Regisztráció Blogot indítok
Adatok
faramuci69

0 bejegyzést írt és 390 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este elérkezik a 2021 óta várt pillanat, az FC Barcelona újra a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában fog pályára lépni Nápolyban. A katalánok háza táján nem egyszerűek dolgok, de halmozottan igaz ez a Napolira, akik tavaly még az elmúlt bő harminc év egyetlen Serie A győzelmét ünnepelték,…..
faramuci69 2024.03.13 16:07:47
@Bivi76: Sport 1 igen.
faramuci69 2024.04.08 21:35:25
Hello Blog! Nagy a csend.
Holnap remélem a fehéreket, akarom mondani a feketéket, lemossák a pályáról. Perez nagyon ráment a brazil/francia-afrikai vonalra. Fizikálisan erősek, de nekik is van gyengéjük. Vini fejben gyenge, a védelem eléggé sebezhető. Bellingham kicsit beképzelt. Nekem kiajezetten Kroos és Rodrigo játéka tetszik. Talán ezért is szeretném, ha Wirtzet mi igazolnánk le, és nem ők. Nekem Bivi kollgával szemben tetszik a spanyol vonal. Inkább legyenek intelligens játékosaink, mint labdazsonglőrök. Szerintem Xavi jól tudná kihasználni Zubimendit, valszeg ő illeni ide a legjobban. Persze ettől még kellenek cserék is. Ezért sem zavarna, ha itt kötneki Garcia. Persze nem világklasszis, de jelenleg nagyon nincs pénzünk. Ez elvileg zavaró, de nézzük meg, hogy mire jutottunk. Felfedeztük, Pedrit, Gavit, Baldet, Yamalt, Cubarsit, Fortot, Fermint, és még jönnek a fiatalok. Pár év, és a csapatunk összeér. Az idei év sajnos két dolgon ment el. Ter Stegen serulését és a bírói csalásokat nem viseltük el. (Gondolok itt az Almeria ellen elcsalt real meccsre.)
A psg erősebb nálunk, de morálisan jobbak vagyunk. Ha Xavi nem tolja fel a félpályáig a védelmet, türelmesen tartjuk a labdát, nem adunk terek a futóbolondjaiknak, akkor még tovább is juthatunk. Luchot nem tartom valami géniusznak, bár kétségkívül tapasztaltabb, mint Xavi. Xavit sokan szídják a hibái miatt, de nézzük meg. Tavaly bajnoki cím a semmiből. Idén BL 8 között vagyunk, a bajnokságban is csak a csalók vannak elöttünk. Szerintem együtt fejlődik a csapat. Xavi megítélésénél meg érdemes megnázni, mit csinált idén Tuchel, De Zerbi, Allegri, Ten Hag és Simeone. A Chelsea mélyrepüléséről ne is beszéljünk. Szerintem jók vagyunk, de nagyon nincs velünk idén a szerencse. Persze az, hogy nálunk Pena védett az nem pech, egy normális cserekapust azért kukázhattunk volna mi is.
Szóval jöjjenek az okos játékosok, de találjunk egy-egy remek szélsőt is. Persze mindenek előtt egy top cserekapust hozzunk. Elől tartsuk meg Felixet. Az első éve nem rossz, de ami sokkal fontosabb, kevés percből is sokat tud kihozni. Épüljön fel Pedri, Gavi, Balde. Passzoljuk el Alonsot, Inigot és Romeout. Legyen minimum 23-fős keretünk. Kell még kiegészítőnek pár ideális korú 26-29 áves játékos. Aztán 25-ben jöhet Haaland és Wirtz :)))))
A német kapus a Granada ellen már védhet, Roque lapját fellebezik, Roberto a hírek szerint távozik a nyáron...
Culé Sarok Alaves - Barcelona elé 2024.02.03 16:15:23
Újabb kötelezően várt győzelem egy nehéz terepen...
faramuci69 2024.02.05 13:09:19
A spanyol bajnoki bíráskodás alapvetően gusztustalan. A legdúrvábban a Real-Almeria meccsen jöttek ki a dolgok. Az már egyértelműen színtiszta szándékos sorozatos csalás volt. Nincs vita, idén a Realé lesz a liga. Ettől még nem vagyunk elég jók, bár ez nem Xavi hibája.
