót.
a fel-fellángoló viták oka a törzsközönség egymással (és a szerzővel) szembeni viselkedése / véleményalkotási szabadossága, a másik nick mögött lévő ember szinte teljes figyelmen kívül hagyása.

pontosan tisztában vagyok vele, mekkora teher lehet a moderátoré. a jelenlegi fizetésem duplájáért sem vállalnám (pedig nem közfoglalkoztatott vagyok :) ).

lehet, hogy hatékonyabb lenne, ha nem moderálnál (mondjuk azokat kivéve, akik öt hozzászólásnál kevesebbel rendelkeznek - ld. címlaptroll).
ehelyett, aki átlépné a jelenleginél sokkal pontosabban definiált Rubicont, attól megvonnád a hozzászlási jogot egyre növekvő időtartamokra: 1 nap - 3 nap - 1 hét - 2 hét (s minden további esetben 2 hét maradna).
ennek szerintem nagyobb visszatartó ereje lenne, mint a figyelmeztetgetéseknek.

szerintem gumiszabály a bárki érzékenységét sértő kijelentés tilalma. ezt szinte bármely mondatra rá lehet fogni.
az viszont számonkérhető lenne, hogy kizárólag a másik véleményét szabad kommentálni. a személye tabu (soha, semmit nem tesz hozzá egyetlen vitához sem, hogy a vitapartnerem személyéről fogalmazok meg állítást).