Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamarti

0 bejegyzést írt és 5752 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Különleges nap volt a mai a Mokka stúdiójában, ugyanis egy ellenzéki politikust hívtak be beszélgetni. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője kapott meghívást, hogy Istenes Lászlóval beszélgessen a Jobbik választásokon elért eredményeiről. A beszélgetésben erről viszont nem esett szó, Jakab ugyanis arra…..
kamarti 2018.04.16 20:43:40
@Ménár Atya: a vita szerintem eszmecsere, nem meccs, szóval én nem azért sportolom ezt, már amikor, hogy le- vagy meggyőzzek valakit
bár ezzel a meghatározással nem akarnám erősíteni a hited, hogy kommunista párttag vagyok, ráadásul most már sértődött (?) filozófus (?) is
szóval dehogy akarom megmondani, neked mi a jó - egyébként is azt hittem, nem a saját zsebünkről/helyzetünkről beszélgetünk, hanem a közös hazánkról. Például arról, hogy az, hogy eddig is szar volt az oktatás, meg most is az, az miért lenne jó, vagy elfogadható? Vagy hogy attól, hogy adott esetben egy középosztálybeli gyerek jövőjét nem (annyira) fenyegeti, ha szar az oktatás, szegényebb, falusi, esetleg roma gyerekekét igen. Vagy arról, hogy függ össze az oktatás állapota a társadalmi mobilitással vagy a kivándorlással.
De ok, hagyjuk ezeket.
És az már tényleg költői kérdés, hogy ha valakinek gyakorlatilag teljhatalma van (ld. 2/3), azt vajon mért nem használja strukturális javítgatásra pölö? A folytonos harcizaj helyett megnyugtatóbb lenne, ha az egészségügyet vagy az oktatást finanszírozná, vagy ha már sportba öntött ezermilliárdok: a tömegsportot.
A végére még egy megjegyzés: az, hogy a másik se csinálta jól, mióta ment fel engem, ha én is rosszul csinálom?
számomra ezek dilemmák, és ugyan nem örülök neki, de el tudom fogadni, ha valaki számára fontosabb a krajcár
az pedig nem engem minősít, ha a kritikus mondataim miatt jön a "kommunista", "hithű párttag", "sértődött filozófus" - vagy nem tűnt fel, hogy kizárólag te minősítgetsz engem és a gondolkodásmódom, és te személyeskedsz?
csak sajnos, ezek nem érvek, akkor sem, ha alkotmányba írná a nagyvezér
na jó éjt és sok sikert!
kamarti 2018.04.16 20:54:41
@torró: nem az ellenzéki pártok vitték ki a népeket szombaton. A nép csak azt mondta, amit már évek óta mértek a közvéleménykutatók: összefogást akarnak és kormányváltást. Ezt sajna az ellenzék nem értette meg a választások előtt, és az is nyilvánvaló, hogy azoknak, akiknek sikerült bejutniuk, nem érdekük egy új választás, mert mennének a lecsóba.

ok, Orbán nem Rákosi persze, de már nem is az ötvenes években vagyunk és nem a kommunizmust akarnánk építeni. Akik diktátorozzák, nyilvánvalóan nem arról beszélnek, hogy most olyan, mint Rákosi alatt, hanem arról, hogy most is igazodni kell, ha jót akarsz, és hogy az egypártrendszer felé haladunk, szóval arrafelé, ahonnan majdnem 30 éve elindultunk... és nagyon sokan nem akarnak arra menni, a fiatalok azért, mert már egy sokkal szabadabb világban nőttek fel, az öregebbek egy része meg épp azért, mert már van tapasztalata, milyen az, amikor nem mondhatsz vagy gondolhatsz mást, mint a nagyvezér. Ez akkor is zavarhatja az embert, ha épp nem viszi el érte rögtön a nagy fekete autó....
kamarti 2018.04.16 21:02:15
@Tom66: nem, nincs ellentmondás: mindkét rendszer világuralomra tört, az eszközök nagyban egyeztek (propaganda, egypártrendszer, munkatáborok stb), csak az eszmék (indokok) voltak mások
ha nekem nem hiszel, ajánlom a terror házát meglátogatni, vagy tanulmányozni pártunk és kormányunk álláspontját az ügyben
persze az kérdés, ezek után hogy van az, hogy épp ebben a pártban van a legtöbb volt kommunista tisztségviselő, párttitkár meg KISZ-titkár, meg hogy miért nincsenek még nyilvánosságra hozva az ügynökakták
Bejelentették a Televíziós Újságírók Díja jelöltjeit, bezony, 12 kategória, viszonylagos pucc és szerény, de ízléses gálaműsor is jár hozzá, na nem itt és most, hanem majd március 28-án a Pesti Vigadóban. A díj a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, célja, hogy klasszikus kritikai…..
