Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nobody

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este véget ért az év egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyuló Éden hotel, a Viasat3 történetének egyik legköltségesebb produkciója. Furcsa valóságshow volt ez, legalábbis a műfaj Való világon és a Big Brother hazai változatán szocializálódott rajongóinak…..
Nobody 2011.05.28 13:29:20
Van sok hasonló szitu persze, a valóságban is. Az általad leírtak életszerűek, de a valóságban általában bonyolultabbak, és nem mindig egyértelmű, hogy mi a jó megoldás, különösen hosszabb távon. (Egyébként nem minden példád jó: pl. a válásoknál a nyer-nyer szituáció sok esetben maga a válás. A pénz mellett ugyanis számít, hogy tudnak-e együtt élni. Ha nem, a gyereken lecsapódó konfliktus "ára" akár a sokszorosa lehet annak, amit a növekvő terheken veszít a gyereket tovább nevelő fél.)

Ez itt azonban nagyon egyszerű történet volt, klinikai tisztaságú: itt a nyer-nyer a jó megoldás. No para, nem cseszünk ki egymással (most akkor sem, ha egyébként eddig kicsesztünk), 2 perc múlva úgyis vége 12,5 itt, 12,5 ott. Ennyi, szia, örülök, hogy találkoztunk.

De hagyjuk, az egész nem ér ennyit. "K" nem volt elég érett ehhez, "A" döntését a szituációban csak annyiban ismerjük, hogy ő tartotta tovább a tétet (labdát). K elcseszte, A viszont nem, ami persze lehetett volna fordítva is, nem a konkrét emberek számítanak, hanem az együttműködni képesség a közös érdekek felismerése, illetve ennek képtelensége. Ebben K rosszul teljesített, még ha van is benne logika amit tett, nem az optimális, nem a jó megoldást választotta.

De tényleg nem ér ennyit, annyiban érdekes, hogy tanulságos tiszta eset volt.

Visszatérve az életbe: a válásoknál pl. lehet közös érdek a válás korrekt, sérülésmentes végigvitele, együttműködés és a közös érdekek felismerése erősen fontos ott is.
Nobody 2011.05.28 13:46:07
@AnnaKarenina: Nekem is csak ezért volt kedvem. :-) (Illetve na jó, amikor láttam, hogy mit csinál a fiú, eldurrant az agyam, hogy hogy lehet valaki ennyire ostoba.)

Örülök, hogy találkoztunk itt a fórumon.

Ha meg majd valaha egymás ellen játszunk, kérlek tartsd a labdát. Én tartani fogom, már csak azért is mert nem kívánom, hogy ilyen okos tudorok (mint én) le fa..fejezzenek 20.000 kommentben... :-)))

Az erősebb kiszólásokért a korábbi kommentekben pedig elnézést kérek mindenkitől. Buta volt a fiú, a műsor pedig hatott rám, ergo máris van egy harmadik fél, aki jól jött ki a dologból: a Viasat3.

Bár én azt hiszem nem fogom nézni legközelebb, ez nem nekem való.

Minden jót Neked és másoknak akik elgondolkodtak az eseten.

Nobody
hogyvolt A Éden hotel számokban 2011.05.28 09:04:00
Kedves mindenki, kibaszott hálásak vagyunk ám a kitartásért és az állandó kommentelésért, nem hittük volna (komolyan), hogy ennyire népszerű lesz a formátum itthon is, azt meg pláne nem, hogy így rákapnak a népek a neten is. Nagyon köszönjük a részvételt, a sok beszólást és…..
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..
Nobody 2011.05.05 18:02:14
A Corvinus valóban az egyetlen olyan közgazdasági egyetem Mo-n, amely nemzetközileg is a térképen van. Hadd ne mondjam, milyenek az ott végzettek elhelyezkedési mutatói.

Talán egy sikeres egyetemet nem az előző választási ciklusban mutatott aktivitása szerint kellene megítélni, a rektort meg nem arról, hogy a Gyurcsány a haverja, meg az MSZP miniszterelnöknek jelölte.

Ezzel az erővel három év múlva az ELTÉ-t fogjuk bezárni Klinghammerestől, majd az MTA-t Pálnikásostól, mert mindkettő Orbán se..e vége.

Az eszem megáll egyébként, az ilyen idióta "van rajtad sapka, nincs rajtad sapka" mentalitástól.

Túl sok a diplomás? Arra nem jön rá senki, hogy ez már nagyon régen nem a nyolcvanas évek, amikor a felsőoktatásba az elitet engedték be?

Ma a diploma kb. annyira alapvető, mint az érettségi 30 éve.Ha a korosztály 80%-a diplomát akar, Te (Ti) majd keresztbe fekszetek?