Szerintem jó úton járunk. Tesszük amit lehet. Ingyen igazolunk, kölcsön veszünk, fiatalokat építünk be. Még így is a matracosok előtt vagyunk.
A tavalyi bajniki cím volt a csoda. Idén nagyon erős a sérüléshullám. Xavi persze hibázik, de erről alig tehet szerintem. Nincs jelenleg megfelelő minőség. Ter Stegen es Gavi hianya meghatározó. Most a csatársorban, korábban a középpályán voltunk lyukasak.
Szerintem a csapat átalakítása jó ütemben folyik. Cubarsi, Fort bevetése jól sült el, de könyörgöm, 17-20 éves játékosoktól mitvárunk. Nekem tetszik Roque Tigrinho mozgása. Yamal meg valami csoda.

Sajnos nálam a sok sérülés mellett probléma még Christensen, Kounde es Lewa visszaesése. Raphinha remek kiegészítő ember lehetne, Ferrannal együtt, de valahogy idén ez kevés. Ha meg is van a csapat, Stegen nélkül bizonytalanok vagyunk, Pedri formája most kezd visszajönni. Ez még kevés az állandó jó teljesítmény fenntartására. Ráadásul nekünk nem segít a VAR, inkább betesz. Nem csalnak nekünk, mint azt a teszik a gusztustalan királyiakkal. Így könnyű önbizalommal telve játszani. A keretük is bővebb. Lesérült Curtois, jött Kepa, de Lunin véd. Nálunk meg Pena. Vicc az egész. Bartomeu meg szabadlábon.

Mág 2-3 év minimum. Érjen be Pedri, Gavi, Roque, Balde, Fermin és Yamal. Legyen egyre ügyesebb Fort, Cubarsi. Maradjon Araujo, De Jong a két Joao. Igazoljunk egy klasszist Lewa-Raphinha helyett. Váltsuk ki Gündogant szép lassan. Találjunk egy minőségi cserekapust. Na ekkor talán beindul majd valami. Ez a 19 fős felnőtt kerett egy vicc idén. Romeuval, Robertoval, Alonsoval.

Sajnos ez lassú folyamat, de kell a bizalom, türelem, ami persze nincs.
faramuci69 2023.07.05 11:50:17
@Bivi76: és Arda Gülerekben.
Tudod Bivi baromira nem csípem a Pep és Xavi irányában megfogalmazott kommentjeidet, de tény, hogy az Eurobarcán épp most verem ki a biztosítékot a mélyen tisztelt HUNGAROKATALAN "komjünitinél", hogy kritikával illettem s szeretett klubot. Tény, hogy nem kell egy klubot teletömni a labdát a fülükön pörgető játékosokkal, sajna mi még a jogilag kétes körülmények közt leigazolt Neymarral is befürödtünk, de azért egy-egy lehetne, mert ki szereti nézni Ferran Torres lubickolását a favágó védők erdejében, vagy SR kulcspasszait, esetleg Garcia dominálását a hátsó fejpárbajokban.
Ettől még Inigo Martinez a kissé sérülékeny csúcs-védőink mögé nem tűnik túl kockázatos befektetésnek a jövőre nézve, főleg ingyen nem. Persze abban igazad van, hogy az Alonso-Inigo tengely egy tökönszúrás lenne.
Sajnos a folyamatos teljesítménykényszer mellett, nehéz a fiatal, még csak ígéret kategóriájú játékosokat beépíteni a csapatba. Ha legalább elmenne Garca és Alonso.