kamarti 2018.03.13 19:34:50
@sixx: ez a színészi kategóriák nevetségességét nem magyarázza
Ezek szerint csak férfiban volt értékelhető mellékszereplő, a háromból kettő mindjárt A mi kis falunkban? Miközben csak férfiból és csak a Terápiából minimum Vilmányi Benett és Czintos József magasan listavezető lehetne. Vagy az övék főszerep a t. listaállító szakemberek szerint? Mert ha igen, még mindig ott lenne Znamenák, ugyancsak Terápia. Persze, csak ha a nők ab ovo ki vannak zárva a mellékszereplő listáról...
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
kamarti 2017.09.19 12:23:16
@zsubiaba: leegyeztetett interjún, ahol ott az interjúalany is, a stáb is, mit tehetnének? raktak rá kellő mennyiségű vakolatot, kezébe nyomták az adásmenetet, a piaszag meg a tévében nem érződik... nyilván bíztak a rutinjában (és most nem csak a képernyős "szakmaiságra" gondolok)

a legocsmányabb, hogy a gyerekeire hivatkozik, meg az iskolakezdésre
Az ember életében többször választhat magának hősöket. Először valamikor a gyermeki kor kezdetén, majd később a tinédzser korszakában, ezután ha még mindig hisz a hős karakterek erejében, akkor még fiatal felnőtt korban is előfordulhat. Elsődleges hőseink általában a szüleink, majd őket követheti…..
kamarti 2017.06.14 20:48:09
@Behajtó70: ami a kihalást és az anarchista liberalizmust illeti: én például azt választottam, hogy életben hagyom, világra hozom és felnevelem a gyerekem annak ellenére, hogy az egyébként köztiszteletnek örvendő és magát kereszténynek valló családból származó édesapja (és családja) tojt a fejünkre és magam sem így képzeltem el a felnőtt életem. Nem balhéztam, nem követeltem pénzt, nem uszítottam a gyereket, elviseltem, hogy az apám évekig hallani se akart rólunk - és minden egyebet is, ami a döntésemmel járt. Azon igyekeztem, hogy a fiam ne szenvedjen hátrányt semmiben. Ma már tisztességes, okos, kedves felnőtt ember, rendezett a viszonya az apjával, az apja szüleivel és gyerekeivel, akik imádják, hogy van egy bátyjuk. Tudom, hogy vannak sebei (amiket nem én okoztam), de nem vakargatjuk, ha nem muszáj. Nem hinném, hogy ennél többet-jobbat ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból.
Szóval igen: hős vagyok és a gyerekem is, és büszke vagyok magunkra. És köszönöm, hogy a posztoló családként és nem szánni való vagy megvetendő korcsokként tekint ránk.
Nem vicc, ez itt a Muffhunterz (Pinavadászok) nevű zenekar első klipje, aminek forgatásáról kisfilm készült, de azt csak ugrás után mutatjuk meg. Kár, hogy a pilotban a szakállas, tetovált, kopasz, a civilben fogorvos vagy gyógyszerész statiszta nem verte szarrá a nyikhajokat,…..
kamarti 2015.11.18 14:32:22
de bizony, plasztik az a mell
www.youtube.com/watch?v=8qq98SaBCCU
ez, meg a kora kissé zavaró is a sorozatban, bár lehet, hogy azon a környéken sok műmellű érettségiző van
Talán emlékszik mindenki arra a kiszivárgott köztévés belsős utasításra, amely szerint nem lehet menekült gyereket mutatni a híradóban. A tiltásnak ezennel biztosan vége, az M1 most már bátran mutat fiatal migránsokat. De még hogy! Reggel többször is leadták, a honlapra pedig…..
kamarti 2015.10.09 19:38:58
@Firestarter.18: már mért történt volna ez? ő kiérdemelte és mindenütt a saját nevén szerepelt a világsajtóban, nem pedig "ilyenek a magyarok" néven. A mellette kampányolóknak pont ez volt a problémája, hogy meg lett hurcolva szegény. Ő, egyedül.
