Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mountaineer

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert minden kezdet valaminek a vége is... Vajon mikor lesz itt olyan, hogy bemehetek egy szombat délután a rádióba, mert épp kedvem van műsort csinálni? Vagy hogy vigyorgó barátnő az busz ablakának üvegére tapadva integet, amikor épp elbambultam a zebránál. Vagy olyan, hogy…..
I am a real cosmopolitan. Lucky enough to have drunken the water of life in 1609, I'm young (27 years old) forever. I am a musician, hobby music-anthropologist, and most importantly, a professional traveler. Enjoy my brief story about some of my journeys in music history. So what do I play? It is…..
Egy ujonnan megismert kedvencemet szeretnem bemutatni, leginkabb azert, hogy sokan elolvassak otthon es ismerjek meg ezt az embert, akinek a zeneje engem minden alkalomma boldogga tesz, akarhanyszor csak hallgatom. Ugyanis Magyarorszagon legfoljebb csak a hip-hop, vagy feketezene…..
A vizsgaidőszak zenehallgatás szempontjából nagy kihagyás volt, főleg, hogy még az MP3 lejátszóm is kapottgegangen ist, de ahogy beköszöntött a nyár, megleptem magam egy Victor Wooten koncerttel. Megpróbálok rá visszaemlékezni, ugyanis rég volt. Persze ha akarnék is keresni, semmi…..
Nahát. Nem gondoltam volna, hogy egy nap még megszeretem a francia sanzóónokat. De az elmúlt pár hétben valami csodálatos dologra bukkantam. Putumayo. Eddig csak egyvalaki ismerte, akinek említettem, de ő is csak azért, mert ugyanolyan multikulturalizmus- világzene búvár mint én.…..
A Richard Bona koncertlátogatásom rövid története nem más, mint egy hirtelen elhatározás: egy szürke tanítási napon, fittyet hányva a nem is olyan sokára nyakunkba zúduló suli-lavinára, felkerekedtünk és megindultunk a Dunántúl felé, hogy lássuk végre élőben is a…..
"Nagy repertoárból dolgozunk, zenénkben vannak dzsesszes, funkys és rockos elemek. Minden a bluesból, a gospelből, az afro-amerikai tradícióból ered. Sok a bluesos elem a zenénkben, de tizenkét ütemű bluest nem játszunk" (Orszáczky Miklós) Elmosolyodtam az utolsó mondatot olvasva,…..
Azt hiszem ideje dokumentálni pár dolgot az elmúlt hónapokból. Miket hallgattam, hol jártam...Elkezdtem pl hallgatni nu jazzt, és ez által soksok chillhez és ambienthez is eljutottam. Ez érdekes, mert általában fordítva szokott lenni: valaki rákap a chillre, és a nu jazz-en keresztül…..
Még az előző posthoz, ami méltatlanul kimaradt......ügyes vagyok, ugyanis két rádiót is reklámoztam, a szivemnek a csücsökje pedig kimaradt.klikk ide, vagy ha szegedi vagy akkor tekerj az FM 89,9-re! most nincs időm már írni róla, de van róla szócikk a Wikin. Ha jobban vonzanak a…..
Üdvözlet! Nem tartom magam megmondóembernek, szakmámat tekintve nem esztéta vagyok, nem éltem végig a 20. századot hogy első ízben tudjak beszámolni a zenei történésekről, nincsenek világmegváltó terveim, mint pl a közízlés megformálása (na jó, ez néha:P), stb stb... csupán…..