Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mondd és csináld

33 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! :)  A lenti mondókának van egy kis története, hiszen tavaly a barátokkal elmentünk egy fantasztikus vendégházba (Bánvölgye vendégház), aminek az a különlegessége, hogy egy hatalmas völgy közepén van, és körülötte a dombokon, völgyeken, gyönyörű mezei virágokon kívül szinte semmi nincsen.…..
  Ugye nektek is van kedvenc bögrétek? Nincs is annál jobb, mint reggelente a kedvenc bögrénkből elfogyasztani a jó meleg kakaót, teát, kávét. :) Mellé pedig nem is lehetne nagyobb élmény, mint a kedvenc mondókás blogunk olvasgatása, hallgatása :) Egészségetekre! :)..
  Sziasztok! Ugye ti is ennétek egy jó nagy tál cseresznyét? Sajnos még elég messze van a szezonja, így helyette inkább kuporodjunk be a gyerekszobába egy jó meleg kakaóval, és mondókázzunk a lurkókkal a cseresznyéről ha már nem ehetjük:) Ne feledjétek a mozdulatokat sem. :) Jó szórakozást…..
Sziasztok! A következő mondóka szóljon azoknak a felnőtteknek és gyermekeknek, akik nagyon szeretnek túrázni:) Olvassátok fel a lurkóknak, és bátran csináljátok a mozdulatokat is!:) Jó móka.:) Jó szórakozást nektek !..
Biztos mindenki túl van már a sok finom karácsonyi lakomán:) Így ezek után nem árt egy kis mozgás, amire a következő mondóka lehetőséget ad nekünk. Hajrá, hajrá!:) Kezek a magasban...taps...és tánc:) így egy kicsit a szilveszteri bulira is tudtok készülni a gyermekekkel:)..
Egy kis kihagyás után, jöjjön újra egy kis mondókázás. A mamáknak, papáknak és unokáknak szeretnék kedveskedni egy igen rövidke, könnyen megtanulható mondókával. Sok-sok közös játékot kívánok hozzá:)..
Egy kis kihagyás után jöjjön egy cicás mondóka. Ajánlom egyik legjobb barátnőmnek Pető Noéminek, és minden kis macskaimádónak. A mondóka mellé egy cicás babazsúr meghívót is kapnak a fanatikus rajongók:) Kellemes mondókázást, jó táncikálást!:)..
Üdvözöllek Benneteket 2016-ban! Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek, és a sok evés-ivás mellett, azért maradt idő a mesélésre, mondókázásra is. De ha véletlen mégsem, akkor most bepótolhatjátok, hiszen jön 2016 első mondókája:) Jó játékot!..
Ho-ho-hóóó! Mindjárt itt a Télapó! Biztos a ti gyermekeitek is nagyon várják már a Mikulást:) Addig is hogy ne unatkozzatok, íme egy kis Télapós mondóka. Jó szórakozást hozzá! :) Az illusztrációt Ambrus Bence készítette:) Halihó…..
A hétvége időjárása sajnos nem kedvezett a szabadtéri játékoknak. Ilyenkor kell elővenni a társast, gyurmát, krétát, legót, és persze a mondókákat:) Egy őszi mondókával szeretném gazdagítani a gyűjteményeiteket. Remélem tetszeni…..
A gyermekek egyik legkedveltebb játéka a kavicsgyűjtés. Imádják őket pakolászni, vízbe dobálni, babakocsiba és anyukáik táskájába becsempészni. Mi pedig otthon még a pelusból is szedhetjük a sok kicsi kincset. DE sebaj! Az a lényeg, hogy ők nagyon élvezik ezt az igen egyszerű,…..
Sajnos, vagy nem sajnos:), de vége a nyárnak. Egy újabb csodálatos évszakunk lépett a porondra, aki most még nem a legszebb arcát mutatja számunkra, de jön majd még a levéldobálós, levélrugdosós időszak is. Addig is, amíg ezt a kevésbé szerethető oldalát mutatja ez az évszak,…..
A nyár a főszezonja a homokozásnak. Mi is lehet jobb egy vízparti homokvár építésnél, ahol a homok nagy része a gyerekeken köt ki.:) Ha még most indultok nyaralni, akkor mindenképpen szuszakoljátok be a…..
Lassan újra jön a nagy meleg, szóval készítsük elő a fürdőruhákat, és irány a strand. Ha véletlen nem jutunk el a strandra, akkor a gyermekek a felfújható medencét is ugyanúgy fogják élvezni egy-két jópofa játékkal. Pancsolásra fel! Ha pedig elfáradtatok a pancsolásba,…..
Bár a dió még nem most érik, de jöjjön egy diós mondóka. A diófák még diót nem adnak nekünk, de jókat hűsölhetünk a fák alatt ebben a nagy melegben. Na és persze ne felejtsétek el megölelni a fákat, mert állítólag gyógyító erejük van. Kellemes hűsölést, kellemes fa…..
Már egy ideje végre itt a fagyi szezon, így jöjjön egy könnyed kis fagyi mondóka.:) Nálunk a csoki fagyi a sztár:)..
Ebben az esős időben inkább csak álmodozhatunk egy napfényes hajóútról. De miért is ne?:) A gyermekek imádnak hajókapitányos játékokat játszani. A játékhoz használhatunk egy-két kiegészítő elemet is. Papírtörlő gurigából készíthetünk távcsövet. Lefesthetjük,…..
Ebben a kicsit esős időben, jöjjön egy esős mondóka. Bár az esőzés közben nem igazán tudnak a gyerekek játszani, ám így is ad egy kis játékot az eső számukra, ami nem más, mint a pocsolya. Elő a gumicsizmákkal, kezdődhet a pocsolyába…..
Itt a jó idő, így irány az udvar, erdő, rét, mező ! Vegyük elő a kedvenc pattogónkat, és válasszunk a rengeteg labdajáték közül. Egy kis labdázás a család minden tagját jókedvre deríti. A mondóka mellé kaptok most egy kedves kis zenét is, hogy biztos legyen az öröm. Ez a…..
Hamarosan itt a húsvét, szóval bányásszuk elő az illatosabbnál illatosabb kölniket, izzítsuk be a sütőt a húsvéti finomságoknak, és persze kezdjük el tanulgatni a versikéket:) Egy rövid locsolóverssel kívánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket. Ezt még a kisebbek is meg…..
A gyerekek imádják a sütést, főzést, és talán annál is jobban szeretik, ha be is segíthetnek. Nálunk még csak gyurmából készülnek a játék sütemények, de a lelkesedés az hatalmas. Benji a sütésben azt szereti a legjobban, mikor kóstolhat. :) Legutóbb egy finom villámgyors…..
Kopogás, tapsolás, topogás, dobogás, kiáltás, egyszóval minden sok jó benne van a következő mondókában. Csupa olyan dolgok, melyek jó kedvre derítenek minket. Jó szórakozást hozzá:)   Jókedvre derítő                 Suttogva kezdjük el mondani az első…..
Nem kérdés, hogy minden gyerek imádja a sok színes lufit. A szülinapi zsúrok elmaradhatatlan kellékei:) Jöjjön egy mondóka, amely ezekről a bizonyos színes léggömbökről szól. Léggömb                     A léggömböt fújom, fújom, (nagyot fújunk…..
Az esti elalvás nem mindig könnyű dolog, de egy jó mese, vers, csodákra képes. Az egyik kisfiamnak most a Hold és a csillag a nagy kedvence. Lefekvés előtt sokszor odaállunk az ablakhoz, még van hogy kis is nyitjuk, majd fújunk, és dobunk egy puszit a Holdnak és a…..