kamarti 2015.10.09 21:03:05
@kovacstamas1123: valószínűleg az lesz a válasz a felvetésemre, hogy naiv vagyok, de azért szeretem azt hinni, hogy ha a harmonikus otthonomba, a szerető családomba, a biztonságos környezetben felnevelt, intelligens és humánus gyerekeim közé beengedek egy olyan gyereket, aki mindezeket nem kapta meg az élettől, a családjától, akkor nem ő fogja a maga faragatlan, esetleg erőszakos képére formálni a családunkat, hanem éppen ellenkezőleg. Már csak azért is, mert alapvetően nem hiszek abban sem, hogy rettegni, szorongani, erőszakoskodni, folyton ugrásra készen élni kellemes vagy kielégítő, ne adj isten csábító lehet. Nem hinném, hogy ezek a gyerekek (vagy bármelyik gyerek a világ bármely táján) élvezik a körülöttük burjánzó erőszakot, a menekülést, a korlátozott életlehetőségeket. Persze, szinte minden gyerek szeret az oviban katonásat játszani, műanyag fegyverrel hadonászni, vagy felszabadultam elkiáltani magát fogócska közben, hogy "meghaltam!" - pont azért, mert tudja, hogy ez csak játék. Amikor ez élesben megy, évekig, az nagyon nem szórakoztató.
És ezt nagyban is így gondolom: jó, legyenek akár egymilliónyian a migránsok, ha ők át tudják formálni, vagy akár csak rettegésbe és káoszba tudják taszítani a hétszázmilliós Európát... hát... ott nem ők a baj, attól tartok....
kamarti 2015.10.09 21:42:01
@fran7: a való világban élek, Magyarországon. Szóval hidd el, tudom, hogy a békés, boldog család hasonlatom sántít kishazánkra nézve. Arra próbáltam rávilágítani, ami egyébként alapvetés a nevelésben: a gyerekek a felnőtteket utánozzák. Nem amit mondanak, hanem amit tesznek. De azért itt nálunk még mindig adott lenne a lehetőség, a többségnek legalábbis, hogy megpróbáljon ember maradni és embert faragni a gyerekéből is, akkor is, ha nem ez a trendi. De egyszerűbb az árral úszni, aztán ha valami ménkű mégis beüt, másra mutogatni.
Szóval a gyerekeinket nem a menekültektől, vagy a menekült gyerekektől kell félteni, hanem a "példamutató" felnőtt társadalomtól.
2015.szeptember 15.-én éjfélkor Magyarország lezárta a déli szerb-magyar határt.  Aztán ez történt: /fotó:szabadujsag.com/ Olvashattuk a kerítésépítés és az elkövetkezett határzár visszhangjait eleget a külföldi sajtókban.Olvashattuk, hogy látják ŐK a helyzetet…..
Ünnepélyes körülmények között, a Vigadóban rendezett gálaműsor keretein belül osztották ki a Televíziós Újságírók Díját, amit a Sorozatwiki hívott életre tavaly sz Epizód magazin, a Hír24, a Hír7, az Index - Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Színes RTV és a…..
Az év promóját a Comedy Central szállította. ..
kamarti 2015.02.12 15:08:00
Negyedik alkalommal indult el a köztévé eurovíziós dalversenye, aminek a győztese később Magyarországot képviselheti a bécsi eseményen. Számos változást eszközöltek a műsorstruktúrában, ezzel a köztévé pont azoknak a kertévéknek a nyomába eredt, amit kormány szinten…..
Elvileg most érkeztünk el ahhoz a részhez, ahol már a legjobb 12 énekes szerepel, ez a gyakorlatban azonban inkább csak három-négy énekelni tudó embert jelent. Ettől függetlenül még így is izgalmasabb volt a mostani adás az előzőnél, attól az apró részlettől eltekintve, hogy…..
kamarti 2014.12.15 10:09:14
ami azt illeti, ebből a mezőnyből engem összesen két ember érdekel: Palmer Izsák, aki nagyon lazán, természetesen és önazonosan működik a színpadon, ettől elegáns lesz, amit csinál és nem érdekel, hogy esetleg nincs meg neki a magas cé (hozzáteszem: nem is törekszik erre, és nem volt bántóan hamis se)
A másik Alfréd, akinek tényleg gyönyörű hangszíne van, és egy kedves fiúnak látszik - de egyelőre kérdés, hogy a hangnál van-e benne több. Benne vagy nincs, vagy egyelőre nem látszik az a vadság, bevállalósság, közlésvágy, ami Izsákban megvan, és elég jól is bánik vele.