Ha most gátlástalanul leépítesz kapacitásokat, akkor a hallgató viszi külföldre a pénzt, és fizet ott. A külföldi egyetem, jobb, olcsóbb, meg különben is külföldön van, és arra senki nem lát rá, színvonalát megítélni nem képes.

Pl. megnézte itt valaki a munkanélküliségi mutatókat? A diplomás munkanélküliség mekkora, összehasonlítva különféle közép- és felsőfokú szakképzésekben végzettek mutatóival?

Egyáltalán mit gondol itt bárki is, ha kizárod a felsőoktatásból a gyereket, a hasonlóan szar (sőt tapasztalatból mondom: jóval szarabb) középfokú és felsőfokú képzésekkel mi a f..t fog kezdeni? Szalag mellett fog dolgozni az Audinál?

Á, de jó lenne, ha valaki értene is a felsőoktatáshoz (meg úgy általában az oktatáshoz), nemcsak hülyeséget beszélne...
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
Nobody 2011.03.12 17:30:09
Ha költségvetési kérdésekben nincs alkotmánybíróság, a bíróságok hatásköre korlátozott (költségvetéssel kapcsolatban nem dönthetnek), az alkotmány közvetetten vagy közvetlenül adókat és járulékszabályokat rögzít, kétharmadhoz köti őket - leszarhatod azt az alkotmányt.

Majd ha én kerülök hatalomra, fogok hozni egy olyan költségvetési szabályt, hogy azok akik megkérdezik, hogy miért szar az alkotmány, helyben 10 évre visszamenőleg 98%-kos különadóval szopjanak, és neked itt a pusztában nem lesz hová menned jogorvoslatért.

Na ez az új alkotmány.

Van aki már most szopik. Akik maradtak a manyupban, az a közel 100.000 baromarc végre világosan megérti, hogy nem lesz nyugdíja, mert ettől fogva sehonnan nem számíthat jogorvoslatra. Így jó esetben annyi nyugdíja lesz, amit saját félre tud tenni, fa.nak nyilatakozott hülyeségeket, hogy dögölne meg mindahány ott ahol van. A sok hülye állat, aki nem értette meg hogy a NER-nek szüksége van az ő pénzére is!

(Köztük én.)

Vagy olvasd el az indexen, hogy a visszamenőleges adóztatás hány valóban jogos végkielégítést kapott embert hozott lehetetlen helyzetbe, (köztük számos 40 munkaviszony után nyugdíjassá vált kisembert). Most nyugdíjba vonulásukkor kapott jogos járandóságukat fizethetik vissza a Pártnak, egy visszamenőleges, nyilvánvalóan alkotmányellenes törvénnyel.

Ezekben a kérdésekben nincs és nem is lesz jogorvoslat az AB korlátozása miatt: ergo tökmindegy, hogy mi van az alkotmányban, akkor törlik ki a seggüket az ájpoddal (gyk. Szájer ájpod és az alkotmány), amikor csak akarják.

Ez nem más mint aljas, mocskos bosszú azokkal szemben, akik nem hisznek Orbán és a Párt jövőképében, és nem teszik azt amit a Vezér mond.

Na ez az alkotmány.
...hanem annak szigorúan vett tartalma, miszerint a demokratikus választások eredményét, a népakaratot bármikor felülírhatja Járai Zsigmond és Schmitt Pál duója. A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő (ámde, mint látni fogjuk, kellő…..
Nobody 2011.03.11 06:05:17
Ó köszönöm, köszönöm, végre! Végre! Minden vágyam teljesült!

Elolvastam az új alkotmányt, amely a világon a legjobb (milyen is lehetne, hiszen ájpadon készült), ez minden idők legszebb, legjobb alkotmánya, boldog népünk és az én javamat szolgálja örök időkig. Köszönöm, köszönöm!

Én egy vagyok a százezerből aki maradt a manyupban, kockáztatva, hogy túl rövid szolgálati idő miatt az új szabályok alapján kizárólag a manyup megtakarításaimból kaphatok majd nyugdíjat.

Maradtam, mert viszonylag sok magtakarításom volt, maradtam, mert nem hittem el, hogy az állam büntetheti a saját polgárait, ha polgárai próbálnának gondoskodni magukról. Maradtam, mert az új szabályoknak büdös zsarolásszaga volt.

Ám az új alkotmány bebetonozza, kőbe vési, megváltoztathatatlanná teszi a jelenlegi nyugdíjszabályokat: csak kétharmad módosíthatja, az új alkotmány szerint nem nyúlhat hozzájuk sem alkotmánybíróság, sem bíróság, sem az atyaúristen, csak a fityiszes kétharmad.

A mostani alkotmánybíróság nem tudja megváltoztatni a sebtiben elfogadott nyugdíjszabályokat, sőt tárgyalni sem tudja, mert nincs hozzá joga a k...a fityeszes háromharmad szerint.