Utóirat: vissza fogod sírni Busquetset, ha a helyére Oriol Romeu/Parejo/Amrabat érkezne. Zubimendi szerintem játékszintben még okés lenne, de árban nagyon nem.
faramuci69 2023.05.23 10:29:22
@Red Cule: Szerintem nincs igazad. Mindig van hova fejlődni, de a bajnoki cím megérdemelt. Ter Stegen tenyleg zseniális volt, bár egy bekapott gólra adott esetben reagálhattunk volna. A szerencse egy bajnoki szezonban valszeg kiegyenlítődik. A rm pontvesztései meg természetes része a bajnokságnak. Ha nem vesztenének pontot, akkor mindig bajnokok lennének. Az ő csapatuk magja túl öreg, ez a bajnokságban hétről-hétre leginkább motívációs problémákat okozhat. Nem elég éhesek a játékosai. A pontvesztéseik megérdemeltek. Ráadásul ezt a bajnokságot nagyon simán nyertük, már-már fölényesen.
Xavi, szerintem helyesen, első évben a védekezést tette rendbe. Ha tudatosan, ha nem, de ezt jól csinálta. A középpályánk valóban vékony. Pedri kulcs játékos. Ezért idén egyértelműen ez a cél. A védelem kész, de itt is lehetnek változások. Eric, Alonso jó lenne ha mennének. Albat szeretem, de ennyi pénzért nem lenne szerencsés ha maradna. Jó lenne a kölcsönös megegyezés, mert Balde mögött ő az ideális "backup". Inigoval csak tovább stabilizálódunk, ráadásul Kounde, Cris és Araujo is fejlődhetnek még, javulhat köztük a harmónia. Egy jobbhátvéd igazolása csak extra lenne.
Visszatérve a középpályára. Busi pótlása a kulcs. Kellene még egy kreatív játékos. Kessié egyértelműen nem vált be, jó lenne ha hajlandó lenne váltani. Persze nékünk még mindig csak az ingyenesen igazolható játékosokra kellene rárepülni. Ebben látom Alemanyék nagy szerepét. Az adott piaci körülmények között, mind anyagilag, mind szakmailag óriási kihívás megfelelő játékosok igazolása. Gündogán, Messi szerződtetése szerintem óriási dolog lenne. Busi helyére Zubimendi/Kimmich egyaránt zsebbenyúlós, de ez a poszt létkérdés. Személy szerint nem kedvelem Kimmichet, de nagyon jó játékosnak tartom, ráadásul a bayern megfricskázása mindig örömteli lenne.
Szóvak a középpálya idén Xavi nagy feladata, a BL mellett. A csatársor szerintem jövőre esedékes. Idén inkább az eladásra kellene koncentrálni.

Nagy kérdés, hogyan tudunk eladni, cseréni. Abde, Dest, Nico, Umtiti, Torre egyaránt hozhatna némi pénzt. Garcia, Alosno, Fati, Torres, Kessie, Alba szerintem inkább maradnának. Nehéz lesz őket elpasszolni.
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. ..
Xavi Hernández a Mirror újságnak elemezte a Barcelona-Liverpool BL elődöntő párharcát. A legendás katalán középpályás véleménye szerint az alábbi csaták dönthetnek a továbbjutásról. ..
faramuci69 2019.05.02 18:20:42
@Berbatov: szuper, latom sikerult szocializalodni a regnalo rezsim modszereihez. Ennek ellenenere azt gondolom, hogy korrektebb lenne elobb lefektetni a szabalyokat, mint kihasznalni az erofolenyt.
faramuci69 2019.05.02 18:24:25
@Robi71: Xavit, mas klublegendat tok normalis kritizalni, becsmerelni akar, esetleg kinevetni. Mint kiderult, szemelyeskedesnek itt nincs helye. Tegnap 1 napra kitiltottak, ki tudja, lehet ezek utan vegleg is kitiltanak, bar igyexem kulturaltan velemenyt nyilvanitani, de megis csak a fonokot kritizalom.
Ernesto Valverde kijelölte keretét a soron következő Levante elleni hazai bajnokira. Csupán a lábadozó Rafinha maradt ki a holnap vélhetően bajnoki címet ünneplő csapatból. Sajtóhírek szerint a klub is felkészült már a nagy napra, élesítették a fény;- és a tűzijátékot. ..
