Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dávid Bátor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias A keresztény anarchizmus 2014.12.03 12:07:08
A keresztény anarchizmusnak igen csekély irodalma van magyar nyelven. Száz évvel ezelőtt sokan vallották ezt a nézetet, és jelentek meg írások erről, de azokat már lehetetlen beszerezni. Ezért is van nehéz dolgom, mert kénytelen vagyok sok apró mozaikból összerakni ennek a nézetnek a leírását, és…..
Dávid Bátor 2015.01.22 03:09:36
Ez a 42 éves gyerek elég vontatott sztorival rendelkezik. :) Freund Tamás is hasonló dologról beszél a TEDxDanubiás előadásában. érdemes megnézni/hallgatni.
Ha nem tévedek Jézus és a Jelenések könyve nem sok jót ígért az emberiségnek. Alapvetően, annyira elszaporodott az Istentől való elszakadás, annyira távol vagyunk már a Paradicsomtól és az ádámi létformától, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy még visszafordítható lenne az emberiség. Elnézve a Charlie Habdo-s eseményeket és a reakciókat. Elszomorodom. A béke, a megértés, az együttérzés, a bölcsesség hangjai némák, a lázítás, az ellenségeskedéséhez képest. Az nagyobb médiumok újságíróinak és vélemény megosztóinak 100%-a nem tud cizelláltan gondolkodni. Nem tud valamit több oldalról megközelíteni. De a sajtótermékek java szenved ettől a hiányosságtól. És ami sokkal borzasztóbb az emberek java is leszokott erről (tisztelet a jelenlévőknek). Weöres Sándor is megírta, hogy bármiféle népjobbító szándék téves gondolat. Valahol egyetértek vele. Sokkal fontosabb, hogy magam változzak meg. Ahogy Jézus tanítja. "Amikor az egész néphez szólt, ezt mondta: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap és úgy kövessen." (Lk 9,23) Meg kell tagadnom azt az énem, mely a saját akaratát akarja követni. S úgy kell élni, hogy azt tegyem, amit az Isten akar. Ez szög egyszerű mondat és nem az. Ez pontosan az, amit a imádkozunk a miatyánkban. Legyen meg a Te akaratod! Jöjjön el a Te országod! Amíg azt tesszük, amit mi akarunk, addig nem arra figyelünk, ami nálunk nagyobb -> Önzők vagyunk. Ugyan az a bűn, ami ezt a kizsákmányolást hozta a nyakunkra. Jöhet bármilyen rendszer, ideológia, egyház. Amíg mi magunk nem térünk vissza Istenhez csak a romlás lesz.