És kettőjük közt valahol még Czibi Norbert: szép hang, viszonylag magabiztos éneklés, kedves, szimpi figura, de nála inkább arra hajlok, hogy ennyi.
(mondjuk Ördög Nóra instrukciója szerint a nézőknek a szimpatikusabb versenyzőt kell választaniuk a szavazáson, nem azt, aki jobban énekel....)

Gondi Helén tényleg nagyon jól énekel, és a másik háttérénekes, Viki is, de ők láthatóan a képességeik és lehetőségeik maximumán vannak, ennyit tudnak, és azt hozzák is. De mi ebben az érdekes? A kisfilmek?
Peter Sramek mókás volt és szimpatikus, Kovács Gyopár hájpolását nem értem (oké, szép lány, de hogy sugárzó tehetség lenne?), Udvarias Anna pedig, szegény, ennyit tudok mondani, negyvenes nőként, szóval énmiattam nem kell küldetéstudatának lennie.... És a szegény Sárközi testvérek, akik láthatóan nem értik, mi történik - és ez nem az ő hibájuk.

Ádám kiesését nem sajnálom, ő tényleg egy művészkedő műmájer, bár kétségtelen, hogy a Stonesban odatette magát. Pásztor Annától viszont megkérdezném, mit értett az alatt, hogy nem gyerekekkel küzdött meg a párbajban, hiszen Alexandra 16 éves, ha jól emlékszem.
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
kamarti 2014.12.03 17:39:44
@passatgt: ... szóval nem a gyerek nem éhes, vagy mondta azt, hogy nem éhes, mert nem őket kérdezték, hanem a t. szülő gondolja úgy, hogy a gyerek nem éhes, vagy ha éhes is, hamarosan úgyis kap az óvodában/iskolában enni, reggel meg rohanunk, úgyse lenne idő rendesen enni...

amúgy sokáig magam is a nemreggelizők táborába tartoztam, de a gyerek mindig kapott reggelit - ezt szokta meg, ezt igényelte (pedig tőlem nem ezt látta) és most felnőttként is reggelizik, mert különben nem tud működni, bár most már sokszor ő is rohan reggel, hiszen felnőtt....
850 000 szavazatot kapott Molnár Andrea a Celeb vagyok, ments ki innen! szerda este véget ért negyedik évadának döntőjében, legalábbis ezt a számot hozta nyilvánosságra az RTL tegnap. A teljes szavazatszám 1 000 046 volt amiből Aleska Diamond 44 000, Baukó Éva pedig 152 000…..
kamarti 2014.11.14 13:15:38
@sóhalyokhíggya: az, hogy mikor döntöttek a műsorvezetői megbízatásáról, lényegtelen momentum, nem írja felül se azt az állításom, hogy Éva megfelel az RTL-nek (mert szerintük szórakoztató, nézettséget hoz), se azt, hogy Balázsékat szórakoztatja a nő, aki szted bicskanyitogató. Ugyanakkor bocsánatot kérek, de számomra tényleg egy kategória vele a Balázs-Jani tandem, akik szintén megfelelnek műsorvezetésre az RTL-nek, mert sztem meg nem poén másokat alázni (akik alázásával mellesleg szarrá keressük magunkat). Semmi bajom azzal, akinek ez bejön, csak nem értem, akkor Évával mi a baj? Ő se szeretne mást, csak kiszolgálni az igényeket és minél több pénzt keresni úgy, hogy képernyőn van.
@SmittyB: egészen pontosan mennyiben különbözött? Mitől volt nívósabb a műsorvezetők "humora", mint azok az emberek (Éva, Pákó), akiket a műsorvezetők oly szórakoztatónak találtak?
kamarti 2014.11.14 17:25:12
@SmittyB: igaz, Éva inkább alpári, Pákó inkább naiv-ostoba, vagy legalábbis ennek látszanak, mint kiművelt emberfőnek. De a Balázs-Jani páros humorát sem nevezném szofisztikáltnak, illik ehhez a műsorhoz, ezekhez a szereplőkhöz. Engem egyik sem szórakoztat. A nagy arc viszont irritál, a műsorvezetőké valamivel jobban, mint Éváé.