A Barcelona idegenben 2-0-ra legyőzte a Deportivo Alavés gárdáját, és karnyújtásniyra került az újabb bajnoki címtől. 11 év alatt a 8.-at ünnepelheti a klub akár már ma, amennyiben az Atlético Madrid nem szerez pontot a Valencia ellenében. Lássuk hogyan értékeltek a főszereplők...
A Barcelona hazai pályán Clément Lenglet és Jordi Alba góljaival 2-1 arányban múlta felül a Real Sociedad gárdáját, és egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. Lássuk hogyan értékeltek a főszereplők...
Ernesto Valverde kijelölte keretét a szombat este rendezendő Real Sociedad elleni hazai bajnokira. Sérülés okán Rafinha, technikai döntés miatt Todibo, Vermaelen, Murillo és Boateng a kimaradók névsora. ..
faramuci69 2019.04.20 15:10:32
@Bivi76: minél többször leírod, hogy értesz a focihoz, annál nyilvánvalóbb, hogy csak magadad győzködöd. Szerintem totál fogalmatlan vagy. Ezt próbáltam a lehető legudvariasabban megfogalmazni.
faramuci69 2019.04.20 19:20:54
@Messi2020: ezt miért nekem cimezted?
faramuci69 2019.04.20 19:29:49
@rtghfb: puszta matematia. Ha sokat vagy sérült, akkor kevesebbet játszol, ergo még drágább igazolás vagy, de ami ennél is rosszabb, nem állsz rendelkezésre amikor kellene. Ez lwhet szimpla pech, de tendencia is, ami már gond. Üzletileg nem vagy jó befektetés. Umtiti is ezért hibázott nagyot, mert nem műtéttel kezeltette magát. Szerintem elvesztette a vezetőség bizalmát. Gondolom ők a műtétet javasolták. Persze, ha az sem segít, akkor is mész a levesbe.
Barcanoticias Meccskeret #BarcaMU 2019.04.15 21:07:59
Ernesto Valverde kijelölte keretét a Manchester United elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágójára. Sérülés okán Vermaelen és Rafinha, technikai döntés miatt Todibo, Murillo és Boateng a kimaradók névsora. ..
faramuci69 2019.04.16 09:47:08
@Robi71: Ez a legnehezebb kerdes. De Ligt korszakos zseni, erdemes megszerezni. Penz viszont keves helyrol johet. kolcsonben levok mellett, Umtiti, Rakitic esetleg Cou eladasa lehet alternativa.
Nalam meg Raboit is kepben van (persze cask Rakitic sajnalatos eladasa mellett), esetleg Pogba. Meglepne, ha a margit Hazard mellett mindkettojuket megszerezne. Ekkor A mostani alap kozeppalyajuk menne a levesbe. Modric, Kroos es Casemiro is.

Tamado szekcioba szoba johetne: Ben Yedder (olcso, la Liga tapasztalat, Joao Felix (Jovic, Sancho harmasbol o a favoritom - persze Papne mozdithatatlan.)
A Celtas centert is elhozhatnank, igen kedvezo az ara. Legfeljebb less egy Paco ketto, viszi majd a Dortmund.
A nagy durranas persze Eriksen vagy KDBruyne lenne.
Mondjuk a csapat kor faja felborult kicsit, sok a 30+ -os jatekos, es a szemtelenul fiatal 22 alatti. Talan erdemes lenne most ezt is nezni. Ebbol a szempontbol alig van opcionk. Talan Eriksen lenne cask mozdithato, de ekkor Cou-nak menni kellene. Mire Suarez, Pique, Busi, Vidal, Rakitic befejezi, De Jong, De Ligt (?), Puig, Alena, Dembi, Tobido, Wague de meg Arthur es Lenglet is tul fiatalok lesznek, hogy a nagy csataban igazi dominans vezerek lehessenek. Talan TS, de o kapus. Alba nem vezer alkat, de SR sem. Umtit lehetne, de kerdes marad vagy megy. Semedoban megint nem latom a vezert.
