Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vöröshadsereg

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap fedeztem fel, hogy a budai rakpart csatornaépítéssel egybekötött feltúrása kapcsán új lámpaoszlopok emelkedtek az Erzsébet híd hídfője körül. Még ott vannak a régiek is - persze szokásos módon retkesen-rozsdásan: Namármost az ezen a képen látható állapotok…..
vöröshadsereg 2015.01.23 18:54:09
Jómagam, áramszolgáltatónál dolgozom egy vidéki városban, ezért van nekem is némi rálátásom ezekre a dolgokra. A magam részéről sajnálattal látom amikor egy meglévő jó! közvilágítást újítanak fel kábelesetől, oszlopostól, lámpástól. Sajnos a tapasztalat az bizonyítja, hogy jobb nem lesz csak szarabb. Részletezve:
a kábelezés: páncél nélküli! földkábelnek csúfolt kábelt raknak le, ahol nem cserélnek oszlopot ott a régi és az új kábel egyránt benne van, ehhez berakják a "GURO EKM közvil alaplap" típusú szemétet. Ezzel az alaplappal büntetés szerelni, csutára kell vágni a kábel végeket, a nedves nyirkos kandeláberben ezek az alaplapok jó része a nedvességtől zárlatos lesz, átég.
Oszlopok: az újakban egyre kisebb a hely a szereléshez, az ember összeveri a kezeit mire beköti a kábeleket, gyengébbek vékony anyagúak is, az új kicsi alu kandeláberekből sok kitörik általában a hegesztés mellett. Van ahol még megvannak a 40-50 éves 1-1,5cm falvastgaságú vas kandeláberek, semmi bajuk sincs.
Lámpafej: Ezek állnak a legközelebb hozzám, a régi típusokból amit tudok megmentek. Nagyon tetszenek a régi Gő típusok, gombák(VBKM, EKA).Az a formatervezés(egyátalán nem szocreál) ma is megállná a helyét, stabil volt, nem hullott szét,nem ázott be, ezekhez csak pótalkatrészeket kellett volna gyártani aljakat, búrákat.
Sok esetben nem értem a gyártók-tervezők észjárását, olyan konstrukciók jelennek meg amik a laikus számára nagyon dizájnosak, de este amikor világítanak akkor látja az ember, hogy igazából oldalra világítanak lefele nem pl:Philips urbano.
Z1, Zafír lámpáknak a szél elviszi tetejét, beáznak, a zafír szeret kontakthibás lenni. Most meg jönnek majd a ledes lámpák.
Egy korábbi hozzászólásban jól leírta valaki a lényeget, amivel teljes mértékben egyetértek:"Mintha valaki szándékosan tönkretenne egy anno oly alaposan és jóizléssel megtervezett terepasztalt."