Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hangyász és bogarász

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO-n vetített Csernobil című sorozat óriási sikert aratott külföldön és itthon egyaránt, egyúttal újra felhívta a figyelmet az atomerőművek biztonságának kérdésére...
Hangyász és bogarász 2019.06.07 20:30:28
@Morp65: Nem elrontották, hanem nagyon leegyszerűsítve a dolgot:
Úgy volt tervezve, hogy bizonyos körülmények között (az ominózus vészhelyzetben) a vészleállító nem leállította, hanem felrobbantotta a rektort a *csába.
Hangyász és bogarász 2019.06.07 20:58:25
@Morp65: Ilyen szempontból majdnem teljesen irreleváns, hogy mi okozta a vészhelyzetet.
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Hangyász és bogarász 2019.06.02 20:12:11
@telkoe: Nem ő írta, csak bemásolta ide. (Két mondatot sem tud helyesen leírni.)
Itt a témában egy elég jó levezetés, ami egyértelműsíti, miért a reaktor tervezői a hibásak és miért nem az üzemeltetés:
www.neimagazine.com/features/featurehow-it-was-an-operator-s-perspective/
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..
1. Az óriás pöfeteg Az óriás pöfeteg (Langermannia gigantea, pöfetegfélék családja, Lycoperdaceae) a leghatalmasabb példányokat prezentáló gombafaj. Nem tartozik a tipikus gombák közé: se tönkje, se kalapja; gömb alakú. Hatalmas, fehér vagy sárgásfehér, labdaszerű termőteste gyakran eléri a 4…..
Ahogy már írtunk róla, előzetesben is visszatetszést váltott ki a Rammstein legújabb videójának, a Deutschlandnak figyelemfelkeltő előzetese. A dal, ahogy ígérték is, szó szerint berobban a köztudatba (a cikk írásakor, bő fél nappal a premier után már tobb, mint ötmilliós nézettség felett jár!),…..
Hangyász és bogarász 2019.03.29 14:43:20
A szomszédunkban élő, az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett emberek viselkedése miatt a három kislányunkat éveken át állandó rémálmok gyötörték. Szinte napi rendszerességgel álmodtak saját vagy testvéreik életének kioltásáról, súlyos sérüléséről. Szülőként elviselhetetlen volt, amikor reggel…..
Határátkelő Magyarok a hó alatt 2019.01.12 06:30:00
Őrületes hó zúdult Európa egyes részeire az elmúlt napokban, olyannyira, hogy például az Alpokban sok helyen annyi hó esett, amennyi általában csak emberöltőnként (sőt, van, ahol 100 évenként) csak egyszer. Ráadásul Ausztria és Bajorország egyes részein további havazást…..
Hangyász és bogarász 2019.01.12 15:34:17
Marantz CD73. A lejátszó, amelyről nehéz nem elfogultan írni. Sokáig gyűjtöttem a bátorságot, mire eljutottam odáig, hogy írjak a lejátszóról, amely évek óta alapvetően határozza meg zenehallgatási szokásaimat. Korábban írtam arról, hogy halott formátum-e a cd lemez, így most erre a vitára nem fogok…..
Hangyász és bogarász 2019.01.09 21:52:35
@Pascal: Erre én is kíváncsi vagyok.
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Hangyász és bogarász 2016.04.13 12:40:43
@high up!: Nem, a migráncsok német 12 éves fiúkat dugnak. Egyébként pedig ott, ahová beengedték őket.
„Gyere haza, és tegyél a változásért”, és „majd a hazatérő határátkelők megváltoztatják az országot”, és még sorolhatnánk azokat a mondatokat, amelyek rendszeresen elhangzanak elég sok helyen. De hogyan is működhetne ez a mindennapokban, egyáltalán, reális gondolat-e…..
Hangyász és bogarász 2015.11.08 13:13:43
@Csokáv: "/Szarkazmus off"
Zarkazmusz Ende?
JogÁsz Négy év. Sok vagy kevés? 2015.07.20 21:23:02
Oskar Gröninget, talán az utolsó életben lévő volt auschwitzi SS őrt 4 évi börtönre ítélte a Lüneburgi Tartományi Bíróság. Gröning a tárgyaláson  Kép: zeit.de Franz Kompisch, a bírói tanács elnöke hirdette ki az ítéletet: a vádlott bűnös abban, hogy…..
Gratulálunk Orbán Viktornak, Kovács Zoltánnak, Habony Árpádnak, és természetesen az egész kormányzati propagandagépezetnek ahhoz, hogy sikerült megveretniük egy szegedi lányt, akinek barátját bevándorlónak nézték a kormány által feltüzelt suhancok. Az a hatalom, amelyik…..
Vöröshajú lányok Lenai 2015.07.19 07:34:00
..
Hangyász és bogarász 2015.07.20 07:03:27
Az M1 indulásakor végigviharzó bénázás és bakiparádé olyan, az egykori sajtót leváltó online platformokon került kihangosításra, amelyek napi szinten bakiznak el címeket, neveket, évszámokat, idegen és nem idegen szavakat. Magnuk sme vagyunk kivételek. És mind a kettőn nagyon…..
Nem kell pánikba esni, áprilisban Ajkán és Kiskunhalason is fellépnek. Power rock from Hungary: ..
Hangyász és bogarász 2015.03.19 19:22:11
@p.a.r.t.i.z.a.n: Te is jó nagy bunkó vagy ha azt hiszed, hogy mindenki, akinek nem tetszenek a gyilkosságok "SS jelmondat van tetoválva a popsijára". A neved alapján pedig alapból az vagy.
Olvasónk tavaly áprilisban szakított a Telekommal. Fogta, és ahogy kell, az összes bigyót feladta szépen postán. Hogy kötött-e új szerződést valamelyik más szolgáltatóval vagy digitális nomád lett, nem tudjuk, mindenesetre telt-múlt az idő, jött a május, ment a nyár, majd a…..
Hangyász és bogarász 2015.01.22 20:47:41
@telkoe: Esetemben a követelésük alaptalan volt, de ez teljesen irreleváns. Nem lehet velük tárgyalni, és az erre a célra fenntartott jogi csoportjukkal magánemberként nem is lehet versenyezni.

Neked is azt javaslom, hogy bármilyen összeget kérnek tőled, azonnal fizesd be!

Ui.: Matáv már közel tíz éve nem létezik.
Hangyász és bogarász 2015.01.22 21:47:34
@herk: Én nem engedhetem meg magamnak a folyamatos bíróságra járkálást, ők főállásban mást sem csinálnak. Ez önmagában elég hátrány, ha az anyagi lehetőségeket vesszük az ügyvédi óradíjak fizetésével kapcsolatban, akkor sem igazán vagyok egy súlycsoportban a Telekom konszern egyik vállalatával sem.
Hangyász és bogarász 2015.01.23 22:34:50
@telkoe: Látom azért a következetesség nem az erősséged. A magad művelt módján azt kifogásolod, hogy miért jut el az összeg a végrehajtásig, majd mikor visszaírják, hogy igen, azonnal be kell fizetni a követelést, akkor rávágod, hogy ne osztogassak tanácsot. Taps.