Mivel nincs meg a szolgáltai időm, és a fityiszes kétharmad most egyszer és mindenkorra megszopat, nekem annyi nyugdíj jár, amit meg tudok takarítani, mert a munkáltatom által utánam fizetett nyugdíjjárulékból semmire nem vagyok jogosult, a szolgálati időm nem ketyeg tovább. AZ államtól nem fogok semmiféle nyugdíjat kapni az új alkotmány szerint, hiszen nincs meg a szolgálati időm. és mert maradtam, nsoha többet nem szerezhetek további szolgálati időt - na ezt jelenti nekem az új alkotmány, amely kőbe vési a meglévő nyugdíjszabályokat, sem bíróság, sem alkotmánybíróság, sem az atyaúristen nem változtathatja meg ezeket. Legfeljebb a fityisz kétharmada.

Ezzel nekem az új alkotmány nem biztosít semmiféle öregkori védelmet, és még leszünk így százezren.

Ó köszönöm, köszönöm drága vezérem, köszönöm!

Bárki, aki egyetlen szót is emel a jelenlegi hatalom mellett, gondolkodjon, mielőtt bármit leír. Valószínűleg ez minden idők egyik legkártékonyabb bandája.

Ezek után nekem mit is kellene tisztelnem az alkotmányon, egyáltalán miért kellene abszurdisztánban állampolgárnak maradnom? Miért kellene egyáltalán itt maradnom?
Nobody 2011.03.11 07:21:26
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
Forintblog Két férfi, egy eset 2010.07.18 01:12:00
"- Nincs déja vu-je, Mrs. Lancaster?- Öööö... máris megnézem a konyhában."(Idétlen időkig)  Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj…..
Nobody 2010.07.18 11:03:56
@lackó: Hát így nehéz állást foglalni, kellene valami kapaszkodó :-)
Nobody 2010.07.18 11:05:02
@Piraeus: Szívesen máskor is :-)
Nobody 2010.07.18 11:52:49
@Húsleves: Akkor nyoma lesz, ha ennyi helyen foglalkoztak vele... :-)
Az új kormányzati rendszer egy óriási lutri. A kormányzás sikere nagy mértékben három miniszteren múlik, rájuk elképesztő teher fog nehezedni. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap sem elárulta el egészében, hogyan is fog kinézni új kormánya, ám az már…..
Történetünk mind három főszereplője Király András. Az egyik Király András a Jobbik szóvivője volt, egészen addig még nem derült ki, hogy bizony „liberális” kilengései vannak. Szívott (mármint kábítószeres cigarettát fogyasztott- őrnagyúr) és bizony a meleg…..
comment:com Szétesett a Danubius 2009.11.19 01:19:00
Miért olyan megható, ha egy tucat részeg ember sírva vigad? Hát, ha zenét keverünk alá, ha kicsit felhúzzuk a basszust, hogy az elhaló suttogás a dobhártyánkban dübörögjön lágyan, akkor a szemek környéke rögtön kigyullad, mintha rákos kisgyerek kezei közt csendben haldokló…..
w Roncsderbi 2008.12.01 13:50:00
Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A…..
Nobody 2008.12.01 16:05:50
Ugyan már! Nincs itt semmi látnivaló.

Nyomeknek van igaza.

Szijjártó arra vagyon szerződtetve, hogy hülyeségeket beszéljen. Az a dolga, hogy faszfejnek látszódjon. Szar ügy, nem is mindenki alkalmas rá, a FIDESZ-ben nagyon kevesen alkalmasak erre.

Majd meglátjuk, hogy mit ezért kap cserébe a képviselő úr 2010-ben.

Ez az egész faszság "üzenetekről" és "kommunikációs terek" létrehozásáról szól, arról, hogy a FIDESZ jól "megszólítson választói csoportokat", most pl. a tizenharmadik havi nyugdíjukból "kiforgatottakat".

Mit kell ezen csodálkozni?

Itt igazából az a szörnyű, hogy van olyan párt, aki azt hiszi, hogy faszfejségekkkel szavazókat nyerhet.

Avagy tényleg ilyenek vagyunk, és a Fidesz pontosan azt a töketlen színjátékot játsza Szijjártó személyén keresztül, ami ide kell - lásd Tóta több elemzését a magyarokról úgy en bloc.

Egyébként is a Fidesz (sőt valszeg más pártok is) ilyen(ek): számos prominens szájából szerencsém volt közvetlenül hallani, ahogy lasajnálja a retardált, szellemileg visszamaradott választót. Azt mondja amit hallani akar. Nem azt, ami a valóság - azzal nem lehet nyerni.