A Sport információ alapján a klub tisztában van Luka Jovic helyzetével és a Real Madrid ténykedésével a csatárral kapcsolatban. ..
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Wague, Todibo, Murillo, Umtiti - Aleñá, Vidal, Riqui Puig - Malcom, Boateng, Dembélé tizenegynek szavazott bizalmat...
faramuci69 2019.04.13 18:11:22
@Bivi76: nézzél juniorokat, akkor a kecske is...
faramuci69 2019.04.13 18:14:13
@Bivi76: lehet, de lehet nem. Bocsánat a személyeskedesert. Nem te vagy ostoba, csak a véleményed. Szerintem.
faramuci69 2019.04.14 06:33:16
@Robi71: hagyd már ezt a folyamatos Robertozást. Számomra nem jött le, hogy Semedo bármennyivel is jobb lenne nála. Innentől kezdve nincs is miről beszélni. Amúgy egy klub filozófiájába beleférhet, ha ilyen esetekben preferálná a saját neveléseket, de itt még ezt sem látom. Roberto sokkal jobban betartja a taktikai utasításokat. Vannak gyengébb meccsei, elsősorban védekezésben, de ez simán igaz Semedora is. A portugal mellet max a fejlődési potenciál szólhat, de az meg tág fogalom. Nekem összegében semmi bajom a sráccal. Abszolút példás a hozzáállása, alacsony a fizetése, és nagy szíve van.
Ernesto Valverde kijelölte keretét a Huesca elleni spanyol bajnokira. Sérülés okán Vermaelen és Rafinha, technikai döntés miatt Busquets, Sergi Roberto és Messi a kimaradók névsora. Gerard Piqué és Luis Suárez sárga lapos eltiltását tölti le a holnapi találkozón, Ivan Rakitic betegség miatt hagyja…..
A következő szezontól a Barcelona kötelékébe tartozó holland középpályás tökéletes meccset teljesített tegnap a Juventus ellen a BL negyeddöntőjének első felvonásán. ..
faramuci69 2019.04.11 20:06:22
@FCB12: már pedig megmondom és kész. Nézz szépen magadba, gondolom nem ezt tanították neked a szüleid és te sem eere akarod tanitani a gyerekeidet. Bizony Bivinek is bedzoktam szólni, ha csúnyán beszél. Az oefig, hogy más is csinálja, még nem jelenti, hogy helyes is, és nem hatalmaz fel arra, hogy te is csináld.
faramuci69 2019.04.11 20:07:45
@faramuci69: @FCB12: már pedig megmondom és kész. Nézz szépen magadba, gondolom nem ezt tanították neked a szüleid és te sem erre akarod tanitani a gyerekeidet. Bizony Bivinek is beszoktam szólni, ha csúnyán beszél. Az hogy más is csinálja, még nem jelenti, hogy helyes is, és nem hatalmaz fel arra, hogy te is csináld.
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat...
faramuci69 2019.04.11 11:38:11
@Robi71: persze Messi függők vagyunk, de tegnap Messi nem játszott jól. Volt egy jó beindulasa es egy szep beadása. Businak és Lajosnak is nagy része volt benne, míg a gólt valójában nem is Suareztől vette el Lüke Shaw, hanem Coutól. A fejes nem ment kapura.
Szóval, igen Messitől függunk, de ez valahol érthető is. Túl jó. Jövőre ha minden jól alakul, beilleszkedik a két holland, ezzel Busi és Pique helyettesítese megtortenhet. Bár szerintem Piqueben egy év tuti van, ha most ilyen magas szinten jatszik. Lajos meg esetleg többször fog a padról beszallni. A nagy kérdés valtozatlanul a támadó kozeppalyasok, szélsők szerepe. Umtiti jó kis cserealap lehetne, ha el akarna menni. Mondjuk épp a Unitedbe paaszolna nagyon, de onnan csak Pogba kellene, aki már valszeg megy madridba. Érdekes lenne, ha 180 alatt elengednék.