Miután a kormány csavart még egyet a magyar médiavállalkozások, de leginkább az RTL Klub tökét szorító satun, és az eddig 40 százalékról ötvenre emelte a reklámadó mértékét (miért nem hetven? vagy száz? tök rendesek), és ezzel párhuzamosan az is kiderült magas rangú…..
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
Nekünk a Vikingek-szinkron miatt írt levelet, a Facebookra Balázsék Class FM-es műsora miatt tett fel egy személyeskedő, de végtelenül mulatságos kifakadást Hujber Ferenc színész, aki ezek szerint a "mindegy miért, csak beszéljenek rólam" elvet követve még csúsztatni is hajlandó,…..
Nem vicc, a Barátok közt meglépi az egyik leggyűlöltebb sorozattoposzt, az elfogyó ötletek helyett behozott időutazást, aminek semmi kihatása nincs a történetre és csak arra jó, hogy egy különösen tehetséges (vagy tehetségtelen) jelmez- és díszlettervező-páros bemutassa mit…..
Párbaj van, így Lilu és Bencus ketten a színpadon, 46-54 százalékon áll a fantomképek csatája. Üvöltést várunk, a stúdióba beterelt közönség és az egykori vellalakók is erre hangoltak. A villában Debil és Traktoros egymást kurvaanyázza a szokásos megmondás-feladatban,…..
kamarti 2014.05.05 17:18:12
@candyperfumegirl: én például kifejezetten kíváncsi vagyok, hogyan alakul a Viki-Iza kapcsolat. Tekintve, hogy Iza néhány napja még azt mondta Vikiről, hogy szegényt tényleg megviselheti az acsarkodás, hiszen mindketten neki sírják el a bánatukat (ezt hallva még Viki is fészkelődni kezdett), holott Viki nem csak azt tette meg az utóbbi egy hétben, hogy igen erős karaktergyilkosságot követett el Krisz ellen (ld. miért ne nyerje meg K. a VV-t), hanem Izát is fűtötte a jelrakás miatti duzzogásban, aminek része volt abban, hogy Iza gyakorlatilag Au szájába adta az indokokat, amikor arról beszélt, K. miért ne kerüljön a top3-ba. Szóval, ha úgy veszem, ők ketten - igaz, Iza valszeg nem tudatosan -, de mindent megtettek K. kiesése érdekében. Jó barátnője, Zsófika pedig egyszer sem tett egy lépést sem, hogy Izát felvilágosítsa, mi zajlik tulképpen.
Ha Viki be szeretné fejezni a nagy művet, semmit nem kell tennie, csak meggyőzni Izát, h a kinti népek is azért nem szavazták vissza Kriszt, mert igazat adtak nekik abban, h K. csak kihasználta Izát, meg mártírkodott, meg különben is, a barátai úgyis nyilván lenézik a parasztgyerek miatt. (amit egyébként Au is felhozott, igaz, a veszekedésre-köpködésre célozva - azt meg már úgy látszik mindenki elfelejtette, hogy a Viki-Zsolt-Au trió milyen jól megbeszélte anno, hogy hogy is adhatja össze magát egy ilyen kaliberű nő egy ilyen vidékivel - és nem a veszekedés, hanem épp az összejövés kapcsán, mert alapvetően lenézték Kriszt).
Nem lesz ez túl hosszú hogyvolt, mert annyira sok minden tegnap nem történt, de ami igen, az velős és magvas volt. Az RTL II úgy gondolta, az előző két nap történései megérnek egy közönségszavazást, és felteszik a költő kérdést: kit választanának ki a nézők, akik bírnak…..
kamarti 2014.04.19 23:16:19
@XO: egész nyugodtan válaszolhatta volna azt Krisznek a próba elején, hogy megértem, hogy haragszol, már én is megbántam, amiket mondtam, bocsánat. Ehelyett egész mást mondott akkor is, előtte is, utána is.
kamarti 2014.04.20 02:51:49
@genevieve: szia! épp csak benéztem meló közben... (ezt a két kölköt meg sajnálom, bár már elég régen drukkolok nekik, hogy legyen egy kis eszük, de lassan belátom, hogy még memóriájuk sincs, hogy visszaemlékezzenek arra a 2 napra Iza párbaja előtt, amikor mindkettő vigyorgott egész nap, mint a vadalma, béke volt és nyugalom...)