Regisztráció Blogot indítok
Adatok
timoteiful

11 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szőlőművelés Perenoszpóra 2007.11.27 10:20:00
A perenoszpórát egy gomba, a Plasmopara viticola okozza, amely az Oomycota törzsbe tartozik. Máig nem jutottak dűlőre egymás között a biológusok abban, hogy vajon fotoszintetizáló képességüket elvesztett moszatok ezek a gombák, vagy sem. Egy azonban biztos: a perenoszpóra magasan…..
timoteiful 2017.08.09 09:29:10
@gardonyim: Küldenék képeket, de itt nem tudok. (vagy igen?) Sajnos három éve is az utolsó héten vitte el szinte az egészet valami nyavalya. A szőlőt a házzal együtt "örököltük", azt sem tudom, milyen fajta, de mivel nagyon illatos ízű, lehet, hogy augusztusi muskotály. persze a párom kétségbeesésében azt mondta, inkább megeszi éretlenül, de többet nem bírja el a szíve, hogy az egész az enyészeté legyen. Úgyhogy tegnap megevett már három fürtöt. :)
Nem tudom, hogy szódabikarbónás, tejes lemosás segíthet-e... Egyébként csak egyetlenegy vízhajtáson láttam a leveleken peronoszpórás tüneteket, azt le is vágtuk gyorsan, de a többi levélen nincs ilyen. Ja, és tudni kell, hogy egész nyáron küzdöttünk az amerikai lepkekabócával és az ázsiai márványpoloska is folyamatosan szívogatta a szőlőt. Tudom, hogy sajnos ezek miatt is könnyebben meg tud betegedni. Hát ez van. :(
Vészterhes időket él a magyar metál. Úgy is mondhatnánk, arat a rockhalál. Ezekben a nehéz időkben nekünk, megmaradtaknak kell példát mutatnunk. Útmutatásunk nélkül a tapasztalatlanabb, szárnyaik csíráját bontogató fiatalok a végén még kénytelenek lennének önálló…..
timoteiful 2015.03.05 09:33:21
@Minotaur: sz@pas
timoteiful 2015.03.10 09:56:18
@Gábor Páj: Az én véleményem az, hogy a zene "szubjektív", értem ezalatt, hogy kinek mi tetszik, az magánügy :) Ha mindenkinek ugyanaz a zene, nő, pasas tetszene, akkor elég sz@r lenne ez a világ. Azt írtam: "ott van a cikk", azért, mert maga az írás tetszett, olyan rockos és dirtys, és olyan morgós, meg egy kicsit "kibukott" is..., hehehe... mintha maga Lemmy írta volna a Motörheadből, ő pedig nagy-nagy kedvencem... én bírom ezt a fajta írási stílust (is), és vidultam is rajta jókat. Lehet, félre olvastam, de hozzám főleg az jutott el a cikkből, hogy azért idehaza tényleg kicsit hányatott sorsa van a rock zenének, és nem azért, mert az itthoniak nem csípnék ezt a műfajt, hanem azért, mert nem jó a "reklámja"... Volt olyan kolléganőm, akinek kiejtettem a számon, hogy mi alternatív rockzenét játszunk, azt mondta, ne haragudjak, de ami rockzene, vagy bármilyen módon a rockhoz kapcsolódik, azt nem bírja végighallgatni. Meg el sem mer jönni koncertre, mert csupa szakadt, büdős, leépült részeg jár rock koncertre... Na, hát ez kérem szépen a (nem tudom egész pontosan, hogyan) kialakult image. Én mondtam neki, hogy okés, az ő dolga, mit szeret és mit nem. Aztán eljött, de csak azért, mert a barátai is eljöttek... Le volt döbbenve, hogy normális, kulturált helyen, normális, kulturált közönség, normális kulturált, de azért dögös zenét hallgat, ami neki is tetszik :) Hát mit várok tőle, aki csak a megasztárt bámulta állandóan... Egyéb iránt igenis vannak jó metál zenekarok itthon jelenleg is, és vannak jó rock zenekarok is, az már egy másik fórum témája lehetne, hogy a "régi öreg rockerek" lehet, hogy nem is ismerik ezeket, de én ezen is csak röhögök :) Nekem könnyű, én nagyon sokféle zenét szeretek, talán ezért nem is kritizálom egyiket se, max. ami nem tetszik, nem hallgatom meg. Ehhez azonban ragaszkodom :) Azért még ne temessük a rockzenét... Akinek nem jön be, az ne hallgassa...
timoteiful 2015.03.10 10:16:11
@Foray Nándor: 1etértek :) PL. két éve a Volton, véletlenül megálltunk egy színpad előtt, ahol csak bámultam... egy fiatal srácokból álló banda, mezítláb és félmeztelenül, lehet, ezért álltam meg? :) olyan brutál jó és modern metál zenét játszott, hogy elámultam... Nem beszélve arról, hogy mennyire "egyben" voltak. Mindössze öten-hatan álltunk ott - de legalább jó irányban lefagyva a minőségi produkciótól.
2015. május _____________________________________________________________ húhaaaaa, őt elfelejtettem betenni (nagy hiba lett volna) :) Alfonso Mangione Hi Timotei!I just enjoyed your lovely tunes, there's much inspiration there! A very good mix of different atmospheres, with good players,…..
From: NumberOneMusic [mailto:info@numberonemusic.com] Sent: Wednesday, March 4, 2015 10:37 PM To: Tímea Subject: [N1M] Red Cactus, Your songs in Top 100 Charts, week 10/2015 Hi Red Cactus!Congratulations, Your songs in Top 100 N1M Charts:"Sweet Doubts" #1 for Pop Rock in Hungary#33 for Pop Rock…..
A héten zajlik ez a kiváló kezdeményezés, amit egy srác vállalt be nagy elánnal, miszerint egy hétig kizárólag csak Nickelback számokat fog hallgatni. Természetesen nem öncélú ez a tett, hanem egy, a fejlődő országok számára vízellátást biztosító jótékonysági…..
Hát, nehezen, de szép lassan beindult a szavazás a Hard Rock Rising témában... Tegnap átgondoltam, kik is jöhetnek még számításba? Jelentem, beindultam a Reverbnation oldalunkon...  :) Aki ezen az oldalon írt nekünk szép kommentet anno, meg üzeneteket nekem, hát azoknak mind…..
 Mottó: "... És hát húszan ittunk legalább annyit, mintha ötvenen lettünk volna… És az is igaz, hogy lettek „árulók” is, akik mégis maradtak, minimum inni, oszt' bejött nekik a zenénk, no…" Amatőr zenekar vagyunk, alternatív rock stílusba illeszkedve (na, jó, néha…..
timoteiful 2015.01.27 20:51:37
Vörös Énekesnő Élvez(ked)ünk 2015.01.23 16:27:53
..