Szóval, kellene egy klasszis a középpályara. Mondjuk De Bruyne hehehe. Ha jönne, esetleg Eriksen. Kérdés Cout ki akarja, és ha igen mennyiért. Raki és Vidal lecserelese is aktualis lassan, de nincs igazából kire.
faramuci69 2019.04.11 11:55:22
@Robi71: ezt beszoptuk.
faramuci69 2019.04.10 16:41:27
@Robi71: persze persze. Nem kötelező Cou-t játszatni, Valverde döntése. Ha játszik, akkor vagy meg van vele úgy ahogy elégedve, vagy nincs más. Most van más. Szóval meglátjuk.
Ilyen alapon Valverdét is elküldhetnénk. Ő sem tökéletes, bár szerintem jól alkalmazkodik a jelenlegi helyzethez. De erről hasonló a véleményünk. Szóval Cou-t illetően várjuk ki a szezon végét. Nagy kérdés, hogy kit hozhatnánk a helyére, ha esetleg lenne valaki aki jó pénzért megvenné. (PSG, Juve talán - mást nem igen látok.)
faramuci69 2019.04.10 19:59:20
faramuci69 2019.04.10 20:54:35
A Catalunya Radio tegnap esti Club de la Mitjanit nevezetű műsorában Oriol Domenech osztott meg új híreket De Ligttel és Aleñával kapcsolatban. Ezen felül beszélgettek Filipe Luis esetleges szerződtetéséről. ..
Az AS információi alapján Ousmane Dembélé combizomszakadása nem a várt mértékben gyógyul, noha a támadó legalább a kispadra leülne a szombati Atlético Madrid elleni mérkőzésen, valószínűleg nem kapja meg az ehhez szükséges orvosi jóváhagyást. ..
Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Jordi Alba - Vidal, Busquets, Arthur - Malcom, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. ..
faramuci69 2019.04.04 07:48:16
Ez már megint FIFA. Itt élő emberek játszanak. Messi ugyan nem diktátor, de a véleménye az számít, ahogyan a többi 30-as sztárt sem lehet a szőnyeg alá seperni. Közülük Pique lehet még hangadó, Busi, Rakitic csendesebbnek tűnik, Lajos, tesz amit Messivel megdumálnak. Nincs edző buktatás, edző kérdés. Az edző alkalmazkodik a csapathoz, a játékosok az edzőhöz. Hozhatnád Kloppot, aki zseni. Pepet aki dettó, de nekik is nehezebb lenne ennyi idősebb játékossal. Vagy kivárjuk míg visszavonulnak, elmennek vagy jön a konfliktus. Messit nem fogják kitenni, de az ő védőhálója tuti kiterjed másokra is. Piquet se fogják elküldeni. Talán láttad a hétvégén, hogy mi van nélküle. Persze ettől még Umtiti nem felejtett el focizni, de messze nincs a toppon, nagyot hibázott, hogy műtette a térdét. Clement meg Pique mellett szuper, de valszeg nem ő irányít, nem ő garantálja az összhangot a középpályásokkal sem.
Szeressük a klubunkat így ahogy van. Olyan ez mint a házasság. Ha a feleség szül pár gyereket, viszi otthon a háztartást, kevesebbet fog futni (veszít az alakjából), máris hozod Sanhot, Dembelet vagy Palvin Barbit?

Coutinhot szerintem kedvlik a srácok, de ő mégis szenved itt. Ugyanakkor semmi garancia sincs arra, hogy Grizi, Dybala beválna. Lehet jövőre már beletanulna a Barcás rendszerbe Cou is. Ki tudja? A futball showbusiness, kellenek az új igazolások, kellenek az új nevek, sztárok.

A generáció váltás nagyon kockázatos. Nem elég jól focizni, a csapat kohézió ennél sokkal több. Lehet Cou megy, lehet marad - addig is drukkoljunk neki.
Valverde meg szerintem jó edző. Biztos van nála jobb, de ami a legfontosabb, túl nagy kockázat lenne lecserélni. Ha komoly név jönne, az csapatot építene, itt a csapat már megvan. Majd 2-3 év múlva mikorra Busi, Raki, Lajos, Pique már nagyrészt befejezik.