Tényleg, Tóta: el van csúszva kissé ez az írás ebből a szempontból. Ne Szíjjártót rugdosd, nagy mágus ő, hogy hihetően el tudja játszani Forrest Gump-ot. Vagy Józsi bácsit a kricsmiből. Ezt a teljesítményt színészi szempontból kellene értékelni - de a lényeg egyáltalán nem ez.
Nobody 2008.12.01 16:36:58
Azt kellene megérteni, hogy ez a demokráciának nevezett valami egy nagyon sok szereplős játék. Egy speciális szereplőnak, akit úgy hívnak, hogy parlamenti párt elégé világos célja van: a végrehajtó hatalom megszerzése, ami a legmagasabb kfizetést jelenti a demokrácia nevű játékban.

A virtuális és valós játétékteret az alkotmány, a törvények, a szavazók etikai, erkölcsi normái, tudása (stb.) jelölik ki.

Na most, a Fidesz nevű párt (vagy mi az anyám kínja, a Reakción volt erről egy jó post) ezt a demokrácia nevű játékot per ma így játsza. Komolyan azt hiszi, hogy ez a játékstratégia szavazatokat maximalizálhat számára. Mivel a környezet pillanatnyilag olyan-amilyen (a szabályrendszer, a normák, és az a tény, hogy a Fidesz nevű játékos szerint sok ostoba fasz lakik itt a K.medencében, aki a kecskét is m..ná két forintért, még azon az áron is ha holnap emiatt éhen kell halnia) - a jelenlegi, magukat lehugyozó stratégia teljesen ésszerűnek tűnik.

Szíjjártó e stratégia manifesztációja.

A fő kérdés nem a Fidesz meg a Szíjjártó, hanem mi magunk, a sok hülye szavazó. Be lehet bennünket etetni ezzel a startégiával? A Fidesz szerint hogyne, dalolva.

Még az a szerencse, hogy a demokrácia egy ismétléses játék, azaz az elkúrásokból a szereplők tanulhatnak is.

Úgyhogy majd 20 év múlva nézzünk ide vissza.

Addig meg még sok kis és nagy elkúrás lesz itten a K.medencében.
Éjjel a Super Bowlon senki nem szakított - jelentem. Ezzel az infóval talán sikerül valamit helyrehoznom a reggeli baki miatt. Verespálné finom stílusban üvöltözött velem, amikor én még mindig a Giants győzelme miatt sírtam. Ha valakit érdekel Verespálné artikulátlan üvöltése,…..
Nobody 2008.02.04 21:35:53
majompásztor

Döbbenetes, az a konyhaközgazdaságtan amivel itt osztod az észt. Ha a nicked mellett szereplő információ szerint valóban joghallgató vagy, hát jaj nekünk, ha ne adj isten néhány év múlva találkozunk ezzel a nagyon világos, árnyalatokat nem tűrő, a tényektől magát kevéssé zavartatató állogikával mondjuk egy tárgyalóteremben.

Abból messzemenő következtetéseket levonni a "párkpacsolatok piacára", hogy minden leánycsecsemőre 1 egész valahány fiúcsecsemő jut (mert ezekben a számokban erről van szó, és ez szakálls tény) eléggé merész következtetés, ha szabad így fogalmaznom.
Pl. felhívnám a figyelmed arra, hogy a férfi populáció 2-4 százaléka (szolid becslések szerint, de hát rejtőzködő magatartásról van szó,mint köztudott) homoszexuális. Ha mondjuk 3%-ot leemelsz az 20-40 közötti férfi népesség létszámából, közel ugyanannyi heteroszexuális férfit kapsz, mint amennyi a nők száma ugyanebben a korcsoportban.
Így már eldobaálhatod a nagyszerű logikát, amivel kiszámoltad az 1 nő 3 pasi arányt. De a dolog messze nem ilyen egyszerű.
Másodszor: a 20-40 férfi nő korosztály nem állítható szembe egymással a "szexpiacon". A dolognak ugyanis belső dinamikája van. Hogy csak egy teljesen közismert viselkedést emeljek ki: a fiatal nők kersettebbek, minnél közelebb van egy nő a negyvenhez annál esélytelenebb. Ugyanez azonban nem igaz a férfiakra. (Lásd idősebb pasas fiatalabb nő felállásokat). Magyarul, ha szűkösség van nőkből annak a fő oka, hogy a fiatal nők keresettek, ők valóban "szűkösek a piacon". Mégis, 40-es pasiként nem vagy esélytelen ha nőt akarsz, azonban 40-es nőként viszont gyakorlatilag véged.
Alapvető megfigyelés, túl sok diploma nem is kell hozzá - kutatták is számosan.

Magyarul pasasként legalább ugyanolyanok, ha nem jobbak az esélyeid párt találni, különösen ha idősebb vagy.

Az, hogy a nőknek mások a szexuális viselkedésmintái - hát sorry - de ezt ne keverjük (ál)ststisztikákkal, félinformációkkal. A ddolog nem ennyire egyszerű.

(az elütésekért elnézést)